Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-03@03:55:58 GMT

یک تصمیم احساسی یا پایان یک کم‌توجهی؟!

تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۸۹۱۹۳

یک تصمیم احساسی یا پایان یک کم‌توجهی؟!

دبیر چهل‌ویکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر در حالی از تلاش خود برای احقاق آرزوی زنده‌یاد ارشا اقدسی - اضافه شدن سیمرغ بلورین بهترین بدلکاری به «فجر» - خبر داده است که اعمال‌نظرهای سلیقه‌ای و تغییر مداوم آیین‌نامه‌ی جشنواره فجر در دوره‌های متعدد و نیز زیاد بودن تعداد جایزه‌های این رویداد همواره موضوعی جدی و بحث‌برانگیز بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایران اکونومیست، هنوز دو هفته از تصمیم دبیر جشنواره‌ی شانزدهم فیلم مستند ایران (سینما حقیقت) - محمد حمیدی‌مقدم - برای حذف جوایز بخش فنی و هنری این رویداد و بعد عقب نشینی او از این اقدام -بخاطر اعتراض‌ها - نگذشته که مجتبی امینی، دبیر جشنواره فیلم فجر اعلام کرده قصد دارد جایزه‌ی تخصصی دیگری را که به نظر در بخش بدلکاری است، به جشنواره‌ی فجر اضافه کند.

اختصاص سیمرغ بلورین به بدلکاران در جشنواره فجر یکی از خواسته‌های ارشا اقدسی بود که پیش از مرگ خود بارها از آن به عنوان یک آرزو یاد می‌کرد و حالا که این هنرمند و بدلکار جوان در میان ما نیست، خانواده و همکارانش در اولین سالگرد درگذشت او این آرزو را یادآور شدند. البته پیش‌تر برگزار کنندگان جایزه سینمایی حافظ این خواسته‌ی ارشا را در جشن حافظ محقق کردند ولی باز هم در پی همین یادآوری، امینی اعلام کرده که در تلاش است این آرزو محقق شود.

این مسئله از چند جنبه تأمل‌برانگیز است؛ اولا می‌تواند توجه ویژه به حرفه‌ی پرریسک بدلکاری را به همراه داشته باشد و شاید اهدای سیمرغ بلورین و فراهم شدن موقعیتی برای رقابت یا دیده شدن زحمت فعالان این شغل پرخطر، ارزش حرفه‌ای که جانی را به خطر می‌اندازد بیشتر نشان دهد.

اما اضافه شدن یک سیمرغ تخصصی  به جشنواره فجر از دو منظر دیگر هم می‌تواند بررسی شود؛ نخست اینکه باید پرسید آیین‌نامه‌ی جشنواره‌ای به قدمت و سابقه فیلم فجر که بعد از چند دوره دوباره قرار است به صورت بین‌المللی برگزار شود تا چه زمانی باید دچار تغییر و تحول شود؟ آیا تضمینی وجود دارد که چند سال بعد دست‌اندرکاران بعدی سینما و جشنواره‌ی فجر این تصمیم را ملغی نکنند و به جایش یک سیمرغ دیگر نگذارند؟ مثل امسال که سیمرغ فیلمنامه‌ی اقتباسی حذف شده و سیمرغ بلورینی به نام «جایزه ویژه جشنواره» اضافه شده است. اگر اتفاق‌هایی از این دست بیفتد چه کسی پاسخگوی معترضان خواهد بود آن هم وقتی اساسا انتقادهایی نسبت به تعداد جایزه‌های جشنواره‌ی فیلم فجر وجود دارد.

همین الان حضور فیلم‌های مستند و کوتاه در جشنواره‌ی فجر که هر دو جشنواره‌هایی بین‌المللی و معتبر در ایران دارند برای عده‌ای از سینماگران و مدیران جای انتقاد دارد، اما توقع فعالان این دو شاخه‌ی فیلمسازی جسارت حذف را به دبیران فجر نمی‌دهد، حتی وقتی فیلم‌های مستند و کوتاه راه‌یافته به فجر، پیش‌تر در جشنواره‌های تخصصی خودشان دیده شده و جایزه هم گرفته‌اند. 

