Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-28@11:07:57 GMT

با علائم پوستی بیماری های کبدی آشنا شوید

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۸۷۸۹۹

با علائم پوستی بیماری های کبدی آشنا شوید

اگه این علامتو رو صورتت داری، یعنی وضع کبدت خوب نیست عوارض پوست نشانه‌هایی از بیماری کبد چرب رگ‌های عنکبوتی چیست؟ تغییرات رنگدانه‌ای پوست خارش پوستی تغییرات عروقی (آنژیومای عنکبوتی) تغییرات مو و ناخن لکه‌های پوستی راه‌های درمان کبد چرب کدام است؟ اگه این علامتو رو صورتت داری، یعنی وضع کبدت خوب نیست

به گزارش اقتصاد آنلاین، کبد چرب یکی از بیماری‌های نسبتاً خطرناکی است که عوارض متعدد و گاهی عجیبی را به همراه دارد، در حالی که برخی از شایع‌ترین علائم بیماری کبد چرب عبارتند از خستگی، مشکلات شکمی، قرمزی کف دست و زردی، یکی از نشانه‌های بارز این بیماری تغییری است که روی پوست ظاهر شده و اغلب توسط افراد نادیده گرفته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رژیم غذایی پرچرب یا مصرف دارو، چاقی، کلسترول و دیابت که این روزها بیش از حد معمول شده، عاملانی هستند که ریسک ابتلاء به کبد چرب را افزایش می‌دهند. کبد چرب دو نوع الکلی و غیر الکلی دارد، در حالی که نوع اول در اثر مصرف زیاد الکل ایجاد می‌شود، علل و عاملان نوع دوم چاقی، دیابت و جراحی بای پس معده (کوچک کردن معده) است و گاهی علائم روی پوست هم خودنمایی می‌کنند.

امراض کبدی می‌توانند با نشانه‌های پوستی بروز کنند، ولی باید به یاد داشته باشید که هر بیماری پوستی نشانه بیماری کبدی نیست و برای کشف علت درونی آن باید از طریق پزشک معاینه و با آزمایشات مربوطه بررسی شوید. کبد وظیفه سوخت‌وساز پروتئین‌ها، چربی‌ها و کربوهیدرات‌ها را در بدن به عهده دارد و کمک می‌کند که ریزمغذی‌های حیاتی به اشکال و انواع قابل استفاده برای بدن تبدیل شوند.

همچنین عمل ذخیره‌سازی و فعال‌سازی ویتامین‌ها و املاح معدنی و تولید صفرا بر عهده کبد است. این عضو مهم همچنین به عنوان یک فیلتر عمل می‌کند به طوری که مواد سمی را از خون خارج ساخته و به حفظ سلامت ترکیبات خون در عروق کمک می‌نماید. به طوری که کبد آمونیاک سمی را به اوره تبدیل کرده و خون را از آن پاک می‌کند، اوره و الکل را از خون می‌زداید و باکتری‌ها و مواد زائد را نیز از بین می‌برد.

عوارض پوست نشانه‌هایی از بیماری کبد چرب

با افزایش شیوع چاقی و اختلالات متابولیک، بیماری کبد چرب بیشتر از گذشته رایج شده است. چنانچه شما جزو افرادی هستید که به ندرت تحت چکاپ های پزشکی قرار می‌گیرید، پس باید به نشانه‌ها توجه کنید، نشانه‌هایی مثل تغییری روی پوست شما که می‌تواند نشانه‌ای از تخریب در داخل بدنتان باشد، علامتی تحت عنوان رگ‌های عنکبوتی. این علائم در مراحل اولیه ظاهر نمی‌شوند، اما وقتی به حالت شدیدتری مانند فیبروز، سرطان کبد یا سیروز منتقل می‌شود، تشکیل رگ‌های عنکبوتی آغاز می‌شود.

رگ‌های عنکبوتی چیست؟

رگهای عنکبوتی، که به سیروز آنژیوم عنکبوتی نیز معروف است، با رسوب مولکول‌های چربی در کبد مشخص شده و گردش خون را کند می‌کند. این امر ممکن است منجر به تشکیل لخته خون در پی افزایش فشار خون و تشکیل برجستگی واریسی روی سطح پوست شود.

