Web Analytics Made Easy - Statcounter

بین الملل تابناک: پس از پنج ماه وقفه، مذاکرات وین برای احیای توافق هسته‌ای برجام که از فروردین ۱۴۰۰ آغاز و در اسفند همان سال متوقف شد، از روز پنجشنبه سیزدهم مرداد ۱۴۰۱ از سر گرفته می‌شود؛ مذاکراتی که چشم انداز مشخصی درباره آن وجود ندارد و طرفین مذاکره کننده، روایات‌ مختلفی درباره آن ارائه می‌دهند.

بلومبرگ: پرداخت غرامت به ایران از سوی آمریکا در صورت نقض توافق ۱۴۰۱/۰۵/۱۴ - ۱۴:۵۷

بلومبرگ در گزارشی به نقل از منابع آگاه مدعی شد که هیئت های آمریکایی و ایران که مذاکرات هسته ای را در وین از سر گرفتند، درباره پرداخت غرامت به تهران در صورت لغو توافق هسته ای در آینده پیشرفت هایی داشته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بلومبرگ در ادامه گزارش خود اعلام کرد: انتظارات بدبینانه حاکی از آن است که احتمال محدودی برای توافق در مذاکرات ایران و آمریکا در وین وجود دارد، توافقی که می تواند بحران جهانی انرژی را کاهش دهد، چرا که احیای توافق هسته ای منعقد شده در سال ۲۰۱۵ این امکان را ایجاد می کند که ایران به عنوان دومین دارنده منابع گاز جهان و چهارمین دارنده منابع نفتی، صادرات بیشتری به بازارهای جهانی داشته باشد.

بنابراین گزارش، دیپلمات های اتحادیه اروپا نیز در این باره گفته اند می گویند: شکاف بین ایران و ایالات متحده آمریکا از زمان آخرین دور مذاکرات هسته ای در وین تا آغاز دور جدید این مذاکرات بیشتر شده است و حداقل دو موضوع جدید اختلافی جدید به اختلافات میان واشنگتن و تهران در ارتباط با توافق هسته ای افزوده شده است، مساله ای که موانع شکل گیری توافق را به شش تا هفت موضوع مختلف افزایش داده است.

این دیپلمات‌ها افزودند: اگرچه موانع باقی‌مانده از نظر فنی می‌توانند ظرف تنها ۷۲ ساعت برطرف شوند، اما این امر مستلزم تصمیم‌گیری‌های سیاسی سطح بالا در تهران و واشنگتن است.

دیپلمات های اروپایی مدعی شدند که ایران از مطالبات قبلی خود در ارتباط با لزوم رفع تحریم سپاه پاسداران دست برداشته و بر لزوم عدم نقض عهد مجدد آمریکایی ها تاکید دارد.

این منابع مدعی شدند که پیشرفت‌هایی درباره پرداخت غرامت به ایران در صورت لغو یا نقض توافق از سوی دولت یا کنگره آمریکا، بدست آمده است.

مقام اروپایی: از مذاکرات خسته شده ایم! ۱۴۰۱/۰۵/۱۴ - ۱۴:۵۵

خبرگزاری فرانسه به نقل از یک مقام ارشد اتحادیه اروپا مدعی شد در دور جدید مذاکرات رفع تحریم‌ها که در وین در حال برگزاری است، پیشرفت حاصل شده که شامل تضمین‌هایی است که ایالات متحده با عقب‌نشینی از قول خود در آینده، باعث مختل کردن توافق نمی‌شود.

به نوشته روزنامه «تایمز اسرائیل» به نقل از خبرگزاری فرانسه، مشخص نیست که چگونه این امر امکان‌پذیر است و تعدادی از نامزدهای جمهوری‌خواه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا قبلاً متعهد شده‌اند که در صورت پیروزی در سال ۲۰۲۴، بار دیگر ایالات متحده را از توافق خارج کنند.

طبق این گزارش، این مقام اروپایی مدعی شد: «ما در حال حاضر تضمین‌های کاملاً قابل توجه داریم. درک من این است که ایران خوشحال است و از آنچه در متن است احساس رضایت می‌کند».

