Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، این روزها غم خرم عاشورا حال و هوای شهرها را عوض کرده و در هر کوچه و پس‌کوچه‌ای مراسمی برای ابراز ارادت به سیدالشهدا برپاست اما برخی از این مراسم بسیار قدیمی هستند.

تکیه چال یکی از قدیمی‌ترین مراسم عزاداری تهران است که هنوز هم علم آن توسط پهلوانان محل افراشته می‌شود. این تکیه که گفته می‌شود ۷۰۰ سال قدمت دارد در محله دولاب تهران یک کوچه هم به نام خود دارد و بیشتر جمعیت عزاداران آن را آقایان تشکیل می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانلود مداحی جان آقا سنه قربان آقا | نوحه‌خوانی دلنشین مجید بنی فاطمه را بشنوید عزاداری تکیه چال با قدمتی ۷۰۰ ساله

قدیمی‌ترها می‌گویند این تکیه با چادر برپا می‌شده که تنها ۲ تیر عظمت آن را به دوش می‌کشیدند تا خیمه‌ای برای عزای امام حسین (ع) برپا شود اما در دهه ۳۰ خانواده متبحری برای ساخت یک حسینیه دست به کار می‌شوند و با کمک اهالی این عمارت را بنا می‌کنند.

نخل ساخته شده از درختان باغ ارباب مهدی

معماری بنای این تکیه بدون ستون است تا نخل گردانی تکیه چال که نمادی از تابوت شهدای کربلاست در فضای آن ممکن باشد. این نخل را «ارباب مهدی» از مالکان قدیمی محل به تکیه آورده و گفته می‌شود یکی از نمونه‌های آیین نخل گردانی یزد در تهران است که با درخت‌های باغ اربابی ساخته شده و تنها در روز عاشورا گردانده می‌شود.

تکیه سادات اخوی هم با قدمت ۲۰۰ ساله خود یکی از قدیمی‌ترین‌های تهران است. خاندان اخوی از نزدیکان دربار قاجار بودند و لقب اخوی را فتحعلی شاه قاجار به جد بزرگ آنها داده است. این خانواده که در محله عودلاجان بروبیایی داشتند، حسینیه‌ای را وقت مراسم مربوط به اولاد پیغمبر کرده‌اند.

چادر قدیمی و گلدوزی شده تکیه سادات اخوی

مراسم تکیه سادات بیشتر زنانه است و ظرافت چادر گلدوزی شده آن که گفته می‌شود قدمت بسیاز زیادی هم دارد به زیبایی مراسم این تکیه کمک کرده است. خانواده سادات اخوی تا به امروز متولی مراسم این تکیه هستند، اما این تکیه که بخشی از هویت محله عودلاجان و دلگرمی همسایه‌های خود است با کمک اهالی مراسم بسیار شلوغش را برگزار می‌کند.

چایی در استکان شیشه ای پذیرایی رایج عزاداران محله عودلاجان 

صبح‌های دهه اول محرم این تکیه محل برگزاری و آمد و شد عزاداران است و در فواصل زمانی مختلف روضه و سخنرانی دارد. تمام عزاداران این حسینیه با چایی که در استکان‌های شیشه‌ای کوچک تعارف می‌شود پذیرایی می‌شوند.

ببینید | تکیه تجریش؛ میراث پابرجای شمیران کد خبر 695624 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها امام حسین خبر مهم تهران ماه محرم

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: امام حسین خبر مهم تهران ماه محرم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۷۶۶۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه کسی بر صندلی ریاست مجلس دوازدهم تکیه می‌زند؟

با مشخص‌شدن نتایج انتخابات مجلس دوازدهم در بیشتر کرسی‌های نمایندگی،‌ رقابت‌ها برای ریاست بر قوه مقننه شدت گرفته است که شنیده‌ها از محافل سیاسی و راهروی مجلس از لابی‌های پشت‌پرده و برگزاری جلسات گوناگون حکایت دارد.