رگ‌های عنکبوتی مویرگهای ریز، آسیب دیده، متورم، آبی یا قرمز رنگ هستند که در سطح پوست ظاهر می‌شوند. آنها معمولاً در مراحل بعدی بیماری کبد چرب یا سیروز ظاهر می‌شوند. در حالی که این رگ‌ها می‌توانند در هر نقطه از بدن ظاهر شوند، اما بروز آنها در صورت، پشت یا شانه‌ها شایع‌تر می‌باشد. رگ‌های عنکبوتی در افراد دارای اضافه وزن شایع است؛ بیشتر گروهی که لاغر به نظر می رسند اما چربی شکمی دارند.

دیگر علائم پوستی بیماری کبد عبارتند از:

تغییرات رنگدانه‌ای پوست

یرقان یا همان زردی‌پوست، یکی از مشهورترین علائم بیماری‌های کبدی است که باعث زردی پوست و حتی زرد شدن سفیدی چشم می‌شود. زردی پوست وقتی رخ می‌دهد که کبد بیمار، به مقدار کافی، بیلی‌روبین دفع نکند.

ردی که ابتدا در اسکلرای چشم و کام نرم دهان دیده می‌شود و سپس پوست را درگیر می‌کند، تغییر رنگ خاکستری تیره که معمولاً در نواحی در معرض آفتاب بیشتر می‌باشد و ممکن است به صورت تکه‌ای یا منتشر باشد گاهی در نواحی اطراف لب و اطراف چشم مشابه لکه‌های حاملگی می‌شود و گاهی مشابه کک‌ومک می‌باشد. تغییر رنگ در مواردی محدود به چین‌های کف دست بوده است. در مردان تیره شدن نوک پستان همراه بزرگ شدن آن و تحلیل رفتن بیضه مشاهده می‌شود. کم‌رنگ شدن نقطه‌ای پوست هم گاهی دیده می‌شود. مشکلات کبدی شامل طیف وسیعی از بیماری‌ها و نارسایی‌هایی هستند که به بافت کبد یا عملکرد آن آسیب می‌رسانند و عمدتاً نیز بافت کبد در تماس با یک ویروس ممکن است ملتهب شود. مهم‌ترین عواملی که موجب بروز بیماری‌ها و ناراحتی‌های کبدی می‌شوند، شامل ویروس‌های هپاتیت A، B و C، مصرف الکل و استفاده زیاد از داروهای مسکن هستند. به علاوه چاقی نیز موجب تجمع چربی در کبد می‌شود.

خارش پوستی

شایع‌ترین تظاهر پوستی همراه با بیماری‌های کبدی است، خارش در نواحی انتهایی بدن و در نواحی در تماس با لباس تنگ و همچنین در شب‌ها بیشتر است. در موارد خیلی پیشرفته بیماری کبد، خارش بهبود می‌یابد. خارش در بیماری‌های کبدی به دلیل انسداد در مجاری صفراوی است و به خاطر این انسداد، مواد و ترشحات صفراوی نمی‌توانند دفع شوند. این مواد درون کیسه‌صفرا و مجاری صفراوی تجمع پیدا کرده و باعث ترشح آنها به داخل خون می‌شوند و علائم خودشان را به صورت زردی و یرقان روی پوست نشان می‌دهند. بر اثر خارش مداوم، ممکن است اثرات خاراندن روی پوست مشاهده شود. قرمزی کف دست ممکن است ناشی از بیماری حاد و یا مزمن کبد باشد. این حالت بیشتر در بیماری‌های کبدی پیشرفته ناشی از مصرف الکل مشاهده می‌شود. رنگ خاکستری متمایل به ارغوانی تیره در پوست هم می‌تواند به علت افزایش آهن و یا برنزه رنگ شدن آن باشد که باید به بیماری هموکروماتوز شک کرد. در این بیماری، آهن اضافی در کبد رسوب کرده و باعث اختلال در کار طبیعی کبد می‌شود.

تغییرات عروقی (آنژیومای عنکبوتی)

به صورت گشاد شدن موضعی عروق که در اطراف مویرگ مرکزی می‌باشد و قرمزی کف دست و صورت از علائم دیگر بیماری‌های کبدی می‌باشد که غیراختصاصی است، کبود شدن پوست هم در مواردی از علائم اختلالات کبدی است.

تغییرات مو و ناخن

موهای بدن نازک می‌شوند و در نواحی از بدن می‌ریزند. الگوی مو در قسمت تناسلی آقایان مشابه خانم‌ها می‌شود. سفید شدن منتشر ناخن، قسمت بالایی ناخن سفید و قسمت تحتانی آن صورتی رنگ می‌باشد (Terry’s nail) و یا به صورت باندهای سفید رنگی در عرض ناخن دیده می‌شود (Muehrke’s bands). کلاً بینگ یا چنگکی شدن ناخن و صاف شدن و هم چنین قاشقی شدن ناخن هم ممکن است دیده شود، ترک خوردن پوست مشابه ترک‌های حاملگی در ران‌ها، باسن و قسمت تحتانی شکم ممکن است رخ دهد.

