Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-28@10:08:39 GMT

مذاکره و سیاست قبل از جنگ و درگیری

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۸۶۶۸۹

مذاکره و سیاست قبل از جنگ و درگیری

   عصر ایران؛ مهرداد خدیر- این جمله را فراوان شنیده‌ایم که «جنگ، وقتی شروع می‌شود که سیاست، تمام شود». با این نگاه یکی از کارکردهای سیاست‌مداران را می‌توان همین دانست. یعنی تا می‌توانند از بروز جنگ، جلوگیری می‌کنند ولی وقتی مذاکره به جایی نرسد اجتنابی از درگیری نیست.


  بر این اساس، مذاکره و گفت‌و‌گو الزاماً معنی تسلیم و سازش نمی‌دهد بلکه یا برای جلوگیری از جنگ است یا خاتمۀ آن.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


  تلقی عمومی از امام حسین اما بیشتر مرد جنگ است تا مرد گفت‌و‌گو و مذاکره و انگار برادرشان مرد صلح بوده و او مرد جنگ. حال آن که چنین نیست و به شرحی که در بخش دیگر آمد 20 سال به مفاد صلح (واگذاری خلافت به معاویه) وفادار بود. نیمی در حیات برادر و نیمی پس از او.


  حسین بن‌علی متولد سوم شعبان سال چهارم هجری است (که در اینجا خورشیدی و قمری آن یک‌سان است چون هر 33 سال اختلاف 10 روزه درمی‌گیرد). از سوم شعبان سال چهارم تا دهم محرم سال 61 یعنی 57 سال زیسته و شگفتا که از این زیست 57 ساله تنها به نصف روز پرداخته می‌شود.


  در تاریخ طبری (جلد 4 صفحۀ 311) آمده فرستادۀ عمر سعد به امام گفت: «مولای من! چرا به دیار ما آمدی؟» و پاسخ شنید: «اهالی شهر شما به من نامه نوشتند و مرا دعوت کردند. اگر از آمدن من ناخشنودند، بازمی گردم.» این حکایت در «ارشاد مفید» هم آمده و آقای مکارم شیرازی هم در کتاب خود بر آن صحه گذاشته‌اند چرا که در بحارالانوار هم نقل شده است.


   عمر سعد پیام را به ابن زیاد منتقل می‌کند و او پاسخ می‌دهد: «بگو اول خود حسین بن علی و بعد یاران او با خلیفه – یزید – بیعت کنند و اگر بیعت کرد بگو تا نظر بدهم».


  پیام به امام می‌رسد و می‌داند هدف، بیعت اجباری به هر قیمت است و به تعبیر امروز اعتراف و اقرار علیه خود پس چنین واکنش نشان می‌دهد: «پاسخ نمی‌دهم. بالاتر از مرگ فرجامی نیست و چه خوشا چنین مرگی.»


   با این همه در عصر تاسوعا امام با 20 نفر نزد عمر سعد می‌روند که او نیز با 20 نفر آمده بود و نهایتاً قرار می شود سه به سه گفت‌و‌گو کنند. حسین و عباس و علی اکبر -علیهم السلام - این سو و ابن سعد و حفص و غلام او هم در آن طرف.


  در آغاز نصیحت است و برحذرداشتن از ورود به این نبرد و عمر سعد می گوید اگر حرف ابن زیاد را زمین بیندازم خانه‌ام را ویران می‌کنند. من اینجا هستم تا از شما بیعت بگیرم. حسین بن علی اما می‌گوید: "من در حجاز خانه‌ای به تو خواهم داد".


  امام تمام تلاش خود را به کار می‌بندد تا فرمانده لشگر مقابل را از اصرار بر بیعت اجباری منصرف کند و به نتیجه نمی‌رسد و در نهایت می گوید: "پس بدان که از گندم عراق جز مقداری ناچیز نصیب تو نخواهد شد" و او به طعنه می‌گوید: « اگرجو هم برسد کافی است» و اینجا سیاست، دیگر تمام است و گریزی از تقابل نیست.


  وقتی نه با بازگشت موافقت می‌شود نه گفت و‌گو ثمر می‌دهد، دو راه بیش‌تر نمی‌ماند: یا بیعت اجباری و روح خود را فروختن که حاشا و کلا و این دیگر صلح نیست و دومی: مرگ.


