Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-30@04:52:52 GMT

سمپاد چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۷۰۲۴۸

سمپاد چیست؟

به گزارش صدای ایران،سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان سازمانی است که بر امور تحصیلی دانش آموزان مستعد و با بهره هوشی بالا نظارت می کند. این سازمان را به اختصار سمپاد هم می گویند. اما در زبان عمومی و بین دانش آموزان به موسسه تیزهوشان معروف است. این سازمان دارای مدرسههای راهنمائی، دبیرستان و پیش دانشگاهی دخترانه و پسرانه در شهرهای پرجمعیت تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سمپاد دانش آموزان خود را در دو مقطع راهنمائی و دبیرستان از طریق آزمون های سراسری که عمدتاً مبتنی بر ارزیابی هوش، دانش ریاضیات و علوم است انتخاب می کند. گزینش در مدارس سمپاد بر اساس آزمون و در دو مقطع راهنمایی و دبیرستان برگزار می شود.

سمپاد یا همان سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان، سازمانی است که بر روی مدارس تیزهوشان و یا همان استعدادهای درخشان نظارت می کند.مدارس سمپاد، جزو بهترین مدارس در کشور ایران می باشند که با ایجاد یک فضای رقابتی مناسب سطح علمی دانش آموزان را بالا می برند.

  سمپاد در سال 1366 با درخواست دکتر جواد اژه ای، معاون فرهنگی- اجتماعی نخست وزیر، تاسیس شد


سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان (سمپاد) در سال 1366 با درخواست دکتر جواد اژه ای، معاون فرهنگی- اجتماعی نخست وزیر، تاسیس شد. در همان سال پس از تهران، اولین مراکز در کرمان و همدان تاسیس شد و این روند که طی 26 سال اخیر ادامه یافت (ر.ک به سایت اطلاع رسانی تیزهوشان و استعدادهای درخشان ) و سمپاد را به یکی از گسترده ترین مجموعه های آموزشی یکپارچه در سطح آموزش و پرورش تبدیل شد.


ایجاد این سازمان تنها یک سیاست بخشی نبود بلکه به مرور، جریانی را در جهت پرکردن برخی خلاء های این حوزه در سطوح متفاوتی به همراه داشت. تاسیس مرکز المپیادهای علمی کشور(1366) که به باشگاه دانش پژوهان جوان(1374) تغییر یافت و نیز بنیاد ملی نخبگان (1384) را می توان بخشی از این موارد دانست (ر.ک به حداد عادل،روزنامه اطلاعات، ۳۰ /5/ ۱۳۷۲: 6 و سهراب پور، روزنامه جام جم، ۱۴ /7/ ۱۳۸۳: ۱۶). حتی سیاست هایی نظیر تسهیلات استعدادهای درخشان در آموزش عالی نیز رویکردی این گونه را دنبال می کرد. اما نکته حائز اهمیت آن است که مدارس سمپاد در مقایسه با دیگر بخش های ذکر شده، تعامل گسترد ه و مداوم تری با مخاطبین این جریان سیاستگذاری داشته اند و از این رو می توان نقش و تاثیرگذاری این مدارس را جدی تر قلمداد کرد.


طبق ماده دوم اساس نامه سمپاد مصوب هیئت وزیران در تاریخ 8/4/1367، هدف سازمان، شناسایی و پرورش استعدادهای درخشان کشور در سطح مختلف تحصیلی بود(سند شماره: 19798/ت247)؛ تا به این واسطه بتوان نیروی انسانی کارآمدی را در بلندمدت برای کشور فراهم نماید. البته در عمل بواسطه برخی اولویت های سازمانی، قوانین، ساختار آموزشی و ... میزان تحقق این اهداف قابل پی جویی است.


نکته مهمی که درباره سمپاد باید به آن توجه کرد آن است که آموزش در این فضا -که به مثابه یک لابراتوار عمل می کرد- به دلیل طول مدت زمان (حدود 7سال) و همچنین محدوده ی سنی خاص مخاطبان ( 12 تا 18 سالگی) ، به نهاینه شدن یک فرهنگ متمایز در میان مخاطبان آموزشی آن منجر شده و دامنه ای به وسعت اجتماع دانش آموختگان سمپاد یافت.

 

هدف اصلی سمپاد 


هدف اصلی سمپاد شناسایی و پرورش استعدادهای تحصیلی در سطح مدارس راهنمایی و دبیرستان است. هر دانش آموز برای ورود به مدارس سمپاد باید در آزمون ورودی شرکت کند و تحصیل در سمپاد مستلزم تلاش و هوش بیشتر از معمول است.


