Web Analytics Made Easy - Statcounter

سهم مردم پنج شهرستان جنوبی استان کرمان در شاخص پزشکان متخصص نسبت به میانگین کشوری صفر است و این در حالی است که در کشور به ازای هر هزار نفر یک پزشک متخصص وجود دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خبرنگار راه آرمان از رودبارجنوب،روزگاری طولانی در ایران «پزشک» نبود و فقط «طبیب» بود و آن‌هم کمیاب بود؛ گاهی در شهری دیگر یا ولایتی دیگر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یافتن طبیبی که درد را تشخیص دهد و دارویی تجویز کند به سفر نیاز داشت یا انتظار؛ رنجی مضاعف بود برای بیمار.

با گذشت سالیانی از این موضوع سئوال اصلی همچنان بی پاسخ مانده است که چرا به رغم توسعه زیرساخت‌های بهداشتی درمانی، امکانات مدرن پزشکی و حضور بهترین تیم‌های تخصصی در رشته‌های مختلف که از سوی مسئولان ذی‌ربط مورد تاکید است، برخی بیماران در جنوب کرمان همچنان با تحمل شرایط سخت مالی به مرکز استان و حتی فراتر تا استان یزد، تهران و شیراز بار سفر می‌بندند و درمان خود را پیگیری می‌کنند؟»

این سئوال نه فقط در حوزه درمان در تمام حوزه‌ها مطرح است که چرا آمارها و گزارش‌های رسمی با زندگی واقعی مردم در یک نسبت مستقیم نیست؟

کدام بیمار است که از تحمیل هزینه سفر و رنج اقامت برای خود و خانواده نبود امکانات لازم و پزشکان متخصص درمان خود را صدها کیلومتر دورتر از خانه و کاشانه خود انجام دهد؟

شهروندان مناطق صعب العبور کوهستان نمداد شهرستان رودبارجنوب  شب و روز نمی‌شناسند و برای نیازهای درمانی و بیماری های قلبی راهی مرکز استان که۴۷۰کیلومتر است مراجعه کنند.

 البته از نظر مسوولان شاید برای افرادی که در خود شهرستان زندگی می‌کنند و وسیله ایاب و ذهاب دارند راه زیادی نباشد اما آن پیرمرد و پیرزن روستایی که با قامت خمیده و درد بی‌درمان راهی شهر می‌شوند چه گناهی کرده‌اند؟ باید مسیر پر پیچ و خم روستا و دست‌اندازهای جاده زهکلوت به رودبارجنوب را با جان و دل بخرند و وقتی وارد شهر می‌شوند درمانی برای دردشان یافت نمی‌شود آن هم به دلیل نبود پزشک متخصص و دستگاه‌های تشخیص‌دهنده درد!

جنوب کرمان در بهداشت و درمان عقب‌ماندگی تاریخی دارد

 محمدمهدی فداکار استاندار کرمان در ۲۸ خرداد سال جاری در جمع هیات رییسه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با اشاره به جمعیت بالای افراد نیازمند به خدمات درمانی در جنوب کرمان گفت: این منطقه در حوزه بهداشت و درمان عقب ماندگی تاریخی دارد.

وی ادامه داد: البته دولت کارهای بزرگی در این عرصه طی سال های اخیر انجام داده که مستقل شدن حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت و تقویت منطقه از این منظر از جمله آنهاست.

وی تصریح کرد: حوزه بهداشت و درمان بشدت می تواند رضایت یا نارضایتی در جامعه ایجاد کند و این حوزه تحت تاثیر خدمات اجتماعی قرار دارد.

درد کهنه نظام سلامت در جنوب کرمان

پنج شهرستان جنوبی کرمان در شاخص پزشکان متخصص نسبت به میانگین کشوری عقب است و در حالی شاخص پزشک متتخصص در این منطقه به ازای هر هزار نفر صفر درصد است که در کشور به ازای هر هزار نفر یک پزشک متخصص وجود دارد. همچنین در بخش پزشک عمومی در کشور به طور میانگین به ازای هر هزار نفر یک پزشک عمومی وجود دارد که این رقم در  جنوب کرمان با کمتر از نیم درصد است.
 
البته علاوه بر کمبود پزشک متخصص در رودبارجنوب ، معمولا پزشکان در سال های اول خدمت در این خطه مشغول به فعالیت خواهند شد اما پس از چند سال به شهرستان جیرفت و مرکز استان کوچ و یا مهاجرت خواهند کرد که در این خصوص نمونه های زیادی وجود دارد که شهروندان این شهرستان حتی برای یافتن آنان به سایر استان ها نیز سفر خواهند کرد.