   شماری از مداحان که در سال‌های اخیر تکثیر شده‌اند اما به مقدمۀ عاشورا کار ندارند چون سوز و داز از آن برنمی‌خیزد و با خِرَد باید تحلیل شود و تنها به «ذی‌المقدمه» می‌پردازند. حال آن که حسین بن‌علی 57 سال در این جهان زیست نه فقط از صبح تا ظهر عاشورا و پایان باشکوه نباید ما را از پیش از آن غافل کند.

تماشاخانه ببینید| دلبری یک پرنده نر با قلب قرمز برای پرنده ماده/ یک‌جای کار ایراد دارد که پرنده ماده دل نمی‌دهد ببینید| سوءِ استفاده پلنگ از صدای شهر برای شکار خوک/ ثبت تصاویر خارق‌العاده توسط دوربین دید در شب فیلم های دیگر

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۸۶۶۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطعی: آرنه اسلوت وارث میراث یورگن کلوپ شد

به گزارش "ورزش سه"، در روزهای گذشته نام آرنه اسلوت، سرمربی ‏فاینورد، به شکلی ناگهانی و غیرمنتظره به عنوان گزینه اول لیورپول ‏برای جانشینی یورگن کلوپ مطرح شد. ‏

خیلی زود مشخص شد که این انتقال نزدیک به قطعی شدن است و ‏خود اسلوت به صورت تلویحی گفت که سرمربی لیورپول خواهد شد ‏هر چند اعلام کرد مذاکره دو باشگاه ادامه دارد. ‏

دقایقی پیش فابریتزیو رومانو و چند خبرنگار معتبر اروپایی اعلام ‏کردند مذاکره دو باشگاه به توافق نهایی رسید و از این لحظه باید ‏اسلوت را سرمربی فصل آینده لیورپول دانست. او به زودی رسما به ‏عنوان سرمربی جدید لیورپول معرفی خواهد شد. ‏

در ساعتهای گذشته برخی رسانه‌ها گفتند که تنها مانع بر سر قطعی ‏شدن انتقال اسلوت، اختلاف دو باشگاه بر سر مبلغ این انتقال است. ‏گفته می‌شد که لیورپول پیشنهادی 10 میلیون یورویی داده ولی ‏فاینورد حاضر نیست از مبلغ مد نظر خود 15 میلیون یورو کوتاه بیاید. ‏

بعد از اعلام خداحافظی یورگن کلوپ ابتدا نام ژابی آلونسو به عنوان ‏گزینه اول باشگاه اعلام شد. ولی آلونسو به صراحت گفت که ‏می‌خواهد دست کم فصل آینده را روی نیمکت بایر لورکوزن بنشیند.‏

روبن آموریم، سرمربی اسپورتینگ، دیگر گزینه مد نظر لیورپولی‌ها بود ‏ولی در روزهای گذشته مشخص شد که لیورپول او را از فهرست خارج ‏کرده و بعد نام اسلوت به عنوان گزینه اصلی مطرح شد. ‏

دیگر خبرها

  • بر قطع روابط اقتصادی و دانشگاهی با اسرائیل اصرار داریم
  • هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد
  • اپل دوباره با اوپن‌ای‌آی سر میز مذاکره نشست
  • حمیدرضا عزیزی، پژوهشگر بنیاد علم و سیاست آلمان: ایران در حمله به اسرائیل به کشورهای منطقه هم هشدار داد، هم اطمینان خاطر/ تهران قواعد درگیری با تل آویو را بازتعریف کرد/ همسایگان عربی ایران به دنبال موازنه و مفاهمه با تهران خواهند بود/ توانمندی موشکی ایران
  • مذاکره بامزه محیط بان با خرس در جنگل‌ مازندران
  • رهبران مقاومت در غزه آماده نبرد در رفح هستند
  • قطعی: آرنه اسلوت وارث میراث یورگن کلوپ شد
  • حماس: اسرائیل راهی جز مذاکره ندارد
  • چرا لیورپول روبن آموریم را نادیده گرفت؟
  • هیئت مصری برای مذاکره درباره اسرا به اراضی اشغالی می‌رود