Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، شله زرد هم مانند فرنی و حلوا، یکی از دسرهای سنتی ایرانی است که بین ما ایرانی‌ها بسیار محبوب است و معمولا در مراسم‌ مختلف و مناسبت‌های مذهبی به عنوان نذری پخته می‌شود. یکی از دلایلی که شله زرد به عنوان نذری پخته می‌شود، طرز تهیه آسان آن است. اما جدای از آسانی پختن شله زرد، فوت و فنی دارد که اگر رعایت شود نتیجه کار بدون عیب و نقص خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرز تهیه شله زرد همراه با ویدئو را در لینک زیر ببینید:

طرز تهیه شله زرد | نکات کلیدی پخت این نذری خوشمزه مواد لازم برای تهیه شله زرد نذری برای ۲۰ و ۱۵۰ نفر
مواد اولیه تعداد نفرات: ۲۰ نفر  تعداد نفرات: ۱۵۰ نفر
برنج نیم دانه    ۲.۵ پیمانه    ۳.۵ کیلو گرم
شکر ۵ پیمانه    ۷ کیلو گرم
آب     ۱۵ پیمانه     ۷۵ پیمانه
کره    ۱۰۰ گرم    ۳۵۰ گرم
گلاب     ۱.۵ پیمانه    ۲.۵ پیمانه
هل     به میزان لازم  به میزان لازم 
پودر ژلاتین     ۲.۵ قاشق غذاخوری  ۱۳ قاشق غذاخوری
زعفران     به میزان لازم   ۲ مثقال
خلال بادام    ۲۵۰ گرم    ۱ کیلوگرم
مراحل تهیه شله زرد نذری

۱- در ابتدا برنج را ۲ الی ۳ بار با آب سرد بشویید و آن را به مدت ۲۴ ساعت در آب خیس کنید. در صورتی‌ که زمان مناسب برای این کار را نداشتید، برنج را از ۶ ساعت قبل در آب بخیسانید. اگر برنج شما نیم دانه است، ۳ تا ۴ ساعت برای خیساندن برنج کافی است.

۲- هل‌ها را در لیوانی از گلاب قرار دهید و کناری بگذارید. برنج خیسانده شده را در دیگ یا قابلمه بدون درب روی حرارت زیاد قرار دهید تا زمانی که آب برنج به جوش بیاید. توجه کنید که قبل از اضافه کردن سایر مواد اولیه، برنج به آرامی باید بپزد تا زمانی که کاملاً چسبناک شود. به طور کلی برنج باید بافتی لطیف و صاف بدون اثری از برنج اصطلاحاً زنده داشته باشد. (در این مرحله از هم زدن برنج خودداری کنید.)

۳- بعد از اینکه آب برنج کاملا خشک شد، زعفران را در سه مرحله به ظرف اضافه کنید و هم بزنید. توجه داشته باشید که در این مرحله از بیم ته گرفتن شله زرد، آب به آن اضافه نکنید. چرا که در مرحله بعدی، شکر اضافه می‌شود و موجب آب انداختن برنج می‌شود.

۴- شکر دومین ماده‌ای است که به این نذری اضافه می‌شود. بعد از چند قل جوشیدن، هل یا عرق هل همراه با گلاب را در چند مرحله اضافه می‌کنیم. در مرحله بعدی پودر ژلاتین را اضافه نمایید و به خوبی در مواد مخلوط کنید. برای اطمینان از حل شدن آن در مواد، می‌توانید پودر ژلاتین را به روش بن ماری در آب حل کرده سپس به دسر اضافه کنید. درصورت تمایل، خلال‌‎های بادام را در گلاب خیسانده سپس حدود ۲۰ دقیقه قبل از تمام شدن مراحل پخت به شله زرد اضافه کنید.

۵- در پایان، ترکیب به دست آمده را مخلوط می‌کنیم تا مواد به خوبی به خورد هم بروند. این ترکیب را به مدت یک ساعت با قرار دادن دم کنی روی قابلمه یا دیگ، روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم. حالت قالبی این غذا به دلیل پودر ژلاتین است که اگر علاقه ای به آن ندارید، کافیست آن را از لیست مواد اولیه خود حذف کنید.

از آنجایی که شله زرد حالت پذیر است، می توانید آن را در قالب‌های کوچک ریخته و حدود ۶ تا ۷ ساعت در یخچال نگهدارید تا کاملا فرم بگیرد سپس با خلال پسته، بادام یا دارچین تزیین کنید.

نکات کلیدی و مهم در تهیه شله زرد نذری

در این بخش قصد داریم به فوت و فن‌هایی که در پخت شله زرد نذری مهم است، بپردازیم پس با ما همراه باشید.

۱- اضافه کردن کره به برنج مانع از ترک خوردن شله زرد بعد از پخت می‌شود.

۲- سعی کنید برای تهیه شله زرد از برنج معطر استفاده کنید.

۳- هرچه میزان زعفران بیشتر باشد، طعم و عطر شله زرد بهتر می‌شود.

۴- اگر زمان مناسب برای تهیه زعفران رقیق شده دارید، چند تکه یخ را در ظرف زعفران قرار دهید تا به رنگ و عطر مطلوب‌تری برسید.

