Web Analytics Made Easy - Statcounter

سامانه بارشی موسوم به مونسون که خسارت زیادی به دلیل سیل بر جای گذاشت، برکاتی نیز داشت و آن آبگیری شدن تالاب‌ها و سدهای استان فارس است.

به گزارش ایران اکونومیست از شیراز، سامانه بارشی که از چهارم مردادماه وارد استان شده و تا 12 این ماه ادامه داشت، خسارت بسیاری در بخش‌های مختلف به جای گذاشت که روستاها و بخش کشاورزی بیشترین تاثیر را از این سامانه بارشی داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر همین اساس نیز از ابتدای ورود این سامانه که منجر به فوت 22 نفر در شهرستان استهبان و پس از آن درگیری تقریبا تمامی شهرستان‌های استان با سیل شد و این سامانه براساس اعلام سازمان هواشناسی استان فارس همچنان تا روز چهارشنبه ادامه داشت.

این سامانه بارشی موسوم به مونسون البته برکاتی نیز داشت و آن آبگیری شدن تالاب‌ها و سدهای استان فارس است که بنا به گفته معاون محیط زیست بخشی از منابع آب تالاب‌های استان به لطف بارندگی‌های اخیر تامین شده است.

نبی‌اله مرادی امروز در خبری اعلام کرد که پس از چندین دوره متوالی خشکسالی‌های استان فارس، بارندگی اخیر تاثیر مثبتی در تأمین منابع آبی تالاب‌ها، کاهش میزان گرد و غبار و افزایش نسبی رطوبت هوا داشته است.

به گفته وی در چند سال اخیر اکثر تالاب‌های استان به دلیل خشکسالی و کمبود بارش خالی از آب بوده‌اند که در بارندگی اخیر اکثر تالاب‌ها از وضعیت کاملا خشکی که داشتند به تناسب بارندگی نمدار و یا نسبتا کم آبگیری شده‌اند.

آنطور که معاون محیط زیست طبیعی استان فارس می‌گوید: همین وضعیت سبب مهار کانون‌های گرد و غبار بوده و به دلیل افزایش رطوبت نسبی هوا، کاهش احتمال خطر آتش‌سوزی ناشی از خشکسالی‌ها در مقطع زمانی کوتاه نیز وجود دارد‌ که بر این اساس بیشترین جمع بارندگی در حوضه آبریز شهرستان‌های تالابی در شهرستان نورآباد ممسنی به میزان 136.9 میلی‌متر  و کمترین میزان در شیراز به میزان 7.6 میلی‌متر  بوده است.

به گفته مرادی بر مبنای برآورد کارشناسان شرکت سهامی آب منطقه‌ای سرجمع بین 100 تا 150 میلیون متر مکعب آب وارد کل تالاب‌های استان شده که بیشترین میزان آبگیری در تالاب بختگان و طشک، کمجان و تالاب برم شور بوده اما تالاب‌های آب شیرین مانند تالاب کافتر، ارژن، هفت برم و پریشان تقریبا آبگیری نداشته‌اند.

وی معتقد است که درصد میزان آبگیری تالاب‌ها دقیق نبوده و پس از به روزرسانی تصاویر ماهواره‌ای و تحلیل آنها توسط اداره کل حفاظت محیط زیست استان اعلام خواهد شد.

در همین راستا نیز سازمان آب منطقه‌ای استان فارس اعلام کرد که در سامانه بارشی اخیر سدهای در حال بهره‌بردای استان نزدیک به 15 میلیون متر مکعب آبگیری کردند.

براساس این گزارش در حال حاضر میزان حجم آب موجود سدهای استان نسبت به حجم کل سدها  47.5 درصد است و از این منظر توانایی کنترل سیلاب به میزان بیش از 1500 میلیون متر مکعب را دارند.

بر این اساس در سامانه بارشی اخیر سد درودزن با 4410  هزار متر مکعب  و سد رودبال با 2112 هزار متر مکعب به ترتبیب بیشترین  آبگیری را داشته‌اند.

424 /ی

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: میلیون متر مکعب سامانه بارشی استان فارس تالاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۷۲۰۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سد کوثر پر شد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، مدیر اداره بهره برداری و نگهداری سد کوثر گچساران با بیان اینکه هم اکنون سد کوثر گچساران سرریز شده است گفت: دبی آب رهاسازی شده سد کوثر از ۳۰ به ۱۰۰ مترمکعب در ثانیه در چند روز گذشته افزایش یافته و این اقدام در راستای مدیریت و مهار سیلاب‌های لحظه‌ای انجام شده است. اکبری خدری با بیان اینکه حجم ذخیره آب سدکوثر اکنون ۵۴۷ میلیون متر مکعب است افزود: گنجایش مخزن این سد ۵۴۷ متر مکعبی می‌باشد که پُر شده است. وی بیان کرد: میزان ورودی آب به این سد هم اکنون ۶۹ متر مکعب بر ثانیه و دبی رها سازی این سد نیز به ۱۰۰ متر مکعب بر ثانیه رسیده است. خدری با بیان اینکه نرمال تراز مخزن بتنی این سد از سطح دریا ۶۲۵ متر می‌باشد، گفت: هم اکنون تراز این سد بیش از ۶۲۵ متر است. وی ابراز کرد: میزان بارندگی در ایستگاه هوا شناسی سد کوثر در سال آبی جاری ۴۳۹ میلی متر گزارش شده است. خدری با بیان اینکه در سیلاب‌های چند روز گذشته بیش از ۳۰ میلیون متر مکعب آب پشت سد کوثر ذخیره شد ادامه داد: در بارندگی‌های اخیر بیش از ۲۹ میلیون متر مکعب آب از سد کوثر رها سازی شد.
مدیر اداره بهره برداری و نگهداری سد کوثر گچساران گفت: ۳۸۴ میلیون متر مکعب آب در سال آبی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ (از مهر ماه سال گذشته تاکنون) از سد کوثر گچساران برای مصارف مختلف رها ساری شد. وی بیان کرد: میزان ورودی آب سدکوثر در گچساران در سال آبی جاری ۴۴۰ میلیون متر مکعب است. خدری با بیان اینکه در تابستان امسال برای تامین آب پایداری شرب، کشاورزی، صنعت و زیست محیطی هیچ گونه مشکلی نخواهیم داشت ابراز کرد: سد کوثر یک سد مهم و استراتژیک است که آب بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جمعیت در جنوب کشور را تامین می‌کند. خدری ادامه داد: سد کوثر آب آشامیدنی ۲۰ شهر و ۲ هزار روستا در استان های جنوبی کشور شامل کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، خوزستان، هرمزگان و فارس را تأمین می کند. شهرستان ۱۵۶ هزار نفری گچساران در جنوب غربی کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد.

دیگر خبرها

  • میزان بارندگی امروز در چهارمحال‌ و بختیاری اعلام شد
  • تالاب گرده‌قیت نقده احیا شد
  • آبگیری بیش از ۸۰۰ هزارمتر مکعب از سازه‌های آبخیزداری درمیان
  • سد کوثر گچساران پر شد
  • سد کوثر پر شد
  • ۶۳۰ هزار مترمکعب رواناب در نهرین کنترل شد
  • میزان بارش‌های روز گذشته در خراسان شمالی اعلام شد
  • مهار ۶۳۰ هزار متر مکعب رواناب در سد نهرین طبس
  • تالاب حله جانی تازه گرفت
  • براثر بارش‌های چند روز گذشته تالاب حله شهرستان بوشهر جانی تازه گرفت.