Web Analytics Made Easy - Statcounter

امروز میز اقتصاد به بررسی آخرین وضعیت تولید ماشین آلات صنعتی در داخل کشور بررسی شد.

سوال: آیا شرایط در حوزه ماشین آلات صنعتی مطلوب هست یا خیر ؟

آقای دهقانی رئیس صندوق سرمایه گذاری فعالیت های معدنی: ما یک بخشی را به نام صنایع معدن داریم که این بخش یک بخش اصلی دارد به نام ماشین آلات صنعتی. طبق آمار های ارائه شده تعداد آمار ماشین آلات فعال در معدن های کوچک مقیاس حدود سی هفت هزار فقره در سامانه ثبت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از ماشین آلات بیش از پنج سال عمر دارند و تنها  حدود نه هزار دستگاه کمتر از ده سال عمر می‌کنند.

از کل این ماشین آلاتی که اعلام شده بالای هشتاد درصد آنها تولید داخل دارند یا مشابه تولید داخل دارند.یا در گذشته ساخته شده اند یا در حال ساخت هستند.

سوال : مهم ترین دغدغه در حوزه ماشین آلات چیست ؟

آقای بهرامن رییس خانه معدن ایران: ما امروز شرایط خوبی در تامین ماشین آلات در بخش معدن نداشتیم. قیمت تمام شده به این علت ها افزایش یافته است. ماشینی که امروز در بخش معدنی ما استفاده میشود طی دو سال آینده طی شرایط مطلوب تری به کار خودشان ادامه خواهند داد.

هم اکنون هشتاد و پنج درصد با کمبود مواجه هستیم.تولید کنندگان داخلی به ما کمک بسیاری کردند در بخش رولر و بیل مکانیکی.حرکت هایشان قابل تقدیر است اما امکان ساخت برخی از ماشین آلات را نداریم باید این را بپذیریم که سازندگان داخلی هم شرایط و ظرفیت هایی دارند.در حوزه ماشین های فوق سنگین ما نیاز واقعی به واردات آنها داریم  وتنها چهل تا چهل و پنج درصد از این هشتاد درصد باید وارد شود.

این پانزده درصد که تا کنون وارد شدن بر اساس آن سیاست های درست بوده است.

سوال:  آیا این کمبود به علت کمبود مالی است؟

آقای دهقانی رییس صندوق سرمایه گذاری فعالیت های معدنی: ما تا سال ۱۴۰۰ به مدت دو سال ممنوعیت واردات ماشین آلات در سطح های مختلف داشتیم.کشنده هایی که زیر سی و پنج تن هستند ما ممنوعیت واردات داشتیم که واقعا درست نبود.

اما ما از سال گذشته  واردات ما با در نظر گرفتن یک سری پارامترهایی آزاد شد که البته  این آزادی مشروط بوده است.ما به عنوان حمایت کننده از بخش معدن وظیفه داریم از بخش معدن حمایت کنیم.اما اصل اول ما حمایت از تولید داخل است.

سوال : چه میزان از این  طرح به مرحله اجرایی رسیده است؟

آقای دهقانی: با توجه به ممنوعیت در سال های گذشته،نیاز ها انباشته شده و طبیعی است که کمبود وجود داشته باشد.در حوزه تولید ما زیر ده کارخانه داریم که تولید ماشین آلات را انجام می‌دهند،که عملاً ظرفیت آنها پر شده است. برای تحویل دادن ماشین از شما سه تا چهار ماه وقت می خواهند.

سوال: مهم ترین مشکلات در این بخش مربوط به چه حوزه  وشرکتی بوده است؟

آقای طاهری: عمده ترین مشکلاتمان در خصوص شرکت هپکو است.

سوال: تعیین تکلیف واردات به چه صورت خواهد بود؟

آقای طاهری رییس کمیسیون صنعت و معدن زنجان: ما گاهی اوقات برای حمایت از تولید داخل ممکن است برخی تولیدات دیگر را تضعیف کنیم. انتهای سال نود و نه یک سیاست اشتباهی در ممنوعیت واردات صورت گرفت.به معدن ها اکنون به اندازه نیازشان کمتر اجازه واردات می دهند.اما امکان ساختی که هم اکنون داریم یا نیازمان بسیار متفاوت است و فاصله دارد.