لکه‌های پوستی

در مورد ارتباط بیماری‌های کبدی با لکه‌های قهوه‌ای رنگ روی پوست، باورهای غلطی وجود دارد که باید اصلاح شود. گاهی بعضی افراد لکه‌های بارداری را که قهوه‌ای رنگ هستند و در دوران بارداری روی پوست ظاهر می‌شوند، به بیماری کبدی نسبت می‌دهند که اصلاً ربطی به کبد ندارد. همین‌طور، لک‌های قهوه‌ای رنگ کک‌ومک هم ارتباطی با بیماری‌های کبدی ندارد و نشانه بیماری کبدی به حساب نمی‌آید. به ندرت ممکن است علائم پوستی مانند لکه‌های ریز قرمز رنگ یا پوسته ریزی بر اثر ابتلاء به بیماری‌های کبدی دیده شود.

این علائم کمتر شایع هستند و بروز آنها تنها نشانه ابتلاء به بیماری‌های کبدی نیست و باید به علل دیگر نیز فکر کرد، یکی از مشخصه‌های بیماری‌های کبدی، سفید شدن رنگ ناخن است که علت آن کمبود مواد تولید شده در کبد به ویژه آلبومین است البته ممکن است ناخن فرد بر اثر ابتلاء به این اختلالات لایه‌لایه شده و لکه‌های زرد روی آنها دیده شود.

با توجه به آنکه کبد وظیفه ساخت فاکتورهای انعقادی و برخی از فاکتورهای ضدانعقادی را بر عهده دارد، خونریزی‌های سطحی پوست می‌تواند یکی دیگر از علائم اختلال در کارکرد این عضو مهم بدن باشد، این علائم به صورت نقاط یا برجستگی‌های قرمزرنگ یا لکه‌های کبود رنگ شبیه لکه‌های ناشی از ضربه بروز می‌کند، این لکه‌های آبی ممکن است بدون سابقه ضربه یا با ضربه مختصر ایجاد شود بنابراین افرادی که بدون وارد شدن ضربه به بدن‌شان دچار خون مردگی پوستی می‌شوند ممکن است به اختلالات کبدی مبتلا شده باشند.

راه‌های درمان کبد چرب کدام است؟

با مشاهده علائم کبد چرب روی پوست و مو، اولین کاری که باید انجام دهید مراجعه به پزشک متخصص است، پزشک با بررسی شرایط عمومی، آزمایش و سونوگرافی، وضعیت شما را بررسی کرده و راه‌های درمان را برای شما توضیح می‌دهد، توجه به نکاتی می‌تواند فرایند درمان بیمار را سرعت دهد که عبارتند از:

- ورزش و فعالیت بدنی منظم

- کاهش وزن

- پرهیز از مواد الکلی، چرب و پرکالری

- مصرف میوه و سبزیجات

- نوشیدن هشت لیوان آب در روز

- کاهش مصرف نمک

در حال حاضر کبد چرب یکی از بیماری‌هایی است که بزرگسالان و کودکان بسیاری به آن مبتلا می‌شوند. این بیماری علائم متفاوتی دارد؛ ولی نشانه‌هایی مانند مشکلات پوستی، ریزش مو و پوست رنگ‌پریده از علائم شایع کبد چرب به شمار می‌آیند، توجه به این علائم و مراجعه به پزشک به درمان زودهنگام این بیماری کمک می‌کند.

منبع: ایمنا لینک کوتاه لینک کپی شد ۰ این مطلب برایتان مفید است؟ ارسال نظر بیماری پوستی کبد اخبار سلامت عوارض پوستی اخبار مرتبط درماتیت پوستی چیست؟ +انواع،علائم و تشخیص آن ۱۴۰۱/۵/۱۱ درد در ۷ ناحیه شکمی که نباید شوخی گرفت ۱۴۰۱/۵/۹ کدام ادویه برای معده مفید است؟ ۱۴۰۱/۵/۹ معجون جادویی پاکسازی کبد با سیر و ... ۱۴۰۱/۴/۲۶ نکات آزمایش خون که پزشک به شما نمی گوید ۱۴۰۱/۴/۲۲ تمام خواص ، فواید و عوارض خاکشیر + روش شستشو و مصرف خاکشیر ۱۴۰۱/۴/۱۸ آخرین ویدیو ها آخرین جزییات از مذاکرات وین ۱۴۰۱/۰۵/۱۵ ۱۹:۲۳ سنگ اندازی های واشنگتن در خط پایان؟ ۱۴۰۱/۰۵/۱۵ ۱۹:۱۳ پیش‌بینی اقتصاددان بزرگ از آینده اقتصاد آمریکا ۱۴۰۱/۰۵/۱۵ ۱۸:۲۲ حمله مرد تبر به دست در لیگ کشتی ایران + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۱۵ ۱۷:۱۴ فحش رکیک عادل فردوسی پور به مهدی طارمی! + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۱۵ ۱۶:۴۰ بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی سامسونگ گوشی اپل، آیفون گوشی شیائومی ارسال نظر

