Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@20:39:01 GMT

نگاهی به زندگی ناشر نامدار و پیشکسوت حوزه‌ نشر یزد

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۸۳۹۱۳

نگاهی به زندگی ناشر نامدار و پیشکسوت حوزه‌ نشر یزد

ایسنا/یزد محقق، پژوهشگر و نویسنده یزدی از «کاظم سعیدی» مدیر نشر آرمان به عنوان یکی از پیشکسوتان حوزه‌ نشر و خدمتگزاران صدّیق حوزه‌ فرهنگ یاد کرد که با مشورت و راهنمایی وی بنیان‌گذاری انتشارات شهر یزد را راه اندازی کرد.

«حسین مسرّت» در گفت‌وگو با ایسنا در مورد «کاظم سعیدی» از مدیران نشر یزد گفت: وی در سال 1306 به عنوان آخرین فرزند حاج میرزا حسن قنّاد (سعیدی) بازرگان خوشنام یزدی که در حرفه‌ی تجارت قند و شکر مقیم شهر بمبئی در هندوستان بود، در شهر یزد به دنیا آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: مادرش فاطمه، دختر حجّت‌الاسلام ملّا عبدالکریم مسگر ملقّب به «عماد الاسلام» و متخلّص به «مجاهد» و از روحانیون و خطبای مشروطه‌خواه نامی یزد بود که به نمایندگی از مردم یزد در نخستین دوره‌ی مجلس شورای ملی شرکت داشت و  برادران بزرگش رضا و علی اصغر، وارد صنعت چاپ شده و به کار چاپ و نشر و کتابفروشی به نام بنگاه گلبهار در شهرهای یزد و کرمان مشغول شده بودند.

به گفته مسرت، کاظم نیز پس از گذراندن تحصیلات مقدماتی در یزد و هنگامی که 13 ساله بود، برای ادامه تحصیل در حدود سال  هجری شمسی راهی تهران شد و پس از پایان تحصیل در همان جا ماندگار گشت و همچون برادران خود وارد صنعت چاپ شد. البته وی ضمن کار چاپ و نشر، بین سال های 1320 تا 1330 با نشریات آن روز تهران مانند نسیم صبا با مدیریّت حسین کوهی کرمانی، مشروطیّت با مدیریّت مشایخ فریدنی، صدای مردم با مدیریّت محمّدحسین فری پور و رمز ترقی با مدیریّت رضیانی، همکاری قلمی داشت.

وی ادامه داد: سعیدی بر اثر علاقه‌ای که به کار نشر داشت، نخست چاپخانه‌ی دانش و سپس چاپخانه‌ی آرمان و سرانجام در سال 1333 مجوز نشر بنگاه مطبوعاتی آرمان که بعدها مؤسّسۀ انتشارات آرمان شد را گرفت که در آن روزگار بیست و یکمین  موسسه‌ی انتشاراتی بود.

وی با بیان این که سعیدی پیش از گرفتن نشر آرمان چندین کتاب با نام چاپخانه‌ی دانش چاپ کرد و حتی مجوز اولیۀ کتاب «پیغمبر دزدان» اثر دکتر «محمّد ابراهیم باستانی پاریزی» که به وسیلۀ برادر بزرگش در کرمان چاپ شد، به نام او بود، خاطرنشان کرد: انتشارات آرمان نخست در امیریه، سپس در ناصرخسرو، کوچۀ حاج نایب  و سپس به جلوی دانشگاه تهران، پاساژ بلور انتقال یافت و از آغاز تا حدود سال 1384 صدها عنوان کتاب در زمینه های گوناگون چاپ و منتشر کرد.

این محقق و نویسنده فرهنگی استان یزد اظهار کرد: سعیدی در همان سال 1333 حدود 20 برگزیده‌ی شعر از بهار، شهریار و دیگر سخنوران فارسی چاپ کرد و خود نیز به همراه حسین گلپایگانی، کتاب «اثرها»، دربردارندۀ ۶۱ قطعه شعر از شعرای معاصر ایران گردآوری  و در دسترس خوانندگان گذاشت.