ما نباید معدن را متوقف کنیم.ما افق های زیادی و برنامه های توسعه های زیادی در حوزه معدن داریم.در ماشین آلات کوچک باید تمام ظرفیت داخل گرفته شود.

متاسفانه ناهماهنگی در حوزه های مختلف وزارت صمت وجود دارد.

سوال: این نا هماهنگی که اشاره شد از چه ناشی می شود؟ر

آقای مضان پور مشاور معادن وزارت صمت: ما کلا صنایع معدنی را باید به دو دسته تقسیم کنیم نیاز کارخانه ها و معادن کوچک مقیاس و بزرگ مقیاس.ما حدود شش هفت ماه پیش دیدیم که یک سری محدودیت هایی وضع شده بود یکی از آنها ممنوعیت  واردات ماشین آلات کوچک  بوده است. 

معادن در سال نود و نه بسیار به مشکل خوردند.اگر ما می‌خواهیم که به تولیدات هفتصد میلیون تن برسیم ما به هفده هزار دستگاه نیاز داریم که چهارده هزار تا از آن در رده ساخت داخل است.

دو هزار و پانصد دستگاه ماشین آلات ساخت داخل ندارد.چهارده و پانزده هزار تا دستگاه ممکن است کافی نباشد این میزان که در داخل کشور تولید می‌شود.تمام شرکت های ما به جز هپکو ظرفیتشان پر است.
از آن چهارده هزار تا که رده داخلی دارند شش هزار  قطعا داخلی خواهد بود و  مابقی آنها وارداتی است.

سوال: شما چقدر از سهم بازار را میتوانید تامین کنید ؟

آقای رفیعی مدیر عامل هپکو:متاسفانه ما در شرایطی که بالای دو هزار دستگاه تولید داشتیم آزاد کردند واردات ماشین آلات صنعتی را یعنی بیراهه رفتند و دستگاه دست دوم تولید کردند. ما دو سال است در حال بحث هستیم که از ظرفیت تولیداتمان استفاده کنید. که ما بتوانیم کمک کنیم.

اکثر تولیدات ماشین های سنگین سفارشی است و زمان تحویل آتها شش تا دو سال است. ما تولیدات ماشین آلات صد تنی خود  را آغاز کردیم. ما حدود هشتاد و دو درصد تولید را می توانیم تامین کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ماشین آلات ماشین آلات معدنی واردات ماشین آلات ماشین آلات صنعتی ممنوعیت واردات تولید داخل واردات ما بخش معدن دو سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۸۶۸۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکنولوژی عامل اصلی فعال‌سازی معادن پیر

سعید صمدی کارشناس صنایع معدنی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: در حوزه معادن بحث استخراج و اکتشاف و همچنین فرآوری وجود دارد. در بحث استخراج موضوع اساسی این است که هر چه از تکنولوژی‌های جدیدتر بهره گیری کنیم، هزینه تولید کاهش یافته و معدن ما رقابتی‌تر خواهد شد.

دبیر انجمن زغالسنگ ایران ادامه داد: استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته استخراج باعث می‌شود که بر بالا رفتن بهره وری در تولید، سطح ایمنی معدن نیز بالا رود. در مسئله استخراج به محض اینکه شیوه و تجهیزات نوینی به کار گرفته شود معدن مجددا شروع به کار خواهد کرد و لزومی ندارد که معدن ترک شود.

صمدی گفت: ذخیره معدن ممکن است به پایان برسد، اما پیر شدن معنای خاصی ندارد. در واقع با استفاده از تکنولوژی پیشرفته‌تر می‌توان تولید را اقتصادی‌تر کرد و به لایه‌های بیشتری از ذخیره دست یافت. به همین جهت ممکن است استخراج یک منبع با تکنولوژی قدیمی به صرفه نباشد، اما همان ذخیره را با تکنولوژی نوین بتوان با سود زاید الوصفی استخراج کرد.

وی در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر قیمت کامیدیتی‌ها در دنیا به شدت در حال افزایش است؛ به همین جهت بسیاری از معادنی که قبلا استخراج از آنها توجیه اقتصادی نداشت در حال بازگشت به تولید هستند. به عنوان مثال سابق بر این استخراج طلا با نرخ ۲ گرم بر تن اقتصادی بود، اما در حال حاضر با توجه به افزایش قیمت جهانی طلا، این نرخ به ۰.۵ گرم در تن رسیده است.

