Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@05:53:26 GMT

عدم خروج مواد معدنی خام باکیفیت از خراسان جنوبی

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۸۳۹۵۲

عدم خروج مواد معدنی خام باکیفیت از خراسان جنوبی

به گزارش خبرنگار مهر؛ علیرضا عباس‌زاده صبح شنبه در دومین نشست شورای معادن استان در سال جاری با بیان اینکه باید از خروج خام مواد معدنی استان جلوگیری شود، اظهار کرد: در این زمینه علاوه بر اینکه تکلیف قانونی وجود دارد، براساس تشخیص شورای معادن استان مواد اولیه باکیفیت و منحصر به‌فرد خراسان جنوبی، نباید به صورت خام از استان خارج شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه بسیاری از مواد اولیه صنعت در استان ما تأمین می‌شود، تصریح کرد: سنگ آهن و بنتونیت جزو مهمترین آنهاست.

معاون استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: خراسان جنوبی بهترین مواد بنتونیت کشور را به خود اختصاص داده است.

عباس زاده متذکر شد: به منظور جلوگیری از خام‌فروشی مواد معدنی، آهن و بنتونیت به عنوان مواد اولیه بسیاری از صنایع کشور ابتدا در استان حداقل یک مرحله فرآوری شده، سپس در اختیار صنایع بالادستی قرار می گیرند.

وی ادامه داد: در زمینه مواد معدنی آهن و بنتونیت قرار شد طی سه سال با شرایطی که مشخص می‌شود فروش این مواد منحصر به مرحله فرآوری در داخل استان شود.

به گفته وی؛ برای سایر مواد معدنی نیز در استان برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری خواهد شد تا از خروج مواد اولیه خام جلوگیری شود.

معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: اگر این مرحله را برای بقیه معادن فعال استان هم انجام دهیم، در نهایت طی سه سال از خام‌فروشی مواد اولیه مورد نیاز صنایع موجود در کشور جلوگیری خواهد شد.

عباس زاده درباره جزء ۴ بند الف ماده ۴۳ قانون برنامه ششم توسعه درخصوص وضعیت پرونده‌های مالیاتی معادن نیز گفت: براساس این قانون حساب‌های بانکی و گردش مالی خرید و فروش معادن با رعایت ضوابط قانونی باید در استان‌های محل ذخایر معدنی انجام شود.

عباس زاده افزود: باید دفاتر مالی و قانونی مربوطه در استان های مذکور مستقر شوند و حوزه مالیاتی آنها در همان استان‌ها تعیین شود و شورای معادن نیز موظف است بر اجرای این بند قانونی نظارت کند.

وی با تأکید بر اینکه اجرای این قانون در استان از اهمیت زیادی برخوردار است، اظهار داشت: انجام بخشی از گردش مالی این شرکت‌ها و پرداخت مالیات، سبب تقویت بنیه اقتصادی استان می‌شود.

به گفته وی؛ اجرای این قانون وظیفه سازمان امور مالیاتی کشور است و قرار شد موضوع از طریق وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان امور مالیاتی پیگیری شود.

معاون استاندار خراسان جنوبی با اشاره به جزء ۵ بند الف ماده ۴۳ قانون برنامه ششم توسعه نیز افزود: طبق این قانون در مواردی که به دلیل بهره‌برداری از معادن و فعالیت های معدنی خسارت‌هایی به اهالی ساکن در منطقه و بخش کشاورزی آنها برسد، علاوه بر عوارض آلایندگی، با تصویب شورای معادن استان تا یک درصد فروش آنها پس از واریز وجه به خزانه استان نزد خزانه‌داری کل کشور به جبران خسارت‌های مذکور و در صورت وارد شدن آسیب‌های عمومی به فعالیت‌های بهداشتی، درمانی و عمرانی مورد نیاز منطقه درگیر اختصاص می یابد.

