Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-29@18:07:09 GMT

عواقب وحشتناک اعتیاد به خواب

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۷۲۴۱۵

عواقب وحشتناک اعتیاد به خواب

چه عواملی در خواب‌آلودگی مفرط نقش دارند؟ چگونه تشخیص بدهیم دچار اختلال خواب هستیم؟ اعتیاد به خواب و سلامت روان بررسی اعتیاد به خواب و اعتیاد به قرص خواب بهترین داروهای خواب غیراعتیادآور زمان مراجعه به پزشک

به گزارش اقتصاد آنلاین؛ طبق گفته آکادمی طب خواب آمریکا و انجمن تحقیقات خواب، معمولا بزرگ‌سالان هر شب حداقل به ۷ ساعت خواب نیاز دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته منظور ۷ ساعت خواب واقعی است نه صرفا زمانی که در رختخواب صرف می‌شود.

اگر مدتی است که پس از خواب ۷ساعته احساس آرامش نمی‌کنید و در طول روز هوس چرت‌زدن می‌کنید، ممکن است فکر کنید که به خوابیدن اعتیاد پیدا کرده‌اید. با این حال، خواب‌آلودگی بیش از حد می‌تواند نشانه مسائلی دیگر هم باشد. مثلا بیماری‌های سلامت روان مانند افسردگی و اضطراب یا مصرف برخی داروها می‌توانند باعث تمایل به خواب مفرط شوند.

در این زمینه بخوانید؛

۵ نکته ساده برای لذت بردن از یک خواب عمیق در تابستان

بیدار شدن مکرر درخواب چه علتی دارد؟

چرا بعضی ها تو خواب می میرن؟

گریگوری پاتر، متخصصان برجسته بریتانیایی، می‌گوید: «اعتیاد به خواب نوعی بیماری تلقی نمی‌شود. طبق گفته انجمن پزشکی اعتیاد آمریکا، افراد دچار اعتیاد از موادی استفاده می‌کنند یا رفتارهایی انجام می‌دهند و به‌رغم پیامدهای مضرشان، دوباره سراغشان می‌روند. اما خواب عملکردی بیولوژیکی است و اساسا مضر نیست.»

دکتر ماریانا بودیو نیز با این نظر موافق است. به‌اعتقاد او، ما از نظر بیولوژیکی برای زنده‌ماندن به خواب نیاز داریم، همان‌طور که به تنفس نیاز داریم. آیا کسی می‌تواند به نفس‌کشیدن معتاد شود؟ بسیار بعید است، این در خصوص خواب هم صدق می‌کند.

چه عواملی در خواب‌آلودگی مفرط نقش دارند؟

بودیو معتقد است که در حال حاضر هیچ مدرک قابل‌استنادی خواب را در دسته اعتیادها قرار نمی‌دهد. با این حال گاهی خواب بیش از حد نشانه مشکلات دیگری است.

پاتر می‌گوید: «هایپرسومنیا یا پرخوابی نوعی اختلال خواب شناخته‌شده است که با خواب طولانی، خواب آلودگی بیش از حد در طول روز یا هر ۲ مشخص می‌شود. خواب‌آلودگی بیش از حد در طول روز نیز می‌تواند ناشی از شرایط دیگر باشد.»

این شرایط عبارت‌اند از:

نارکولپسی؛

سندرم کلاین-لوین؛

پرخوابی ایدیوپاتیک؛

آپنه خواب؛

دیسانیا یا ناتوانی در بلندشدن از رختخواب.

ممکن است یکی از این شرایط را داشته باشید و آن را با اعتیاد به خواب اشتباه بگیرید.

چگونه تشخیص بدهیم دچار اختلال خواب هستیم؟

اگرچه اعتیاد به خواب بیماری محسوب نمی‌شود، علائمی هستند که می‌توانند نشان‌دهنده اختلالاتی مانند خواب زیاد یا پرخوابی باشد. علائم پرخوابی عبارت‌اند از:

خستگی؛

سخت‌بیدارشدن بعد از خواب طولانی؛

تحریک‌پذیری؛

نیاز به چرت‌زدن؛

اختلالات حافظه؛

مه مغزی.

