Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران در حال بررسی استفاده از موجوداتی به نام «باکتری سیمی» (cable bacteria) با خاصیت رسانایی جریان الکتریکی برای کمک به پاکسازی محیط زیست و کاهش انتشار گاز آلاینده متان هستند.

به گزارش گروه علم و آموزش ایران اکونومیست از «ساینس نیوز»، یک تیم تحقیقاتی به سرپرستی «ساریا مالکین» شیمی‌دان بیو-زمینی (biogeochemist ) در مرکز علوم محیط زیستی دانشگاه مریلند هر چند ماه یک بار برای نمونه‌برداری از گل و لای و بررسی میزان وفور این باکتری‌ها به یک خلیج کوچک متصل به اقیانوس اطلس در شرق آمریکا (Chesapeake Bay) می‌روند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باکتری‌های الکتریکی یا سیمی، بدنی شبیه نخ دارند که نازک‌تر از موی انسان است و از طریق آن می‌توانند جریان برق را منتقل کنند.

 

 

باکتری‌های سیمی از این توانایی خود برای تاثیرگذاری بر ترکیبات شیمیایی محیط خود استفاده می‌کنند. در حالی که برخی میکروب‌ها در این منطقه سولفید تولید می‌کنند، باکتری‌های سیمی آن مواد شیمیایی را می‌زدایند و از حرکت آنها به سمت بالا و سطح آب جلوگیری می‌کنند. باکتری‌های سیمی با این اقدام خود از ماهی‌ها، سخت‌پوستان (crustaceans) و سایر ارگانیسم‌های آب‌زی در برابر ایجاد یک کابوس سمی محافظت می‌کنند.

«فیلیپ میسمان» شیمی‌دان بیو-زمینی از دانشگاه آنتورپ بلژیک می‌گوید: این باکتری‌ها به نوعی شبیه فرشتگان محافظ در این اکوسیستم‌های ساحلی هستند.

اکنون دانشمندان در حال بررسی هستند که این تارهای زنده الکتریکی ممکن است چه کاربردهای مفید دیگری داشته باشند.

بررسی‌های آزمایشگاهی نشان داده است که باکتری‌های سیمی می‌توانند از باکتری‌های مصرف‌کننده نفت خام هم حمایت کنند و از این رو محققان در حال بررسی این مساله هستند که چگونه می توان از رشد این باکتری‌ها برای کمک به پاکسازی آلودگی‌های نفتی استفاده کرد.

 

 

پژوهشگران همچنین نشان داده‌اند که این باکتری‌های سیمی می‌توانند به کاهش انتشار گاز آلاینده متان نیز کمک کنند.

باکتری‌های سیمی بدن‌های چندسلولی دارند که می‌تواند تا ۵ سانتی‌متر رشد کند و محققان می‌گویند بدن آنها از نیمه‌رساناهای موجود در وسایل الکترونیکی هم خاصیت رسانایی بیشتری دارد.

 

 

حدود یک دهه پیش برای اولین بار یک گروه از دانشمندان باکتری‌های سیمی را در گِل و لای اعماق یک خلیج در کشور دانمارک پیدا کردند. از آن زمان تاکنون این موجودات در دستکم چهار قاره دنیا در دریاچه‌ها و محیط‌ زیست‌های ساحلی مختلف نیز دیده شده‌اند.

ویژگی های منحصر به فرد باکتری سیمی به این موجود امکان می‌دهد در محیط‌هایی به زندگی خود ادامه دهد که بقا برای بسیاری از ارگانیسم‌ها ناممکن است.

پژوهشگران هم‌اکنون در تلاش برای ابداع شیوه‌هایی به منظور رشد دادن میدان باکتری‌های سیمی هستند تا بررسی کنند که آیا امکان ارتقای تاثیر آنها بر فروسایی نفتی (oil degradation) وجود دارد؟

کمک به کاهش انتشار گاز بی رنگ و بوی متان نیز از دیگر زمینه‌های تحقیقات است. مزارع برنج (شالیزارها) یکی از منابع اصلی انتشار گاز متان است. میکروب‌های تولیدکننده متان در شرایط زیستی مزارع برنج رشد و نمو می‌کنند.