او همچنین در ادامه ادعا کرد «درخواست تهران مبنی بر حذف نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران از فهرست «سازمان‌های تروریستی خارجی» آمریکا، از مذاکرات خارج شده است. در عوض در آینده - پس از توافق- به آن رسیدگی خواهد شد».

به ادعای این مقام اروپایی، تهران و واشنگتن هنوز باید در مورد «مسائل مربوط به برداشته شدن تحریم‌ها و چند سؤال هسته‌ای که در ماه مارس و همزمان با پیشبرد برنامه (هسته‌ای) ایرانی‌ها وجود نداشت» به توافق برسند.

این منبع اتحادیه اروپا گفت: ما کمی خسته شده‌ایم، نمی‌توانم خودم را برای چهار هفته دیگر اینجا تصور کنم. این دور دیگری نیست، ما اینجا هستیم تا متن را نهایی کنیم. فکر می‌کنم احتمال واقعی وجود دارد، اما آسان نخواهد بود.

لاوروف: موضع ایران در مذاکرات هسته ای مشروع است ۱۴۰۱/۰۵/۱۴ - ۱۴:۵۳

وزیر خارجه روسیه ضمن حمایت از موضع ایران درباره رفع تحریم ها و مذاکرات هسته ای، خواستار تجدیدنظر آمریکا در موضع خود و بازگشت به این توافق بین المللی شد.

به گزارش خبرگزاری تاس، سرگئی لاوروف که برای شرکت در نشست وزیران خارجه «آسه‌آن» در کامبوج به سر می‌برد، در گفت‌وگو با خبرنگاران تصریح کرد: اکنون آمریکایی‌ها دنبال این هستند که یک طرح متفاوت را در یک توافق جدید بگنجانند در حالی که ایرانی ها بر مفاد توافق حاصل شده در سال ۲۰۱۵ تاکید دارند. من معتقدم موضع ایران کاملا مشروع است.

وی خاطرنشان کرد: اکنون موضوع این است که آمریکایی‌ها تلاش می‌کنند یک طرح تغییر یافته را موضوع یک توافق جدید قرار دهند در حالی که ایرانی‌ها بر توافق‌های مصوب ۲۰۱۵ پافشاری می‌کنند.

دیپلمات ارشد روسیه گفت: آمریکایی ها از طرحی خارج شدند که همه طرف‌های دیگر و خود آمریکایی‌ها آنرا تایید کرده بودند. باتوجه به اینکه واشنگتن تلاش کرد این توافق را از بین ببرد خودش هم باید با تجدیدنظر در موضعش به آن برگردد. امروز مشکل این است.

لاوروف افزود: موضع روسیه نیز درباره امضای توافقی برای احیای برجام کاملا روشن و غیرقابل تغییر است؛ این طرح باید به همان شکلی که توسط شورای امنیت سازمان ملل تصویب شده احیا و مشمول هیچ گونه اصلاح یا استثنایی نشود.

علی باقری کنی مذاکره کننده ارشد ایران پیش از آغاز مذاکرات گفته بود: ما ایده‌های پیشنهادی شکلی و محتوایی خود را به‌منظور هموار ساختن مسیر برای جمع‌بندی سریع مذاکرات وین، که با هدف اصلاح یک‌ شرایط پیچیده خسارت‌بار ناشی از خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا آغار شده، به طرف‌های مقابل ارائه دادیم.

باقری تصریح کرد: ایران‌ آماده جمع‌بندی مذاکرات در مدت زمان کوتاهی است، اگر طرف مقابل نیز آماده اقدام مشابه باشد.

اولیانوف: فضای مذاکرات جدی است

دیپلمات ارشد روسیه، فضای مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین را جدی توصیف و تصریح کرد که زمان نتیجه گفت‌وگوها را مشخص خواهد کرد.

میخائیل اولیانوف سفیر و نماینده دائم روسیه نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین که ریاست هیات این کشور در مذاکرات جاری درباره رفع تحریم‌ها را برعهده دارد پیش از دیدار با علی باقری کنی گفت: وضعیت برای من کاملاً روشن نیست، اما ظاهراً همه طرف ها در مورد متن نهایی در حال رسیدن به اجماع هستند.