اگرچه پرخوابی نوعی اعتیاد نیست، افرادی که به آن مبتلا شده‌اند می‌توانند دچار طیف وسیعی از عوارض جانبی شوند. این عوارض عبارت‌اند از:

انرژی کم؛

خستگی؛

سردرد؛

میگرن؛

ازدست‌دادن مکرر اشتها؛

بی‌قراری؛

توهم؛

افکار خودکشی؛

ازدست‌دادن حافظه.

در برخی موارد، پرخوابی می‌تواند منجر به این مشکلات نیز بشود:

دیابت؛

چاقی؛

افسردگی بالینی.

بدن شما به خواب نیاز دارد، اما وقتی خوب استراحت کرده‌ باشید، می‌خواهد شما را از خواب بیدار کند. هورمون‌های دخیل در چرخه خواب ما تشخیص می‌دهند که بدن چه زمانی نیاز به ترمیم، تجدید قوا و شارژشدن دارد و در واقع ما را در حالت چرت‌زدن قرار می‌دهد. اگر همچنان می‌خواهید بعد از خواب کامل شبانه چرت بزنید، ممکن است دلیل آن نداشتن خواب راحت و باکیفیت باشد.

اعتیاد به خواب و سلامت روان

یکی دیگر از دلایل احتمالی که فرد احساس اعتیاد به خواب می‌کند، بیماری های روانی است.

پاتر می‌گوید: «افراد مبتلا به برخی اختلالات سلامت روان زمان زیادی را در رختخواب می‌گذرانند. مثلا این رفتار در برخی از انواع افسردگی بسیار رایج است. برخی از افراد مبتلا به اختلالات روانی نیز دچار پرخوابی می‌شوند.»

تحقیقات نشان می‌دهند که وابستگی روانی به خواب ممکن است نشانه افسردگی باشد. مطالعه‌ای که در سال ۲۰۰۸ انجام شد، ارتباط قوی بین پرخوابی و افسردگی پیدا کرد و نشان داد که حدود ۴۰درصد از جوانان افسرده و ۱۰درصد از افراد مسن افسرده دچار پرخوابی می‌شوند. این آمار برای زنان بیشتر بود.

مطالعه دیگری در سال ۲۰۱۴ نشان داد افرادی که بیش از ۸ ساعت در شب می‌خوابند در مقایسه با افرادی که کمتر از ۸ ساعت می‌خوابند بیشتر در معرض افسردگی قرار دارند.

افسردگی ممکن است هم به بی‌خوابی و هم به پرخوابی منجر شود. در حالی که بی‌خوابی شایع‌ترین مشکل خواب در افراد مبتلا به افسردگی است، تقریبا نیمی از شرکت‌‌کنندگان یکی از پژوهش‌ها پرخوابی را نشانه افسردگی خود گزارش کردند.

بودیو می‌گوید: «افرادی که به‌دلیل نارضایتی عمیق از زندگی‌شان می‌خواهند از واقعیت فرار کنند، تمایل دارند از همه چیزهای منفی دور شوند و در حالتی شبیه به کما فرو بروند.»

بررسی اعتیاد به خواب و اعتیاد به قرص خواب

در حالی که اکثر متخصصان معتقدند اعتیاد به خواب بیماری نیست، ممکن است این تمایل به خوابیدن زیاد باعث اعتیاد فرد به قرص‌های خواب‌آور شود.

بودیو می‌گوید: «قرص‌های خواب‌آور می‌توانند بی‌خوابی کوتاه‌مدت را با موفقیت درمان کنند و هنگامی که با تجویز متخصص به‌درستی استفاده شوند، بعید است تأثیر منفی جدی داشته باشند. با این حال، خطر وابستگی به بیشتر این داروها وجود دارد.»

علائم اعتیاد به قرص خواب عبارت‌اند از:

مشکلات حافظه؛

خستگی و خواب‌آلودگی در طول روز؛

نداشتن تمرکز؛

اختلالات خواب مانند راه‌رفتن در خواب.

