Web Analytics Made Easy - Statcounter

فوران آتشفشان تونگا در اقیانوس آرام جنوبی، توده عظیمی از بخار آب را به داخل لایه استراتوسفر زمین فرستاد که برای پر کردن بیش از ۵۸ هزار استخر کافی است.

به گزارش مشرق، هنگامی که آتشفشان هونگا تونگا در ۱۵ ژانویه و در اقیانوس آرام جنوبی فوران کرد، سونامی و موج صوتی را به راه انداخت که دوبار کره زمین را دور زد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فوران زیر آب در اقیانوس آرام جنوبی، توده عظیمی از بخار آب را به داخل لایه استراتوسفر زمین فرستاد که برای پر کردن بیش از ۵۸۰۰۰ استخر در اندازه المپیک کافی بود.  مقدار زیاد این بخار آب می‌تواند به اندازه‌ای باشد که به طور موقت بر میانگین دمای جهانی زمین تأثیر بگذارد.

"لوئیس میلان" دانشمند عضو آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا در جنوب کالیفرنیا گفت: ما هرگز چیزی شبیه به این پدیده ندیده‌ بودیم. وی یک مطالعه جدید را رهبری می‌کند که میزان بخار آبی را که آتشفشان تونگا به استراتوسفر، لایه جو بین ۸ تا ۳۳ مایل (۱۲ و ۵۳ کیلومتر) بالاتر از سطح زمین تزریق کرد، بررسی می‌کند.

آتشفشان و سونامی هونگا تونگا (۲۰۲۲ Hunga Tonga eruption and tsunami) یک رخداد فوران بزرگ آتشفشانی است که از ۱۴ ژانویه ۲۰۲۲ در منطقه هونگا تونگا در کشور تونگا در اقیانوس آرام آغاز شده است. دهانه این آتشفشان زیر سطح اقیانوس قرار دارد و در ۱۴ ژانویه ستونی از خاکستر و بخار آب به ارتفاع ۲۰ کیلومتر با یک صدای انفجار شدید از آن متصاعد شد.

سپس در ساعت ۱۷:۰۰ (وقت محلی) روز ۱۵ ژانویه انفجار بزرگتری رخ داد و قارچی از ابر به شعاع ۱۳۰ کیلومتر تشکیل شد و سونامی سواحل کشورهای ساحلی اقیانوس آرام را در نوردید. آتشفشانی با این شدت معمولاً هر هزار سال یک بار در این منطقه رخ می‌دهد. این آتشفشان احتمالا بزرگترین آتشفشان سده ۲۱ تا این زمان و شدیدترین انفجار آتشفشانی از زمان فوران کوه پیناتوبو (۱۹۹۱) بوده است.

این ویدئو یک ابر چتری را نشان می‌دهد که توسط فوران زیر آب آتشفشان هونگا تونگا-هونگا هااپای در ۱۵ ژانویه ۲۰۲۲ ایجاد شده است. ماهواره GOES-۱۷ مجموعه‌ای از تصاویر را ثبت کرده است که در آن امواج ضربه‌ای هلالی شکل و برخورد رعد و برق را نشان می‌دهد.

عکس: تصویر رصدخانه زمین ناسا توسط جاشوا استیونز با استفاده از تصاویر GOES توسط NOAA و NESDIS مقدار عظیمی از بخار آب پرتاب شده به اتمسفر، همانطور که توسط امواج مایکروویو ناسا شناسایی شد، می‌تواند به طور موقت سطح زمین را گرم کند.

در این مطالعه که در "Geophysical Research Letters" منتشر شد، میلان و همکارانش تخمین می‌زنند که فوران تونگا حدود ۱۴۶ تراگرم (۱ تراگرم برابر با تریلیون گرم) بخار آب به استراتوسفر زمین فرستاده است.

این تصویر ماهواره‌ای، یک Hunga Tonga-Hunga Ha'apai دست نخورده را در آوریل ۲۰۱۵ نشان می‌دهد، سالها قبل از فوران آتشفشانی زیر آب که بیشتر جزیره پلینزی را در ژانویه ۲۰۲۲ محو کند.

