Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، شناخت و معرفت نسبت به عاشورای حسینی(ع) و درک ولایت و محبت امام سوم شیعیان حضرت امام حسین(ع) و یاران باوفای ایشان، راه نجات بشریت و هدایت آن به سوی نور و روشنایی محسوب می‌شود. یکی از موانعی که منجر به این عدم شناخت در برخی  کشورهای مسلمان می‌شود، تلاش جریان‌های پشت پرده و آشکار قدرت برای دور نگهداشتن افکار عمومی از این مکتب نورانی و انسان‌ساز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه جام جم در این خصوص گفت‌وگویی با خانم فاطمه سایوز، تحلیلگر ترکیه‌ای حوزه ادیان و عرفان انجام داده است که در ادامه می‌خوانید.

اکنون در ایام عزای سالار شهیدان(ع)قرار داریم. برای بسیاری از هموطنان ما این سؤال مطرح است که چرا معارف و فرهنگ عاشورا به صورت علنی و مستمر، در معرض شناخت افکار عمومی برخی  مسلمانان قرار نمی‌گیرد؟ نظر شما در این خصوص چیست؟

من ابتدا فرا رسیدن ایام عزای حضرت امام‌ حسین(ع)و یاران باوفای ایشان را خدمت دست‌اندرکاران روزنامه جام‌جم، مخاطبان و همه عاشقان این امام معصوم(ع)و محبین خاندان عصمت و طهارت(ع) تسلیت عرض می‌کنم. در پاسخ سؤال شما باید بگویم در بسیاری از کشورها، نسبت به خاندان پیامبر‌اکرم(ص) محبت وجود دارد اما شناخت آنها از خاندان عترت و طهارت ناقص و بسیار اندک است. در کشور ما(ترکیه) خیلی از افراد حضرت امام حسن و امام حسین(ع) را در حد نوه‌های پیامبر اکرم(ص) می‌شناسند.اما دستگاه‌های تبلیغاتی اجازه نمی‌دهند حتی افکار عمومی از خود بپرسند چه بر سر نوه‌های پیامبر اعظم(ص) آمد؟ حتی آنها که نسبت به کلیت قیام عاشورا اطلاعاتی اندک دارند، از خود نمی‌پرسند چرا خون فرزند پاک حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) در صحرای کربلا روی زمین ریخت. 

در کشور ترکیه، این مسأله چگونه است؟ آیا در بطن جامعه شما، افکار عمومی نسبت به ماهیت عاشورای حسینی(ع) و مکتبی که منبعث از آن است، آگاه هستند؟

این آگاهی در بسیاری از نقاط کشور ترکیه وجود ندارد. من خودم ابتدا شیعه نبودم اما به واسطه علایق خودم، مطالعاتی در خصوص قیام عاشورا کردم و به لطف اهل‌بیت(ع) به نقطه روشنی در زندگی خود رسیدم. تاسف‌بار است که بگویم در ترکیه، به دلیل تقارن ماه محرم و ایام عاشورا با روایتی در خصوص رسیدن کشتی نوح بر ساحل سلامت، جشن‌هایی برگزار می‌شود. یکی از این روزهای جشن، مقارن با روز عاشورا بود. معلم در کلاس به دانش‌آموزان گفت باید بابت این روز شادی کنید. اما من در آن روز حال عجیبی داشتم. بر مظلومیت امام حسین(ع) از اعماق وجود می‌گریستم. من در آن روز تصمیم خودم را گرفتم. در کلاس درس، برای همه بچه‌ها آب پخش کردم و گفتم، این نذر نه به نیت جشن، بلکه به نیت  عزای نوه پیامبر اعظم(ص) است که در صحرای کربلا و در مظلومیت همراه خانواده و یاران باوفایشان به شهادت رسید. در آن روز همکلاسی‌هایم، از من در خصوص روز عاشورا و امام حسین(ع) پرسیدند و زمانی که واقعه عاشورا را برای آنها بازگو کردم، جملگی بر این مصیبت گریستند. 

به نظر شما، چه دلایلی وجود دارد که جریان‌های مبتنی بر لائیسیته و سکولاریسم و حتی جریان‌های تکفیری، نسبت به شناخت مکتب امام حسین(ع)  میان مسلمانان تا این اندازه هراس دارند؟

پاسخ این سؤال مشخص است. آشنایی با مکتب امام حسین(ع)، نه تنها انسان‌ساز،  بلکه جامعه‌ساز است. وقتی ولایت امام حسین(ع) و حب اهل‌بیت(ع) در دل‌ها جاری شود، دیگر انسان‌ها به سوی مادی‌گرایی، لائیسیته، افکار انحرافی و پوچگرایی متمایل نمی‌شوند. 

ما شاهدیم دشمنان اسلام در حال تکثیر نسخه‌های انحرافی و گوناگونی از دین هستند که وجه مشترک همه آنها، دوری از مکتب اهل‌بیت(ع)است. استدلال، تعمق و تفکر نهفته در مکتب امام حسین(ع) و عظمت قیام عاشورا به گونه‌ای است که فطرت‌های پاک را در صورت آشنایی با آن، جذب خود می‌کند. در چنین شرایطی، دشمنان از هر روشی استفاده می‌کنند که مکتب اهل‌بیت(ع) و حب خاندان عصمت و طهارت به مردم و افکار عمومی منتقل نشود.