خرید نرم افزار هلو صرافی ارز دیجیتال خرید ارز دیجیتال خرید تتر خرید بیت کوین نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۱ قیمت مسکن آخرین خبر ها ۱۹:۵۷ توییتر آسیب پذیری امنیتی خود را رفع کرد ۱۹:۵۰ راهی تضمینی برای از بین بردن غبغب ۱۹:۴۳ کاهش نرخ رشد مانده تسهیلات بانکها / پاسارگاد تنها بانک با رشد ۲رقمی! ۱۹:۴۰ تورم بیش از انتظار مردم کم می شود، اما به ۲درصد نمی رسد ۱۹:۳۶ ترفند عبور از مشکلات زندگی ۱۹:۲۳ آخرین جزییات از مذاکرات وین ۱۹:۱۷ اینستاگرام ویژگی تصاویر تمام صفحه را آزمایش می کند ۱۹:۱۳ سنگ اندازی های واشنگتن در خط پایان؟ ۱۹:۰۷ کاظمی قمی: آب رهاسازی شده از سمت ‎افغانستان وارد «‎سیستان» شد ۱۹:۰۷ کمیته بومی‌ سازی‌ وزارت ارتباطات کمک می‌کند رمزارزها در کشور جاری شود ۱۹:۰۴ احتیاجات زن به مرد زندگی اش چیست؟/ شوهران باید این نکات را بدانند ۱۸:۵۹ قیمت دام در روزهای تاسوعا و عاشورا چند؟ ۱۸:۵۱ خشک کردن گردوی تازه به روش خانگی ۱۸:۴۹ پاسخنامه رتبه های زیر ۱۰۰ هزار کشوری کنکور ۱۴۰۱ منتشر شد ۱۸:۴۷ در روز دوم و سوم مذاکرات چه گذشت؟ ۱۸:۴۵ آخرین وضعیتی ترافیکی تهران / مسافران بخوانند ۱۸:۳۸ رفتارهای جالب افراد باهوش با دیگران ۱۸:۲۳ کوچک کردن بینی بدون جراحی + روش های خانگی ۱۸:۲۲ پیش‌بینی اقتصاددان بزرگ از آینده اقتصاد آمریکا ۱۸:۱۰ اقدام چین در قطع کانال‌های ارتباطی غیرمسئولانه است ۱۸:۰۱ با این روش ها سرفه کودکان را درمان کنید ۱۸:۰۰ رشد سالانه دهه ۸۰ برابر ۱۴.۸ درصد، دهه ۹۰ فقط ۲.۱! / ۶ گروه ۸۰ درصد ارزش افزوده صنعت را تولید کردند ۱۸:۰۰ قیمت تلویزیون تی سی ال (جدول) ۱۷:۵۵ هزینه تبلیغات در اینستاگرام رونالدو و مسی چقدر است؟ ۱۷:۴۴ با این حرکات کششی از ماساژ بی نیاز شوید ۱۷:۳۴ ایران در لیست ۱۰ کشور با بالاترین نرخ تورم ۱۷:۳۱ کشاورزان، برنج خود را نمی فروشند! / شهریور ماه بهترین زمان خرید برنج ایرانی ۱۷:۲۹ هشدار به زنان باردار؛ در مصرف این مواد گیاهی احتیاط کنید ۱۷:۲۱ مروری بر ارز دیجیتال بانک مرکزی نیجریه ۱۷:۱۶ خرما و شیر؛ معجونی برای لاغری + روش ۱۷:۱۳ چین مانور نظامی جدیدی کلید زد ۱۷:۰۰ سخنگوی قوه قضائیه بر جمع آوری سگ های ولگرد تاکید کرد ۱۶:۵۴ امسال کمبود کتب درسی نداریم ۱۶:۴۴ مقصر متروپل چه کسی بود؟ ۱۶:۴۱ کاهش سه میلیونی قیمت خودروی بدون قرعه کشی در روز نیمه تعطیل بازار +جدول قیمت ۱۶:۳۸ آموزش خرد کردن پیاز بدون اشک ریختن + فیلم ۱۶:۲۳ مراسم سنتی مشعل گردانی نجفی های مقیم قم + عکس ۱۶:۱۹ برج میلاد تعطیل شد ۱۶:۱۶ همسر وهب نصرانی کیست؟ ۱۶:۱۰ گرمای هوا در تهران ادامه می یابد؟ ۱۵:۵۱ قیمت دارو نباید از قیمت مصوب شهریور ۱۴۰۰ بیشتر شود ۱۵:۴۸ خطرات مرگبار علائم التهابات مفصلی که باید جدی بگیرید ۱۵:۴۶ پیام سرپرست بانک به مناسبت سالروز تاسیس بانک توسعه تعاون ۱۵:۴۵ جزئیات نحوه انتخاب رشته داوطلبان کنکور ۱۴۰۱ ۱۵:۳۵ نحوه محاسبه مهریه تغییر می کند؟ ۱۵:۲۱ تورم بیش از ۹۷ درصدی قیمت تولیدکننده گاوداری­‌های صنعتی ۱۵:۱۹ میانجی گری ترکیه برای حل و فصل جنگ اوکراین ۱۵:۱۳ ۲۰ هزار میلیارد تومان خسارات سیل به کشاورزی کشور ۱۵:۱۱ ‌چرا نوشیدن قهوه از ظهر به بعد اشتباه است؟ ۱۵:۱۰ سلامی: اسراییل تاوان سنگین بابت جنایت اخیر خواهد داد اقتصادآنلاین حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه تبلیغات ارز دیجیتال