بیماران جنوبشرق از رنج و دلائل سفر می‌گویند

خدابخش و معصومه سک به دست به زور و زحمت فراوان خود را به مرکز شهر رسانده بودند تا بلکه مرهمی برای درد فرزند خود بیابند.

 از یکی از روستاهای دور آمده و به‌دلیل اینکه اتوبوس صبح زود به مرکز استان می رود عصر توانسته بود خود را به مرکز شهر برساند.

خدابخش سرش را بین دست‌هایش فشار می‌دهد. دقایقی می‌گذرد و به او اعلام می‌شود فرزندش را برای درمان باید به پزشک متخصص در مرکز استان ببرد، خدابخش حیران و سرگردان با چهره‌ای در هم زیر لب می‌گوید: در این وضعیت کرونا چگونه به کرمان بروم؟ از روستا تا کهنوج با هزار مشقت توانستم بیایم کرمان به منزل چه کسی بروم.

۳۳۰ کیلومتر فاصله تا درمان

این شهروند رودباری به خبرنگار ما می‌گوید: بارها مجبور شده‌‍ام برای درمان فرزندم به کرمان مراجعه کنم،هزینه های سفر بیش از درمان است. 

این شهروند رودباری بیان کرد: مادرم نیز بیماری اعصاب و روان، دارد که برای درمان باید متحمل هزینه ها و رنج سفر شود که خواهر نیز برای چند روز باید زندگی خود را رها کند و مادر را در این سفر پر رنج همراهی کند.

راهنمای بیماران به ادامه درمان در شهرستانهای همجوار تنها خدمات کادر درمانی است

سنجری یکی دیگر از شهروندان جنوب کرمان به خبرنگار ما می گوید: چرا با گذشت بیش از 45سال از انقلاب اسلامی تنها بیمارستان جنوب کرمان علی رغم داشتن متخصص ارتوپدی ولی هنوز امکانات و تجهیزات لازم برای شکستگی وگچ گیری مردم این 5شهرستان جنوبی کرمان را ندارد.

وی بیان کرد: تنها بیمارستان فوق مدرن  از نظر دانشگاه علوم پزشکی در شهرستان کهنوج واقع شده است و در هفته تعداد زیاد بیماران تصادفی وشکستگی دست و‌پای جنوب کرمان به این بیمارستان مراجعه میکنند که تنها خدمات کادر پزشکی شما راهنمایی بیماران به بیمارستانهای شهرهای  بندرعباس وجیرفت وکرمان است.

علی ای حال،شهرستان های رودبارجنوب کرمان و دلگان سیستان و بلوچستان از شهرستانهای پرجمعیتی هستند که کمترین سهم را از نظام سلامت دارند بایک بازدید عبوری در ساختمان پزشکان چهار راه طهماسب آباد کرمان می توان این حقیقت تلخ را فهمید.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: ازای هر هزار نفر شهرستان جنوبی پزشکان متخصص مرکز استان پزشک متخصص جنوب کرمان شاخص پزشک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۸۳۵۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش دولت در دریافت زیرمیزی توسط پزشکان

به گزارش «تابناک»، مسعود پزشکیان، نماینده اصلاح‌طلب تبریز در یادداشتی در روزنامه سازندگی نوشت: اخیراً یکی از مواردی که مکرراً درباره موضوعات حوزه پزشکی و فساد در این حوزه مطرح می‌شود، مساله دریافت زیرمیزی یا مبالغی خارج از تعرفه‌های تعیین شده است. ریشه این مساله و فسادی که از این رفتارها ناشی می‌شود را اما باید در سیاست‌گذاری‌ها در این حوزه جست‌وجو کرد.

یکی از مهم‌ترین مواردی که به توسعه این رویه‌های غلط در نظام پزشکی دامن زده و می‌زند، مصوبه مجلس یازدهم با عنوان همسان‌سازی حقوق بازنشستگان بود. در همین مجلس که ما هم در آن حضور داشته و داریم با مصوباتی که در ارتباط با همسان‌سازی حقوق به راه انداختند در حقیقت مساله را برای جامعه پزشکی بدتر کردند چراکه در این همسان‌سازی سقف حقوق مشخص کردند و گفتند، پزشک نمی‌تواند از ایکس رقم اضافه‌تر بگیرد و باید دریافتی در سطح تعیین شده، باقی بماند. نتیجه این سیاست‌گذاری هم شد، دریافت سکه و مبالغ نقد توسط برخی پزشکان به صورت غیررسمی در ازای ارائه خدمت به بیمار در شرایطی که هیچ نظارتی بر مساله نبود و البته گرفتاری مردم در این سیستم.

