Web Analytics Made Easy - Statcounter

عباسی مقدم با اشاره به فعالیت ۱۳۵۰ هیات مذهبی در خراسان جنوبی گفت: هیات مذهبی نقش موثری در ترویج فرهنگ معنویت و به دنبال آن توسعه سلامت، بالندگی، امینت و نشاط جامعه دارند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ غلامرضا عباسی مقدم، رئیس شورای هیأت‌های مذهبی خراسان‌جنوبی در گفتگو با خبرنگار خاورستان با اشاره به فعالیت ۱۳۵۰ هیات مذهبی در استان اظهار داشت: از این تعداد ۳۷۰ هییت مذهبی در شهرستان بیرجند و ۸۵ هیئت در بیرجند فعال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در دو سال کرونا هیات های مذهبی یک مقداری محدودیت ها داشتند که امسال با توجه به بهبود وضعیت کرونا حرکت هیات های مذهبی در خیابان های سطح شهر از هشتم محرم شروع می شود.

عباسی مقدم افزود: برنامه های هییت ها از صبح هشتم شروع وتا شب یازدهم و شام غریبان ادامه دارد و در روزهای هشتم و نهم برنامه های خود هیئت ها در مراسمی که پیش بینی کردند شرکت می کنند روز عاشورا دستورالعملی داده شده که هیئت ها به قتلگاه می روند و مسیرها را هم مشخص کردیم که از چه مسیرهایی باید به سمت قتلگاه حرکت کنند.

به گفته وی نماز ظهر عاشورا را هم در مزار شهدا داریم که امیدواریم هیئت ها در هنگام ظهر در هر مکانی که بودند در صورت امکان نماز اقامه شود و به قتلگاه هم که رسیدند موقع اذان بلندگوها و طبل و سنج که باعث تداخل در نماز می شود استفاده کنند و سعی کنند در نماز ظهر عاشورا شرکت کنند.

رعایت اصول بهداشتی

عباسی مقدم از هیات های مذهبی خواست شیوه نامه های بهداشتی را رعایت کنند چون به تازگی یک مقدار کرونا پیش روی می کند اگر رعایت نکنیم امکان دارد که بیشتر شود و محدودیت هایی را قایل شوند.

رئیس شورای هیأت‌های مذهبی خراسان‌جنوبی تاکید کرد:شیوه نامه ها رعایت شود ماسک بزنند و فاصله رعایت شود طبخ غذا هم گفته شده که به صورت بسته بندی توزیع شود و اگر سفره انداخته شود ماسک ها برداشته می شود و انتقال ویروس هم انجام می شود برنامه هایی هم که از طرف هیات های مدهبی گفته شود رعایت شود که مشکلی نداشته باشیم .

به گفته وی امسال هم مشابه سال های گذشته اقلامی نطیر برنج، روغن، گوشت و شکر در بین هیات های مذهبی از سه روز پیش در حال توزیع است.

پیشگامی در کمک مومنانه

عباسی مقدم با اشاره به این که در دو سال گذشته از طریق کمک های مومنانه هیات های مذهبی سنگ تمام گذاشتند افزود: هیات های مذهبی در این مدت در همه صحنه ها حضور داشتند رعایت شیوه نامه های بهداشتی را هم در حد اعلایی اجرا و همکاری خوبی را داشتند.

وی تاکید کرد: گرانی ها تاثیر آن چنانی در روحیه هیئتی ها ندارد و مردم با علاقه ای که به اهل بیت دارند به هیئت ها کمک می کنند چرا که هیات ها تشکل های مردمی هستند که وابستگی به دولت ها ندارند و از طریق مردم اداره می شوند. امسال هم در عین حالی که ارزاق مورد نیاز هیات ها چندین برابر شده است اما مسلم می دانیم که اهل بیت کمک خواهند کرد و به نتیجه مد نظر ان شالله خواهیم رسید.

