Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قنواتی که در سال ۹۸ خسارت دیدند هنوز به صورت کامل بازسازی نشدند گفت: کشاورزان در جریان سیل خسارات هنگفتی دیدند. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم ازاراک، علی‌اکبر کریمی ظهر امروز در جلسه پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان مرکزی با اشاره به وضعیت کشور در حوزه حوادث طبیعی اظهار داشت: کشور ما جزو 10 کشوری است که بالاترین بلایای طبیعی را دارد و در زمینه تعدد و تنوع حوادث هم در دنیا جزو بالاترین رتبه‌ها هستیم بنابراین در موضوع حوادث پیشگیری اولویت، اهمیت و نفع اقتصادی بیشتری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: باید در حوزه سیل آبخیزداری و آبخوان‌داری و احداث سدها برای جلوگیری از سیل‌های مخرب در سطح ملی مورد توجه باشد به طوری که سد کرخه توانست برای سال‌های طولانی خوزستان را از سیل‌های مهیب نجات دهد و تصمیمی که در دولت برای توسعه آبخیزداری و آبخوان‌داری گرفته شده اقدام بسیار خوب اما دیرهنگام است و امیدواریم این تصمیمات سبب پیشگیری از وقوع سیل در آینده شود.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اطلاع‌رسانی و هشدار به موقع توسط هواشناسی، دستگاه‌های اطلاع‌رسانی و مدیریت بحران انجام شده که در زمینه پیشگیری و کاهش خسارات موثر است.

کریمی با اشاره به جبران خسارات گفت: جبران خسارات پس از امداد و نجات اولیه اهمیت بالایی دارد که عموما در کشور همه امکانات برای جبران خسارات بسیج می‌شود اما تا زمانی که جبران خسارات در یک قالب هدفمند سازماندهی نشود همیشه درگیر تلاطم هستیم و اعتبارات ناچیز مواد 10 و 12 قانون مدیریت بحران نمی‌تواند کفاف جبران خسارات دهد.

وی ادامه داد: این جبران خسارت می‌تواند ساختار مالی دولت را بهم بریزد و بهترین راهکار برای جبران خسارات حوادث طبیعی استفاده از سازوکار بیمه‌ای است که در مجلس قانون تاسیس صندوق بیمه حوادث طبیعی در سال 99 تصویب شده که آیین‌نامه اجرایی آن در سال 1400 تصویب شد.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: این قانون برای جبران خسارات وارده به ساختمان بسیار کمک‌کننده و مهم است اگرچه سایر انواع بیمه از جمله بیمه اتوموبیل، کارخانجات و تاسیسات صنعتی و تولیدی، بیمه محصولات کشاورزی و غیره کافی نیست اما در مجموع مکانیزم‌های بیمه می‌تواند دولت را از این تلاطم‌های مالی کشور نجات دهد.

کریمی ادامه داد: قانون صندوق بیمه حوادث طبیعی قانون بسیار خوبی است که می‌تواند ساختمان‌ها را تحت پوشش بیمه حوادث طبیعی قرار دهد و با پرداخت 10 درصد حق بیمه که در فیش برق برای مردم لحاظ می‌شود مردم می‌توانند ساختمان خود را بیمه کنند البته این رقم در مدت 10 سال و هر سال 10 درصد افزایش پیدا می‌کند و در سال دهم سهم مردم 90 درصد و سهم دولت 10 درصد می‌شود.

وی افزود: امیدواریم با تقویت سازوکار بیمه‌ای بتوانیم فشار ناشی از جبران خسارات این چنینی برای دولت و استان‌ها را به حداقل برسانیم.

کریمی خاطرنشان کرد: کشاورزان در این سیل خسارات هنگفتی با نابودی اراضی کشاورزی، باغات، دام‌ها و سایر موارد را متحمل شدند و قنوات نیز آسیب دیدند همچنین حفظ قنات برای روستاییان بسیار اهمیت دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.

هیئت دولت بودجه‌ای متناسب با خسارات سیل برای استان‌ها تصویب کرده استتعیین تنخواه برای استان‌های درگیر سیل در کشور/ آمار کشته‌شدگان سیل به 78 نفر رسیددرگیری 26 استان کشور در سیل اخیر/ رئیس سازمان مدیریت بحران: برآورد خسارات نیازمند 2 هفته زمان است

وی ادامه داد: قنواتی که در سال 98 خسارت دیدند هنوز به صورت کامل بازسازی نشدند و این سیل اخیر نیز به این مسئله دامن زد و امیدواریم پرداخت‌های بلاعوض و تسهیلات به سرعت انجام شود.