بودیو توصیه می‌کند: «اعتیاد به داروهای خواب‌آور معمولا با گذشت زمان اتفاق می‌افتد، بنابراین قرص‌های خواب فقط باید با تجویز پزشک و به‌عنوان درمان کوتاه‌مدت مصرف شوند.»

فهرستی از داروهای خواب رایجی که ممکن است به‌مرور زمان وابستگی ایجاد کنند:

دیفن هیدرامین؛

کوئتیاپین؛

ترازودون؛

زولپیدم؛

زالپلون؛

اسزوپیکلون.

اگر در خصوص اعتیادآوربودن دارویی که مصرف می‌کنید یا در حال مصرف آن هستید نگرانید، بهتر است برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک صحبت کنید.

بهترین داروهای خواب غیراعتیادآور

اگر دنبال راهی برای خواب هستید که اعتیادآور نباشد، این گزینه‌های طبیعی می‌توانند به شما کمک کنند:

ملاتونین؛

کپسول اسطوخودوس، چای، یا اسانس‌های روغنی؛

بابونه؛

سنبل‌الطیب؛

گل ساعتی؛

بادرنجبویه.

البته توجه به این نکته مهم است که متخصصان سلامت به‌دلیل برچسب‌گذاری اشتباه و استفاده طولانی‌مدت، نگران مصرف مکمل‌های ملاتونین هستند. اگر می‌خواهید ملاتونین مصرف کنید، قبل از مصرف حتما با پزشک مشورت کنید.

همچنین می‌توانید عادات خواب خود را تغییر دهید تا به شما در مدیریت بی‌خوابی و اختلالات خواب کمک کند. مثلا قبل از خواب از قرارگرفتن در معرض نمایشگرها یا مصرف کافئین پرهیز کنید و در طول روز به مقدار کافی از نور روز استفاده کنید.

زمان مراجعه به پزشک

اگر خواب‌آلودگی بیش از حد شما الگوی ثابتی پیدا کرده و زندگی روزمره‌تان را تحت‌تأثیر قرار داده، لازم است به پزشک مراجعه کنید. البته اعتیاد به خواب بیماری مشخصی نیست، پس خستگی شما ممکن است به‌دلیل پرخوابی، بیماری مرتبط با سلامت روان یا نگرانی دیگری باشد. دلیل این خستگی هر چیزی که باشد، باید بررسی شود.

 

منبع: چطور لینک کوتاه لینک کپی شد ۰ این مطلب برایتان مفید است؟ ارسال نظر خواب آلودگی اخبار سلامت اخبار مطالب پزشکی اخبار مرتبط ارتباط جالب خوردن پنیر و کابوس شبانه ۱۴۰۱/۵/۱۳ با ترکیب عجیب این ادویه و تخم مرغ پوکی استخوان به سراغتان نمی آید ۱۴۰۱/۵/۱۳ کشف ویروس تبخال روی دندان های انسان عصر باستان + عکس ۱۴۰۱/۵/۱۳ خطر جدی سکته با نوشیدن آب یخ در تابستان ۱۴۰۱/۵/۱۳ آمار شوک کننده ابتلا به سرطان در فصل تابستان ۱۴۰۱/۵/۱۳ اگر سنگ کلیه دارید بخوانید + رژیمی برای پیشگیری از عود مجدد سنگ کلیه ۱۴۰۱/۵/۱۳ آخرین ویدیو ها سکانس های جنجالی فیلم مجبوریم + ویدیو ۱۴۰۱/۰۵/۱۳ ۱۵:۵۹ سکانس جنجالی کتک خوردن نیکی کریمی در یاغی + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۱۳ ۱۲:۳۱ زن جسور دزد کیفش را ضربه فنی کرد + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۱۳ ۱۲:۱۲ چادر خبرنگاران جلوی کوبورگ ۱۴۰۱/۰۵/۱۳ ۱۲:۰۸ سکانس طلایی بازی علی شادمان در سریال یاغی + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۱۳ ۱۱:۳۰ بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی سامسونگ گوشی اپل، آیفون گوشی شیائومی ارسال نظر