به گزارش ایسنا،‌ بعد از برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات مجلس، تکلیف ۲۴۵ کرسی برای ۴ سال آینده مشخص شد و ۴۵ کرسی باقی‌مانده نیز در ۲۱ اردیبهشت تعیین می‌شوند بنابراین اکنون بیش از دو سوم ترکیب مجلس آینده مشخص شده است.

از همان ابتدای اعلام نتایج انتخابات،‌ موضوع اصلی در محافل سیاسی تعیین «رئیس مجلس دوازدهم» بود. موضوعی که هم در رسانه‌ها پیگیری شد، هم چهره‌های سیاسی داخل و خارج مجلس را به واکنش واداشت و هم زمینه جناح‌بندی‌ها در این باب را فراهم کرد؛ این روند در روزهای پس از برگزاری انتخابات مجلس آنقدر سرعت گرفت که به موازات اعلام نتایج در مهمترین حوزه‌های انتخابیه، اسامی چهره‌هایی برای تکیه‌زدن به صندلی ریاست مجلس شنیده می‎شد. با نزدیک‌شدن به شروع کار مجلس آینده اما این رقابت‌ها رنگ‌وبوی بیشتری گرفته و خبرها حکایت از برگزاری جلسات متعدد رسمی و غیررسمی برای تصمیم‌سازی درباره ریاست مجلس آینده دارد.

برمبنای آنچه برخی منتخبان مجلس آینده می‎‌گویند، افرادی چه به صورت مستقیم و چه غیرمستقیم برای ریاست مجلس اعلام آمادگی کردند که از جمله آنان می توان از «محمدباقر قالیباف»، «منوچهر متکی»، «مجتبی ذوالنوری»، «مرتضی آقاتهرانی»، «حمید رسایی» و «حمیدرضا حاجی‌بابایی» نام برد. شنیده‌ها از راهروی مجلس هم نشان می‌دهد این چهره‌ها برای جلب نظر سایر منتخبان، جلساتی برگزار کرده‌اند؛ روندی که در آن، طرح وعده‌هایی برای گرفتن رای از منتخبان مجلس آینده هم دور از ذهن نیست.

باتوجه به رقابت تنگاتنگ جریان‌های مختلف اصولگرایی در انتخابات مجلس دوازدهم و حضور کاندیداهای آنان در بهارستان، ‌انتظار می‌رود صحنه رقابت نه‌تنها برای کسب کرسی ریاست که برای کرسی نایب رئیسی، سایر اعضای هیأت رئیسه مجلس و حتی رؤسای کمیسیون‌های تخصصی مجلس نیز جدی‌تر شود و در نهایت فضای کلی مجلس دوازدهم را به سمت‌وسویی هدایت کند که در آن کمتر شاهد یک‌دستی‌هایی از نوع مجلس یازدهم باشیم.

در چنین شرایطی، اینکه کاندیداهای هر کدام از این کرسی‎های ریاست، گوشه‌چشمی به نتایج دوره دوم انتخابات مجلس داشته باشند تا با رایزنی‌ها بتوانند نظر آنان را به خود جلب کنند، نه‌تنها تصور بعیدی نیست که به نظر می‌رسد تاثیر سرنوشت‌سازی هم بر ترکیب نهایی هیات رئیسه و روسای کمیسیون‌های مجلس دوازدهم برجای بگذارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • قدیمی ترین بنای کاخ گلستان اینجاست
  • پیروزی اینتر در نخستین قضاوت تمام زنانه سری A
  • صفر تا صد آرایشگری مردانه را در کمترین زمان ممکن یاد بگیرید /درآمد و مزیت
  • مرکز عمده فروشی جوراب در بازار تهران کجاست؟
  • تصاویری از نوه و نتیجه امام خمینی در مراسم عزاداری فوت عروس ارشد امام (ره)
  • ویدیو/ دستاوردهای هوافضای کشور در ۱۴۰۲ را بشناسید
  • چه کسی بر صندلی ریاست مجلس دوازدهم تکیه می‌زند؟
  • یکی از بهترین آموزشگاه‌های آرایشگری مردانه در تهران با مدرک بین المللی
  • آثار جنسیت زنانه بر رشد عرفانی و معنوی
  • عکس پدر زاکانی با پسر جهان پهلوان تختی!