عباس زاده تأکید کرد: فعالیت‌های معدنی ممکن است خسارت هایی به بخش کشاورزی، بهداشت، راه‌های روستایی، منابع طبیعی یا محیط زیست وارد کند که دستگاه‌های تخصصی باید میزان خسارت‌ها را احصا کنند تا یک درصد سهم فروش معادن برای جبران خسارت‌ها هزینه شود.

وی گفت: در این زمینه دستگاه‌های مربوطه باید میزان خسارت های معادن را در مناطق مختلف شناسایی کرده و از این ظرفیت استفاده کنیم.

کد خبر 5557207

منبع: مهر

کلیدواژه: استانداری خراسان جنوبی بیرجند معادن خام فروشی محرم 1401 بوشهر ماه محرم ویروس کرونا مراسم عزاداری سیلاب همایش شیرخوارگان حسینی کرمانشاه عکس استانها حسینیه مهر خطبه های نماز جمعه آمار کرونا اردبیل گرگان خراسان جنوبی شورای معادن مواد معدنی مواد اولیه عباس زاده خسارت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۸۳۹۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جولان خسارت‌های سیل در محور‌های خراسان جنوبی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار امروز در برنامه زنده پرسمان شبکه خاوران گفت: طی دو سه سال اخیر، روز‌های بهاری متفاوتی را در خراسان جنوبی تجربه می‌کنیم و بارش‌های مناسبی هم امسال داشتیم.


عباس زاده با بیان اینکه این بارش‌ها برای خراسان جنوبی که چندین سال از خشکسالی رنج می‌برد، بسیار نوید بخش است، افزود: سال زراعی از مهر هر سال تا پایان شهریور سال آینده است که از ابتدای سال زراعی جاری، متوسط بارش استان ۱۰۱ و نیم میلی متر است که به دنبال همین بارش‌های اخیر (اسفندماه و فروردین ماه) حاصل شده است.


وی گفت: متوسط میزان بارش‌ها در مدت مشابه سال گذشته ۹۴.۷ دهم میلی متر بوده که امسال تا این لحظه حدود ۱۰ درصد افزایش بارندگی داشته ایم، اما هنوز به متوسط بارش‌ها در بلند مدت نرسیده ایم و باید به ۱۱۷.۶ دهم میلی متر برسیم.


معاون استاندار با بیان اینکه نسبت به دوره بلند مدت مشابه ۱۴ درصد کاهش بارندگی داریم، افزود: بیشترین بارش‌ها مربوط به حاجی آباد زیرکوه با ۶۷.۲ دهم میلیمتر بود که پیش بینی‌های هواشناسی و دو مرحله هشدار سطح نارنجی مبنی بر بارش شدید و سیلاب از قبل اطلاع رسانی شده بود.


عباس زاده با اشاره به حرف مردم در زیرکوه که چنین بارشی را در ۶۰ سال گذشته بی سابقه خوانده بودند، گفت: بارش شدید از ساعت ۱:۲۰ تا پنج صبح در زیرکوه، سیلاب را جاری کرد که البته با توجه به هشدار‌های هواشناسی برای پنج شهرستان، همه در آماده باش کامل بودیم و به محض اینکه تمرکز بارش‌ها در زیرکوه اتفاق افتاد، امکانات برای رفع مشکلات بسیج شد.


وی با بیان اینکه مهمترین خسارت سیل به محور‌های مواصلاتی بوده، گفت: حجم سیلاب بالا بود لذا برخی راه‌ها بسته شد البته پلیس راه و راهداری تا آخر شب همه‌ی محور‌ها را بازگشایی کردند، اما شانه‌ی جاده‌ها شسته شده و زیر آسفالت جاده‌ها خالی و ناایمن شده است و قطعاً ترمیم آن زمان بر است.


معاون استاندار از همراهی همه دستگاه‌ها با وجود فاصله زیاد زیرکوه تا مرکز استان قدردانی کرد و افزود: به درخواست فرماندار زیرکوه، جلسه مدیریت بحران در استان برگزار و امکانات و دستگاه‌ها برای کمک رسانی بسیج شدند.