مدرسه های دخترانه سمپاد به اسم فرزانگان و مدرسه های پسرانه آن معمولا به اسم علامه حلی و شهید بهشتی و ... شناخته می شوند.

سمپاد خلاصه عبارت سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان می باشد. سازمان ملی استعدادهای درخشان وظیفه نظارت بر مدارس تیزهوشان را بر عهده دارد و مدارسی که زیر نظر سازمان سمپاد می باشند، با نام مدارس سمپاد و یا مدارس تیزهوشان شناخته می شوند. ثبت نام در مدارس سمپاد کمی متفاوت تر از ثبت نام در مدارس دیگر می باشد.

 

آزمون ورودی سمپاد چیست


به طور کلی دانش آموزان می توانند برای ثبت نام در مدارس تیزهوشان در آزمون های ورودی سمپاد شرکت نمایند؛ اما آزمون ورودی سمپاد چیست؟ آزمون ورودی سمپاد و یا همان آزمون ورودی مدارس تیزهوشان، آزمونی است که هر ساله زیر نظر سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان برای شناسایی دانش آموزان با استعداد برگزار می شود.



دانش آموزان پایه ششم و دانش آموزان پایه نهم مجاز به ثبت نام در آزمون های تیزهوشان می باشند. در واقع، آزمون ورودی مدارس سمپاد مربوط به پایه تحصیلی ششم به هفتم و پایه تحصیلی نهم به دهم می باشد که هر دوی این آزمون ها به صورت مجاز و تنها یک بار در یک سال تحصیلی برگزار می شود.



تنها راه ثبت نام و راهیابی به مدارس تیزهوشان، شرکت در آزمون های ورودی سمپاد است



لذا دانش آموزانی که قصد ثبت نام در مدارس سمپاد 1402- 1403 را دارند، می توانند در صورت دارا بودن شرایط لازم مراحل ثبت نام در آزمون ورودی مدارس سمپاد را انجام دهند و در زمان مشخص در آزمون ورودی مدارس تیزهوشان شرکت نمایند. در صورت قبولی در این آزمون، دانش آموزان مجاز به ثبت نام در مدرسه تیزهوشان می باشند. بنابراین، تنها راه ثبت نام و راهیابی به مدارس تیزهوشان، شرکت در آزمون های ورودی سمپاد است که این آزمون در هر سال تحصیلی فقط یک بار و به صورت سراسری در کل کشور برگزار می شود.

 

همچنین، علاوه بر اینکه سازمان ملی استعداد درخشان مدارسی را برای رشته های نظری درنظر گرفته است؛ دانش آموزان رشته های فنی و حرفه ای نیز می توانند با قبولی در آزمون استعداد درخشان در مدارس سمپاد مهارتی ثبت نام نموده و از تمامی امکانات این مدارس جهت پیشرفت خود در سایر مقاطع تحصیلی و یادگیری بیشتر استفاده نمایند.



در سال های گذشته، مراحل ثبت نام در آزمون ورودی مدارس سمپاد، به صورت غیر حضوری انجام می شود و دانش آموزانی نیازی به مراجعه به مدرسه و یا سازمان استعدادهای درخشان برای ثبت نام در آزمون ورودی مدارس تیزهوشان را ندارند، سایت آزمون سمپاد زیر مجموعه سایت آموزش و پرورش کشور می باشد. دانش آموزان پایه ششم و دانش آموزان پایه نهم دبستان و متوسطه اول مجاز به ثبت نام در آزمون ورودی مدارس سمپاد می باشند. لذا تنها این دانش آموزان می توانند به سایت آزمون سمپاد مراجعه کنند و مراحل ثبت نام خود را انجام دهند.

 

سایت آزمون سمپاد و یا درگاه ورود به آزمون های آموزش و پرورش، سامانه ای برای ثبت نام و اعلام نتایج و مشاهده اطلاعیه های مربوط به ثبت نام در آزمون های ورودی مدارس تیزهوشان است. لذا در صورتی که دانش آموزان پایه ششم و نهم تحصیلی قصد دارند در مدارس سمپاد ۱۴۰۲ - ۱۴۰۳ ثبت نام کنند، باید ابتدا به سایت آزمون تیزهوشان به نشانی azmoon.medu.ir مراجعه نمایند.

 

لازم به ذکر است که ثبت نام آزمون سمپاد دانش آموزان پایه ششم دبستان و ثبت نام آزمون سمپاد دانش آموزان پایه نهم تحصیلی در سایت های جداگانه ای انجام می شود که بعد از ورود به درگاه ثبت نام آزمون های ورودی آموزش و پرورش امکان ورود به هر یک از این سایت ها فراهم می شود.