وی دیگر کار مهم سعیدی را چاپ و انتشار کتاب‌های قابل توجّهی در حوزه ترجمه‌ی داستانهای معروفی همچون آرزوه‍ای‌ ب‍زرگ‌، راب‍ی‍ن‍س‍ون‌ کروز، شاهزاده و گدا، رابین هود، گ‍وژپ‍ش‍ت‌ ن‍ت‍ردام‌، موبی دیک، اولیور تویست از نویسندگان ناموری چون آلکساندر دوما، چارلز دیکنز، جک لندن، مارک تواین، ویکتور هوگو، مایکل وست، دانیل دوفو، هرمان ملویل و دیگران با ترجمۀ فرامرز برزگر، رضا سیّدحسینی ، ایاز حدّادی و فریدون حاجتی به گونه‌ی دوزبانه برای زبان آموزی و آشنایی بیشتر دانشجویان با ادبیّات انگلیسی و اروپایی در قطع جیبی و ارزان ذکر کرد و افزود: از این راه خدمتی بس مهم و ماندگار انجام داد زیرا بسیاری از ایرانیان حتی نام برخی از این نویسندگان نامی مانند جک لندن را نشنیده و نخستین بار به همت و پیگیری او آثار این نویسندگان ترجمه و چاپ می‌شد.

مسرت کار دیگر آرمان را چاپ کتاب‌هایی با عنوان‌های «داستان‌هایی با قهرمانان کوچک از نویسندگان بزرگ» و «قصّه‌هایی از نویسندگان بزرگ برای نوجوانان»، هر دو گردآوری و برگردان مترجم نامی رضا سیّدحسینی  و «شاهکارهای جاویدان ادبیّات جهان»، ترجمه و تلخیص ایاز حدّادی خواند که به دفعات چاپ شد.

وی عنوان کرد: سعیدی به دلیل حُسن خلق و شناخت خوبی که از صنعت نشر داشت و مورد وثوق و اعتماد ناشران بود، به عضویّت هیئت مدیره‌ی اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران انتخاب شد و نزدیک به 23  سال در سمت‌های منشی و معاون این اتحادیه که یکی از  بزرگ‌ترین انجمن‌های صنفی کشور بود، برگزیده شد و با صداقت و امانت داری، وظیفه‌ی خود را انجام می‌داد. او همچنین به همراهی تعدادی از ناشران نامدار و خوشنام تهران، شرکت تعاونی ناشران و کتابفروشان تهران را بنیان گذاشت و به مدّت 10 سال سرپرست و مدیر عامل این شرکت تعاونی بود.

وی از دیگر کارهای فرهنگی سعیدی را ارشاد و راهنمایی در بنیان گذاری انتشارات یزد در سال 1366 در شهر یزد خواند که با همکاری پسرش نادر سعیدی و همراهی سید عبدالرّضا و سید محمد مهدی خانجانخانی در یزد به نشر کتاب پرداختند و تعدادی کتاب نیز به صورت مشترک با انتشارات آرمان چاپ کردند.

بنا بر اظهارات مسرت، کاظم سعیدی در سال 1370 به دلیل بیماری قلبی از سمت‌های خود در اتحادیه و شرکت تعاونی استعفاء داد و به اصرار پسرش به زادگاه خود یزد برگشت و با یاری انتشارات یزد، چندین کتاب چاپ کرد. او در یزد موفق به چاپ سه اثر از نویسندۀ نامدار دکتر محمدعلی اسلامی ندوشن به نام‌های «نوشته‌های بی سرنوشت» (مشترک با انتشارات یزد در سال‌های 1375و 1376)، «بازتاب‌ها» و« یگانگی در چندگانگی» درسال 1383 شد که گویا جزو آخرین کارهای نشر آرمان بود.