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بیماری پوستی کبد اخبار سلامت عوارض پوستی بیماری های کبدی رگ های عنکبوتی بیماری کبد چرب ارز دیجیتال نشانه هایی ۱۴۰۱ ۰۵ ۱۵ بیماری ها نشانه ها روی پوست پوست هم کف دست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۸۷۸۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درباره بیماری مرموز ترانه علیدوستی؛ چه کسانی در معرض آن هستند؟ | فیلم

چند روزی است که ابتلای ترانه علیدوستی، بازیگر مشهور کشورمان به «سندرم DREES» که برای اکثر افراد شناخته شده نیست، خبر ساز شده است. دکتر سید مسعود داوودی، متخصص پوست و مو و عضو هیات علمی دانشگاه بقیه الله به این بهانه درباره این بیماری و درمان آن می‌گوید: DREES یک بیماری حساسیتی تاخیری است که با تغییرات پوستی، تغییرات احشاء داخلی و تغییرات سلول های خونی خود را نشان می دهد، شایع ترین علت بروز این بیماری حساسیت های دارویی به داروهای ضد تشنج و آنتی بیوتیک‌ها هستند. واکنش های دارویی با تاخیر ٢ تا ٨ هفته ای اتفاق می افتد و علایم بالینی ناشی از آن با ضایعات پوستی کهیر مانند و یا شبیه آبله مرغان بروز کند. همچنین ممکن است درگیری مخاط دهان بروز می کند . اما از آن مهم تر، گرفتاری غدد لنفاوی به شکل گسترده ممکن است بروز کند و درگیری مخاط داخلی بدن نیز ممکن است با علایمی شبیه به هپاتیت حاد بروز کند. مهم ترین اقدام در درمان این بیماری قطع مصرف داروهای مشکوک و استفاده از کورتون‌های سیستمیک و یا سایر داروهای سرکوب سیستم ایمنی است. در موارد خفیف ببماری بهبود یابنده است. تشخیص زودرس بیماری در درمان آن بسیار موثر است./خبرآنلاین

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • همه چیز درباره روغن جادویی سی بی دی
  • انواع روغن‌های گیاهی؛ گنجینه ای از خواص و کاربردها
  • مراقب باشید بیماری ترانه علیدوستی را نگیرید | این افراد در معرض «سندرم DREES» هستند
  • درباره بیماری مرموز ترانه علیدوستی؛ چه کسانی در معرض آن هستند؟ | فیلم
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن
  • چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟
  • علل پرش و اسپاسم عضلانی
  • شیوه صحیح استفاده از محصولات مراقبت پوستی برای تاثیرگذاری بیشتر
  • علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم
  • بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند