Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-02@09:25:14 GMT

ورود زنان به این روستا ممنوع است!

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۶۹۴۳۳

ورود زنان به این روستا ممنوع است!

ایستای طالقان، روستایی که ورود زنان به آن ممنوع است و باید در یک سفر کاملاً مردانه به آنجا رفت.

به گزارش خبرنگار ایمنا، طالقان از مناطق ییلاقی و زیبایی است که در تقسیم‌بندی‌های جغرافیایی جزئی از شهرستان استان البرز به شمار می‌رود و همسایگان آن از سمت شمال، الموت و مازندران و از سمت جنوب فشگلدره و ساوجبلاغ هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طالقان در ۱۲۰ کیلومتری تهران قرار دارد و فاصله آن تا پایتخت دو ساعت است. روستای ایستا نیز در فاصله ۱۵ کیلومتری طالقان قرار گرفته است.

روستای ایستا از توابع شهرستان طالقان یکی از روستاهای ایران است که در آن زمان ایستاده است. روستای ایستا، روستایی با دیوارهایی حصار شده در نزدیکی پایتخت است. این روستای عجیب در منطقه ساوجبلاغ و شهرستان طالقان در استان البرز قرار دارد. روستای ایستا کم جمعیت است و تنها حدود ۹ خانوار در آن زندگی می‌کنند.

شهرداری طالقان، روستای ایستا را به‌دلیل جمعیت کم بودن، روستا نمی‌داند و آن را مجموعه‌ای با جمعیت کم نامیده است. روستای ایستا در منطقه‌ای خوش آب‌وهوا و در کنار رودخانه‌ای خروشان قرار گرفته است. این روستا به‌دلیل خاک حاصل‌خیز و آب کافی، پوشش گیاهی بسیار خوبی دارد.

احشام زیادی در روستا به برکت وجود این گیاهان پرورش می‌یابد و برای زندگی مردم روستا استفاده می‌شود. چشم‌انداز طبیعت روستا، بسیار زیبا و تماشایی است. این روستا مکانی است که هیچ‌گونه از امکانات دنیای جدید را نمی‌پذیرد و ساکنان آن بدون آب لوله‌کشی، گاز، برق، درمانگاه، ماشین‌آلات و وسایل ارتباطی زندگی می‌کنند.

ساعت مچی و دیواری در محل زندگی اهالی این روستا وجود ندارد و سیمان و آهن در معماری خانه‌های آنان به کار نرفته است.

زندگی قاجاری در روستای ایستا

چنانچه قصد سفر به این روستا را داشته باشید، سبک زندگی قاجاریه و دور از مدرنیته را از بدو ورودتان مشاهده خواهید کرد. درباره این روستا روایت‌های زیادی وجود دارد که نمونه آن پرورش اسب‌های میلیاردی و سبک زندگی به روش قاجاریه است.

اهالی این روستا به نحو اسرارآمیزی از مردم فاصله می‌گیرند و کمتر کسی را به خانه خود راه می‌دهند، حتی شایع است که می‌گویند اهالی روستای ایستا شناسنامه ندارند و جزو جمعیت آماری ایران محسوب نمی‌شوند.

ورود زنان به روستای ایستا ممنوع است

مردم روستای ایستا عروسی و عزا ندارند، تولدشان را جشن نمی‌گیرند و مراسمی همانند سالگرد ازدواج برایشان بی معنا است. آنان مهمان‌نواز هستند، اما تا زمانی که یک زن قصد ورود به روستا را نداشته باشد. برای سفر به روستای ایستا نمی‌توانید خانوادگی راهی شوید، این یک سفر کاملاً مردانه است.

بعضی منابع این مکان را روستا نمی‌دانند و ایستا را یک مجموعه جمعیتی با جمعیت بسیار اندک معرفی می‌کند. ساکنان ایستا در اصل ترک زبان و از مقلدین آیت‌الله تبریزی هستند که ۸۰ سال پیش از دنیا رفته است.