کریمی تصریح کرد: منازل روستایی ناپایدار هستند و این فرصتی است که با حداکثر تسهیلات روستایی بتوانیم بازسازی و بهسازی واحدهای روستایی را به سرعت انجام دهیم  و از تلاش‌های همه دستگاه‌ها که در زمینه امدادرسانی به مردم تلاش کردند تشکر و قدردانی می‌کنم.

انتهای پیام/713/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: جبران خسارات حوادث طبیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۸۸۴۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوشاب گفت: کشت غیراصولی محصول پسته و عدم رعایت موارد مذکور در مناطق مختلف شهرستان طی سالیان گذشته خسارت جبران‌ناپذیری را به بهره‌برداران وارد کرده است.

ابراهیم رودسرابی با اشاره به تنوع کیفی منابع آب و خاک در شهرستان، تک کشتی محصول پسته را تهدیدی برای بهره‌برداران افزود:  شهرستان خوشاب دارای چندین محصول مزیت دار از جمله پسته، انگور، زعفران، گندم و جو، زیره، هندوانه بذری، خربزه و پنبه است که با برنامه‌ریزی دقیق می‌توان به عملکرد مناسبی از محصولات مذکور رسید.

وی گفت: سال گذشته بیش از ۴ میلیارد ریال اعتبار بلاعوض برای توسعه باغات انگور در مناطق مستعد شهرستان هزینه شده است، به طوری که تاکنون بیش از ۲۰۰ هکتار باغ انگور با روش‌های نوین در شهرستان احداث شده است و تلاش می‌شود این سطح در سال جاری به دو برابر افزایش یابد.

رودسرابی افزود: کیفیت منابع آب و خاک در مناطق مختلف شهرستان ایجاب می‌نماید که کشاورزان با بهره‌گیری از نظرات مشاوران تخصصی و رعایت اصول فنی نسبت به انتخاب نوع محصول در هر منطقه اقدام نمایند تا به بهره‌وری حداکثری از منابع مذکور دست یابند.

مدیر جهاد کشاورزی خوشاب با اشاره به اینکه قبل از هرگونه کشت محصولات زراعی و باغی، ابتدا باید نسبت به انجام آزمایش‌های آب و خاک آن منطقه اقدام کرد، گفت: کشت غیراصولی محصول پسته و عدم رعایت موارد مذکور در مناطق مختلف شهرستان طی سالیان گذشته خسارت جبران‌ناپذیری را به بهره‌برداران وارد کرده و تغییر این رویه از اهداف و برنامه‌های مهم مدیریت است.

وی در ادامه افزایش بهره‌وری محصولات کشاورزی را از برنامه‌های اصلی جهاد کشاورزی این شهرستان اعلام کرد و افزود: با توجه به افزایش سالانه هزینه تولید محصولات کشاورزی، تنها راه برون رفت از این وضعیت افزایش تولید در واحد سطح از طریق استفاده از فناوری و دانش نوین در بخش کشاورزی است.

رودسرابی گفت: ارتقاء دانش فنی و تجربی کشاورزان، افزایش بهره‌وری آب از طریق اجرای سیستم‌های نوین آبیاری، افزایش ضریب مکانیزاسیون و مدیریت علمی مزارع و باغات از مهمترین برنامه‌های مدیریت جهاد کشاورزی در سال جاری خواهد بود.

مدیر جهاد کشاورزی خوشاب همچنین با اشاره به اینکه شهرستان به لحاظ سطح زیر کشت پسته در استان رتبه دوم را بعد از مه ولات دارا است،افزود: شهرستان خوشاب ۱۳ هزار هکتار باغ پسته دارد که سال گذشته ۷۰۰۰ تن پسته خشک از باغات شهرستان برداشت شده است.

وی ارقام غالب پسته کشت شده در خوشاب را شامل فندقی، کله قوچی، اکبری، بادامی سفید، اوحدی و عباسعلی اعلام کرد و گفت: شهرستان خوشاب دارای چندین محصول مزیت‌دار است که همه ساله این محصولات گردش مالی خوبی را برای شهرستان به ارمغان می‌آورند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

دیگر خبرها

  • برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی/ ۱۰۱ رشته قنات آسیب دیدند
  • بیش از 543 میلیارد تومان برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی
  • اعلام خسارات اولیه سیل در ۴ استان کشور
  • برآورد اولیه خسارات ناشی از بارندگی‌های اخیر در خراسان جنوبی
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • بسیج همراه مردم در جبران خسارت های سیل
  • فیلم/ تلاش برای بازسازی جاده‌های آسیب‌دیده از سیل
  • مسیرهای خراسان جنوبی مسدود نیست
  • رهاسازی پسماند‌ها در رودخانه‌ها امری جبران ناپذیر است
  • آبگیری ۳۰ درصد سازه‌های آبی در استان یزد/ خسارت سیل به ۲۱ رشته قنات