Web Analytics Made Easy - Statcounter

قائم مقام وزیر میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی گفت: بافت تاریخی یزد با وجود بارش ۱۰ برابری(نسبت به سالهای قبل) سالم مانده و از میان ۲۳ هزار پلاک ثبتی واقع در محدوده ثبت جهانی، ۲۰۰ خانه تخریب کلی شده (حدود یک درصد) و به۴۰۰ خانه آسیب و خسارت جزیٔی وارد شده است.

به گزارش ایران اکونومیست، علی دارابی روز جمعه با انتشار تصاویری از سفر و بازدید از مناطق مختلف بافت تاریخی یزد در حساب کاربری خود در اینستاگرام نوشت: در پنجم اردیبهشت ۶۷۳ هجری شمسی به مدت پنج شبانه روز آسمان غرید و بارید و همه جای یزد در آب فرا گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نزدیک به ۲۰۰ سال بعد (۸۶۰ ﻫ.ش) سیل ویرانگر دیگری آمد که جز محله حرم امامزاده جعفر (ع) چیزی از یزد باقی نماند. خرابی‌ها به گونه‌ای بود که تا اوایل دوران صفویه آثار آن برجای مانده بود.  

قائم‌مقام وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بیان کرد: سومین سیل ویرانگر در سال ۱۳۳۵ بود و از آن سالها تا بهار ۱۴۰۰ و اینک تابستان ۱۴۰۱ مردم یزد شاهد چنین سیلی نبوده‌اند.

دارابی افزود: در سفری که به استان یزد متعاقب سیل اخیر داشتم، دکتر مهران فاطمی استاندار یزد میزان خسارت وارده در استان را بالغ بر ۸ هزار میلیارد تومان و ساخت حداقل ۱۰۰۰ خانه مسکونی در شهر و روستا برآورد اولیه کرده است.

بافت تاریخی سالم مانده است

معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی تصریح کرد: از میان ۲۳ هزار پلاک ثبتی واقع در محدوده ثبت جهانی، ۲۰۰ خانه تخریب کلی شده است (حدود یک درصد) و ۴۰۰ خانه آسیب و خسارت جزیٔی به آن وارد شده است.

وی در ادامه گفت: بافت تاریخی(یزد) با این همه میزان بارش که ۱۰ برابر بارش سالانه یزد بوده است سالم مانده است. (بارش سالانه ۵۱ میلی متر به عنوان خشک ترین مرکز استان ایران) اگر چه در جاهای مختلفی از آن، ازجمله محله زرتشتیان آسیب‌های زیادی دیده است.  

دارابی اظهار کرد: میزان خسارت وارده (برآورد اولیه) بر بافت تاریخی واقع در محدوده ثبت جهانی قریب به ۱۵۰۰ میلیارد تومان است. که گزارش آن به دولت محترم ارسال شده است.  

قائم مقام وزیر میراث فرهنگی یادآور شد: یزد نخستین شهر خشت خام جهان است. بافت تاریخی یزد در ۱۶ اسفند ۱۳۸۴ ثبت آثار ملی و در سال ۲۰۱۷ میلادی در چهل و یکمین نشست یونسکو ثبت جهانی شده است.  

ضرورت طراحی نظام جامع شهری و روستایی در مناطق پر خطر بلایای طبیعی و اقلیمی 

وی خاطرنشان کرد: ایران کشوری در کمربند سیل – زلزله و بلایای طبیعی است. همه دستگاه‌های مسیٔول موظف به طراحی نظام جامع شهری و روستایی به خصوص در مناطق پرخطر مبتنی بر این ملاحظات اقلیمی هستند.  

دارابی تاکید کرد: آموزش عمومی، اطلاع رسانی، فرهنگ‌سازی و آگاهی‌بخشی به مردم وظیفه بس خطیر نهادهای آموزشی، تعلیم و تربیت، خانواده و امروزه رسانه‌های دیداری و شنیداری، مکتوب و به ویژه رسانه‌های نوین است.

دارابی تصریح کرد: یزد شهر بادگیرها، دارالعباده، دارالعلم، حسینیه ایران، شهر دوچرخه‌ها، شهر شیرینی، شهر قنات و قنوت و قناعت و شهر آتش و آفتاب و ادیان است قدرش را بدانیم.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: یزد ، مهران فاطمی ، علی دارابی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: یزد مهران فاطمی علی دارابی محدوده ثبت جهانی بافت تاریخی یزد میراث فرهنگی سالم مانده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۷۹۲۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد حفره ۸ متری در بافت تاریخی یزد/ اتصال فاضلاب به قنات ممنوع

علیرضا نقوی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به عبور هزار کیلومتر قنات از زیر شهر یزد از اتصال فاضلاب خانه های محدوده به قنات انتقاد کرد و افزود: برخی از مقنی ها برای سود بیشتر درصدد اتصال فاضلاب منزل به قنات هستند که هم جرم است و هم مشکلات فراوانی را به همراه دارد.

وی با تاکید بر اینکه این مساله سبب نشت فاضلاب می‌شود که در روزهای اخیر شاهد ایجاد حفره‌ای به عمق هشت متر بودیم که با تلاش ۲۴ ساعته کارکنان شهرداری برطرف شد، اظهار کرد: همچنین برای چاه‌های دفع فاضلاب باید در داخل همان مکان و نه در داخل کوچه انجام شود.

کد خبر 6092287

دیگر خبرها

  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • آمادگی صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی برای همکاری در احیا بافت تاریخی گرگان
  • ایجاد حفره ۸ متری در بافت تاریخی یزد/ اتصال فاضلاب به قنات ممنوع
  • بازدید خبرنگاران داخلی و خارجی از بافت تاریخی بوشهر
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • تخفیف موزه‌ها و اماکن تاریخی یزد به مناسبت روز معلم
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