اعتبار: تصویر رصدخانه زمین ناسا توسط جسی آلن، با استفاده از داده های Landsat از سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده فوران‌های آتشفشانی به ندرت آب زیادی را به استراتوسفر تزریق می‌کنند.  در ۱۸ سالی که ناسا مشغول اندازه‌گیری است، تنها دو فوران دیگرشامل رویداد کاساتوچی در سال ۲۰۰۸ در آلاسکا و فوران کالبوکو در سال ۲۰۱۵ در شیلی، مقادیر قابل‌توجهی بخار آب را به ارتفاعات فرستاد.  اما آن‌ها در مقایسه با رویداد تونگا تنها یک ضربه بودند و بخار آب هر دو فوران قبلی به سرعت از بین رفت.  بخار آب اضافی تزریق شده توسط آتشفشان تونگا، از سوی دیگر، می‌تواند برای چندین سال در استراتوسفر باقی بماند.

تصویری از ۱۶ ژانویه ۲۰۲۲، توده خاکستر فوران آتشفشانی Hunga Tonga-Hunga Ha'apai را نشان می‌دهد که روز قبل رخ داد.  یک فضانورد از ایستگاه فضایی بین المللی عکسی از این ستون گرفت.

اعتبار: ناسا

این بخار آب اضافی می‌تواند بر اتمسفر تأثیر بگذارد و واکنش‌های شیمیایی خاصی را ایجاد کند که می‌تواند به طور موقت تخریب لایه ازن را بدتر کند.  همچنین می‌تواند دمای سطح را تحت تأثیر قرار دهد.  فوران‌های آتشفشانی عظیم مانند کراکاتوآ و کوه پیناتوبو معمولاً سطح زمین را با بیرون ریختن گازها، غبار و خاکستری که نور خورشید را به فضا بازتاب می‌کنند خنک می‌کنند.

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین قیمت تلسکوپ فضایی هابل فوران آتشفشان اقیانوس آرام ایستگاه فضایی خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت استراتوسفر زمین اقیانوس آرام فوران آتشفشان هونگا تونگا ژانویه ۲۰۲۲ نشان می دهد بخار آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۶۸۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید استاندار مازندران از روند فعالیت نیروگاه شهید سلیمی

استاندار مازندران از نزدیک با روند فعالیت نیروگاه شهید سلیمی نکا آشنا شد.در این بازدیدحوضچه آبگیر واحدهای بخار و پروژه لایروبی، پروژه آب شیرین کن ( تامین کننده آب مصرفی واحدهای نیروگاه)، اتاق فرمان واحدهای بخار، سالن توربین واحدهای بخار و پروژه طرح توسعه نیروگاه سیکل ترکیبی مورد بازدید قرار گرفت به اشتراک بگذارید: https://tn.ai/3075446 درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار ؛ جدیدترین اخبار لحظه به لحظه امروز پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS تلگرام اینستاگرام توییتر   آپارات   سروش   آی‌گپ   گپ   بله   روبیکا   ایتا
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

دیگر خبرها

  • رصد عنکبوت در سیاره سرخ
  • دعوای لفظی محمد صلاح و کلوپ پیش از ورود ستاره به زمین | تلاش هم تیمی ها برای آرام کردن اوضاع | ویدئو
  • (ویدئو) مرگ جوجه‌ پنگوئن‌های امپراتور در پی ذوب بی‌سابقه یخ در قطب جنوب
  • اختلافات آشکار شد؛ درگیری لفظی محمد صلاح با یورگن کلوپ پیش از ورود به زمین + ویدئو
  • فصل گلاب گیری و تهیه گلاب و عرق نعنا با دستگاه تقطیر
  • خروج از مدار واحد ۳ بخار نیروگاه نکا
  • واحد ۳ بخار نیروگاه نکا از مدار تولید خارج شد
  • بازدید استاندار مازندران از روند فعالیت نیروگاه شهید سلیمی
  • توان نیروگاهی نکا برای تولید برق افزایش یافته است
  • یک پیش‌بینی ترسناک از هوای تابستان امسال