Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتالی در دولت جدید برای تحقق توسعه اقتصاد دیجیتال به میزان ۱۰ درصد، برای پست نیز سهم هشت دهم درصدی را در نظر گرفته است تا برای پیشبرد پروژه‌های شبکه ملی اطلاعات و در تحقق این سهم از اقتصاد دیجیتال تلاش کند.

به گزارش ایران اکونومیست به نقل از روابط عمومی شرکت ملی پست؛ محمود لیایی معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و مدیرعامل شرکت ملی پست در گفتگو با "روزنامه ایران" گفت: «یکی از محورهای اساسی تجارت الکترونیکی و تحقق توسعه اقتصاد دیجیتالی، خدمات حمل‌ونقل و لجستیک در حوزه خرده بار است که با فقدان پست، به توسعه تجارت الکترونیکی آسیب وارد شده و این بخش با اختلال مواجه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»
لیائی با اشاره به اینکه آمارها نشان می‌دهد که ترافیک سرویس تجارت الکترونیکی در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۹۹، افزایش۱۳درصدی یافته است، افزود: «درست است که در دنیای الکترونیکی هر روز مفهوم یا پیشرفت جدیدی مانند کالا یا یک خدمت عرضه می‌شود ولی معمولاً ارائه کالا از طریق حمل‌ونقل فیزیکی صورت می‌گیرد تا به دست کاربر نهایی برسد بنابراین در دوره کنونی و در اقتصاد دیجیتالی پست و کسب و کارهای مجازی به هم نزدیک شده‌اند.»
به اعتقاد معاون وزیر ارتباطات نمی‌توان نقش پست را در زنجیره ارزش کسب و کارهای اینترنتی توسعه اقتصاد و اشتغال نادیده گرفت، چرا که همراهی پست با صنعت تجارت الکترونیکی و کسب و کارهای اینترنتی (خرده فروشی و شبکه‌های توزیع کسب و کارهای الکترونیکی) فرصتی است که بخش خصوصی و کسب و کارهای مجازی می‌توانند با برنامه‌ریزی امکانات موجود مانند خدمات COD انبارداری، شبکه توزیع مویرگی در کشور و حضور پررنگ پست در روستاها به‌درستی از آن بهره‌برداری کنند.
وی با بیان اینکه توسعه تجارت الکترونیکی به نوبه خود مشکلات بخش تولید و توزیع را نیز رفع کرده، گفت: «خدمات پستی ظرفیت‌های کم‌نظیری دارد که می‌تواند به مدیریت صحیح در خدمت توسعه تجارت الکترونیکی کشور کمک کند.»
معاون وزیر ارتباطات با تأکید بر اینکه با شیوع کرونا ارائه خدمات از طریق پست افزایش یافت و در این دو سال گذشته رشد ۱۴۰ درصدی داشت، افزود: «این بخش با ارسال ۶۵ میلیون مرسوله به کسب و کارهای اینترنتی و توسعه این بخش کمک کرده است و برآورد می‌شود بالغ بر ۶۰ درصد از بازار حمل‌ونقل و خرده بار کشور مربوط به مرسولات خرید و فروش اینترنتی و کسب و کارهای خرد فعال در این زمینه باشد.»
به گفته لیائی درست است که مرسولات کسب و کارهای اینترنتی مستقیم به باجه‌های پستی تحویل می‌شوند ولی بخش کسب و کارهای اینترنتی دارای سامانه جداگانه وب سرویس، تولید بارکد، مدیریت سفارشات، مدیریت مالی و... است و به آنها خدمات ارائه می‌شود.
به اعتقاد وی براساس گزارش سالانه تجارت الکترونیکی کشور در سال ۹۹، ۳۵۰ هزار واحد کسب و کار الکترونیکی وجود دارد و از این تعداد ۷۷ درصد آنها پست را به‌عنوان راهکار لجستیکی خود انتخاب کرده‌اند.
مدیرعامل شرکت ملی پست در ادامه گفت: «رشد کسب و کارهای اینترنتی بالاست و به‌دنبال آن ارسال مرسولات از سوی کسب و کارهای اینترنتی که پست را برای خدمات لجستیکی خود انتخاب می‌کنند، هم افزایش می‌یابد اما متأسفانه زیرساخت‌ها به همان سرعت ارتقا نیافته است ولی تلاش شده تا با راه‌اندازی هاب‌های پستی و بهره‌برداری از سیستم‌های سورتینگ هوشمند بتوان چالش‌های لجستیکی کسب و کارهای اینترنتی را تا حدودی حل کرد، از این‌رو یکی از کارها هم این است که پروژه ملی روستا بازار را برای ارائه خدمات فروش آنلاین محصولات بومی و منطقه‌ای به روستاییان راه‌اندازی کنیم.»
وی در پاسخ به این سؤال که چرا برخی از فروشگاه‌های بزرگ اینترنتی خود به توزیع کالاها و خدمات ‌شان می‌پردازند نیز گفت: «همان‌طور که گفته شد زیرساخت وب سرویس تولید بارکد به مشتریان کلان و قابلیت جذب و افزایش ظرفیت ترافیک فراهم شده بنابراین این امکان برای فروشگاه‌های بزرگ اینترنتی نیز فراهم شده است تا فروشگاه‌های بزرگ هم لجستیک خود را به شرکت ملی پست بسپارند ولی باید قبول کرد که هنوز شرکت ملی پست زیرساخت لازم برای ارسال مرسولات سریع مانند محصولات سوپرمارکتی را ندارد.»
لیائی با اشاره به اینکه آمار مدونی از کسب و کارهای اینترنتی وجود ندارد، افزود: «اما ۶۰ درصد از مجموع ترافیک بسته و امانات پستی در ارتباط با کسب و کارهای اینترنتی است که معمولاً هم پوشاک، منسوجات، لوازم آرایشی و خانگی را شامل می‌شود.»