مدافعان همسان‌سازی حقوق در مجلس به اسم اجرای عدالت این رویه را آغاز و به‌رغم اعتراض‌های شدید ما تبدیل به قانون کردند اما باید توجه داشت همین آدم‌هایی که دم از عدالت می‌زنند و در مجلس مدافع اسم عدالت، قوانینی همچون همسان‌سازی حقوق را مصوب می‌کنند بهترین خدمات را در حوزه پزشکی دریافت می‌کنند. درحال حاضر مجلس با بهترین بیمارستان‌های خصوصی قرارداد دارد، بیمارستان‌هایی که چندین برابر تعرفه دولتی‌ها دریافتی دارد. این افراد و مدافعان عدالت البته در این بیمارستان‌ها بهترین خدمت را می‌گیرند و پول زیادی هم برای دریافت این خدمات پرداخت می‌کنند اما برای مردم از عدالت می‌گویند و همواره در قوانین و مصوبات مورد نظرشان تنها به نمایش دادن عدالت اکتفا می‌کنند.

این گرفتاری‌ها در کشور توسط خود ما در مجلس ایجاد شد، این ما هستیم که با سیاست‌گذاری‌هایمان برای مردم یک سفره باز می‌کنیم و برای بقیه یک سفره و برای خودمان سفره دیگری! غیر از داستان همسان‌سازی، یک موضوع تعرفه‌گذاری‌های پزشکان و البته تعرفه‌گذاری‌های جدید در بیمارستان‌های دولتی نیز بر این وضعیت دامن زده و می‌زند. درحال حاضر در بیمارستان‌های دولتی در ازای ارائه خدمت درمانی پول می‌گیرند، درحالی که تجهیزات هم نیست و بیمار باید برای یک جراحی تجهیزاتش را هم از خارج از بیمارستان تهیه کند. این درحالی است که در دولت قبل و در زمان دکتر روحانی حداقل بیمارستان‌های دولتی دیگر پول نمی‌گرفتند. تعرفه‌گذاری دولت برای ویزیت پزشکان نیز بخش دیگری از این ماجراست.

وقتی کشور تورم ۶۰ درصدی دارد، دولت درحالی ‌که مجوز تعرفه‌ها را به ‌نوعی در اختیار خود گرفته، قیمت‌ها را می‌گوید افزایش بیش از ۲۰ درصد مجاز نیست؛ معنی این حرف این است که پزشکان سکه می‌گیرند و زیرمیزی و دولت هم نمی‌تواند جلوی این مساله را بگیرد. همه این موارد به فساد در حوزه بهداشت و درمان دامن می‌زند. در کنار این مساله که موضوع و طرح پزشک خانواده که مهم‌ترین دست‌انداز پیشروی فساد در وزارت بهداشت است نیز به درستی اجرا نمی‌شود اگر طرح پزشک خانواده را به درستی پیاده کنیم، پزشک، درمان و هزینه و روند کار معلوم است و راه بر بسیاری از مفاسد بسته می‌شود. در شرایط فعلی یک بیمار برای یک بیماری ممکن است به چندین مرکز درمانی و پزشک مراجعه و هزینه کند و جواب نیز نگیرد و کسی هم جوابگو نیست، درحالی که در نظام پزشک خانواده یک فرد به‌ عنوان پزشک مسئول جمعیتی تعریف شده است و این جمعیت باید خدمتی از این پزشک بگیرند که در صورت کوتاهی یا هر مشکل دیگری می‌توانند شکایت کنند. وقتی سیستم نظارت می‌کند، پزشکان و اهالی درمان مجبور هستند طبق سیستم عمل کنند اما متاسفانه حتی این گام نیز برای مبارزه با فساد در نظام پزشکی و درمان برداشته نمی‌شود.

دیگر خبرها

  • شک و تردید سالم است، اما در پزشکی می‌تواند خطرناک باشد!
  • جزئیات جدید از حادثه مرگبار مسمومیت الکلی پزشکان در مهمانی | پای ماده‌ی دیگر وسط آمد!
  • جزئیات جدید از حادثه مسمومیت الکلی پزشکان در مهمانی شیراز/ هیچ‌کس به کما نرفته/ مسمومیت با «متانول» نبوده است
  • نقش دولت در دریافت زیرمیزی توسط پزشکان
  • زلزله ۴.۷ ریشتری فاریاب را لرزاند
  • بهت پزشکان داوطلب غزه از شدت جراحات در بیمارستان‌ها
  • شلیک به یک پزشک در خوزستان
  • پشت پرده مسمومیت الکلی پزشکان در شیراز
  • بهره‌برداری از بیمارستان رزن نیازمند اهتمام دانشگاه علوم پزشکی
  • امسال و سال آینده رزن ورودی بهورز خوبی خواهد داشت