خرید نرم افزار هلو صرافی ارز دیجیتال خرید ارز دیجیتال خرید تتر خرید بیت کوین نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۱ قیمت مسکن آخرین خبر ها ۱۶:۱۷ عواقب وحشتناک اعتیاد به خواب ۱۶:۱۴ توقع داشتیم بورس نقش بیشتری در تنظیم گری دارایی های دیجیتال داشته باشد ۱۶:۱۲ اولیانوف: مذاکرات سازنده ای با باقری درباره موضوعات باقی مانده داشتم ۱۶:۰۷ دیدار بلینکن و بورل ۱۶:۰۴ دیدار علی باقری و انریکه مورا در وین ۱۵:۳۴ رمزارزها ابزاری برای تبادل کالاها خواهند شد؟ ۱۵:۲۶ تکذیب کمک ۱۲۰ میلیارد تومانی به تیم تراکتورسازی از سوی شرکت مس ۱۵:۲۱ دلیل اقبال بورس به خودرویی ها چه بود؟ / سهامداران ایران خودرو و سایپا خوشبخت می شوند؟ ۱۵:۱۹ وضعیت قانون گذاری رمزارزها در روسیه چگونه است؟ ۱۵:۱۷ مردم رمزارزها را ابزار سرمایه گذاری می بینند ۱۵:۱۷ علائم رایجی که بیانگر خرابی گیربکس خودرو است ۱۵:۱۶ آخرین آمار کرونا در ایران / تعداد فوتی های امروز به ۸۱ نفر رسید ۱۵:۰۷ ارتباط جالب خوردن پنیر و کابوس شبانه ۱۵:۰۵ حوزه رمزارز در کشور قانونمند می شود؟ / رمزارزها را با رویکرد استقلال کشور می بینیم ۱۴:۴۵ چین: رزمایش ما تهدیدی علیه تایوان نیست ۱۴:۴۰ قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و ارز سیزدهم مرداد ماه / طلا در پایان هفته چند؟ ۱۴:۳۹ اسلامی: دوربین ها به شرط کنار گذاشتن موارد اتهامی علیه ایران روشن می شود ۱۴:۳۹ مشکل مسدودی حساب صادرکنندگان چک برگشتی رفع می شود ۱۴:۲۳ با ترکیب عجیب این ادویه و تخم مرغ پوکی استخوان به سراغتان نمی آید ۱۴:۱۶ ترکیه در تجارت الکترونیک شبیه ایران است ۱۴:۰۰ زاکانی: سیلاب و فرونشست زمین تهران را تهدید می کند ۱۳:۵۰ آمادگی داریم در سریع‌ ترین زمان تولید نفت را به سطوح پیش از تحریم‌ برسانیم ۱۳:۴۵ «پیروز» باید به شکل دست‌ آموز تربیت شود! ۱۳:۴۳ گفت و‌ گوی وزرای خارجه قطر و آمریکا درباره مذاکرات وین ۱۳:۴۳ تغییرات جدید کنکور ۱۴۰۲ اعلام شد ۱۳:۳۸ زمان دعوت به مصاحبه فرهنگیان اعلام شد ۱۳:۳۶ کشف ویروس تبخال روی دندان های انسان عصر باستان + عکس ۱۳:۳۵ دیدار باقری و اولیانوف در وین ۱۳:۳۱ انجام اولین پرواز به مقصد اسراییل از آسمان عربستان ۱۳:۲۸ رابرت مالی: انتظار پیشرفت در مذاکرات آتی برجام در وین را ندارم ۱۳:۲۴ دو حکم انتصاب جدید برای مخبر در یک روز ۱۳:۱۸ ۴۵درصد مردم ترکیه از پلتفرم های الکترونیک استفاده نمی کردند/ اگر قصد سفر به ترکیه دارید بخوانید ۱۳:۱۵ اعلام جزییات پرتاب ماهواره ایرانی خیام توسط روسیه ۱۳:۱۲ شیوه نامه صادرات دام ابلاغ شد ۱۳:۰۴ دلار جهانی دوباره صعودی شد ۱۳:۰۰ حذف شبکه گازرسانی تهران و جایگزینی با برق در حال بررسی است ۱۲:۵۵ اذان ظهر به افق تهران پنج شنبه سیزدهم مرداد ۱۴۰۱ ۱۲:۴۶ چرا حل بحران بازارهای نوظهور دشوارتر شده است؟ ۱۲:۳۷ خطر جدی سکته با نوشیدن آب یخ در تابستان ۱۲:۳۶ قیمت سکه امروز سیزدهم مرداد ۱۴۰۱ ۱۲:۳۰ آمریکا رزمایش چین را محکوم کرد ۱۲:۱۲ ورود هیات مذاکره کننده ایرانی به وین ۱۲:۱۰ تست بینایی؛ در ۱۷ ثانیه گربه را پیدا می کنید؟ ۱۲:۱۰ رمزارزها؛ ابزاری برای دور زدن تحریم ها ۱۲:۰۸ چادر خبرنگاران جلوی کوبورگ ۱۲:۰۱ آشنایی با اعمال مخصوص شب ششم محرم الحرام ۱۱:۵۸ حذف یارانه نقدی منتفی شد؟ ۱۱:۵۴ اختلال و قطعی موقت سامانه های بانک ملت ۱۱:۵۴ درخواست صدر برای انحلال پارلمان عراق ۱۱:۵۳ نمایندگی انجمن بلاکچین روسیه به زودی در ایران اقتصادآنلاین حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه تبلیغات ارز دیجیتال

