Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@04:22:46 GMT

سرانجام القاعده پس از کشته شدن ایمن الظواهری

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۶۹۹۸۴

سرانجام القاعده پس از کشته شدن ایمن الظواهری

به گزارش خبرگزاری مهر، پایگاه تحلیلی «میدل ایست آی» در گزارشی به نقش و جایگاه الظواهری و نیز واکاوی کارنامه چهار گزینه احتمالی مطرح شده برای جانشینی پرداخت که در ادامه بخش‌هایی از آن آمده‌است؛

الظواهری که به عنوان مغز متفکر و ایدئولوژیک در پشت صحنه اقدامات القاعده شناخته می‌شد، در یک حمله که توسط هواپیمای بدون سرنشین ایالات‌متحده در کابل صورت گرفت، کشته شد و این گروه شبه نظامی را بدون رهبر و در یک معضل استراتژیک تنها گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«جروم دروون» تحلیلگر ارشد «گروه بین‌المللی بحران»، در این زمینه بیان داشت: «از آنجا که گروه‌های وابسته به القاعده اغلب تصمیمات خود را روزانه می‌گیرند، این ضربه بیشتر نمادین است تا عملیاتی».

گزارش‌ها حاکی از آن بود که این رهبر ۷۱ ساله به شدت بیمار بوده و بیشتر مسئولیت‌های وی بر عهده دیگر افراد در این سلسله مراتب قرار داشت.

این پزشک اهل مصر نسبت به رهبر پیشین القاعده یعنی بن لادن کمتر کاریزماتیک و مؤثر بود. نفوذ وی بعد از ظهور گروه داعش کاهش یافت و تنها از ایجاد شکاف و از بین رفتن گروه جلوگیری کرد.

با وجود این، از دست دادن وی به دلیل جایگاه و همچنین شبکه ارتباطات گسترده‌ای که با اعضای گروه در سراسر جهان داشت به احتمال زیاد ضربه مهمی را به این گروه وارد خواهد کرد. بزرگترین سوالی که اینک در این گروه مطرح می‌شود، این است که رهبر بعدی آنان چه کسی خواهد بود؟

دروون در کتابی که به تازگی درباره گروه‌های شبه‌نظامی مصر نوشته، آورده است: «نام بردن از یک رهبر جدید کار بسیار دشواری خواهد بود زیرا هیچکس دیگری در این گروه به اندازه الظواهری تجربه و شبکه ارتباطی مشابه با شبه‌نظامیان در سراسر جهان ندارد. بنابراین، بزرگترین چالش پیدا کردن رهبری است که همه اعضا گروه روی آن توافق نظر داشته‌باشند و توسط رهبران و فرماندهان برجسته گروه مورد پذیرش قرار گیرد».

گزینه‌های احتمالی

شورای امنیت سازمان‌ملل متحد ماه گذشته گزارشی را منتشر کرد که در آن به چهار جانشین احتمالی ظواهری اشاره شده‌است.

«سیف العدل» دومین فرمانده گروه القاعده به عنوان محتمل‌ترین گزینه برای رهبری است. این فرمانده ۶۲ ساله، افسر سابق ارتش مصر است که به القاعده پیوست. العدل از سال ۲۰۰۱ به دلیل بمب‌گذاری‌هایی که در سفارتخانه‌های آمریکا در تانزانیا و کنیا تحت تعقیب «اف‌بی‌آی» قرار دارد. در حال حاضر مدیریت برنامه‌ریزی‌های نظامی القاعده بر عهده او است.

طبق تحلیل «خلیل العنانی» استاد دانشگاه و عضو ارشد مرکز عرب واشنگتن دی سی، در صورت انتخاب سیف العدل به عنوان جانشین ظواهری، با توجه به سابقه او در این سازمان و جایگاهی که در محافل جهادی دارد، بیشتر شاخه‌های القاعده با او بیعت خواهند کرد.»

گزینه مهم بعدی «عبدالرحمن مغربی» فرمانده عملیات‌های رسانه‌ای القاعده است. این فرمانده مراکشی القاعده داماد ظواهری است و تحصیلات خود را در حوزه مهندسی کامپیوتر به پایان رسانده‌است.

«یزید مبارک» سومین فرد در لیست رهبران احتمالی القاعده است. او یک شهروند الجزایری است که رهبری القاعده در مغرب اسلامی (AQIM) را بر عهده دارد. مبارک پس از تصدی ظواهری به رهبری القاعده در سال ۲۰۲۰ با او بیعت کرد.

در نهایت «احمد دیریه» رهبر گروه شبه نظامی «الشباب» است که به عنوان شاخه القاعده در سومالی فعالیت دارد. این گروه در سال ۲۰۱۲ از ادغام با القاعده خبر داد.