ترویج معنویت

رئیس شورای هیأت‌های مذهبی خراسان‌جنوبی در مقایسه تفاوت تاثیرات روحی روانی و اجتماعی هیات‌ها و مواکب حسینی در بحران‌ها با موارد مشابه در کشورهای دیگر نیز گفت: مردم ایران مردم مقاومی هستند کشورهای دیگر به اندک حادثه ای تزلزل دارند و افرادشان این موارد را ندیده اند چرا که معنویت بر آن ها حاکم نیست که تحمل کنند.

به گفته وی هیات های مذهبی نقش موثری در ترویج فرهنگ معنویت و به دنبال آن توسعه سلامت، بالندگی، امینت و نشاط جامعه دارند.

عباسی مقدم افزود: به هر حال در کنار زندگی سختی شیرینی هم هست و باید تحمل کرد این ها امتحان است یکی از امتحاناتی که خداوند انجام می دهد در بحران ها است که اگر بتوانیم در آن موقعیت خودمان را حفظ کنیم منحرف نشویم پیروز میدان خواهیم بود.

وی تاکید کرد: بیشتر مردم ما این تعهد و ایمان را دارند چون به معنویات و خداوند و ائمه اعتقاد کامل دارند تزلزلی در روحیه شان ایجاد نمی شود تحمل می کنند ولو سختی هم باشد.

رئیس شورای هیأت‌های مذهبی خراسان‌جنوبی گفت: این ویژگی ها سبب شده که نتوان ایران را با کشورهای دیگر مقایسه کرد و دلیل این فقط معنویت است و مردم با معنویت و با تاسی از سیره پیامبر اسلام و ائمه در برابر مشکلات تحمل دارند و کمک‌می کنند تا از این بحران ها بگذریم.

وی اظهار داشت: همه خسارت هایی که به مردم می رسد بار دولت را اضافه می کند زلزله سیل و این بلاهایی که پیش می اید اگر تحمل نباشد و صبری نباشد همه چیز به هم می ریزد و به حمد خدا مردم ما این تحمل را دارند و سابقه شان هم در تاریخ است که مردم مقاومی هستند .

عباسی مقدم افزود: هشت سال در دفاع مقدس مردم دفاع کردند و یک وجب هم نگذاشتند دست بیگانه بیفتد اگر مقاومت مردم و هدایت های رهبری نبود مشخص نبود چه اتفاقی خواهد افتاد.

 

انتهای پیام /135

منبع: دانا

کلیدواژه: هیات های مذهبی هیات مذهبی عباسی مقدم هیئت ها هیات ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۶۸۷۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش زنان در معنابخشی به زندگی خانوادگی و اجتماعی

ما در جامعه امروزی، مادران بی‌شماری را می‌یابیم که نگران تربیت معنوی فرزندان خود، آنها را تحت آموزش‌های مختلف از این جلسه به آن جلسه و از این معلم به آن معلم می‌برند! درحالیکه الگوی اصلی در مقابل چشمان کودکان، در حقیقت خودشان هستند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، وقتی از معنویت سخن به میان می‌آید، گذر از زَبَدی که ناپایدار است و رسیدن به مغز و اصل چیزی که نفع واقعی انسان را در بر دارد، متبادر به ذهن می‌شود. در حقیقت معنویت تلاشی برای وانهادن ادراکات غیرواقعی و درک‌ زندگی واقعی است. تلاشی که به زندگی جهت می‌دهد، برای آن هدف تعیین می‌کند و مسیر انسان را به سوی تکامل رهبری می‌کند.

اما نقش زنان در معنویت‌بخشی به زندگی چیست؟ چگونه زنان می‌توانند هم به زندگی خود و هم به اجتماع کوچک (خانواده) و اجتماع بزرگ (جامعه) معنا بخشند؟

خبرگزاری تسنیم در گفت‌وگو با دکتر مژگان خان‌بابا، مشاور امور بانوان معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و استاد دانشگاه جامعه المصطفی العالمیه، به بررسی نقش زنان در معنویت‌بخشی به زندگی پرداخته است.