وی بیان کرد: در سال 1379 به مناسبت پنجاهمین سال فعالیّت وی در حوزه‌ی نشر از سوی اتحادیه‌ ناشران و کتابفروشان تهران در آیین باشکوهی با حضور ناشران و گروهی از چهره‌های فرهنگی از خدمات وی تقدیر و به دریافت لوح ویژه مفتخر شد. همچنین در سال 1381  همزمان با آیین هفتۀ کتاب به پاس خدماتش به عنوان پیشکسوت حوزه‌ نشر و خدمتگزار صدّیق حوزه‌ فرهنگ، لوح سپاس از سوی رئیس جمهور وقت و وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی به او اهدا شد.

مسرت در پایان خاطرنشان کرد:  استاد سعیدی در سالهای پایانی عمر، روزگارش را با خواندن کتاب می‌گذرانید و سرانجام در 12 اسفند 1400چشم از دنیا فروبست که از او دو فرزند به نام‌های ناهید و نادر برجای مانده است.

انتای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری مشاهير يزد حسين مسرت صنعت نشر مدیری ت چاپ شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۸۳۹۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوه‌ای از شکوه زندگی امام صادق(ع)

حیدری ابهری در کتاب «من امام صادق(ع) را دوست دارم» روایت‌های کوتاهی را بر اساس منابع پژوهشی و قرآنی درباره زندگی بنیانگذار مکتب تشیع برای کودکان آورده است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مجموعه‌ 14 جلدی «من اهل بیت(ع) را دوست دارم»، اثری از حجت‌الاسلام غلامرضا حیدری ابهری است که تلاش دارد در بستری تاریخی، سبک زندگی اهل بیت(ع) را برای کودکان روایت کند. نویسنده برای نگارش این اثر که از سوی نشر جمال منتشر شده، به سراغ منابع متعدد قرآنی و روایی رفته است. هانیه عدالتی، فعال حوزه کتاب، در یادداشتی به معرفی هشتمین مجلد این مجموعه پرداخته؛ جلدی که در آن زندگی رئیس مذهب تشیع، امام صادق(ع) روایت شده است. یادداشت او را می‌توانید در ادامه بخوانید:

امام صادق(ع) در زمان خودشان شاگردان زیادی پرورش دادند و بسیاری از دانشمندان از اقصی نقاط دنیای اسلام برای مسائل علمی به ایشان مراجعه می‌کردند و در جلسات درس امام(ع) شرکت داشتند. کودکان و نوجوانان ما می‌توانند در علم‌آموزی و دیگر فضائل اخلاقی و تربیتی ایشان را الگوی خود قرار دهند. کتاب‌های داستانی با محوریت شخصیت و زندگی امامان معصوم(ع)، بستر تربیتی و آموزشی خوبی برای برای کودکان و نوجوان هستند. در این داستان‌ها علاوه بر اینکه کودک با امام(ع) آشنا می‌شود، به طور غیر مستقیم اخلاق و صفات پسندیده را هم می‌آموزد.

نشر جمال مجموعه‌ 14 جلدی «من اهل بیت (ع) را دوست دارم» را منتشر کرده و در هر جلد به زندگی‌نامه‌ یکی از اهل بیت (ع) می‌پردازد. نویسنده‌ این مجموعه، حجت‌الاسلام غلامرضا حیدری ابهری، نویسنده و محقق در حوزه‌ تعلیم و تربیت کودکان است و آثار متنوعی در زمینه‌ ادبیات دینی کودکان و نوجوانان دارد.

کتاب «من امام صادق(ع) را دوست دارم» هشتمین جلد از این مجموعه است. مبنای کتاب بر پایه‌ مودت و دوستی اهل بیت(ع) است و کتاب با این جمله شروع می‌شود؛ من امام صادق(ع) را دوست دارم. بعد از آن در معرفی امام به عنوان امام ششم شیعیان به پدر و مادر آن حضرت که امام باقر(ع) و بانو ام‌فروه بودند و جایگاه والای مادر امام از زبان خودِ امام اشاره شده است. یکی از راه‌های ایجاد رابطه‌ دوستی و مودت در جان کودکان نسبت به امام، شاد کردن آنها در شادی اهل‌بیت است. اولین صفحه‌ کتاب، تصویر کودکانی است که به مناسبت 17 ربیع‌الاول که میلاد پیامبر(ص) و امام صادق(ع) است جشن گرفته و خوشحال‌اند. حُسن سلیقه نویسنده و تصویرگر کتاب، حکیمه شریفی در این رابطه ستودنی است.