وی افزود که رسیدن به خط پایان «ممکن است خیلی آسان نباشد و زمان نشان خواهد داد که آیا ما موفق می شویم یا خیر. اما در کل فضای گفت‌وگوها جدی است.»

ایران از مواضع هسته‌ای خود کوتاه نخواهد آمد

بهروز محبی نجم‌آبادی درباره روند مذاکرات جمهوری اسلامی ایران با ۱+۴ که در شهر وین در جریان است، گفت: راهبرد ایالات متحده آمریکا همیشه باجگیری بوده و تلاش می‌کند حداکثر امتیازات را در مذاکرات بگیرد. در حالی که جمهوری اسلامی ایران در هیچ جایگاه ضعف قرار ندارد و خلافی در صنعت هسته‌ای مرتکب نشده و حرکتش کاملا قانونی و در چارچوب ان پی تی(پیمان عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای) است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه تلاش غرب، قرار دادن جمهوری اسلامی ایران در موضع ضعف برای کسب امتیاز است، افزود: ایران اسلامی هیچ عقب نشینی در مواضع اقتصادی و ملی خود در مذاکرات نخواهد داشت و از خواسته‌های به حق خود هم کوتاه نخواهد آمد.

نماینده مردم سبزوار در مجلس سیاست کلی جمهوری اسلامی را بهره بردن از فوائد صلح آمیز انرژی هسته‌ای عنوان کرد و گفت: علاقه مندی درونی کشور استقلال در صنعت صلح آمیز هسته‌ای است و برای این هدف شهدای زیادی را تقدیم کرده است. البته جمهوری اسلامی ایران می‌تواند در انرژی هسته‌ای به مدل نظامی آن هم دست پیدا کند، اما فتوای صریح رهبر معظم انقلاب اجازه ورود به این بخش را نمی‌دهد.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: محرم امامزاده داوود عادل آذر شب های محرم عاشورا تاسوعا مذاکرات هسته ای مذاکرات وین ایران و آمریکا برجام اروپا روسیه چین محرم امامزاده داوود عادل آذر شب های محرم عاشورا تاسوعا جمهوری اسلامی ایران مذاکرات هسته ای پرداخت غرامت توافق هسته ای ایالات متحده مقام اروپایی رفع تحریم ها آمریکایی ها مدعی شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۷۷۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش مکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته ای مستقل

 یک نشریه غربی با استناد به اظهارات اخیر رئیس جمهور فرانسه از تلاش وی برای تبدیل کردن این اتحادیه به یک قدرت هسته‌ای مستقل خبر داد.

به گزارش تسنیم، روزنامه "فرانکفورتر روند شای" آلمان در مطلبی نوشت: "امانوئل ماکرون"، رئیس جمهور فرانسه می خواهد اتحادیه اروپا را به یک قدرت هسته ای گسترش دهد. ماکرون می خواهد درباره بازدارندگی هسته ای در اروپا بحث کند. کشور او آماده است تا در دفاع از خاک اروپا مشارکت بیشتری داشته باشد.

هفته گذشته "امانوئل ماکرون"، رئیس جمهور فرانسه، در دانشگاه سوربن پاریس، دیدگاه های خود را در مورد اینکه دفاع اروپایی چگونه باید باشد، بیان کرد. بعد از آن وی این موضوع را پیگیری کرده و در استراسبورگ در مورد سلاح های هسته ای مشترک صحبت کرد.

در جلسه ای با جوانان که توسط گروه رسانه ای EBRA فرانسه برگزار شد، از وی پرسیده شد که آیا فرانسه آماده اروپایی کردن قابلیت بازدارندگی هسته ای خود است؟ ماکرون گفت که می‌خواهد همه چیز را روی میز بگذارد تا ببیند واقعا چه چیزی از ما به شکلی معتبر محافظت می‌کند. وی تاکید کرد که کشورش آماده است تا حتی بیشتر در دفاع از خاک اروپا مشارکت کند.