 

مدارس سمپاد مهارتی


مدارس سمپاد مهارتی یا همان هنرستان های سمپاد،  نام مدارسی است که اخیرا برای دانش آموزان مستعد و با بهره هوشی بالا دایر شده است. این مدارس در هفت استان  زنجان ، البرز، یزد ، سمنان ، همدان ، خراسان رضوی و خوزستان اقدام به جذب دانش آموزان مورد نظر می کنند.



این مدارس در فلسفه وجودی خود قرار است به جای مسائل نظری صرف ؛ اقدام به آموزش مهارت های عملی به صورت خاص و ویژه به دانش آموزان مستعد نمایند. و به نوعی باعث تغییر گفتمان مسلط بر جامعه سمپادی ها و خانواده هایشان که همانا کسب رتبه برتر کنکور و یا المپیادی شدن شوند.

هنرستان های سمپاد یا مدارس سمپاد مهارتی فعلا تنها در رشته‌های برق ، مکاترونیک ، کامپیوتر ، فتوگرافیک ، گرافیک و خیاطی و چهر‌سازی “ویژه دختران” دانش آموزان را جذب می کند.  دانش آموزان تیزهوشی و مستعدی که به رشته های مهارتی علاقه دارند می توانند یکی از این رشته ها را در مدارس سمپاد مهارتی انتخاب کنند.

پذیرش در این مدارس صرفا به صورت بومی می باشد.

در این مدارس قرار است مهارت های فنی و حرفه ای متناسب با ظرفیت هر استان در حوزه های کشاورزی ، صنعت ، گردشگری و صنایع دستی آموزش داده می شود.


ورود به سایت آزمون سمپاد


 همچنین برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه ثبت نام در سایت اصلی سمپاد می توانید به مطالعه مقاله زیر که در خصوص سایت ثبت نام و اعلام نتایج سمپاد به نشانی sampad.medu.ir است بپردازید.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: مدارس سمپاد چیست سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان ثبت نام در آزمون ورودی مدارس آزمون ورودی مدارس سمپاد ورودی مدارس تیزهوشان دانش آموزان پایه ششم مدارس سمپاد مهارتی آزمون های ورودی سایت آزمون سمپاد ثبت نام در مدارس مدارس سمپاد آموزش و پرورش برگزار می شود ثبت نام ورودی سمپاد ثبت نام رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۷۰۲۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدارک بیش از ۲۰ برنامه مختلف به مناسبت هفت معلم

سلمان محمدی، مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه در نشست خبری هفته بزرگداشت مقام معلم در کرمانشاه، با بیان اینکه بیش از ۲۰ برنامه مختلف فرهنگی، ورزشی و... برای برگزاری در هفته معلم در استان تدارک دیده شده، گفت : می‌خواهیم فضای شهر و استان در این هفته به‌گونه‌ای باشد که معلم‌ها تکریم شوند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با بیان اینکه ارتقای مقام و منزلت معلم را در برنامه استان داریم، ادامه داد: هفته معلم فرصتی است که بیشتر قدردان معلم‌ها باشیم، وگرنه در همه روز‌های سال باید معلم‌ها را تکریم کنیم.

وی گفت: برگزاری ویژه برنامه سپاس معلم، اعزام معلمان نمونه برای دیدار با مقام معظم رهبری، تجلیل از معلمان نمونه استان، دیدار و سرکشی از پیشکسوتان فرهنگی و ... از برنامه‌های در نظر گرفته شده برای هفته معلم در کرمانشاه است.

محمدی در ادامه با اشاره به اهتمام دستگاه تعلیم و تربیت برای اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، گفت: هم اکنون نقشه راه این سند تهیه شده و الگوی مدرسه در تراز سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مشخص شده است.

 وی با بیان اینکه قرار شده الگوی مدرسه در تراز سند تحول بنیادین در یک برنامه سه ساله در همه مدارس پیاده شود، گفت: مهر ماه امسال این الگو در ۲۰ درصد مدارس دولتی اجرا خواهد شد و در سال تحصیلی بعد ۴۰ درصد و سال بعد از آن هم ۴۰ درصد دیگر مدارس زیر پوشش این طرح خواهند رفت.

وی ادامه داد: مهر ماه امسال همچنین قرار شده ۵۰ درصد مدارس غیر دولتی و خاص هم بر اساس الگوی مدرسه در تراز سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اداره شوند.