معنویت؛ تلاشی برای درک‌ زندگی واقعی

«معنوی و معنویت» منسوب به معنا، غالباً در مقابل ظاهری، مادی و صوری به کار می‌رود. واژه «معنویت» را شاید بتوان با این آیه قرآن به خوبی بیان کرد: «كَذَلِكَ یضْرِبُ اللَّهُ الْحَقَّ وَالْبَاطِلَ فَأَمَّا الزَّبَدُ فَیذْهَبُ جُفَاءً وَأَمَّا مَا ینفَعُ النَّاسَ فَیمْكُثُ فِی الْأَرْضِ» (سوره رعد؛ آیه 17) در این آیه حق ثابت و ماندنی، و باطل همچون کف روی آب، ناپایدار و زوال‌پذیر معرفی شده است. این آیه می‌تواند مقایسه ظاهر و معنا باشد.

وقتی از معنویت سخن به میان می‌آید، گذر از زَبَدی که ناپایدار است و رسیدن به مغز و اصل چیزی که نفع واقعی انسان را در بر دارد، متبادر به ذهن می‌شود. در حقیقت معنویت تلاشی برای وانهادن ادراکات غیرواقعی و درک‌ زندگی واقعی است. تلاشی که به زندگی جهت می‌دهد، برای آن هدف تعیین می‌کند و مسیر انسان را به سوی تکامل رهبری می‌کند.

اما نقش زنان در معنویت‌بخشی به زندگی چیست؟ چگونه زنان می‌توانند هم به زندگی خود و هم به اجتماع کوچک (خانواده) و اجتماع بزرگ (جامعه) معنا بخشند؟

آثار جنسیت زنانه بر رشد عرفانی و معنوی

نقش زنان در معنویت‌بخشی به زندگی

برای رسیدن به پاسخ این سؤالات، کافی است تنها به یکی از روایات قرآنی، آن هم روایتی که تنها در آن روایت، نام زنی به صراحت آمده است، مراجعه کنیم. داستان حضرت مریم بنت عمران، یکی از چهار زن برگزیده عالم که مادرش پس از وضع حمل از اینکه دختری زاده، نگران است: «وَ لَیسَ الذَّکَرُ کَالاُنثَی» (آل عمران/ آیه 36)

اما همین دختر چنان به تربیت معنوی خود مشغول می‌شود و از خود آغاز می‌کند که سرمشق و الگوی پیامبر خدا می‌گردد: «کُلَّمَا دَخَلَ عَلَیهَا زَکَرَیَّا المِحرابَ وَجَدَ عِندَهَا رِزقًا» (همان سوره/ آیه 37) پیامبری که خود متصل به منبع وحی است، می‌پرسد: «یَا مَریمُ اَنَّی لَکِ هَذَا» (همان آیه).

شاید این بخش از آیه همان حلقه مفقوده در جامعه زنان امروزی باشد. ما در جامعه امروزی، مادران بی‌شماری را می‌یابیم که نگران تربیت معنوی فرزندان خود، آنها را تحت آموزش‌های مختلف از این جلسه به آن جلسه و از این معلم به آن معلم می‌برند! درحالیکه الگوی اصلی در مقابل چشمان کودکان، درحقیقت خودشان هستند.

آنها غافل از اینکه شبانه‌روز توسط فرزندانشان رصد می‌شوند و فرزندان آنها با چشمانی تیزبین الگوهای زندگی خود را در مادران خود جستجو می‌کنند، به جای پرداختن به رشد معنوی خود، فرزندان را به دست کسان دیگری، خواسته یا ناخواسته می‌سپارند و از نقش اصلی خود در این فرایند کاملاً غافل می‌شوند: «یَا ایُّها الّذینَ آمَنُوا عَلیکُم اَنفُسَکم» (المائده/ 105)

در روایت حضرت مریم سلام الله علیها، هر بار حضرت زکریا علیه السلام نزد او می‌رود، رزقی می‌بیند: هر بار رزقی، یعنی هر بار ثمره و پاداش فعلی الهی متفاوت از دیروز و فردا.

