Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید محمد مهدی میرباقری شامگاه جمعه در مراسم عزاداری دهه اول ماه محرم در هیئت ثارالله (س) که در مدرسه مبارکه فیضیه برگزار می‌شود به بیان مراحل امت سازی توسط حضرت ابراهیم (س)، بر اساس آیات شریفه قرآن پرداخت و افزود: بعد از آنی که حضرت ابراهیم (ع) به مقام والای امامت رسید، خداوند متعال دو مأموریت مهم یعنی «تطهیر بیت» و «ترفیع قواعد» بیت را در مسیر امت سازی به جناب ابراهیم (ع) سپرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاد میرباقری بعد از تبیین شرایط تطهیر بیت و برپایی قواعد بیت، با اشاره به دعاهای حضرت ابراهیم (ع) در راستای مأموریتشان، افزود: ایشان در ابتدا از خداوند متعال درخواست کرد که کعبه، «بیت امن» الهی بشود؛ و سپس، دریافت رزق برای امتشان را از خداوند متعال خواستار شد. مراد از این رزق، هم رزق ظاهری است و هم رزق باطنی. استاد میرباقری افزود: سومین دعای ایشان، وجود یک «امت مسلمه» در نسل خودشان است که این امت مسلمه، محور امت سازی حضرت است و بر اساس روایات، امت مسلمه، تطبیق شده است به اهل بیت علیهم السلام. درخواست دیگر جناب ابراهیم سلام الله علیه، در مسیر امت سازی «رُؤیت مَناسک» است.

استاد سطوح عالی حوزه علمیه با اشاره به درخواست حضرت ابراهیم (ع) برای دور شدن از شرک و عبادت اصنام بیان داشت: در توضیح معنای باطنی این دعا، روایتی از نبی گرامی اسلام (ص) در کتاب شریف «اَمالی» شیخ طوسی نقل شده است و مضمون روایت این است، که حضرت ابراهیم (ع) بعد از آنی که خداوند متعال فرمود که عهد الهی یا همان امامت امت، به ظالمین نمی‌رسد، بلافاصله جناب ابراهیم (ع)، از خداوند متعال درخواست کرد که مبادا در دام اشخاصی بیفتد که بت‌های امت می‌شوند، که در غیر این صورت در پیروان ظالمین قرار می‌گیرد.

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی افزود: کسی که از اهل بیت (ع) تبعیت بکند، از ایشان خواهد بود و در زمره آل ابراهیم (ع) قرار می‌گیرد. در واقع امام در این عالم بیتی دارد، که این بیت، بیتِ امامت اوست و هر که از او تبعیت کند، اهل بیت ایشان می‌شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری، معطوف شدن قلوب مردم به امام را از لوازم ضروری تشکیل امت اسلامی اعلام کرد و افزود: طبق روایات کثیر از ائمه معصومین (ع)، این که دل‌های شیعیان متوجه و معطوف به اهل بیت (ع) است، ثمره دعای حضرت ابراهیم (ع) می‌باشد، که از خداوند متعال بعد از رسیدن به مقام امامت درخواست کردند، که دل‌های مردم را به سوی فرزندان خود، متمایل گرداند.

وی در ادامه به وظیفه اقامه مناسک توسط امام اشاره کرد و بیان داشت: بعضی از مناسک که در دوره‌های گذشته و زمان حضرت بوده است، از بین رفته است ولی برخی از این مناسک از زمان حضرت ابراهیم (ع)، هنوز پابرجاست؛ مانند حج ابراهیمی که یکی از مناسک در راستای امت سازی می‌باشد.

استاد میرباقری به لزوم تبعیت از امام (ع) در مسیر امت سازی اشاره کرد و افزود: با اینکه مردم توانایی درک و فهم، این مراحل طولانی و پیچیده و دشوار را ندارند، آن کاری که باید انجام دهند، این است که به امام خود اعتماد و اطمینان کنند، و در مسیر امت سازی امام، صبر و استقامت داشته باشند. و بدانند این صبر در مسیر امت سازی بسیار ارزشمند است. استاد میرباقری افزود: هدف نهایی از حج، روی آوری و تمایل به امام است و اگر حجی منتهی به امام شد، آن حج، حج ابراهیمی خواهد بود.

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی در فرازهای پایانی سخنان خویش، ثمره حج ابراهیمی را بیان داشت و افزود: نجات از آتش دوزخ، مهمترین ثمره حج ابراهیمی است. استاد میرباقری افزود: اگر مناسک حج، درست انجام نشود و تمایلی به سمت امام در وجود انسان ایجاد نکند، هیچ تفاوتی با حج در دوران بت پرستی و شرک ندارد. در حقیقت دل مردم در به جا آوردن مناسک حج نباید تمایل به سنگ‌ها باشد، بلکه آن چیزی که در حج مهم است، این است که مردم به ائمه معصومین (ع) پیوند بخورند.

کد خبر 5556975

منبع: مهر

کلیدواژه: قم محرم 1401 محرم 1401 بوشهر ماه محرم سیلاب ویروس کرونا مراسم عزاداری همایش شیرخوارگان حسینی کرمانشاه حسینیه مهر عکس استانها خطبه های نماز جمعه اردبیل آمار کرونا گرگان مسیر امت سازی خداوند متعال استاد میرباقری حضرت ابراهیم حج ابراهیمی اهل بیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۸۱۷۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۴۶۰ نفر عضو شوراهای شهر و روستای استان بوشهر هستند

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالخالق برزگرزاده ظهر شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از ۹ تا ۱۵ اردیبهشت به نام هفته شوراها نامگذاری شده است که در این هفته برنامه‌های مختلفی در سطح استان بوشهر برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: تشکیل شوراها نقش مهمی در تحقق مشارکت مردم در فعالیت‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و عمرانی دارد و ۹ اردیبهشت مصادف با فرمان تاریخی امام راحل (ره) در سال ۱۳۵۸ مبنی بر تثبیت حاکمیت ملت ایران در سرنوشت خویش و تشکیل شوراهای اسلامی است.

