Web Analytics Made Easy - Statcounter

به‌گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از روابط‌عمومی اداره‌ کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان، بیژن حیدری‌زاده افزود:این اشیاء در ویترین مربوط به این تدفین پیش از تاریخی قرار گرفت و با این انتقال، ویترین آرامگاه زن ۶ هزار سالۀ چگاسفلی در موزۀ باستان‌شناسی شوش پس از سه سال و نیم تکمیل شد.

وی در ادامه با بیان این‌که محوطۀ باستان‌شناختی چگاسفلی یا تل باستانی چگاسفلی از آثار ملی ایران است که در دشت زهره در جنوب‌شرقی خوزستان و به فاصلۀ اندکی از خلیج‌فارس قرار دارد افزود: این محوطهٔ باستانی یک مکان آیینی بسیار مهم است که در دشت «زیدون» و در حاشیه جنوبی رودخانه زهره شهرستان بهبهان در استان خوزستان قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این محوطه یکی از وسیع‌ترین محوطه‌های پیش از تاریخی در جنوب‌غربی ایران است که متعلق به دوران ۴۷۰۰ تا ۳۸۰۰ پیش از میلاد است.

مدیر پایگاه میراث‌جهانی شوش با اشاره به این‌که چگاسفلی یکی از محوطه‌های تاریخی نامزد ثبت‌ جهانی است گفت: پیرامون محوطه چگاسفلی ناحیه‌ای قرار دارد که ساکنان باستانی محوطه، مردگان خود را در آن‌جا به خاک سپرده‌اند، دریافت‌های اولیه باستان‌شناسان از گورستان این محوطه نشان می‌دهد، سنت تدفین در تل چگاسفلی واقع در جنوب‌غربی ایران منحصر به‌فرد بوده و نظیر آن در هیچ مکان دیگری یافته نشده است.

او افزود: یکی از گورهای منحصر به‌فرد این محوطه، متعلق به زن جوانی است که دکتر عباس مقدم کاوشگر گورستان چگاسفلی، نام آن را خاتون می‌گذارد. اشیای داخل گور وی و قرارگیری گور اختصاصی‌ آن  در میان گور نخبگان آن دوره نشان از جایگاه اجتماعی، سیاسی و مذهبی این زن جوان داشت که همین موضوع باعث شد تا تیم کاوش با همکاری پایگاه میراث‌جهانی شوش در اواخر سال ۱۳۹۷، او را به موزۀ شوش انتقال دهند.

حیدری‌زاده با بیان این‌که برای او، جایگاه (ویترین) ویژه‌ای ساخته شد تا در معرض دید مردم باشد اضافه کرد: هم‌اکنون در این جایگاه، افزون بر اسکلت، اشیایی که درون گور خاتون قرار داده شده بود همانند وضعیت اولیه کشف جانمایی شدند.

وی در خصوص نحوه تدفین این خاتون گفت: جسد خاتون در یک چالۀ ساده گذاشته شده و به شیوه چمباتمه‌ای یا جنینی دفن شده بود که این تدفین، یکی از روش‌های تدفین در جهان باستان است؛ همچنین در کنار خاتون یک لگن مسی بزرگ، یک کوزۀ مسی، یک سنجاق‌سر، دو کاسه مرمرین، یک جام سفالی، یک خنجر، یک شمشیر بزرگ و مقدار زیادی قلاب‌های بافندگی قرار داده شده بود؛ ضمن این‌که یک سنگ وزنه هم نزدیک پیشانی خاتون قرار داشت.

مدیر پایگاه میراث‌جهانی شوش با اشاره به این‌که  در جهان باستان، اشیای متعلق به فرد به ‌همراه او دفن می‌شدند گفت: به همت پایگاه میراث‌جهانی شوش و اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان، گورنهاده‌های خاتون چگاسفلی پس از سه سال و نیم به موزۀ شوش منتقل و در کنار اسکلت او و در ویترین ویژه‌ای که برای او ساخته شده بود قرار داده شدند.

برچسب‌ها بهبهان میراث فرهنگی شوش اهواز

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بهبهان میراث فرهنگی شوش بهبهان میراث فرهنگی شوش اهواز پایگاه میراث جهانی شوش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۸۶۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آژیر قرمز در اصفهان / فرونشست به آثار باستانی هم رسید+ عکس

آفتاب‌‌نیوز :

آژیر قرمز برای شهری که تمام هویتش را از میراث ملموس و ناملموس خود می‌گیرد، روشن شد.

فرونشست اصفهان تا آنجا پیش رفت که حالا به میراث عظیم چند صد ساله و بلکه ۲۰۰۰ ساله اصفهان رسید و ترک‌ها با سرعت بر روی دیواره‌ها و سقف بنا‌ها پیش می‌روند. اصفهان که یکی از توریستی‌ترین مقاصد گردشگری کشور محسوب می‌شود، باید دید با قرار گرفتن در این چالش بزرگ، به مرگ توریسم و اقتصاد این بخش نزدیک می‌شود؟

بحران آب به‌واسطه برداشت‌های بی‌رویه چه در حوزه کشاورزی و صنعت و چه در حوزه گردشگری و ساخت و ساز‌های بی‌رویه، این میراث جهانی را به سکانس آخر رسانده است.

زاینده‌رودی که زمانی به زنده‌رود شهرت داشت، حالا به کمترین میزان خود رسیده و آب‌های زیرزمینی و سفره‌ها خالی از آب شده‌اند.

آبیاری‌های غیراصولی در بخش کشاورزی و توسعه بیش از حد صنایع، بلای جان اصفهان و میراث کهنش شده است.

خشکسالی، آلودگی هوا و محیط زیست، فرونشست، مهاجرت و حتی نزاع‌های قومی همه ناشی از عدم مدیریت برای مصرف آب است، که زنگ خطر را برای اصفهان روشن کرده است.

منبع: دنیای اقتصاد

دیگر خبرها

  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • بازدید رایگان از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی برای معلمان و استادان
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • همایش تاثیر بحران‌های طبیعی بربنا‌های تاریخی در سمنان
  • کبد جوان ۲۲ ساله کرمانی به یک بیمار در شیراز زندگی بخشید
  • اهدای عضو جوان ۲۲ ساله کرمانی
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • آژیر قرمز در اصفهان / فرونشست به آثار باستانی هم رسید
  • آژیر قرمز در اصفهان / فرونشست به آثار باستانی هم رسید+ عکس