Web Analytics Made Easy - Statcounter

انجمن ایرانی مطالعات زنان با همکاری خانه اندیشمندان علوم انسانی به مناسبت روز خانواده و تکریم بازنشستگان در روز  ۹ مردادماه، وبینار تخصصی با موضوع «سبک زندگی و روابط خانوادگی در دوران بازنشستگی» برگزار کرد. سخنران این برنامه دکتر«مجید محمودی مظفر» روانشناس و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی مدیر عامل انجمن هماهنگی مراکز مشاوره ازدواج و خانواده بود که به ارائه دیدگاه‌های خود در این موضوع پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه گزیده‌ای از سخنرانی این روانشناس را می‌خوانیم:

انواع سبک زندگی بعد از دوران بازنشستگی

سبک زندگی شیوه خاص یک فرد یا گروه یا یک جامعه که ریشه در اندیشه و تفکر افراد دارد. انسان‌های که مثبت اندیش هستند به طور معمول سبک زندگی آنها همیشه مثبت است اما فردی که همه چیز را تیره می‌بیند  در  سبک زندگی خود خیلی جنبه اجتنابی خواهد داشت.

به گفته این پژوهشگر سبک زندگی در ایران به دلیل رفتارها چندگانه‌ای که در افراد وجود داردف به هم ریختگی‌های خاص خودش را دارد.
وی معتقد است که حاکمیت باید به فکر افراد جامعه باشد و افرادی که در این جامعه سال‌های سال صادقانه تلاش کردند و بازنشسته شدند، در شان اجتماعی و انسانی آنهاست که حداقل‌ها را داشته باشند.

افراد بازنشسته اگر می‌خواهید مغز کارایی خود را از دست ندهد فعالیت‌های مغزی خود را در این دوران بیشتر کنید

اما جدا از فشارهای اقتصادی و بحث مادیات موضوعاتی غیر از مادیات وجود دارد که باید به آن توجه شود؛ برای نمونه در  همین شرایط اقتصادی در یک شرکت می‌بینیم ۲ نفر همزمان بازنشسته می‌شوند سطح درآمدی آنان، وضعیت مالی آنها برابر است اما یکی راحت‌تر و یکی سخت‌تر زندگی می‌کند، پس درست است که مادیات یک واقعیت کاملاً انکار ناپذیر است اما طرز تفکر انسان در زندگی کردن به شدت تاثیرگذار خواهد بود.

دکتر محمودی چهار نوع سبک زندگی را برمی‌شمرد و می‌گوید: یکی از انواع سبک زندگی، سبک زندگی اجتنابی است این افراد به طور معمول از درگیری و تنش به شدت گریزان هستند و ترجیح می‌دهند دور از مسائل باشند و   خطر نکنند.

« مجید محمودی مظفر» روانشناس و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی

دومین نوع، سبک زندگی گیرنده است که اکثریت جامعه این سبک را دارند. در این نوع افراد بیشتر از این بُعد نگاه می‌کنند که دیگران برای وی چه کرده اند و در بسیاری از مواقع این شرایط را حق خود نمی‌دانند، مورد بعدی افرادی هستند که حکمران و سلطه‌گر هستند همیشه با تندی و خشم و غضب با دیگران برخورد می‌کنند. یک گروه هستند که سودمند اجتماعی هستند، این افراد تلاش می‌کنند با دیگران همکاری کنند و به فکر اجتماع، زندگی خود و خانوده خود هستند و تعامل خوب و سازگارانه‌ای دارند.

محمودی می‌افزاید : در جامعه‌ای که وضعیت اقتصادی ناگوار و سرعت تورم بالا است افراد باید برنامه‌ریزی خیلی دقیق‌ و آینده‌نگرانه داشته باشند. برنامه‌ریزی برای آینده یکی از کارهایی است که استرس ما را در دوره بازنشستگی کاهش می‌دهد.

وی خطاب به مسئولان می‌گوید:  اگر می‌خواهیم جامعه سالم‌تری داشته باشیم الگوهای خوب کاری را باید حمایت کنیم.

