Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@15:11:19 GMT

مهار رشد سرطان با دمای سرد

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۷۶۴۵۱

مهار رشد سرطان با دمای سرد

ایسنا/خراسان رضوی بر اساس تحقیقی که توسط محققان موسسه کارولینسکا در سوئد بر روی موش‌ها انجام شد، به‌نظر می‌رسد تعدیل گرما، رشد سلول‌های سرطانی را دشوارتر می‌کند.

به گزارش مدیکال اکسپرس، محققان دریافتند که دمای سرد، چربی قهوه‌ای تولیدکننده گرما را فعال کرده که این چربی قندهای مورد نیاز تومورها را برای رشد مصرف می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این تحقیق مکانیسم‌های متابولیک مشابهی در یک بیمار سرطانی که در معرض دمای اتاق پایین‌تر قرار گرفته بود، یافت شد.

پروفسور یی‌های کائو در بخش میکروبیولوژی، تومور و زیست‌شناسی سلولی، موسسه کارولینسکا و محقق مسئول این تحقیق می‌گوید: ما دریافتیم که بافت چربی قهوه‌ای فعال شده از طریق سرما با تومورها برای دریافت گلوکز رقابت می‌کند و می‌تواند به مهار رشد تومور در موش‌ها کمک کند. یافته‌های ما نشان می‌دهد که قرار گرفتن در معرض سرما می‌تواند یک رویکرد جدید امیدوارکننده برای درمان سرطان باشد، اگرچه این امر باید در تحقیقات بالینی بزرگ‌تر تایید شود.

این تحقیق میزان رشد و بقای تومور را در موش‌های مبتلا به انواع مختلف سرطان، از جمله سرطان‌های روده بزرگ، سینه و پانکراس در مواجهه با شرایط زندگی سرد و گرم مقایسه کرد. موش‌هایی که با دمای چهار درجه سلسیوس سازگار شدند، رشد تومور به‌طور قابل‌توجهی کندتر داشتند که در مقایسه با موش‌ها در اتاق‌های ۳۰ درجه سلسیوس حدود دو برابر بیشتر عمر کردند.

برای یافتن دلیل این امر، محققان نشانگرهای بافت را برای تحقیق واکنش‌های سلولی تجزیه و تحلیل و از آزمایش‌های تصویربرداری برای بررسی متابولیسم گلوکز استفاده کردند. سلول‌های سرطانی به‌طور معمول برای رشد به مقادیر زیادی گلوکز یا قند نیاز دارند.

آنان دریافتند که دماهای سرد باعث جذب قابل‌توجه گلوکز در بافت چربی قهوه‌ای می‌شود که به‌عنوان چربی قهوه‌ای نیز شناخته می‌شود، نوعی چربی که مسئول گرم نگه داشتن بدن در شرایط سرد است. در همان زمان، سیگنال‌های گلوکز به سختی در سلول‌های تومور قابل تشخیص بودند.

زمانی که محققان چربی قهوه‌ای یا پروتئینی به‌نام UCP۱ را که برای متابولیسم آن ضروری بود حذف کردند، تأثیر مفید قرار گرفتن در معرض سرما به‌طور اساسی از بین رفت و تومورها با سرعتی برابر با آنهایی که در معرض دمای بالاتر قرار داشتند رشد کردند. به‌طور مشابه، تغذیه موش‌های حامل تومور با نوشیدنی حاوی قند بالا، تاثیر دمای سرد را از بین برد و رشد تومور را بازسازی کرد.

پروفسور یی‌های کائو گفت: جالب است که نوشیدنی‌های حاوی قند زیاد اثر دمای سرد را بر سلول‌های سرطانی خنثی می‌کنند که نشان می‌دهد محدود کردن عرضه گلوکز شاید یکی از مهم‌ترین روش‌ها برای سرکوب تومور است.

برای بررسی ارتباط انسانی یافته‌ها، محققان ۶ داوطلب سالم و یک بیمار مبتلا به سرطان را که تحت شیمی‌درمانی بود، انتخاب کردند. محققان با استفاده از اسکن پرتونگاری مقطعی گسیل پوزیترون (PET)، مقدار قابل‌توجهی از چربی قهوه‌ای را در ناحیه گردن، ستون فقرات و قفسه سینه افراد بالغ سالمی شناسایی کردند که شلوارک و تی‌شرت پوشیده بودند، در حالی که در معرض دمای سرد اتاق ۱۶ درجه سلسیوس تا ۶ ساعت در روز به مدت دو هفته قرار داشتند.