شما بخشی از زندگی خود را به واسطه تحصیل در ایران و بخشی را در کشور ترکیه می‌گذرانید. فضای جامعه ایران را در زمینه شناخت مکتب اهل‌بیت(علیه السلام) چگونه ارزیابی می‌کنید؟

زندگی در کشوری مانند ایران برای کسانی که در دل گروی مکتب امام حسین(ع) و اهل‌بیت عصمت و طهارت(ع) دارند یک نعمت است. آشنایی با این مکتب در آزادی کامل، یک توفیق است. فراموش نکنیم بسیاری از کشورها پسوند مسلمان را داشته  یا نمادهای اسلامی در آنها به وفور یافت می‌شود اما در عمل، نسبت به گرایش مردم به اسلام واقعی هراس دارند. در چنین شرایطی باید قدر زندگی در کشور ایران که در آن، ابراز ارادت به اهل‌بیت(ع) و دسترسی به معارف عاشورایی به‌راحتی صورت می‌گیرد را دانست.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مکتب جامعه مکتب اهل بیت نهضت عاشورا امام حسین مکتب امام حسین ع افکار عمومی اهل بیت ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۶۹۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌های هفته عقیدتی سیاسی سپاه در استان تهران تشریح شد

نماینده ولی فقیه در سپاه استان تهران با بیان اینکه هدف هفته عقیدتی سیاسی آشنایی جامعه با آثار شهید مطهری است گفت: ۲۰۰ عنوان برنامه در هفته عقیدتی سیاسی با محوریت آشنایی جامعه با افکار و عقاید ارزشمند شهید مطهری برگزار می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ری، حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی معبودی صبح امروز در نشست خبری گرامیداشت هفته عقیدتی سیاسی و مقام معلم در جمع اصحاب رسانه با اشاره به تقارن روز معلم و هفته عقیدتی سیاسی اظهار داشت: پایه‌های اصلی تفکر بسیج، سپاه و نیروهای مسلح مسائل اعتقادی است لذا ارتباط دائمی و مستمر پاسداران و بسیجیان با افکار شهید مطهری در اثبات افکار نیروهای مسلح در مسائل اعتقادی و اخلاقی کمک‌رسان خواهد بود که در این راستا 200 عنوان برنامه در شهرستان‌های استان تهران برگزار خواهد شد.

وی افزود: آشنایی جامعه با آثار کم‌نظیر و افکار بلند شهید مطهری دستاورد دیگر این ایام است زیرا که شهید مطهری افکار ارزشمندی دارد و اگر جوانان، بسیجیان و.. با افکار این اندیشمند گران‌قدر آشنایی پیدا کنند، در دفاع از انقلاب اسلامی مؤثرتر و محکم‌تر پیش خواهند رفت.

نماینده ولی فقیه در سپاه حضرت سیدالشهدا (ع) استان تهران در ادامه گفت: شهید مطهری الگویی است که می‌تواند ما را از نظر فکری، علمی و رفتاری تأمین کند و پاسداران ما الگوی خود را عالمان آگاه قرار دهند و نام‌گذاری این هفته به علت تداعی مستمر این الگوی ارزشمند است.

معبودی تصریح کرد: از 7 تا 12 اردیبهشت به‌عنوان هفته عقیدتی سیاسی نام‌گذاری شده که برنامه‌های متنوعی با موضوع "شهید مطهری، خودسازی و تمدن سازی"، "شهید مطهری، تعلیم و تربیت و حقوق زنان"، شهید مطهری، مکتب انقلاب و بسیج"، شهید مطهری، عترت، قرآن و ولایت، "شهید مطهری، شهدا و ولایتمداری" و "شهید مطهری، معنویت، مهدویت و قدس شریف" برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: در این هفته مراسم مختلفی ازجمله اهدای گل به بارگاه امام خمینی (ره) و تجدیدعهد با بنیان‌گذار نظام مقدس جمهوری اسلامی در حرم حضرت امام (رض)، برگزاری نشست‌های حکمت مطهر با محوریت اندیشه شهید مطهری، غبارروبی و عطرافشانی قبور شهدا، دیدار با خانواده شهدای فرهنگی، دیدار با ائمه جمعه شهرستان‌ها و برگزاری حلقه‌های صالحین در پایگاه‌های مقاومت با محوریت اندیشه‌های شهید مطهری، تجلیل از مربیان تربیتی و بصیرتی استان، برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی، تبیین آثار و برگزاری مسابقه کتاب‌خوانی است.

روحیه عقیدتی میان نیروهای انقلابی تقویت شود

نماینده ولی فقیه در سپاه حضرت سیدالشهدا (ع) استان تهران با تأکید بر اینکه یکی از اهداف هفته عقیدتی سیاسی آشنایی جامعه با آثار شهید مطهری است، در پایان خاطرنشان کرد: شهید مطهری در تمامی موضوعات اجتماعی افکار و عقاید ارزشمندی دارد که در این هفته برای شناساندن آن به مردم تلاش خواهیم کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۲۰۰ عنوان برنامه عقیدتی سیاسی در استان تهران برگزار می‌شود
  • برنامه‌های هفته عقیدتی سیاسی سپاه در استان تهران تشریح شد
  • نابودی طاغوت وعده صادق الهی است
  • نابودی طاغوت صادق‌ترین وعده الهی است
  • اجتماع بزرگ صادقیون برگزار می‌شود
  • نباید با لغزش یک مسئول یا یک گروه توپخانه خود را به سمت یکدیگر فعال کنیم
  • شهادت هزاران نفر از مردم فلسطین، دستاورد غرب وحشی و مدعی دموکراسی است
  • جلوگیری از تردد خودروهای شوتی در جاده‌های کهگیلویه و بویراحمد
  • عملیات وعده صادق از مصادیق امید به آینده بود
  • زمینه‌سازان شهادت امام حسین (ع)