بهترین سنی که کارایی مغز بالاتر است بین  ۶۰ تا ۷۰ سال است

هر فردی نگرش خودش را به زندگی باید تغییر دهد خیلی از جاها بازنشستگی به معنای این است که من توان کاری ندارم توان رفتاریم کم شده است دیگر من یک نیرو کارایی نیستم و این معضل خودش باعث می‌شود تفکر و احساس خراب شود.

در بسیاری موارد سن یک عدد است نگرش‌ها و افرادی که سلامت روانی و اندیشه درستی دارند زندگی آنها خیلی بهتر است. در سمیناری مطرح شد بهترین سنی که کارایی مغز بالاتر است بین  ۶۰ تا ۷۰ سال است.
درست است که بدن ما و ابعاد جسمانی ما ضعیف می‌شود و ما حس پیر شدن داریم اما بدانید که مغز شما در بالاترین سطح کیفی خود در آن زمان قرار دارد. در واقع انسانی که تجربیات بیشتری دارد پیوندهای عصبی در مغز بیشتر است.  این فرد خیلی تجربیات داشته است پس مغز کارایی بیشتری دارد شاید یک جوان سرعت واکنشش نسبت به یک محرک بیشتر باشد اما گستردگی تفکرش به میزان یک فرد سن بالا نیست بنابراین باید شیوه تفکرش  را نسبت به دوران میانسالی و پیری عوض کند.

وی بر این باور است که تغییر در تفکرات وظیفه خود فرد است. البته اطرافیان هم می‌توانند تاثیرگذار باشند در موقعی که افراد خانواده به یک انسان بازنشسته به عنوان یک فرد موثر و دارای درک و بینش بالا  نگاه ‌کنند به طور

طبیع این فرد احساس عزت نفس بالاتر خواهد داشت و این احساس اعتماد به نفس بیشتری به فرد می دهد.بعد از بازنشستگی شبکه اجتماعی داشته باشید. در واقع حفظ ارتباطات اجتماعی در حفظ سلامت روانی سالمندان اهمیت دارد، باید خود ارزشمندی و عزت نفس از طریق مشارکت در فعالیت جمعی افزایش داد              
 

به گفته این پژوهشگر آسیب بیکاری از پرکاری بیشتر است. تحقیقات نشان می‌دهد دو واکنش مختلف بعد از بازنشستگی وجود دارد: یک عده از شرایط و موقعیت شغلی خود راضی بودند این افراد بعد از بازنشستگی حس منفی دارند چون احساس اقتدار بیشتری داشتند آنها باید برنامه ریزی کنند از آن توان و انرژی خود بهتر استفاده کنند.

گروه دوم افرادی بودند که شرایط آنها سخت بوده و مشکلات رفاهی بیشتری داشتند اینها بعد از بازنشستگی سلامت روانی بهتری داشتند.

راهکارهایی برای بهبود و افزایش کارایی سبک زندگی

این روانشناس، تغذیه، خواب مناسب، استفاده مناسب از زمان، ایجاد فیلترهای ذهنی؛ کاهش استرس، تقویت گفت وگو و مذاکره، ایجاد تغییرات در محیط زندگی و ... را از جمله راهکارها بر افزایش کارایی سبک زندگی افراد بازنشسته برشمرد و در توضیح این موارد می‌گوید:  توصیه می‌شود افراد بازنشسته و میانسال و کهنسال باید استفاده مفیدی از زمان داشته باشند. یکی از معضلات بزرگ بازنشستگی این است که اینها وقت اضافه می‌آورند موقعی که آدم بیکار است معمولاً فکرهای منفی به ذهن خود متبادر می کند.
توصیه های دیگر این پژوهشگر شامل موارد ذیل است:

- افراد نباید نکات منفی زندگی را مرور کنند.  وقتی تنش و استرس وجود دارد باید  آن موارد و علت آن ها نوشته  شده و برای آن ها راه حل ارائه شود.