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: کسب و کارهای اینترنتی تجارت الکترونیکی کسب و کارهای شرکت ملی پست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۸۴۷۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح ازبکستان برای کریدور لجستیکی از افغانستان به آسیای مرکزی

وزارت حمل و نقل ازبکستان اعلام کرد این کشور برای ایجاد کریدور حمل و نقل و لجستیک از افغانستان به کشورهای آسیای مرکزی برنامه‌ریزی می‌کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، وزات حمل و نقل ازبکستان در بیانیه‌ای اظهار داشت برای تقویت تجارت آسیای مرکزی تلاش می‌کند تا بلاروس، روسیه، قزاقستان و پاکستان از مسیر افغانستان به یکدیگر متصل شوند.

وزرای حمل و نقل این کشورها در «ترمذ» ازبکستان اواسط هفته گذشته درباره این کریدور نیز گفتگو کردند.

براساس بیانیه وزارت حمل و نقل ازبکستان، شرکت‌کنندگان در این نشست درباره اتصال آسیای مرکزی و کشورهای مشترک‌المنافع و آسیای جنوبی از طریق توسعه یک کریدور حمل و نقل چند وجهی با هدف افزایش ظرفیت تزانزیت ازبکستان گفتگو کرده‌اند.

این طرح شامل برنامه‌هایی برای تقویت حمل و نقل کالا از طریق تجزیه و تحلیل محموله‌های ترانزیتی، دیجیتالی کردن اسناد و ساده‌سازی فرآیندهای تزانزیتی میان کشورها است.

تعیین سفیر جدید طالبان در ازبکستانتلاش ازبکستان برای گسترش همکاری اقتصادی با افغانستانکاهش 50 درصدی تعرفه ریلی ازبکستان با افغانستان

کشورهای روسیه، قزاقستان و ازبکستان در نوامبر 2023 میلادی یادداشت تفاهمی را برای ایجاد این کریدور در جریان مجمع حمل و نقل سازمان همکاری شانگهای در تاشکند امضا کردند.

به گزارش رسانه‌ها، ازبکستان خاطرنشان کرد که از سال 2021 حمل و نقل بار از طریق افغانستان افزایش چشمگیری داشته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طرح کالابرگ ادامه می یابد؟
  • ۱۷ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در بخش اصناف قم انجام شد
  • سفته الکترونیکی بانک کشاورزی، نسل جدید خدمات بانکی
  • ظرفیت‌های ملی برای ارائه خدمت به عشایر تنگستان استفاده شود
  • طرح ازبکستان برای کریدور لجستیکی از افغانستان به آسیای مرکزی
  • وزیر بهداشت: مراکز دندانپزشکی دولتی افزایش می‌یابد
  • خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا توسعه می‌یابد
  • وزیر صمت: خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا توسعه می یابد
  • مراکز دندانپزشکی دولتی در کشور افزایش می‌یابد
  • تجلیل پلیس ازراننده تاکسی که به بانوان باحجاب خدمات رایگان می دهد