در استراسبورگ، رئیس‌جمهور فرانسه در ابتدا ناتو را نوعی سپر حفاظت نامید که باید با ایجاد یک دفاع معتبر اروپایی از آن فراتر رفت. به گفته وی این باید شامل سپرهای دفاع موشکی، موشک های دوربردی که روسیه را بازدارند و سلاح های هسته ای باشد. مکرون در ادامه گفت که دکترین هسته ای کشورش به این کشور اجازه می دهد در صورت تهدید منافع حیاتی خود از سلاح هسته ای استفاده کند. این منافع حیاتی یک بعد اروپایی نیز دارد که وی نخواست جزئیات آن را بیان کند تا اعتبار دفاعی اروپا خدشه دار نشود.

در ادامه این مطلب آمده است: دلایلی که ماکرون اروپایی‌سازی تسلیحات هسته‌ای فرانسه را وارد بازی می‌کند، در نگرش او نسبت به ناتو به‌ویژه تردید او در مورد قابل اعتماد بودن ایالات متحده به عنوان شریک در مواجهه با انتخاب مجدد احتمالی دونالد ترامپ، نهفته است. ترامپ در ماه فوریه این سوال را مطرح کرد که آیا ماده 5 کمک ناتو و بنابراین کلاهک های هسته ای آمریکا باید از اعضای این ائتلاف دفاعی که حداقل دو درصد از تولید ناخالص داخلی را صرف دفاع نمی کنند، محافظت کند.

استفان سژورنه، وزیر امور خارجه فرانسه هم اظهارات مشابهی را به جهان ارائه کرد. او گفته است که اروپا باید دوباره خود را به عنوان یک قدرت ببیند و خود را از وابستگی ها رها کند. به گفته وی توسعه صنعت دفاعی اروپا را باید "نه به عنوان جایگزین، بلکه به عنوان یک مکمل" درک شود. سژورنه همچنین گفته است: «ما باید در کنار ناتو یک بیمه نامه عمر دوم بگیریم، زیرا هر چهار سال یک بار به تصمیم 250000 رأی دهنده آمریکایی در ایالت های این کشور وابسته هستیم».

وزیر امور خارجه این کشور توضیح داد که به منظور توسعه حاکمیت و استقلال استراتژیک اتحادیه اروپا، فرانسه همچنین متعهد به استانداردسازی سیستم های تسلیحاتی در سطح اروپا است. به گفته وی هدف باید "عملکرد متقابل" باشد، به این معنی که همه کشورها می توانند بدون هیچ مشکلی از ادوات نظامی استفاده کنند.

ماکرون همچنین می خواهد استانداردهای جدید برای آینده بازدارندگی اروپا را با دیگر اعضای اتحادیه اروپا مورد بحث قرار دهد. رئیس جمهور فرانسه در استراسبورگ گفت: "من طرفدار باز کردن این بحث هستم که باید شامل دفاع موشکی، حملات با سلاح های دوربرد و همچنین سلاح های هسته ای برای کسانی باشد که آنها را دارند یا سلاح های هسته ای آمریکا را در خاک خود دارند."

با انجام این کار، او بار دیگر درخواست مذاکره را به آلمان ارسال کرد - همانطور که برای اولین بار در سال 2020 انجام داد. سلاح های هسته ای تاکتیکی ایالات متحده در پایگاه هوایی بوشل در آلمان ذخیره می شود. مکرون همچنین این سخنان خود را خطاب به اعضای اتحادیه اروپا، بلژیک، هلند و ایتالیا که همگی چنین تسلیحات آمریکایی را در خود جای داده اند ایراد کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • غرامت سنگین بایرن برای همکاری با جانشین توخل
  • ان‌بی‌سی: دولت آمریکا با آتش‌بس غزه در پی مهار اعتراض‌های دانشجویی است
  • پرداخت حدود هزار میلیارد تومان غرامت بیمه به کشاورزان
  • افشای گفت‌وگوهای مخفیانه عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه + جزئیات
  • صفحه نخست روزنامه های عبری زبان/ صهیونیست‌ها در انتظار نتیجه مذاکرات
  • گفت‌وگوهای پنهانی عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه
  • پرداخت ۱۷ میلیارد تومان غرامت به کشاورزان مه‌ولاتی
  • تلاش مکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته ای مستقل
  • تلاش ماکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته‌ای مستقل
  • وحشت بلومبرگ از قدرت ائتلاف‌سازی ایران