- اگر می‌خواهید مغز ،کارایی خود را از دست ندهد فعالیت‌های مغزی را بیشتر کنید. پیاده‌روی یکی از روش‌های ضدافسردگی و ضد اضطراب است، دیدن اطرافیان هم بسیار مفید خواهد یود.

- بسیاری از اخبار برای فرد کاربرد ندارد اما بی دلیل به آن ها گوش می‌کند این موضوع سبب می‌شود تنش و اضطراب فرد افزایش یابد.

- در تمام عمر انسان باید نگاه مثبت به زندگی داشته باشد، البته نگاه مثبت به معنای ساده لوحی نیست.

-  باید جلو افکار منفی را گرفت، در این دوره از زندگی به سخنان مثبت گوش داده شود.

- مطالعات پیوسته و خوب انجام شود. چالش های‌ذهنی، یادگیری زبان جدید سبب می‌شود کارایی مغز افزایش یابد.

- تغییرات محیط و دکوراسیون خانه از دیگر اقدامات مفیدی است که به فرد بازنشسته انگیزه  می‌دهد.

- در خانه نشستن بی‌مورد باعث رفتارهای وسواس‌گونه خواهد شد.

- بعد از بازنشستگی شبکه اجتماعی قوی داشته باشید. در واقع حفظ ارتباطات اجتماعی در حفط سلامتی روانی سالمندان اهمیت دارد، باید خود ارزشمندی و عزت نفس از طریق مشارکت در فعالیت جمعی افزایش یابد.

- تاجایی که امکان دارد در خریدها، جمع و تفریق ها را به صورت های ذهنی انجام دهید.

-محمودی آگاهی و آمادگی برای ورود به دوره بازنشستگی از ضروریات است . در این دوره جدید، افرادی که به دروه سالمندی پا می‌گذارند ممکن است ضعف جسمانی داشته باشند، از این جهت  باید جامعه و خانواده درک خوبی از آن داشته باشند. مدیریت روابط خانوادگی هم در این دوره مهم است.

- به یاد داشته باشید سن بازنشستگی سن زندگی است نه سن از کارافتادگی.

برچسب‌ها آسیب های اجتماعی زندگی مثبت اختصاصی ایرنا بازنشستگان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آسیب های اجتماعی زندگی مثبت اختصاصی ایرنا آسیب های اجتماعی زندگی مثبت اختصاصی ایرنا بازنشستگان بعد از بازنشستگی داشته باشند سبک زندگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۷۵۹۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این پز اجتماعی میلیون ها تومان برای افراد آب می خورد | سگ گردانی و درآمد میلیونی داگ واکرها

همشهری آنلاین _ فاطمه عسگری‌نیا: زندگی با سگ‌ها! سبک زندگی جدیدی که خیلی‌ها به تقلید از زندگی اروپاییان و پز اجتماعی در برابر دوست و فامیل آن را انتخاب کرده‌ و البته حسابی هم گرفتار شده‌اند. از هزینه‌های مراقبت بهداشتی و خورد و خوراک این زبان‌بسته‌ها که بگذریم گردش و تفریح این سگ‌ها هم امروز برای صاحبان‌شان حسابی درد سرساز شده است. به‌طوری‌که خیلی اوقات ترجیح می‌دهند فردی را برای انجام این کار استخدام کنند و بابتش هم هزینه‌های هنگفتی را پرداخت کنند.

دنیا، یک سگ کوچک از نژاد پامرانین دارد، اما به قول خودش در طول ۲۴ ساعت شبانه‌روز نمی‌تواند آن‌طور که باید از سگش مراقبت کند: «صبح‌ها ساعت ۶ از خانه بیرون می‌زنم و ساعت ۸ شب به خانه می‌رسم. در ۴ ساعت باقیمانده مجبورم کارهای منزل را انجام دهم و فرصتی برای رسیدگی به لاکی ندارم. به‌خاطر همین مجبورم از داگ واکرها کمک بگیرم.»

