Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@01:36:23 GMT

مستندات باستانی قلعه اولتان پارس‌آباد استخراج می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۷۲۷۲۰

مستندات باستانی قلعه اولتان پارس‌آباد استخراج می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، نادر فلاحی بعد از ظهر پنجشنبه در بازدید از مراحل بررسی باستان‌سنجی و آرکئوژئوفیزیک محوطه باستانی قلعه اولتان پارس‌آباد مغان اظهار کرد: این مستندات با همکاری باستان‌شناسان دانشگاه شهید بهشتی و در قراردادی از سوی میراث فرهنگی اردبیل انجام خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه قلعه اولتان در دوره اشکانی ساخته شده و بانیان نخستین آن اشکانیان بوده‌اند، تصریح کرد: شکوفایی این منطقه باستانی در دوران ساسانی و اوایل دوران اسلامی بوده و به واسطه استحکام و موقعیت مناسبی که داشته، تا قرن دوازدهم هجری از آن استفاده می‌شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل از آغاز بررسی‌های باستان‌سنجی در این محوطه از هفته آینده خبر داد و گفت: اولتان قالاسی با توجه به وسعت ۵۰ هکتاری خود، یک قلعه شهر به شمار می‌رود که فضاهای مسکونی داخل قلعه و فضاهای صنعتی از قبیل کارگاه‌های مختلف فلزگری، شیشه‌گری و سفالگری در بیرون از قلعه بوده است.

فلاحی با بیان اینکه در این بررسی باستان‌سنجی اطلاعات دقیق‌تری از معماری، بناهای احتمالی موجود و آثار به دست آمده از این محوطه استخراج می‌شود، افزود: قلعه اولتان شهرستان پارس‌آباد ۲۵ اسفند ماه سال ۷۸ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده و با توجه به سفال‌های سطحی و همچنین کاوش‌های صورت گرفته در سال‌های گذشته، قدمت این محوطه اواخر دوره ساسانی و قرون اولیه اسلامی تخمین زده می‌شود.

وی هدف اصلی از بررسی آرکئوژئوفیزیک این محوطه را تهیه مستندات کامل و جامع برای ارائه در وزارتخانه به منظور تأسیس پایگاه ملی قلعه اولتان «اولتان قالاسی» دانست که یکی از مطالبه‌های اصلی مردم منطقه است.

فلاحی با اشاره به اهمیت تأسیس پایگاه ملی در قلعه اولتان خاطرنشان کرد: با تأسیس پایگاه ملی «اولتان قالاسی» در کنار سایر موزه‌ها، پایگاه‌ها و محوطه‌های تاریخی فعال در سراسر استان حوزه میراث فرهنگی نیز می‌تواند در جذب گردشگر از جنوب تا شمال استان مؤثر باشد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل یادآور شد: کاوش در این قلعه در چند مرحله صورت گرفته و باستان‌شناسان در کاوش این قلعه با مجموعه منسجم معماری متعلق به دوره‌های مختلف اشکانی تا اسلامی مواجه شده‌اند که بیشتر آثار یافت شده در این اثر باستانی به دوره قرن سوم و چهارم هجری و ادامه معماری دوره ساسانی تعلق دارد.

کد خبر 5556034

منبع: مهر

کلیدواژه: میراث فرهنگی اردبیل شهرستان پارس آباد نادر فلاحی باستان شناسی شیشه گری سفالگری معماری موزه محرم 1401 سیلاب بوشهر ماه محرم ویروس کرونا کرمانشاه مراسم عزاداری مشهد خراسان رضوی اردبیل آمار کرونا سیل کرمان وقوع سیلاب ایلام میراث فرهنگی قلعه اولتان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۷۲۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضبط مناظره دو نامزد حوزه انتخابیه پارس آباد، بیله سوار و اصلاندوز

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل؛ مرحله دومِ دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی ۲۱ اردیبهشت برگزار می‌شود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • اراضی محوطه ربع رشیدی بسیار مهم و حساس از نظر باستان شناسی است
  • گامی دیگر برای ثبت جهانی قلعه فلک الافلاک خرم آباد
  • افزایش یک و نیم برابری کشت دانه روغنی در پارس آباد
  • ظهور و سقوط شهر باستانی هرم‌ها
  • کشف «گذرگاه مردگان»
  • ضبط مناظره دو نامزد حوزه انتخابیه پارس آباد، بیله سوار و اصلاندوز
  • میزبانی قلعه فلک‌الافلاک از ارکستر سمفونیک تهران
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • استحکام‌بخشی «فلک‌الافلاک» نیازمند ۲۰ میلیارد/طرحی که ۱۴ساله شد!
  • کشف یک گورستان باستانی در محل ساخت نیروگاه