رئیس شورای اسلامی استان بوشهر خاطرنشان کرد: ارتقای شأن منزلت و جایگاه شوراهای اسلامی پایه شامل عشایر، روستایی و شهری در بخش، شهرستان و استان هدف از برگزاری مراسم روز شوراها است.

وی اضافه کرد: این نهاد در تسریع و تسهیل فرآیندهای توسعه، تقویت ارتباط و تعامل مردم با حاکمیت، بهره‌گیری مطلوب از ظرفیت، توان و قابلیت‌های مردم به‌عنوان بازیگران و کنشگران اصلی و صاحبان اصلی نظام در فرایند توسعه ملی نقش تأثیرگذاری دارد.

معرفی دستاوردهای شوراها

برزگرزاده بهره‌گیری از ظرفیت شوراهای اسلامی در تحقق شعار سال، پیشبرد اهداف و برنامه‌های نظام اسلامی و معرفی دستاوردهای شوراهای اسلامی به مردم و سایر دستگاه‌های اجرایی را از دیگر اهداف اجرا برنامه‌های هفته شوراها دانست.

وی هم‌اندیشی با صاحبان علم و تجربه، جوانان، زنان، نخبگان و اقشار مختلف مردم را از دیگر اهداف برگزاری این مراسم ذکر و بیان کرد: این هم‌اندیشی در راستای بررسی آسیب‌ها و چالش‌های پیش‌روی شوراهای اسلامی و راهکارهای برون‌رفت از آنها برگزار می‌شود.

رئیس شورای اسلامی استان بوشهر تجلیل از برترین‌های خانواده بزرگ شوراهای اسلامی و شهروندان نمونه برتر در تعامل با شوراها را از دیگر امور در این هفته دانست و اضافه کرد: در هفته شوراها ضمن برگزاری همایش با حضور منتخبین شوراهای اسلامی شهر و روستا در سطح استان بوشهر و شهرستان‌ها، از اقدامات و فعالیت‌های شوراهای اسلامی شهر و روستا تجلیل می‌شود.

وی تعداد اعضای شوراهای استان را هزار و ۴۶۰ نفر دانست و خاطرنشان کرد: در استان بوشهر ۱۰ شورای اسلامی در سطح شهرستان، ۲۵ شورا در بخش‌ها و ۴۰ شورا در سطح شهرها تشکیل شده است.

برگزاری برنامه‌های متنوع

برزگرزاده با بیان اینکه در مجموع هزار و ۲۵۰ نفر عضو شوراهای روستایی این استان هستند، تصریح کرد: ۱۵۰ نفر اعضای شوراهای اسلامی روستاهای استان بانو و مابقی آقایان هستند.

وی تعداد اعضای شورای اسلامی شهرهای استان بوشهر را ۲۱۰ نفر اعلام کرد و گفت: در هفته شوراها برنامه‌های مختلف فرهنگی، هنری، عمرانی و اجتماعی تدوین شده و در این هفته از طرح‌های مختلف در شهرها و روستاهای استان بوشهر بهره‌برداری می‌شود.

رئیس شورای اسلامی استان بوشهر جایگاه شوراها در قانون اساسی را بسیار رفیع دانست و افزود: اعضای شوراهای اسلامی طبق وظیفه قانونی، همیشه و در تمام سختی‌ها در کنار مردم و به‌صورت مستمر پیگیر حل مشکلات مردم در بخش‌های مختلف هستند.

وی، عناوین هفته شوراها را برشمرد و گفت: ۹ اردیبهشت به‌عنوان شوراها، تولید با مشارکت مردمی، ۱۰ اردیبهشت، شوراها و مشارکت اجتماعی زنان، ۱۱ اردیبهشت شوراها و ارتقای سرمایه اجتماعی، ۱۲ اردیبهشت شوراها و شاخص‌های کیفیت زندگی، ۱۳ اردیبهشت شوراها و شادابی و نشاط اجتماعی، ۱۴ اردیبهشت شوراها و رونق تولید و کارآفرینی و ۱۵ اردیبهشت شوراها و درآمد پایدار محلی نامگذاری شده است.

رئیس شورای اسلامی استان بوشهر تشکیل شوراهای اسلامی شهر و روستاها را یکی از نقاط عطف تاریخ سیاسی ایران نام برد و افزود: تشکیل شوراهای اسلامی را نشان از ظرفیت سیاسی ایران برای جلب مشارکت بیشتر مردم در اداره امور کشور، تحقق مردم سالاری دینی و تمرکززدایی دارد.

کد خبر 6089946

دیگر خبرها

  • تعامل و همدلی بین اعضا اولین اصل تشکیل شورای موفق است
  • جشن‌های دهه کرامت در همه مساجد و محله‌های لرستان برگزار می‌شود
  • توجه اصلی به جنایات صهیونیست‌ها معطوف باشد
  • توجه اصلی به جنایات صهیونیستها معطوف باشد
  • ۱۴۶۰ نفر عضو شوراهای شهر و روستای استان بوشهر هستند
  • سپاه مقدس‌ترین نهاد و ناموس انقلاب اسلامی است
  • پیام تسلیت حجت الاسلام سید موسی موسوی در پی درگذشت ماموستا فخری
  • هدف از اعلام انقلاب فرهنگی اسلامی‌سازی دانشگاه‌ها بود
  • شناساندن حضرت حجت(عج) به جهانیان؛ اولین گام ظهور
  • یکپارچه سازی اراضی لرستان ضروری است