۵- پس از سرو شله زرد، از تکان دادن ظرف‌ها خودداری کنید چون این کار موجب آب انداختن شله زرد شما می‌شود.

۶- هنگام برگرداندن شله زرد قالبی، ابتدا با لبه تیز چاقو شله زرد را از لبه ظرف جدا کنید.

۷- برای جلوگیری از ته گرفتن شله زرد، هم زدن در همه مراحل پخت را فراموش نکنید.

۸- در صورت تمایل برای جلوگیری از تغییر رنگ شله ‌زرد از عرق هل به‌جای دانه‌ هل استفاده کرد.

۹- به طورکلی هنگام تهیه شله زرد، برنج نیم دانه را به هر اندازه‌ای ‌که انتخاب می‌کنید، به اندازه دو برابر آن شکر و ۱۲ برابر آن آب تهیه کنید.

۱۰- زمان پخت و آماده شدن شله زرد نذری در حدود ۳ ساعت است.

۱۱- برای تزیین این دسر از خلال بادام، خلال پسته و پودر دارچین استفاده کنید.

به یاد داشته باشید، هیچ‌گاه شله ‌زرد را بیش از دو روز در یخچال نگهداری نکنید. بیش‌ از اندازه ماندن این دسر لذیذ در یخچال موجب جذب تمام بوهای موجود در فضای داخلی یخچال می‌شود.

چه کار کنیم شله زرد آب نیندازد؟

یکی از اشکالاتی که بعد از پخت برای شله زرد به وجود می‌آید، آب انداختن شله زرد است. از دلایل آب انداختن شله زرد اضافه کردن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

اضافه کردن آب در اواسط پخت به برنج؛ به همین دلیل ما بیشترین میزان آب لازم برای شکفتن برنج رو در نظر گرفتیم چون برنج‌ها کیفیت متفاوتی دارند. با این میزان، تا تبخیر شدن آب و رسیدن به غلظت لازم برنج کاملا شکفته می‌شود و نیازی به اضافه کردن آب در حین پخت نیست. خوب نپختن برنج؛ بعد از اضافه کردن شکر به شله زرد، برنج دیگه نمی‌پزد و در این صورت بعد از پخت آب می‌اندازد. پس اجازه دهید برنج به خوبی نرم شود بعد شکر را اضافه کنید. و دم گذاشتن شله زرد در اخر کار هم باعث می‌شود که شله زرد شما بعد از پخت آب نیندازد.

منبع: اکالا

کد خبر 696051 برچسب‌ها مواد غذایی ماه رمضان آشپزی - دستور پخت دسر ماه محرم

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: مواد غذایی ماه رمضان آشپزی دستور پخت دسر ماه محرم تهیه شله زرد نذری پودر ژلاتین اضافه کردن اضافه کنید آب انداختن بعد از پخت طرز تهیه ۵ پیمانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۸۵۸۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت مکانیزه ۷۵ درصد از اراضی شالیزاری شفت

مهدی نقدی، فرماندار شفت همزمان با آغاز کشت برنج در شالیزار‌های این شهرستان از ۲ مجموعه بانک نشاء گلخانه‌ای و سنتی در روستای لَختَکی بازدید کرد.

او با بیان اینکه شهرستان شفت دارای ۷ بانک نشاء برنج است، گفت: در نظر داریم در آینده نزدیک با حمایت آن را به سقف ۱۰ واحد برسانیم.

فرماندار شفت تصریح کرد: حدود ۷۵ درصد از اراضی شالیزاری این شهرستان به صورت مکانیزه نشا می‌شوند و همچنین بیش از ۱۱۰ دستگاه نشاکار در فصل کشت برنج در این شهرستان مشغول به فعالیت هستند.

محمدرضا یوسف نژاد، مدیر جهاد کشاورزی شفت هم در این بازدید حمایت و ترغیب کشاورزان به ایجاد بانک نشاء برنج را از مهمترین برنامه‌های این اداره اعلام کرد.

به گفته او، کشت مکانیزه برنج ضمن اینکه از لحاظ هزینه‌ای مقرون به صرفه است باعث بالا رفتن میزان تولید نیز می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شفت افزود: کاهش سختی کار، صرفه جویی در وقت و انجام به موقع عملیات کشاورزی، افزایش محصول، افزایش بهره وری و کاهش هزینه‌های تولید و تهیه نشاء سالم و عاری از افت و بیماری از مهمترین مزایای کشت مکانیزه برنج است.

شهرستان شفت در ۱۵ کیلومتری غرب مرکز استان گیلان قرار دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • کشت مکانیزه ۷۵ درصد از اراضی شالیزاری شفت
  • آغاز کاشت نشا برنج در شالیزار‌های بابل + فیلم
  • آغاز برنج‌کاری در گیلان
  • برآورد سطح زیرکشت برنج با داده‌های فضایی برای نخستین بار
  • برنج هندی عقب‌نشینی کرد
  • (ویدئو) نحوه درست کردن برنج پف کرده در خیابان‌های هند
  • (تصاویر) آغاز برنج‌کاری در گیلان
  • طرز تهیه لوبیا پلوی اصیل شیرازی را اینجا بخوانید
  • عوارض مصرف بیش از اندازه برنج سفید
  • مدیریت بازار کالای اساسی جدی گرفته شود