Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@04:22:15 GMT

آخرین وضعیت خسارات ناشی از سیل در تفت و میبد

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۸۳۲۴۹

آخرین وضعیت خسارات ناشی از سیل در تفت و میبد

نماینده تفت و میبد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به خسارات ناشی از سیل در حوزه انتخابیه اش گفت که بیشترین آسیب ناشی از سیل اخیر مربوط به استان یزد بوده، بطوریکه بیش از ۱۰۰۰ خانه باید بازسازی شود و آسیب هایی به شهرهای مختلف استان وارد شده است.

سید جلیل میرمحمدی در گفت وگو با ایسنا، در تشریح آخرین وضعیت خسارات ناشی از سیل در تفت و میبد، گفت: با کسانی که بیش از ۸۰ سال سن داشتند صحبت کردم که همگی متفق القول می گفتند که سیل اخیر بی سابقه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه میزان میانگین باران سالانه در استان یزد تقریبا ۵۰ میلیمتر است، افزود: در سیل اخیر در برخی از روستاهای حوزه انتخابیه بنده طی دو ساعت بیش از ۷۵ میلیمتر باران باریده و سیل آسیب وحشتناکی وارد کرده است، چون هم از شهرستان های کوهستانی است که نزدیک به ۳۵۰ روستای دارای سکنه دارد. حیات آبی روستایی ها وابسته به قنات است و بیش از ۱۰۰۰ رشته قنات در روستاهای شهرستان تفت وجود دارد. این قنات ها آب های زیرزمینی را روی زمین آورده و برای کشاورزی مصرف می شود. قنات مسیر آبراهی زیرزمینی است که سیل در پوکه قنات عبور کرده و باعث ریزش چاهها و قنات شده بطوریکه در چند کیلومتر قنات از بین رفته و کور شده و در برخی جاها، چاه های قنات به واسطه رسوبات کاملا محو شده است.

میرمحمدی با اشاره به وضعیت دام ها بعد از وقوع سیل، گفت: با نفوذ سیل در آغل، دام ها خفه و تلف شدند، همچنین بخش قابل توجهی از رسوبات ناشی از سیل به زمین های حاصلخیز کشاورزی مردم منتقل شده و درخت هایی با قدمت ۵۰ ساله را از بین برده است. نفوذ رسوبات ناشی از سیل بعضا نیم متر تا ۷۵ سانتیمتر بوده و باعث نابودی زمین های حاصلخیز کشاورزی شده است.

وی با بیان اینکه جوی های انتقال آب بطور کامل تخریب شده است، گفت: مسیر انتقال آب توسط آبیاری کم فشار است که در طول سالیان گذشته جهاد کشاورزی با مشارکت کشاورزان از این مسیر استفاده می کرده است. سیل در بخش اعظمی از روستاها باعث شده که لوله های انتقال آب از بین برود. همچنین استخرهای محل ذخیره آب کاملا محو شده است. در این استخرها آب قنات جرعه جرعه وارد می شد و مصرف دو یا سه روز آبیاری بوده است. سیل باعث شده که بخش اعظمی از استخرها به دلیل وارد شدن رسوبات صاف شده و عملا دیگر استخری وجود ندارد.

نماینده تفت و میبد با بیان اینکه پل های بین روستاها از بین رفته، گفت: راه های دسترسی داخل روستا و بین روستایی به واسطه سیل تخریب شده و بعضا راهی وجود ندارد. بطوریکه سنگ های پنج و ۱۰ تنی از قله کوه داخل روستا شده اند.

وی افزود: در کنار این وضعیت تعداد قابل توجهی از خانه ها خراب شده و مجبوریم از نو بسازیم. وسایل و حتی جهاز دختر مردم زیر گل و لای رفته است که قرار شد در این مورد کمیته امداد و بنیاد مسکن ورود کنند. همچنین خودروی مردم را سیل برده و عملا غیر قابل استفاده شده است.

به گفته میرمحمدی عمده خسارات در تفت بوده و همین خسارات در بافت قدیمی شهر یزد و شهرهای مهاباد، بافق، ابرکوه و خاتم هم رخ داده است.