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: خواب آلودگی اخبار سلامت خواب آلودگی بیش از حد اعتیاد به خواب داروهای خواب عبارت اند سلامت روان طول روز ۱۴۰۱ ۵ ۱۳ بی خوابی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۷۲۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع کننده غیر مجاز دارو در فلاورجان دستگیر شد

سرهنگ مرتضی هادیان در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در پی دریافت اخباری مبنی بر فعالیت مجرمانه متصدی یک واحد صنفی در یکی از محلات شهرستان فلاورجان در خصوص فروش غیرمجاز داروهای ترک اعتیاد، بررسی موضوع در دستور کار مأموران انتظامی این فرماندهی قرار گرفت.

وی افزود: در این راستا مأموران انتظامی کلانتری ۱۳ با اقدامات میدانی خود از صحت موضوع اطمینان حاصل کرده و ضمن هماهنگی با مرجع قضائی به این واحد صنفی اعزام و در بازرسی از محل موفق به کشف مقادیری شربت و هزار و ۵۰۰ عدد انواع قرص‌های ترک اعتیاد شدند.

فرمانده انتظامی شهرستان فلاورجان با اشاره به معرفی متصدی متخلف این واحد صنفی به مرجع قضائی از شهروندان خواست اخبار و اطلاعات خود پیرامون موارد مشکوک و مجرمانه را از طریق تماس با مرکز فوریت‌های ۱۱۰ به پلیس اطلاع دهند.

کد خبر 6091004

دیگر خبرها

  • مرگ اسرار آمیز دو جوان در پایتخت
  • ◄ سهم 8 درصدی راه آهن در جابجایی بار
  • توزیع کننده غیر مجاز دارو در فلاورجان دستگیر شد
  • عواقب کتک زدن داور در تهران؛ یک لیگ تعلیق شد
  • عواقب بند س تبصره ۶ قانون بودجه | وقتی برای معافیت‌ها سقف تعیین شود چه می‌شود؟
  • ویدئو دیدنی از بازیگرانی که از کودکی مشهور شدند
  • ماجرای گاز «خنده» در قلیان اکسیژن صحت دارد؟/ قلیان اکسیژن اعتیاد آور نیست؟
  • درخواست دیه اولیای دم از قاتل مجنون
  • نظرسنجی هاروارد چگونه تعبیر شد؟/ عواقب اصرار بر جنایت
  • ترک مصرف کافئین با ۲ روش ساده