اهالی ایستا معتقد هستند در زمان غیبت امام زمان (ع) باید در مسائل فقهی توقف کرد. آنان خودرو سوار نمی‌شوند، شناسنامه نمی‌گیرند و از آب، برق، تلفن و گاز استفاده نمی‌کنند.

شیوه زندگی مردم روستا در فرهنگ گذشته آن‌ها متوقف شده است

مردم روستا براساس اعتقادات خاصی که دارند، این نوع زندگی را برای خود انتخاب کرده‌اند و دلیل نام‌گذاری روستا به «ایستا»، توقف و ایست فرهنگی مردم آن در زمان و فرهنگ گذشته است، البته انتخاب این نام توسط اهالی روستا انجام نشده و برای آنان خوشایند نیست.

مردم روستای ایستا فرهنگ و شیوه زندگی گذشتگان خود را بی هیچ کم‌وکاست، در پیش گرفته‌اند و بر این باور هستند که این نوع زندگی، انتخاب آنان است. خانواده‌های روستای ایستا، اصالتی تبریزی دارند و به زبان ترکی صحبت می‌کنند.

به گفته مردم طالقان، اهالی روستا حدود ۳۰ سال پیش از تبریز به این منطقه مهاجرت و نوع خاصی از زندگی را برای خود اختیار کرده‌اند. مردم این روستا، شناسنامه یا هیچ مدرک و سند دیگری ندارند. اهالی روستا بر این باور هستند که هنگام ظهور امام زمان (عج) نباید هیچ مدرک دولتی داشته باشند، ازاین‌رو پیش از مهاجرت، همه مدارک شناسایی و ملکی خود را از بین برده‌اند.

جمعیت روستای ایستای طالقان به نسبت سایر روستاهای این شهرستان بسیار کمتر است و افراد زیادی بر این عقیده هستند که این روستا کم جمعیت‌ترین روستای کشور است.

کد خبر 590526

منبع: ایمنا

کلیدواژه: طالقان روستای ایستا البرز روستاها روستا اشتغال روستاییان زندگي مدرن شهرستان طالقان زنان روستاي ايستا خدمات اوليه برق روستای قاجاری روستای ایستا طالقان ورود زنان ممنوع روستای ایستا در طالقان روستاهای عجیب ایران روستاهای عجیب جهان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق روستای ایستا اهالی روستا مردم روستا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۶۹۴۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح جهاد آبرسانی برای ۱۹۸ روستای استان مرکزی

استاندار مرکزی گفت: طرح جهاد آبرسانی ذیل طرح ملی دنبال می‌شود که فاز نخست طرح جهاد آبرسانی به ۶۷ روستا و فاز دوم در ۱۳۱ روستا است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، فرزاد مخلص‌الائمه پیش از ظهر امروز در آیین بهره‌برداری از طرح آبرسانی شهید سلیمانی شهرستان شازند، اظهار داشت: بزرگ‌ترین پروژه‌های عمرانی استان مرکزی مربوط به حوزه آبرسانی است و در سطح کشور بزرگ‌ترین پروژه عمرانی طرح جهاد آبرسانی است، در استان حدود سه یا چهار طرح آبرسانی مهم وجود دارد که طرح جهاد آبرسانی ذیل طرح ملی دنبال می‌شود، که فاز نخست طرح جهاد آبرسانی به 67 روستا و فاز دوم در 131 روستا است که فاز نخست از پیشرفت بیش از 80 درصد برخوردار است که بخش قابل توجهی در شهرستان شازند است و فاز دوم با کمک قرارگاه محرومیت‌زدایی امام حسن مجتبی(ع) آغاز شده است.