دوران امامت امام صادق(ع)، همزمان با درگیری حکومت‌های بنی‌امیه و بنی‌عباس بود و این تحولات فرصتی به حاکمان وقت برای سختگیری و ایجاد محدودیت برای شیعیان نمی داد. امام صادق(ع) از این فرصت ایجاد شده استفاده کردند و علوم اسلامی را گسترش دادند و شاگردانی، عالم و دانشمند تربیت کردند. نویسنده این موضوع را به زبان ساده و قابل فهم برای کودکان توضیح داده و در نهایت دلیل معرفی کردن امام صادق(ع) به عنوان رئیس مذهب شیعه را بیان می‌کند.

زمانه زر و زور و گل محمدی!

حیدری ابهری نمونه‌هایی از سبک زندگی امام صادق(ع) در قالب روایت کوتاه آورده تا کودکان با ابعاد متفاوت زندگی ایشان آشنا شوند. در یکی از این حکایت‌ها، از کار کردن و تلاش امام برای به دست آوردن هزینه‌های زندگی، داستانی آورده است. در حکایتی دیگر ضمن آشنایی مخاطب با علم غیب امام، تأکید ایشان را بر احترام به مادر بیان می‌کند. آگاهی از مسلط بودن امام(ع) به تمام زبان‌ها قطعاً برای کودکان جالب و شگفت‌انگیز خواهد بود. در این مورد نمونه‌ای از سخن گفتن امام(ع) به زبان فارسی آورده شده است.

در نهایت، موضوع مسموم شدن و شهادت امام(ع) بیان می‌شود تا مخاطب با سیمای واقعی دشمنان اهل بیت(ع) آشنا شود و بداند که دین اسلام، آسان به دست ما نرسیده است. آخرین ساعات حیات امام صادق(ع) و سفارششان به نماز این‌چنین به تصویر کشیده شده است:

«او در آخرین ساعات زندگی اش، چشمانش را باز کرد و به خانواده‌اش فرمود: همه‌ خویشانم را نزد من بیاورید. انگار امام(ع) کار مهمی با آنان داشت. وقتی خویشاوندان حضرت آمدند، امام(ع) در مورد اهمیت نماز با آنها صحبت کرد. حضرت به آنها هشدار داد که هرگز نسبت به نماز بی‌توجه نباشند و آن را سبک نشمارند.»

در پایان کتاب معرفی مختصر و شناسنامه‌ای و سه نمونه از سخنان نورانی حضرت آمده است کتاب «من امام صادق(ع) را دوست دارم» درکتابنامه‌ رشد آموزش و پرورش معرفی شده و مناسب کودکان 8 تا 12 سال است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حضور ۲ هزار ۶۱۹ ناشر در نمایشگاه کتاب قطعی شده است/اتکای برپایی نمایشگاه به بودجه‌ دولتی کم است
  • پرفروش‌های داستانی حوزه مقاومت در نمایشگاه
  • دوری قهرمان نامدار کشتی ایران از تمرینات +عکس
  • جای خانواده‌های این جانبازان در بهشت است
  • حضور ۶۰ ناشر خارجی در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • کتاب «ادب زندگی» منتشر شد
  • حضور ۶۰ ناشر خارجی با ۵۰ هزار عنوان در نمایشگاه کتاب/ بن دانشجویان ۷۰۰ هزار تومان شد
  • حضور ۶۰ ناشر خارجی با ۵۰ هزار عنوان در نمایشگاه کتاب/ توزیع نقشه جانمایی غرفه‌ها از فردا
  • وقتی «علی خاوری» ابراهیم هادی زمانه شد
  • جلوه‌ای از شکوه زندگی امام صادق(ع)