عباس زاده با بیان اینکه یک اقدام و همکاری خوب در شرایط بحران را تجربه کردیم، گفت: معادن اطراف حاجی آباد، فرمانداری قاین، راهداری، بنیاد مسکن، هلال احمر، بسیج سازندگی، قرارگاه شهید ناصری و ارتش پای کار آمدند و تا ظهر عمده دغدغه‌ها رفع شده بود.


وی با ذکر اینکه روستا‌های در مسیر سیل بازدید شده، افزود: خسارت به واحد‌های مسکونی و محل‌های نگهداری دام‌ها و بخش کشاورزی در سطح روستا‌ها زیاد بود.


معاون استاندار گفت: تیم‌های ارزیاب از روز گذشته در محل حاضر شده اند و خسارت‌ها بعد از برآورد در روز‌های آینده جمع بندی و اعلام خواهند شد.


عباس زاده با اشاره به دغدغه بازماندگان کنکور در سیل زیرکوه، افزود: از ساعت ۵ صبح دغدغه حضور بموقع دانش آموزان در کنکور را داشتیم و تمهیداتی هم در این زمینه اندیشیده شد، اما تعدادی دانش آموز گرفتار سیلاب شده بودند، هلیکوپتر هم جوابگوی حجم دانش آموزان نبود و به زمان کنکور هم نمی‌رسیدیم.


وی با تأکید بر اینکه بلافاصه گزارش بازماندگان کنکور اطلاع رسانی شد، گفت: استاندار با رئیس سازمان سنجش صحبت کرد و اعلام شد که ظرف یکی دو هفته آینده آزمون مجدد برای بازماندگان کنکور برگزار خواهد شد و برگزاری مجدد آزمون کنکور در سطح ملی بی سابقه است و خوشحالیم که مشکل بازماندگان کنکور استان حل شد.


عباس زاده با بیان اینکه بر اساس گزارش‌های رسمی و رصد‌های علمی در کنار تغییر اقلیم، نوع بارش باران در کشور تغییر کرده و بارش‌ها مقطعی و سیلاب آسا شده است، گفت: در اکثر نقاط کشور ما شاهد این بارش‌ها هستیم، در سیستان و بلوچستان و یا ۱۵ استان جنوبی کشور سال گذشته این مهم اتفاق افتاده است.


وی افزود: خراسان جنوبی پهناور و حوزه آبریز استان وسیع است و برای مدیریت آن، نیاز به تدابیر ویژه دارد، البته سد‌ها و بند‌های خاکی و سازه‌های آبخیزداری برای مدیریت سیلاب و تأمین آب در حال انجام است.


عباس زاده با تأکید بر ضرورت بیمه شدن واحد‌های مسکونی و کارگاهی و مزارع کشاورزی، گفت: در همان ظهر روز حادثه سیلاب، مدیران بیمه کارآفرین که دو هزار بیمه گذار در شهر حاجی آباد دارند، در منطقه حضور پیدا کردند و مقرر شد امروز شنبه غرامت خسارت دیدگان را واریز کنند.

دیگر خبرها

  • مهار ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب در سازه های آبخیزداری خراسان جنوبی
  • ۵۴۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان، برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی خراسان جنوبی
  • برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی/ ۱۰۱ رشته قنات آسیب دیدند
  • خسارت میلیاردی سیل به کشاورزی خراسان جنوبی
  • جولان خسارت‌های سیل در محور‌های خراسان جنوبی
  • اعلام خسارات اولیه سیل در ۴ استان کشور
  • برآورد اولیه خسارات ناشی از بارندگی‌های اخیر در خراسان جنوبی
  • راه‌های مواصلاتی قربانی سیلاب‌های اخیر در خراسان جنوبی/ خسارت‌ها برآورد می‌شود
  • «خضری» در یک قدمی فرآوری ۵ ماده معدنی/جهش اقتصادی در حوزه معدن
  • راه‌ها در خراسان جنوبی باز شده، اما همچنان ناایمن هستند