محمدی سپس با اشاره به فعال شدن قرارگاه عدالت آموزشی و نصیب آموزشی برابر با نگاه محرومیت زدایی در مجموعه آموزش و پرورش استان، گفت: از جمله اقداماتی که از قبل فعال شدن این قرارگاه در استان انجام شده می‌توان به تجهیز مدارس به امکانات ورزشی، تجهیز ۳۰ میلیارد تومانی هنرستان‌های مناطق محروم، برنامه‌ریزی برای جمع آوری مدارس کانکسی با بیش از ۱۰ دانش‌آموز و ... اشاره کرد.

وی تقویت مدارس دولتی را یکی از مهمترین اولویت‌های استان در سال تحصیلی جدید عنوان کرد و افزود: در تلاش هستیم تا مدارس دولتی را به لحاظ فضا، تجهیزات، نیروی انسانی و ... تقویت کنیم. در این راستا می‌خواهیم معلم‌های برتر استان نیمی از موظفی خود را در مدارس دولتی تدریس کنند تا همه دانش آموزان فرصت برخورداری از معلم‌های برتر را داشته باشند.

محمدی با اشاره به برنامه‌ریزی برای بالا بردن معدل امتحانات نهایی دانش آموزان استان، گفت: سال گذشته رشد حدود سه پله‌ای معدل دانش آموزان در امتحانات نهایی را در استان شاهد بودیم و برنامه‌ریزی کرده‌ایم ظرف امسال و سال بعد حداقل دو نمره به معدل امتحانات نهایی دانش‌آموزان استان اضافه شود.

وی ادامه داد: در تلاشیم با افزایش کیفیت آموزش و نیز برگزاری امتحانات شبه نهایی، کیفیت آموزش را ارتقا داده و معدل دانش آموزان استان را بالا ببریم.

محمدی اشاره‌ای هم به برنامه توزیع توازن رشته‌ای داشت و گفت: در تلاشیم دانش‌آموزان متوسطه دوم را به سمت تحصیل در رشته‌های فنی و حرفه ای، کار دانش، ریاضی و انسانی ببریم.

وی در ادامه اشاره‌ای هم به روند ترمیم معدل داوطلبان آزمون سراسری داشت و گفت: داوطلبان متقاضی ترمیم معدل شامل دانش آموزان سال گذشته و بزرگسال و پشت کنکوری‌ها با مراجعه به سامانه آموزش و پرورش می‌توانند در جهت ارتقاء معدل دروسی که می‌واهند، اقدام کنند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با اشاره به تاثیرگذاری معدل در قبولی دانش‌آموزان استان در آزمون سراسری، گفت: با توجه به تاثیرگذاری بالای معدل امتحانات نهایی در پذیرش داوطلبان در آزمون سراسری از امسال همه امتحانات پایه دهم، یازدهم و دوازدهم به صورت نهایی برگزار می‌شود.

وی در ادامه اشاره‌ای هم به استخدامی‌های جدید آموزش و پرورش در استان داشت و گفت: سال گذشته ۱۵۰۰ نفر جذب آموزش و پرورش استان شده و امسال هم بنا داریم بیش از ۱۵۰۰ نفر دیگر را جذب کنیم.

محمدی در ادامه اشاره‌ای هم به آغاز اجرای پروژه مهر از بهمن ماه سال گذشته در آموزش و پرورش استان داشت و گفت: هدف از اجرای این پروژه این است که شرایط را به‌گونه‌ای مهیا کنیم که اول مهر هیچ مدرسه‌ای در استان بدون معلم و هیچ معلمی بدون کلاس نباشد

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • تدارک بیش از ۲۰ برنامه مختلف به مناسبت هفت معلم
  • ۱۵۰۰ نفر جذب آموزش و پرورش استان کرمانشاه شدند
  • ۱۱ اردیبهشت؛ برگزاری مرحله دوم آزمون پایش عملکرد یادگیری دبیرستانی‌ها
  • «دبیر کارگروه سلامت مدارس» منصوب شد
  • برگزاری مسابقات ورزشی مدارس سمپاد همدان با حضور ۱۵۰ دانش آموز
  • آیا دختران ازدواج کرده می توانند در مدارس روزانه هم تحصیل کنند؟
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • برگزاری آزمون سمپاد مهارتی در ۱۱ استان کشور
  • ۳۴۰ هزار دانش‌آموز در آزمون مدارس سمپادونمونه دولتی رقابت می‌کنند
  • آموزش ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان متوسطه نظری