تاثیر تکنولوژی بر اکتشاف معادن

این کارشناس صنایع معدنی گفت: در بحث اکتشاف معادن هر چه تکنولوژی پیشرفته تری در اختیار داشته باشیم، سرعت پیشرفت امر اکتشافی نیز افزایش می‌یابد و هم هزینه‌های امر اکتشاف کاهش می‌یابد. متاسفانه در این زمینه به شدت دچار کمبود هستیم و از تکنولوژی‌های بسیار قدیمی استفاده می‌کنیم.

وی ادامه داد: جدای بحث اکتشاف جالب است بدانید که حدود ۸۰ درصد از معادن ایران در حال کار با تکنولوژی دهه ۳۰ شمسی هستند یعنی زمان که حتی خودروی پیکان نیز ساخته نشده بود. در بحث فرآوری منابع ایجاد شده نیز همین مشکلات وجود دارد و باعث می‌شود که بخش زیادی از منابع هدر برود.

دانش بنیان‌های حقیقی و معادن

صمدی گفت: متاسفانه دانش بنیان حقیقی در معادن بسیار نایاب است و اکثر آنهایی که ادعای دانش بنیانی دارند ماشین آلات را از چین وارد کرده و با مونتاژ در ایران ادعا می‌کنند که این ابزار و دستگاه را تولید کرده اند. اینکه تحقیق و توسعه معدن و صنایع معدنی در ایران تا این حد مغفول مانده است باعث تاسف است؛ چرا که ترنور معادن و صنایع معدنی در دنیا سالانه ۸ هزار میلیارد دلار است و ۱۰ درصد ذخایر معدنی در دنیا در اختیار ایران است.

وی ادامه داد: متاسفانه در تحقیقات و دانش فنی معدن و صنایع معدنی بسیار عقب هستیم. برنامه ریزی برای تولید دانش فنی و همچنین تعامل با جهان خارج برای واردات دانش فنی به خوبی انجام نشده است. ما مهمترین کشور معدنی غرب آسیا هستیم و از این رو در مجموع می‌شود گفت پیشرفتی که تا امروز در زمینه معدن کرده ایم اصلا معادل جایگاه ما نیست.

دبیر انجمن زغالسنگ ایران گفت:‌در سال ۲۰۱۳ تجارت جهانی برنامه‌ای تدوین کرد تا کشور‌هایی که توانایی بیشتری برای تامین مواد معدنی دنیا را دارند شناسایی شوند و در پایان نام سه کشور ایران و افغانستان و کره شمالی مطرح شد و به عنوان منابع معدنی دست نخوره مطرح شد.

لازمه‌های فعالیت توسعه ای در حوزه معدن چیست

صمدی تاکید کرد: اولین شرط ورود به حوزه معدن شفافیت است. در صنعت معدن دوره‌های برنامه ریزی ۵ ساله است و به نوعی می‌توان گفت که اگر از همین امروز کار بر روی منبعی را شروع کنیم باید بتوانیم برای ۵ سال آینده برنامه ریزی کرد. در کشور شرایط به گونه‌ای است که نمی‌توان قیمت نیروی انسانی و انرژی و ... را پیش‌بینی کرد و این موضوع اسباب ضعف این صنعت خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اعزام ماشین آلات راهداری برای رفع خرابی های سیلاب در راور
  • ضرورت تقویت ماشین‌آلات و تجهیزات اطفای حریق در ایلام
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور
  • احداث آشیانه اداره ماشین آلات راهداری و حمل و نقل جاده ای لرستان
  • مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه
  • آماده باش تمامی دستگاه‌های اجرایی برای خدمات رسانی به مردم
  • تخلیه روستاهای بحرانی/ خسارت جانی در زیرکوه نداشتیم
  • تکنولوژی عامل اصلی فعال‌سازی معادن پیر
  • حضور قدرتمند شرکت پتروشیمی امیرکبیر در ۲۰۲۴ CHINAPLAS
  • ناوگان سازمان خدمات موتوری شهرداری اصفهان نوسازی می شود