میزان این میکروب‌های تولیدکننده متان تا حدی است که برآورد شده است مزارع برنج منبع انتشار ۱۱ درصد از متان در جهان هستند. اما باکتری‌های سیمی مزارع برنج را نیز دوست دارند.

در سال ۲۰۱۹، «وینسنت شولتس» میکروبیولوژیست در دانشگاه «آرتوس» (دانمارک) و همکاران او گزارش دادند که باکتری‌های سیمی می‌توانند در بین ریشه‌های گیاه برنج و چندین گونه گیاهان آبزی دیگر رشد کنند. محققان دریافتند که افزودن باکتری‌های سیمی موجب کاهش ۹۳ درصدی انتشار گاز متان شده است. این باکتری‌ها در جریان زدودن الکترون‌ها از سولفیدها، سولفات تولید می‌کنند که میکروب‌های دیگر آنها را مصرف می‌کنند.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: آلودگی نفتی ، کشاورزی ، علمی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: آلودگی نفتی کشاورزی علمی باکتری ها مزارع برنج انتشار گاز میکروب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۷۴۷۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشمندان روسی به روشی ارزان برای استخراج طلا دست یافتند + جزئیات

به گزارش همشهری‌آنلاین، طبق این گزارش؛ وبگاه آرتی عربی نوشت: «بر اساس اطلاعاتی که وب سایت روسی “وستی” منتشر کرده است، روش جدید استخراج این فلز گرانبها توسط دانشمندان دو دانشگاه فدرال در کراسنویارسک و یاکوتسک و با همکاری دانشمندان شاخه سیبری آکادمی علوم روسیه ابداع شده است».

در رابطه با این موضوع، ناتالیا الجبریستوا، استادیار گروه فرآوری مواد معدنی در موسسه سیبری آکادمی علوم روسیه، گفت: «باکتری‌هایی که در استخراج طلا به آن‌ها تکیه می‌کنند، با محیط حوضچه‌های زباله سازگار هستند و در زباله‌های فرآوری فلزات ذخیره می‌شوند».

وی افزود: استفاده از این گونه میکروارگانیسم‌ها به طور قابل توجهی برای محیط زیست ایمن‌تر از استفاده از روش‌های شیمیایی سنتی است، علاوه بر این، روش جدید به طور قابل توجهی ارزان‌تر از نمونه‌های مشابه خود است و تولید یک تن مواد غلیظ با استفاده از میکروارگانیسم‌ها به سه برابر برق کمتر نیاز دارد.

اطلاعات موجود حاکی از آن است که باکتری‌هایی که دانشمندان در روش جدید ابداعی خود اتخاذ کرده‌اند در ذخایر طلا در منطقه کراسنویارسک کشف شده‌اند و پس از پردازش اولیه سنگ معدن، این باکتری‌ها به استخراج طلا و بقایای فلز آنتیموان کمک می‌کنند.

کد خبر 848364 منبع: شفقنا برچسب‌ها خبر مهم روسیه

دیگر خبرها

  • بیماری هزار چهره‌ای که همه را گرفتار می‌کند
  • از جی کلاس برقی تا تغییر نام مدل های بنز
  • باکتری روده گروه‌های خونی را حذف می‌کند/ تولید خون اهدایی جهانی
  • دانشمندان روسی به روشی ارزان برای استخراج طلا دست یافتند + جزئیات
  • پاکسازی منطقه نمونه گردشگری بوذرجمهر قاین
  • ساخت نخستین سلول مغزی مصنوعی با آب و نمک 
  • «خودروی برقی» راه‌حلی بدون جایگزین
  • ۱۴ عملیات مقابله با آلودگی‌های دریایی در استان بوشهر انجام شد
  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟
  • ساخت تراشه‌ای با قابلیت اندازه‌گیری ویتامین C و D