Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-03@08:46:26 GMT

75 بیمار مبتلا به کرونا جان باختند

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۶۸۹۸۳

75 بیمار مبتلا به کرونا جان باختند

آمار فوتی‌های کرونا به سمت عدد سه رقمی خیز برداشته است.

روزنامه ایران: برخی پیش‌بینی‌ها بر این است که سه رقمی شدن مرگ‌های کرونایی در موج هفتم بیماری محتمل است و زنگ خطر افزایش موارد فوتی در حالی به گوش می‌رسد که در 24 ساعت منتهی به روز گذشته آمار قربانیان رکورد تازه‌ای زد و بعد از حدود دو ماه و نیم با ثبت عدد 75 فوتی در روز در چند قدمی شکستن سد مرگ بالای صد نفر در روز قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با اینکه تعداد موارد ابتلا بر‌اساس تست‌های تشخیصی همچنان زیر 10 هزار بیمار گزارش می‌شود و روز گذشته نیز 8540 بیمار بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی در کشور شناسایی شدند، اما آمارهای حقیقی به دلیل نبود بیماریابی فعال و کمبود تعداد تست‌های پی‌سی‌آر بیش از آمارهای رسمی است.

از طرفی آن‌طور که از نقشه کرونایی کشور پیداست به نظر می‌رسد آمار موارد بستری در شهرستان‌ها نیز روند تصاعدی گرفته و حالا ۱۲۰ شهرستان در وضعیت قرمز و۱۱۲ شهرستان در وضعیت نارنجی قرار دارند. با ادامه پیشروی موج مبتلایان و بستری‌ها وضعیت در ۱۶۶ شهرستان در وضعیت زرد و ۵۰ شهرستان در وضعیت آبی نیز بی‌ثبات است.

تغییرات اپیدمی که عمدتاً روی بستری و مرگ‌و‌میر مانور می‌دهد تحلیل روشنی از گردش ویروس در جامعه نمی‌دهد با وجود این، همچنان روند روبه افزایش مرگ‌و‌میر‌ها ادامه‌دار خواهد بود. بر این اساس روز گذشته رؤسای سازمان نظام پزشکی کشور و تهران در اظهارنظر‌های جداگانه‌ای بر ضرورت تکمیل واکسیناسیون تأکید کردند. دکتر محمد رئیس‌زاده، رئیس سازمان نظام پزشکی کشور گفت: تزریق دوزیادآور واکسن‌ها منجربه کاهش شدت کرونا و مرگ و میر ناشی از آن می‌شود.

او ضمن دعوت از مردم برای تزریق دوزهای یادآور اظهار داشت: طبق مطالعات اثبات شده و توافق جهانی تزریق دوز یادآور واکسن کرونا هم شدت بیماری و هم میزان مرگ و میر را به طرز قابل توجهی کاهش می‌دهد. همچنین رئیس هیأت مدیره نظام پزشکی بر لزوم سرعت بخشیدن به روند واکسیناسیون کرونا در کشور با استفاده از امکانات نهادها و سازمان‌های دارای توان مشارکت در این حوزه تأکید کرد.


دکتر مؤید علویان با اشاره به شرایط فعلی کرونا در کشور، گفت: تصور عمومی مبنی بر اینکه کرونا تمام شده و بحث کاهش محدودیت‌ها و نیز عدم استقبال عمومی از تزریق دوزهای یادآور، باعث شد که حالا و زودتر از تصور، کشور وارد پیک هفتم بیماری شود. حالا مجدداً در شرایط خطرناکی قرار گرفته‌ایم، اما متأسفانه اقبال عمومی به تزریق دوز بوستر کم است و از سوی دیگر هم به نظر نمی‌رسد که وزارت بهداشت بتواند به تنهایی این کار عظیم را به سرانجام برساند.


وی گفت: قطعاً باید مثل سال گذشته با بسیج رسانه‌ای و تولید محتوای اقناعی مناسب افکارعمومی را به رعایت پروتکل‌های بهداشتی ترغیب کرد و نیز تمامی دستگاه‌های اجرایی کشور از جمله بسیج را در کنار وزارت بهداشت قرار داد تا با استفاده از ظرفیت‌های پایگاه‌های بسیج کشور و نیز ظرفیت‌های نهادی مثل هلال احمر جمهوری اسلامی ایران روند واکسیناسیون عمومی در کشور به سرعتی چندبرابر سرعت فعلی برسد و شاهد کاهش آمار بستری و مرگ و میر ناشی از این بیماری باشیم.


حمید سوری، اپیدمیولوژیست نیز با بیان اینکه احتمال سه رقمی شدن مرگ‌های کرونایی در موج هفتم وجود دارد، گفت: در حال حاضر زمان مناسبی برای سفرهای سیاحتی و زیارتی برای افراد پرخطر شامل افراد بالای ۶۰ سال، افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای، زنان باردار و... نیست و این گروه‌ها باید حداکثر تلاش‌شان را انجام دهند تا از مواجهه با بیماری پرهیز کنند.