او قبل از اینکه ازداگ واکرها برای این کار کمک بگیرد سری به پانسیون‌های نگهداری از سگ‌ها زده، اما قیمت‌های بالا پشیمانش کرده است: «پانسیون‌ها صرفا ۸ ساعت در روز کار نگهداری از سگ‌ها را انجام می‌دهند که قیمت‌های‌شان از ۲۰۰ هزارتومان تا ۶۰۰ هزار تومان متغیر است این در حالی است که ۸ ساعت برای من که یک کارمند هستم از لحاظ زمانی کافی و از لحاظ قیمتی ممکن نیست!»

داگ واکری؛ شغلی که دنیا از آن صحبت می‌کند این روزها طرفدارهای زیادی دارد، چراکه درآمدش در کنار زمان اندک کار، حسابی برای‌شان جذاب است. البته انجام این شغل شرط و شروطی هم دارد که مهم‌ترینش حسن رفتار با حیوانات و دوستی با آنهاست. برای گفت‌وگو با این افراد به یکی از بوستان‌های تهران سر زدیم.

درآمد میلیونی از سگ‌گردانی

تیپ و ظاهرش مرتب و منظم است. قلاده چارلی (سگی از نژاد شیتزو) را به‌دست گرفته و پابه‌پای او در بوستانک محله می‌چرخاند. با اینکه قد و قواره بزرگی ندارد، اما اغلب مردم و بچه‌ها از چارلی می‌ترسند، به‌خاطر همین سعی می‌کند کمتر در میان جمع حاضر شود. به بهانه نزدیکی با سگی که به همراه دارد با او گپ و گفت می‌کنم و مشخص می‌شود او صاحب چارلی نیست فقط یک «داگ واکر» است. البته این اسم پرطمطراق خارجی‌ها برای افرادی مانند پیمان است. ایرانی‌ها به او و همکارانش سگ‌گردان می‌گویند: «۲ سال پیش در بخش خدمات یک شرکت کامپیوتری کار می‌کردم. حقوق پایه‌ام حقوق وزارت کاری بود. هیچ مزایای دیگری هم نداشت. ساعات کار گاهی تا ۱۲ ساعت در روز هم طول می‌کشید و این رسما باعث می‌شد تمام روزم از دست برود. یک روز به پیشنهاد عموی یکی از همکارانم که مسافر خارج از کشور بود و خبر داشت خانه مجردی دارم و تنها زندگی می‌کنم قرار شد یک هفته مسئولیت نگهداری سگش را قبول کنم. ابتدا این پیشنهاد را آن زمان به‌خاطر رودربایستی قبول کردم، اما وقتی رقم پیشنهادی برای نگهداری از سگ را متوجه شدم با انگیزه بیشتری این کار را قبول کردم؛ به ازای ۲ هفته ۱۵ میلیون تومان! تنها مسئله‌ای که برای صاحب سگ مهم بود امنیت جا و اطمینان از غذای او بود که به نحو احسن انجامش دادم.» بعد از این قصه مزه مراقبت گران از سگ حسابی زیر زبان پیمان رفت به‌طوری‌که به‌گفته خودش دیگر بی‌خیال شغلش شد و از آن تاریخ یک داگ واکر حرفه‌ای شده است. او حالا روزی یک ساعت چارلی را برای گردش و تفریح بیرون می‌آورد و به ازای هر ساعت ۳۰۰ هزار تومان دریافت می‌کند؛ ماهی ۷ میلیون‌و ۲۰۰ هزار تومان به غیر از جمعه‌ها که تعطیل است. آن‌هم فقط در ازای نگهداری از یک سگ: «کارم را دوست دارم. هم فال است هم تماشا. هر ‌ماه مسئولیت گردش و تفریح روزانه ۳ سگ را برعهده دارم.»