در این تحقیق بیمار مبتلا به سرطان در حالی که به مدت یک هفته در اتاق ۲۲ درجه سلسیوس سپس در اتاق ۲۸ درجه سلسیوس به مدت ۴ روز وقت خود را سپری می‌کرد، لباس سبک می‌پوشید.

نتایج تحقیقات قبلی نشان داده است که حتی اگر تفاوت‌های فردی قابل‌توجهی وجود دارد، ۲۸ درجه سانتیگراد به‌طور کلی دمای محیطی راحت (دمای حرارتی) برای اکثر انسان‌های غیرفعال در نظر گرفته می‌شود. اسکن‌های تصویربرداری افزایش چربی قهوه‌ای و کاهش جذب گلوکز تومور را در دمای پایین‌تر نسبت به دمای بالاتر نشان دادند.

این دماها توسط اکثر مردم قابل تحمل است بنابراین خوش‌بین هستیم که سرمادرمانی و فعال‌سازی بافت چربی قهوه‌ای با رویکردهای دیگر مانند داروها می‌تواند ابزار دیگری برای درمان سرطان باشد.

یافته‌های این تحقیق در مجله Nature منتشر شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی سرطان چربی قهوه ای درجه سلسیوس دمای سرد موش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۷۶۴۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غذای پزشکی تولید شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، اصغر خسروشاهی اصل در توضیح طرح پژوهشی خود با عنوان «تهیه و تعیین ویژگی امول ژل‌های خوراکی حامل لیپاز پانکراسی» گفت: موضوع تحقیق یکی از نیازهای جامعه است که در بیماری نارسایی پانکراس کاربرد دارد؛ چرا که در این بیماری، پانکراس به تدریج توانایی تولی آنزیم‌های پانکراتیک را از دست می‌دهد. در این صورت جذب چربی و پروتئین مختل می‌شود.

خسروشاهی افزود: لیپاز پانکراس یکی از آنزیم‌های بسیار مهم برای هضم چربی‌ها است و از ناپایدارترین آنزیم‌های پانکراتیک به شمار می‌رود. مهمترین مشکل افرادی که نارسایی پانکراس دارند، کمبود یا فقدان آنزیم لیپاز است.

این پژوهشگر حوزه سلامت بیان کرد: کمبود هضم لیپولیتیک پانکراسی غیر قابل جبران است و چون منبع عمده انرژی چربی است احتمال سوء تغذیه افزایش پیدا می‌کند و به دنبال آن فقر ویتامین و ریزمغذی‌ها ایجاد می‌شود. همین امر موجب نارسایی پانکراس آنزیم لیپاز به بدن می‌شود.

وی افزود: با توجه به اینکه، ژلان قادر به تشکیل هیدروژل‌های وابسته به دما و مقاوم به اسید است؛ می‌توان از آن در تهیه غذاهای پزشکی که داروی مورد نظر را از معده به سلامت عبور می‌دهند استفاده کرد.

این دانش آموخته دکتری تخصصی علوم و صنایع غذایی دانشگاه Reading انگلستان در ادامه به تعریف غذاهای پزشکی پرداخت و گفت: غذاهای پزشکی، نسل جدیدی از غذاها هستند که با غذاهای متداول و نیز غذاهای فراسودمند متفاوتند و هدف از تهیه و مصرف این دسته از غذاها کمک به درمان بیماران است.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه ژلان قادر به تشکیل هیدروژل‌های وابسته به دما و مقاوم به اسید است، می‌توان در تهیه غذاهای پزشکی از آن استفاده کرد تا داروی مورد نظر را از معده به سلامت عبور دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۱۰ ماده غذایی که به شما در سفر به سوی کاهش وزن کمک می‌کنند
  • ۱۰ فایده پیاده روی در سلامت بدن
  • ۱۰ فایده پیاده روی در سلامت بدن | بهترین زمان پیاده روی چه زمانی است؟
  • غذای پزشکی تولید شد
  • گشت و گذار خرس قهوه‌ای در پارک ملی گلستان + فیلم
  • فیلم| تصاویری از خرس قهوه‌ای در پارک ملی گلستان
  • فیلم/ گشت و گذار خرس قهوه‌ای در پارک ملی گلستان
  • (ویدئو) گشت و گذار خرس قهوه‌ای در پارک ملی گلستان
  • تصاویری از خرس قهوه‌ای در پارک ملی گلستان + ویدئو
  • اشتباه قند خونی درباره دیابت