الظواهری از آن زمان تاکنون روابط خود با این شاخه را تحکیم و تقویت کرده‌است؛ شاخه‌ای که میلیون‌ها دلار به خزانه القاعده کمک کرده‌است.

با وجود این رهبران احتمالی اما دروون تاکید دارد که هنوز مشخص نیست آیا این رهبران به عنوان رئیس بزرگ از طرف گروه‌ پذیرفته خواهند شد یا خیر.

کد خبر 5555786

منبع: مهر

کلیدواژه: ایمن الظواهری القاعده ایالات متحده امریکا عراق ایالات متحده امریکا رژیم صهیونیستی روسیه تایوان فلسطین نانسی پلوسی لبنان تنش آمریکا و چین افغانستان اوکراین ایران مقتدی صدر ایمن الظواهری شبه نظامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۶۹۹۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عزم جزم دولت برای به سرانجام رساندن مینی پالایشگاه دهدشت

معاون اجرایی رئیس‌جمهور گفت: دولت برای به سرانجام رساندن پروژه‌های راکد و کلان نظیر مینی پالایشگاه دهدشت پای کار است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، محسن منصوری، عصر امروز_ یکشنبه، دهم اردیبهشت_ در آیین کلنگ‌زنی مینی پالایشگاه دهدشت، اظهار کرد: اتفاقات بزرگی در حوزه‌های مختلف در حال انجام است و کشور در مسیر پیشرفت است.

وی افزود: شاید روزگاری از کهگیلویه و بویراحمد به‌عنوان منطقه محروم یاد می‌شد اما امروز باید با افتخار بگوییم که کارهای بزرگی در حوزه‌های اشتغال، کشاورزی، صنعتی، عمرانی و سایر حوزه‌ها در این استان انجام و یا در حال انجام است.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور روند کار پتروشیمی دهدشت و پروژه‌های عمرانی، آب و راه را مطلوب دانست و گفت: استان کهگیلویه و بویراحمد از هر جهت دارای ظرفیت است؛ در برهه‌هایی نسبت به به‌کارگیری این ظرفیت‌ها شاید نارسایی وجود داشت، اما عزم دولت سیزدهم باعث شد تمام این ظرفیت‌ها و ذخایر و منابع خدادادی رو به نفع مردم استفاده کنیم و کارهای بزرگی که سال‌ها معطل شده را بتوانیم مدیریت کنیم.

منصوری خاطرنشان کرد: پروژه پتروشیمی گچساران سال‌ها معطل مانده بود که رئیس جمهور دستور داده و نزدیک به ۱۷ هزار میلیارد تومان منابع در طول یک سال اختصاص پیدا کرد تا پروژه تکمیل شود و همین کار باید در پتروشیمی دهدشت تکرار شود.

وی به احداث مینی پالایشگاه دهدشت اشاره کرد و گفت: مجوزات اصلی از جمله مجوز وزارت نفت مجوز محیط‌زیست واگذاری زمین و سایر حوزه ها انجام شده است.

معاون رئیس‌جمهور با بیان اینکه پروژه باید به بهترین شکل پیش رود، گفت: کشور وقت آزمون و خطا ندارد، اینکه بعد از دو سال ببینیم به هر دلیلی کار پیش نرفته اجحاف در حق مردم است؛ فرآیند عملیاتی این پروژه هرچه سریع‌تر آغاز شود تا مردم به عینه مشاهده کنند و متوجه حجم کار و تجهیز و فعالیت کارگاه شوند.

منصوری با بیان اینکه ما به استان کهگیلویه و بویراحمد تعلق خاطر ویژه‌ای داریم، تصریح کرد: تمام ظرفیت دولت را به خدمت این کار و این استان می‌آوریم تا بتوانیم گوشه‌ای از نارسایی‌ها را برطرف کنیم.

کد خبر 749173

دیگر خبرها

  • سرانجام پروژه توسعه شرقی خط ۲ مترو تهران
  • دانشگاه براون آمریکا سرانجام به خواسته دانشجویان تن داد
  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • هشدار احمد مسعود درباره احتمال حمله تروریستی از خاک افغانستان به آمریکا و اروپا
  • سرانجام ساخت فاز تکمیلی بزرگراه یادگار امام
  • روسیه «واگنر» را بازسازی کرد تا از تکرار شورش آن جلوگیری کند
  • ژرار دوپاردیو سرانجام بازداشت شد/ بازجویی برای اتهامات جنسی
  • بن سلمان: مخالف آوارگی مردم غزه هستیم
  • عزم جزم دولت برای به سرانجام رساندن مینی پالایشگاه دهدشت
  • اجرای نوبت اول طرح ایمن‌سازی تکمیلی فلج اطفال