وی افزود: طرح جهاد آبرسانی از خط کوچری ساوه با مدیریت آب منطقه‌ای ای استان در حال اجراست که یکی از طرح‌های پر هزینه و مهمی به شمار می‌رود و طرح دیگر انتقال آب به شهرستان تفرش است که اکنون به صورت آزمایشی از آن بهره‌برداری می‌شود، اما به طور رسمی با حضور مسئولان کشور بهره‌برداری خواهد شد. بودجه‌ای که صرف این پروژه‌ها شده است حداقل با بودجه عمرانی 10 سال استان برابری دارد.

استاندار مرکزی تصریح کرد: در سنوات گذشته عمدتاً سالی 500 میلیارد تومان برای پروژه‌ها صرف می‌شد، اما امروز تنها سه هزار میلیارد تومان برای بازچرخانی پساب در شهرستان شازند، 130 میلیارد تومان برای طرح شهید سلیمانی، حداقل 2 هزار میلیارد تومان برای پروژه آب ساوه و حداقل 600 میلیارد تومان در این دولت برای پروژه آب تفرش اختصاص پیدا کرده است که نشان دهنده اهتمام و توجه دولت برای تأمین مهم‌ترین رفاهیات مردم و آب شرب و سالم است.

مخلص‌الائمه با تأکید بر رعایت بهینه آب توسط مردم استان و کشور بیان کرد: هماهنگی و‌ همکاری با نمایندگان استان امری ضروری است و این همکاری به موفقیت نمایندگان و مدیران کمک خواهد کرد. هر موفقیت و عدم موفقیتی در سبد دولت قرار می‌گیرد. بنابراین برای پیشرفت کشور نیاز به همدلی و هماهنگی در تمام سطوح نیاز است. 

حشمت‌الله عباسی، مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی با تأکید بر اینکه دولت سیزدهم به موضوع منابع  آب پایدار و شرب بهداشتی و همچنین جهاد آبرسانی به روستاها اهمیت ویژه‌ای قائل شده است، گفت : این طرح شامل ساخت تصفیه خانه آب با ظرفیت 120 لیتر بر ثانیه، احداث دو باب مخزن ذخیره آب با مجموع ظرفیت دو هزار متر مکعب، اجرای 37 و نیم کیلومتر خط انتقال آب است.

وی افزود‌: در این طرح همچنین احداث یک باب ایستگاه پمپاژ با ظرفیت 35 لیتر ثانیه، احداث یک باب سوله، احداث پست برق 160 کیلو ولت آمپر با صرف هزینه‌ای بالغ بر هزار و 300 میلیارد ریال انجام گرفته است. در راستای اجرای خدمات جمع‌آوری و دفع بهداشتی فاضلاب، و همچنین واگذاری پساب به صنایع نصب انشعاب فاضلاب در شهرهای شازند و آستانه انجام می‌شود. 

به گزارش تسنیم، آیین بهره‌برداری از طرح آبرسانی مجتمع شهید سلیمانی شامل آبرسانی به دو شهر شازند و آستانه و 10 روستا با اعتباری بالغ بر 1300 میلیارد ریال و کلنگ‌زنی نصب انشعاب فاضلاب در شهرهای شازند و آستانه با حضور مدیر عامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، استاندار مرکزی و نماینده مردم شهرستان شازند در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • آب به روستای توانه در نهاوند رسید
  • روستای فهرج در مسیر جهانی شدن قرار گرفت
  • طرح جهاد آبرسانی برای ۱۹۸ روستای استان مرکزی
  • غرق شدن ۲ کودک در رودخانه مهران بندرلنگه
  • بهره برداری از طرح‌های محرومیت زدایی در ۳۱ روستای استان یزد
  • ورود هیچ بازرسی را ممنوع نکردیم
  • زندگی لک‌لک‌ها در کنار مردم روستا +عکس
  • گذر از میانه تاریخ با سفر به روستای انجدان اراک
  • توسعه خط انتقال آب روستای آبخورده شهرستان پیرانشهر
  • روستایی که سهم لک‌لک‌ها شد