Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-27@10:50:25 GMT

ممنوعیت کشت دوم در فامنین/ لزوم تغییر الگوی کشت

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۸۳۵۷۴

ممنوعیت کشت دوم در فامنین/ لزوم تغییر الگوی کشت

به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، منصور خزایی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در حال حاضر علاوه بر کاهش منابع آبی با تغییرات در اقلیم منطقه روبرو هستیم اظهار کرد: تغییرات در دمای شب و روز، تغییر کیفیت آب و خاک و سایر عواملی که در رشد گیاهان موثر است لزوم شناسایی و معرفی الگوی کشت سازگار با اقلیم جدید را بیش از پیش آشکار می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه تغییر الگوی کشت  در حوزه محصولات باغی شامل ترویج کشت‌های جدیدی نظیر پسته، زعفران و گل محمدی است افزود: این گیاهان  علاوه بر مقاوم بودن در برابر کم‌آبی و کیفیت پایین خاک، بازار خوبی دارند و جزو محصولات با درآمد مناسب محسوب می‌شوند.

 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فامنین با تاکید بر اینکه کشت آنها طی سال‌های اخیر در منطقه  مورد توجه قرار گرفته است ادامه داد: ۲۴ هکتار از اراضی شهرستان در سال‌های اخیر  به احداث باغات پسته اختصاص یافته و  بالغ بر ۱۲ هکتار از این سطح عملیات پیوند زنی انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: کشت زعفران نیز به عنوان یک فعالیت جانبی مورد توجه قرار گرفته به طوری که ۱۳.۵ هکتار از اراضی شهرستان به کشت زعفران اختصاص یافته و در حال حاضر محصول تولیدی به شکل سنتی برداشت، بسته‌بندی و عرضه می‌شود.

خزایی با اشاره به اینکه بخشی از سطح زیر کشت زعفران شهرستان متعلق به زنان روستایی و در سطوح اندک خانگی است یادآور شد: با وجود سطح اندک، به دلیل مشارکت زنان در فرآیند تولید، مشارکت اجتماعی و  افزایش درآمد خانوار  ارزشمند و قابل توجه است.

وی در ادامه افزود: طی سال‌های اخیر کشت گل محمدی در شهرستان مورد توجه قرار گرفته و ۶.۵ هکتار از اراضی به کشت این محصول اختصاص یافته که در حال حاضر به صورت سنتی فرآوری می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فامنین با تاکید بر اینکه تغییر در  الگوی کشت روندی تدریجی است متذکر شد: تغییر الگوی کشت علاوه بر بیشترین سازگاری با تغییرات اقلیمی  از نظر ملاحظات  اقتصادی و اجتماعی نیز قابل قبول است.

وی از برگزاری کلاس‌های آموزشی کشاورزان در راستای این تغییرات خبر داد و گفت: با توجه به شرایط اقلیمی خاص در سال زراعی جاری و کاهش شدید منابع آبی کشاورزان باید نسبت به برنامه‌ریزی کشت در هر سال زراعی برای کسب بیشترین درآمد با کمترین آسیب به منابع آبی و خاکی اقدام کنند.

خزایی بیان کرد: کشت دوم پس از برداشت محصولاتی نظیر غلات آبی، سیر و سیب زمینی تابستانه و... ممنوع است و با کشاورزان متخلف بدون هیچگونه اغماضی برخورد می‌شود.

وی با بیان اینکه اگر کشت دوم محدود نشود، وضعیت منابع آبی شهرستان به ویژه آب‌های زیرزمینی بحرانی‌تر خواهد شد یادآور شد: در جهت افزایش بهره وری، باید آبیاری با توجه به مراحل رشد فنولوژیکی گیاه  و نیاز آبی کشت انجام شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فامنین خاطرنشان کرد:  جهاد کشاورزی همواره  با ارائه آموزش‌های ترویجی درصدد افزایش  میزان بهره‌وری آب در بخش کشاورزی  و گذر از کشاورزی سنتی به کشاورزی نوین است به نحوی که توصیه به محدود کردن کشت‌های پر آب‌بر دارد.

وی در ادامه به اهمیت استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری نظیر نوار تیپ تاکید کرد و گفت: سطح اجرای آبیاری با نوار تیپ در این سال زراعی را در شهرستان فامنین بیش از  ۳۰۰ هکتار است که ۱۰ هکتار از این سطح مربوط به آبیاری غلات با نوار تیپ است.

خزایی با اشاره به  اینکه  بیش از ۲۵۰ هکتار از  کشت ذرت علوفه‌ای و دانه‌ای  و کشت‌های زیر پلاستیکی نظیر هندوانه و خربزه  با سیستم آبیاری نوار تیپ آبیاری می‌شود اظهار کرد:  میزان هدررفت آب در روش آبیاری بارانی در این شهرستان که دشت به ویژه در مواقع وزش باد بالا می است لذا استفاده از سیستم آبیاری تیپ به عنوان جایگزینی مناسب باعث افزایش بهره‌وری مصرف آب خواهد شد.   

انتهای پیام/89033/

منبع: فارس

کلیدواژه: جهاد کشاورزی ممنوعیت کشت دوم تغییر الگوی کشت کم آبی شهرستان فامنین جهاد کشاورزی منابع آبی الگوی کشت نوار تیپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۸۳۵۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تولید خرما با گرده افشانی نخیلات در فسا

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فسا گفت: بیش از ۳۵۰ هکتار نخلستان در این شهرستان وجود دارد که ۱۷۰ هکتار آن مثمر است.
وی افزود: درختان خرما به‌ صورت سنتی و دستی توسط کارگران ماهر، گرده افشانی می‌شود و هر کشاورز بر اساس تعداد نخل‌های خود عملیات گرده‌افشانی را برای تولید محصول انجام می‌دهد.

فانی بیان کرد: در برنامه تغییر الگوی کشت، توسعه کشت نخیلات به‌عنوان یکی از کشت‌های کم آب بر و متحمل به بی آبی در دستور کار قراردارد که رقم زاهدی، شاهانی، پیاروم و کبکاب بیشترین توسعه را در شهرستان دارند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فسا گفت: گرده افشانی نقش بسیار مهمی در افزایش تولید و کیفیت محصول خرما دارد و رعایت اصول و دقت در انجام آن ضروری است.

دیگر خبرها

  • ۸۴۲ هکتار از اراضی ملی به شهرک‌های صنعتی و کشاورزی واگذار شد
  • برداشت ۱۳ هزار تن سیر از اراضی زارعی دزفول
  • پیشگیری از تغییر کاربری ۵۹ هکتار اراضی کشاورزی ساوجبلاغ
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • آبیاری دغدغه مهم کشاورزان گندم کار در شهرستانهای شوش و کرخه است
  • سلسله قطب تولید کلزای لرستان
  • افزایش تولید خرما با گرده افشانی نخیلات در فسا
  • اجرای آبیاری ۲۲۰۰ هکتاراز اراضی پایاب سد سهند
  • ۵۰ طرح آبیاری در اراضی کشاورزی قزوین اجرایی شد
  • تجهیز یک هزار و ۲۴۴ هکتار از اراضی قزوین به سامانه نوین آبیاری