Web Analytics Made Easy - Statcounter

وهب بن عبدالله رضی الله عنه در بعضی عبارات وهب بن وهب آمده، آیا دو وهب بوده است یا یکی؟

در برخی از روایات نوشته شده است که احتمالاً در واقعه عظیم کربلا، یک وعب بیشتر نباشد. زیرا عباراتی که در مقتل آن دو نقل شده، شبیه به هم است و در «ناسخ التواریخ» نوشته شده است: «آن چه من جستجو کردم بیش از یک وهب نیافتم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

به هر حال، وهب بن عبدالله با مادر و زن خود در لشکر سیدالشهداء (ع) بود. مادرش او را ترغیب به جهاد نمود که:‌ای فرزند! برخیز و پسر پیغمبر (ص) را یاری کن.

وهب گفت: در این کار کوتاهی نخواهم کرد و به میدان رفت و رجز خواند و به لشکر حمله کرد و عده‌ای را به دَرَک فرستاد.

آن گاه نزد مادر و زن خود برگشت و گفت:‌ای مادر! آیا راضی شدی؟ آن شیر زن گفت: آن گاه از تو راضی می‌شوم که در راه حسین (ع) کُشته شوی. همسر او دامنش را گرفت و گفت: مرا داغدار خود مکن.

مادر گفت:‌ای فرزند! سخن او را مشنو و بازگرد و در راه پسر رسول خدا (ص) نبرد کن، تا در قیامت نزد خداوند شفیع تو باشد.

وهب به میدان بازگشت، رجز خواند و پی در پی جنگید تا نوزده سوار و دوازده پیاده از آن‌ها را کشت، دشمن هر دو دستش را قطع کرد.

مادرش عمود خیمه را برداشت و به میدان شتافت و می‌گفت: پدر و مادرم قربانت، در دفاع از حرم رسول خدا (ص) نبرد کن. پسر خواست او را برگرداند. مادر دامنش را گرفت و گفت: هرگز برنگردم تا با تو کشته شوم.

امام حسین (ع) فرمودند: خدا شما را از اهل بیت رسول الله جزای خیر عنایت فرماید، به سدی خیمه برگرد و با زنان باش. خداوند تو را رحمت کند. آن زن به فرمان امام (ع) مراجعت کرد.

وهب پیوسته می‌جنگید تا شهید شد. زنش به بالین او آمد تا خون از صورت او پاک کند، شمر ملعون غلام خود را فرستاد با عمودی که در دست داشت به سرش کوبید و او را کُشت؛ و او اول زنی بود که از لشکرگاه امام حسین (ع) کشته شد.

از امام صادق (ع) نقل شده است که وهب بن وهب به میدان رفت و او نصرانی بود که به دست امام حسین (ع) مسلمان شده بود و با مادرش همراه آن حضرت به کربلا آمده بود.

سوار اسبی شد و عمود خیمه به دست گرفت و جنگید تا هفت یا هشت تن از آن‌ها را کُشت و اسیر شد. او را نزد عمر سعد بردند و آن ملعون دستور داد سرش را بریدند و به لشکرگاه امام حسین (ع) انداختند.

مادرش شمشیر او را برداشت و به میدان رفت، امام حسین (ع) فرمودند: «ای مادر وهب! بنشین، خدا جهاد را از زن‌ها برداشته، تو و پسرت با جدّم محمد (ص) در بهشت خواهید بود.»

وقتی که وهب را نزد عمر سعد بردند دستور داد که سرش را بریدند و به لشکرگاه امام حسین (ع) پرتاب کردند و مادرش سر او را برداشت و بوسید و باز به سوی لشکر ابن سعد انداخت و آن سر به مردی خورد و او را کُشت و آن گاه با عمود خیمه حمله کرد و دو مرد دیگر را به هلاکت رسانید.

بعضی نوشته اند: از شب ازدواج وهب تا روز عاشورا، بیش از هفده روز نگذشته بود و دوری از شوهرش بر او دشوار بود.

گفت:‌ای وهب! بر من معلوم است که، چون در راه پسر پیامبر (ص) کشته شوی به بهشت خواهی رفت و با حورالعین هم آغوش می‌شوی و مرا فراموش می‌کنی. لازم است که در نزد امام (ع) با من عهد کنی که فردای قیامت از من جدا نشوی.

هر دو خدمت امام حسین (ع) رسیدند. زن وهب عرض کرد: یابن رسول الله! دو حاجت دارم:

اول:، چون این جوان کشته شود، من تنها شوم مرا به اهل بیت خود بسپارید.

دوم: وهب شما را گواه گیرد که فردای قیامت مرا فراموش نکند.

امام حسین (ع) از شنیدن این کلمات گریستند و فرمودند: حاجات تو برآورده شود و او را مطمئن ساختند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: قرآن و عترت محرم 1401 واقعه عاشورا امام حسین وهب بن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۷۰۴۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان انتظار ۳۷ ساله مادر شهید در شیراز

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس، شهید اسد پور در ۲۳ خرداد ۱۳۶۷ در منطقه شلمچه و در عملیات بیت المقدس به شهادت رسید.
پیکر شهید اسد پور که بعد ار تفحص به عنوان شهید گمنام اعلام شده بود که با آزمایش‌های دی ان‌ای شناسایی و امروز به زادگاه منتقل شد.
امروز مادر شهید اسد پور بعد از ۳۷ سال دوری فرزند خود را در آغوش کشید.
پیکر شهید سید علاءالدین اسد پور قرار است روز شنبه همزمان با شهادت امام جعفر صادق در شهرستان زرقان تشیع و سپس در زادگاهش روستای آقا جلو این شهرستان به خاک سپرده شود.

دیگر خبرها

  • درگذشت مادر شهید اسحق مددی
  • مادر شهید اسحق مددی، به دیدار فرزند شهیدش شتافت
  • شهید مطهری از معماران بنای فکری انقلاب اسلامی بود
  • شهید مطهری از معماران انقلاب اسلامی بود
  • برگزاری مراسم عزاداری شهادت امام جعفر صادق در ۱۵ امامزاده گلستان
  • مادر روحانی شهید «حبیب الله رضایی» آسمانی شد
  • مادر شهید «ابراهیم دادگری» در همدان آسمانی شد
  • آسمانی شدن مادر روحانی شهید حبیب الله رضایی در رودسر
  • پایان انتظار ۳۷ ساله مادر شهید در شیراز
  • ماجرای کسی که شهر بشاگرد را از گمنامی درآورد | تقدیر رهبر انقلاب از حاج عبدالله والی | تصاویر