دانشجو هستم

بنی هم سگی از نژاد مالیتز است. ‌تر و تمیز و آراسته با کفش‌ها و لباسهایی که حکایت از شرایط زندگی او در یک خانواده متمول می‌دهد. اما کسی که قلاده او را به‌دست گرفته و در بوستان مشغول همراهی او در قدم زدن است پسرکی ساده پوش است که خود را سعید معرفی می‌کند. اطلاعات زیادی درباره سگ‌ها ندارد می‌گوید: «صاحب این سگ یک مرد جوان است که به‌خاطر شرایط شغلی و ماموریت‌های مداوم فرصت گردش او را ندارد. من فقط روزی یک ساعت هر روز صبح بنی را برای تفریح، بازی و البته دستشویی کردن به پارک می‌آورم.» سعید دانشجوست و چون پیدا کردن شغل پاره وقت برای او سخت است تن به این کار داده است: «نسبت به ساعت کاری که دارد درآمدم بد نیست، اما هنوز نتوانسته‌ام آنطور که باید با سگ‌ها ارتباط برقرار کنم.»

انگل‌پراکنی در معابر و بوستان‌های شهری

همین‌طور که با ما مشغول گپ و گفت است بنی هم در گوشه و کنار پارک می‌چرخد ضمن اینکه از فرصت استفاده و در فضای باز بوستان دستشویی می‌کند؛ رفتاری که دیدنش خانواده‌های دیگر را آزرده‌خاطر می‌سازد. چرا که معتقدند سگ‌گردان‌ها بی‌محابا سگ‌های خود را در فضای بوستان‌ها و پیاده‌راه‌ها رها می‌کنند و باعث آلودگی فضای تفریح بچه‌ها و سلامت خانواده‌ها می‌شوند. یکی از شهروندانی که این صحنه را می‌بیند، می‌گوید: «متأسفانه عده‌ای با گرداندن سگ‌های خود در فضای شهری، به‌خصوص بوستان‌ها، موجب انگل‌پراکنی در شهر می‌شوند.» به‌گفته این شهروند متأسفانه در کشور ما هیچ قانونی برای سگ‌گردانی در معابر عمومی وجود ندارد و همین مسئله باعث شده تا صاحبان سگ‌ها الزامی برای جمع‌آوری مدفوع رهاشده سگ خود در خیابان و بوستان‌های شهر ندارند. این در حالی است که در کشورهای اروپایی این‌طور نیست و قانونی برای محدود کردن این رفتارها وجود دارد.

قانونگذار وارد شود

با توجه به اینکه ژیاردیا، لارو مهاجر پوستی، اکینوکوکوس و اشریشیاکلی تنها چند نمونه از بیماری‌های باکتریایی بسیار خطرناک هستند که از طریق مدفوع سگ‌ها به انسان منتقل می‌شود باید به نگرانی مردم درباره رهاسازی مدفوع سگ‌ها در معابر شهری و محل زندگی انسان‌ها حق داد و به فکر چاره‌ای برای حل این مشکل بود.

نگهداری از سگ و سبک زندگی جدیدی که عده‌ای از روی چشم‌وهم‌چشمی دنبال ترویج آن در شهرها هستند موجب تولید مشاغل کاذب و درآمدهای ناشی از آن شده‌ است، علاوه بر این نه‌تنها چالش‌های اقتصادی و اجتماعی را پیش روی این افراد قرار داده که موجب نگرانی‌هایی برای به خطر انداختن بهداشت و سلامت افراد جامعه شده است؛ موضوعی که مدت‌هاست زنگ خطرش در جوامع شهری به‌صدا درآمده و نیازمند توجه قانونگذاران است.

کد خبر 847543 برچسب‌ها درآمد خبر مهم سگ بدون صاحب

دیگر خبرها

  • رازگشایی از ۷ علت ابتلا به سرطان
  • راهکارهایی برای کمتر گرسنه شدن
  • تجلی زندگی بر مدار مدیریت زمان
  • از چه سنی به بعد جزو افراد پیر محسوب می‌شویم؟
  • این پز اجتماعی میلیون ها تومان برای افراد آب می خورد | سگ گردانی و درآمد میلیونی داگ واکرها
  • راهنمایی مدیریت مالی بهتر در «دخل و خرج»
  • از روان تا درمان
  • شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟
  • جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی / همسان‌سازی یا افزایش حقوق کدامیک مهم‌ترند؟
  • خشونت علیه زنان در خانه / زنان چه کنند؟