انتهای پیام/

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: شهرستان در وضعیت مرگ و میر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۶۸۹۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند

مسئول گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان گفت: موارد ابتلا به بیماری سالک در این استان سالانه بین ۳ تا ۵ هزار نفر بود که الان به ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر کاهش پیدا کرده است.

به گزارش ایلنا، «رضا فدایی» مسئول گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان درباره وضعیت ابتلا به بیماری سالک در این استان توضیح داد: پیش از تلاش‌هایی که برای کنترل این بیماری انجام شود، ما سالانه تنها در استان اصفهان بین ۳ تا ۵ هزار مورد بیمار سالک داشتیم، در حال حاضر پس از ۱۶ سال کار مستمر، موارد ابتلا بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر کاهش یافته است؛ این موفقیت حاصل یک تلاش بسیار وسیع و فشرده است.

وی اضافه کرد: البته خود بیماری هم نوسان‌هایی دارد، بعضی سال‌ها کم می‌شود و برخی سال‌ها بالا می‌رود ولی روی هم رفته در حال حاضر محدود شده است. در استان اصفهان شهرستان‌های اردستان، برخوار، نطنز و شاهین شهر و همین طور شهرستان‌های شرقی استان کانون‌های اصلی سالک هستند. بعضی سال‌ها هم کانون‌های جدیدی ایجاد می‌شود که در گذشته نبوده است.

فدایی عنوان کرد: برای این بیماری یک داروی اصلی موسوم به آمپول گلوکانتیم وجود دارد که این دارو را وزارت بهداشت به اندازه نیاز کل استان‌های سالک‌خیز تهیه و به رایگان توزیع می‌کند و ما هم به رایگان به بیماران تزریق می‌کنیم. همچنین دو یا سه نوع پماد وجود دارد که در کنار این آمپول، داروی کمکی محسوب می‌شوند و سیر بهبودی بیماری را تسریع می‌کند. از این رو این داروها را ما به مقدار مورد نیاز داریم و معمولا کمبود نداریم.

وی ادامه داد: از نظر درمانی بسیاری از بیماران پس از گذشت ماه‌ها از ضایعه پوستی مراجعه می‌کنند که در آن موقع زخم بزرگ شده و درمان آن هم سخت‌تر می‌شود. ما همیشه در آموزش‌هایی که بین مردم مناطق سالک‌خیز داریم بیان می‌کنیم که اگر زخمی بر روی سطح بدنتان پیدا شد، فورا برای درمان مراجعه کنند، چون درمان در مراحل اولیه بسیار کارآمدتر و ساده‌تر هست.

فدایی با اشاره به داروی سالک تولیدی شرکت‌های دانش بنیان داخلی گفت: آن دسته از داروهایی که سازمان غذا و دارو یا وزارت بهداشت تایید می‌کنند، مجاز به استفاده از آن‌ها هستیم. به طور مثال داروی سیناآمفولیش پمادی است که یک شرکت دانش بنیان تولید کرده است و پس از تایید وزارت بهداشت ما هم مجاز به استفاده از آن شدیم. به طور کلی یک رضایت نسبی در کنار داروهای اصلی از این داروهای محصول شرکت‌های دانش بنیان حاصل شده است، لذا از این نظر قدم‌های مثبتی برداشته اند.

وی درباره درمان جای زخم (اسکار) سالک گفت: متخصصان پوست و جراحان پلاستیک، روش‌هایی برای ترمیم نسبی جای زخم‌ها دارند که درمان از طریق سلول‌های بنیادی یکی از آن‌ها است. اما این روش‌ها نسبی و بسیار پر هزینه هستند. به همین دلیل ما تمام تلاشمان در زمینه مقابله با خود بیماری و مراجعه به موقع بیماران است.

فدایی همچنین به تغییرات روند ابتلا به بیماری سالک اشاره کرد و افزود: طبق اطلاعات منتشر شده از وزارت بهداشت روی هم رفته در کشور ما روند ابتلا به این بیماری رو به کاهش است. ظاهرا از بالای ۲۰ هزار مورد ابتلا در سال در حال حاضر به کمتر از ۱۰ هزار مورد رسیده ایم. در استان اصفهان نیز موارد ابتلا بین ۳ تا ۵ هزار نفر بود که الان به ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر کاهش پیدا کرده است.

وی تاکید کرد: حتی در سالی که آمار ابتلا کاهش پیدا می‌کند، نباید از این بیماری غافل شد، چرا که این بیماری خودش هم افت وخیز دارد، جدا از کاری که سیستم برای مهار آن انجام می‌دهد.

دیگر خبرها

  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/ آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها
  • آمار باورنکردنی بیماران مبتلا به دیابت در کشور
  • سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند
  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید
  • معمای عجیب: این ۵۰۰ نفر از بیمار‌ی‌ قلبی و دیابت در امانند
  • نیاز ۱۹۴ بیمار هموفیلی استان همدان به داروی مستمر
  • اگر می خواهید راحت تر نفس بکشید این مواد غذایی را مصرف کنید
  • آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