سحر دانشور: حوزه زنان رسانه ندارد!
 

معنویت و معنابخشی یعنی پرهیز از تکرار و روزمرگی

معنویت و معنابخشی یعنی پرهیز از تکرار و روزمرگی: «مَنِ اِسْتَوَى یوْمَاهُ فَهُوَ مَغْبُونٌ» این الگو چنان تأثیرگذار است که پیامبر الهی را به حرکت درآورده، او را از ناامیدی از درگاه الهی که متناسب با شأن پیامبری‌اش نیست، به سوی امید «رَبِّ هَب لِی مِن لَدُنکَ ذُرِیَّةً طَیِّبَة» (همان سوره/ آیه 38) و امیدبخشی : «وَ امرَاتِی عَاقِر» (همان سوره/ آیه 40) به حرکت درمی‌آورد.

آنچه که از زنان در جامعه امروزی انتظار می‌رود؛ یعنی توجه به معنویت و پرهیز از روزمرگی و معنابخشی به زندگی خود و اطرافیان (خانواده)، ایجاد شوق، پویایی، تحرک و نشاط معنوی در زندگی با متصل شدن به خالق هستی و ایجاد رابطه دوستی با تنها دوست اطمینان‌بخش و مطمئن: «الَّذِینَ آمَنُوا وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُمْ بِذِكْرِ اللَّهِ أَلَا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ» (الرعد/آیه 28)

سپس داستان از انحصار در خانواده و اطرافیان درآمده، خطاب آن جهانی می‌شود: «وَ إِذْ قَالَتِ الْمَلَائِكَةُ یا مَرْیمُ إِنَّ اللَّهَ اصْطَفَاكِ وَطَهَّرَكِ وَاصْطَفَاكِ عَلَى نِسَاءِ الْعَالَمِینَ» (همان سوره/آیه 42) رسالت مریمی که در واقع پیامبر نیست، از حوزه خانواده و عشیره به جهانیان گسترش می‌یابد.

این داستان، ذهن خواننده را به رسالت پیامبران بزرگ الهی و از جمله پیامبر بزرگ اسلام صلی الله علیه و آله نزدیک و منتقل می‌کند. آنجا که از حوزه عشیره و خانواده: «وَ أَنْذِرْ عَشِیرَتَكَ الْأَقْرَبِینَ» (الشعراء/ 214) و مخاطبینِ خاصِ«رِحْلَة الشِّتَاءِ وَالصَّیفِ» (قریش/آیه2) به دعوتی جهانی : «فَاصْدَعْ بِمَا تُؤْمَرُ وَأَعْرِضْ عَنِ الْمُشْرِكِینَ» (الحجر/ آیه 95) گسترش می‌یابد.

رسالت معنوی حضرت مریم سلام الله علیها از خود شروع می‌شود، به خانواده می‌رسد و از آنجا به خارج از خانواده و جهانیان منتقل می‌شود. این، نقش معنوی یک زن از نگاه قرآنی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • لزوم ترویج روحیه غیرت و جوانمردی ورزشکاران باستانی در جامعه
  • فرهنگ خیر و احسان ایرانی در حوزه برون‌مرزی ترویج می‌شود
  • روحیه غیرت و جوانمردی ورزشکاران باستانی باید در جامعه ترویج شود
  • نقش زنان در معنابخشی به زندگی خانوادگی و اجتماعی
  • تشریح اقدامات بسیج ورزشکاران در هفته ترویج فرهنگ پهلوانی
  • نیاز امروز جامعه ما معنویت است
  • امر به معروف در حجاب به گونه‌ای باشد که مردم به اصل نظام بدبین نشوند
  • ترویج اهدای عضو نیازمند فرهنگ سازی بیشتر است
  • پناهیان: رسالت امروز هیئتی‌ها ترویج فرهنگ زندگی تعاونی است
  • ترویج فرهنگ غذای سالم متناسب با آموزه‌های طب ایرانی