این عضو مجمع نمایندگان استان یزد با بیان اینکه بیشترین آسیب ناشی از سیل مربوط به استان یزد بوده است، گفت: طبق صحبت هایی که با استاندار یزد داشتم بیش از ۱۰۰۰ منزل باید در این استان بازسازی شود که برای جبران خسارت بخشی از کمیته امداد و بنیاد مسکن گرفته می شود اما بطورکلی باید ستاد بحران در وزارت کشور خسارات سیل را جبران کنند. متاسفانه در سیل اردیبهشت ماه امسال بخش اعظمی از شهر یزد زیر آب رفت که قول پیگیری داده شد اما هنوز یک ریال هم پرداخت نشده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی سیل تابستانی استانی سیاسی مجلس یازدهم سیل ناشی از سیل تفت و میبد استان یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۸۳۲۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برآورد اولیه خسارات ناشی از بارندگی‌های اخیر در خراسان جنوبی

محمدعلی آخوندی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در رابطه با آخرین وضعیت مناطق سیل زده استان اظهار کرد: در پی بارش‌های اخیر در استان علاوه بر شهرستان زیرکوه بارندگی‌های شدیدی را در دیگر شهرستان‌های استان از جمله نهبندان شاهد بودیم.

وی با اشاره به اینکه روستاهای زیادی در سطح استان درگیر خسارت ناشی از این بارندگی‌ها شدند، اضافه کرد: بارش‌ها و سیل ناشی از آن به تمام بخش‌های زیرساختی در استان خسارت وارد ساخته است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت: بیشترین خسارات به بخش ایل راه‌ها و راه‌های روستایی، ابنیه ها و آب نماها بوده است.

آخوندی با اشاره به اینکه خسارت به زیرساخت‌های آب، برق و حتی به زیرساخت‌های مخابرات نیز وجود داشته است، یادآور شد: همچنین یکی دیگر از بخش‌هایی که بیشترین خسارت را داشته بخش کشاورزی شامل کانال‌های کشاورزی، باغات و قنوات بوده است.

وی از ارائه گزارش اولیه این خسارات به سازمان مدیریت بحران کشور خبر داد و گفت: جمع بندی اولیه از خسارت‌های ناشی از سیل در استان صورت گرفته و به سازمان مدیریت بحران کشور ارسال شده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی افزود: از هم اکنون برآورد خسارات ناشی از سیل در نقاط مختلف استان توسط دستگاه‌های مربوطه و با هماهنگی فرمانداری‌های سطح استان در حال انجام بوده که جمع بندی آن به مدیریت بحران استان ارسال تا پیگیری برای جذب اعتبارات و جبران خسارات ناشی از سیل انجام شود.

آخوندی اضافه کرد: خسارت در بخش‌های خانگی نیز علی رغم اینکه گسترده نبوده وجود داشته که اقدامات لازم توسط دستگاه‌های خدمات رسان برای اسکان سیل زده‌ها و همچنین توزیع بسته‌های غذایی و لوازم مورد نیاز صورت گرفته است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر اکیپ‌هایی برای ارزیابی مناطق سیل زده در حال فعالیت هستند، بیان داشت: هر چند حدود دو هفته برای برآورد خسارت زمان وجود دارد اما اقدامات لازم از هم اکنون آغاز شده تا زودتر به نتیجه برسد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه از زمان بارندگی‌ها عملیات بازگشایی راه‌ها و بعد از آن بازسازی آنها در مناطقی مشکل وجود دارد شروع شده است، تصریح کرد: امیدواریم با جذب به موقع اعتبارات این اقدامات تسریع یابد.

آخوندی اضافه کرد: با توجه به شرایط مربوط به بارندگی‌ها بیشترین خسارت در زیرکوه و بیشترین بخش آسیب دیده مربوط به راه‌ها و ایل راه‌ها است.

وی با اشاره به اینکه در زمان وقوع این بحران تمام مردم و دهیاران و دستگاه‌های مربوطه پای کار بوده‌اند، یادآور شد: دنبال این هستیم که کارهای عمومی، اصلی و اولویت دار را دستگاه‌ها انجام دهند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی از رسانه‌ها خواست تا بازتاب خوبی از حجم خسارات وارده به استان ناشی از بارندگی‌های اخیر داشته باشند تا این انعکاس مناسب بتواند در جذب اعتبارات به استان کمک کننده باشد.

کد خبر 6089565

دیگر خبرها

  • خسارات بخش حمل و نقل غزه از ۳ میلیارد دلار گذشت
  • طوفان سهمگین در اوکلاهما ۳ کشته بر جای گذاشت
  • حمایت دانشجویان و استادان دانشگاه میبد از ملت مظلوم غزه
  • برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی/ ۱۰۱ رشته قنات آسیب دیدند
  • شهری با ۱۷ گود مقدس/ پرحاشیه‌تر از فوتبال!
  • بیش از 543 میلیارد تومان برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی
  • اعلام خسارات اولیه سیل در ۴ استان کشور
  • برآورد اولیه خسارات ناشی از بارندگی‌های اخیر در خراسان جنوبی
  • گردباد ویرانگر در آمریکا + فیلم
  • برپایی نمایشگاه آثار هنرجویان هنر‌های زیبای دختران میبد