مسئله‌ی بعدی این است که افزوده شدن هرچه بیشتر جایزه‌های تخصصی به جشنواره‌ی فیلم فجر، سبب می‌شود که جایگاه صنوف تخصصی سینما در تقدیر از اعضای خود کمتر مورد توجه قرار گیرد و و شاید اگر جایزه‌ی تخصصی بدلکاری از سوی صنف اهدا شود، اعضای صنف بدلکاری نسبت به قوی نبودن تشکل خود معترض نباشند.

با این حال اگرچه اعلام نظر دبیر جشنواره فیلم فجر برای اختصاص دادن یک جایزه‌ی تخصصی به بدلکاری بیشتر این تصور را به همراه دارد که در پی فضای احساسی روزهای گذشته و همزمان با سالگرد درگذشت ارشا اقدسی مطرح شده، اما اگر نتیجه‌ی تلاش‌های امینی همانطور که ابراز امیدواری کرده، به ثمر بنشیند و آرزوی هنرمند فقید بدلکار محقق شود، باید دید آیا در سال‌های آینده آیین‌نامه‌ی جشنواره و جوایز تخصصی آن باز هم دستخوش تغییر می‌شوند؟

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: ارشا اقدسی بدلکار

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ارشا اقدسی بدلکار ارشا اقدسی جشنواره ی ی جشنواره فیلم فجر ی تخصصی ی فیلم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۸۹۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اکران «اقیانوس پشت پنجره» به مناسبت روز ملی خلیج فارس

به گزارش خبرنگار مهر، به همت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان، فیلم «اقیانوس پشت پنجره» ساخته بابک نبی زاده به مناسبت روز خلیج فارس به‌صورت همزمان در شانزده منطقه از استان هرمزگان، اکران می شود.

این فیلم، در هفته ملی خلیج فارس روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه ساعت ۱۷، به صورت رایگان و همزمان در سالن های مراکز کانون پرورش فکری استان هرمزگان اکران خواهد شد. پس از اکران، تماشاگران در فضای اسکای روم ارتباط تصویری با کارگردان و عوامل اجرایی خواهند داشت.

«اقیانوس پشت پنجره» در آخرین حضور بین المللی خود موفق به دریافت «جایزه بزرگ بهترین فیلم کودک» از جشنواره «لکنو» هند شده است و پیش از این نیز جایزه بهترین فیلم کودک و نوجوان جشنواره کودک و نوجوان اصفهان (۱۳۹۸)، جایزه صلح جهانی کنوانسیون حقوق بشر(۲۰۲۰)، جایزه هیات داوران یونیسف از جشنواره کوک اصفهان (۲۰۲۰)، جایزه بهترین فیلم کودک جشنواره سانفرانسیسکو (۲۰۲۰)، بهترین فیلم کودک و نوجوان زیروپلاس روسیه (۲۰۲۱)، جایزه بهترین فیلم کودک کینولاب لهستان (۲۰۲۲) را کسب کرده است.

فیلم «اقیانوس پشت پنجره» داستان کودکان بومی و نیازمند جزیره ای زیبا و کوچک را روایت می کند که می خواهند با کارناوالی که تدارک دیده اند، با موسیقی سنتی و رقص و نمایش‌های آیینی، جزیره خود را به توریست‌های خارجی معرفی کنند و از این طریق درآمدی داشته باشند.

این فیلم، در تابستان سال ۱۳۹۸ در جزیره های قشم و هنگام ساخته شد و عوامل آن عبارتند از بازیگران: محمد آزادی، حدیثه کرمی، جعفر قاسمی، ایوب رحیمی، مهران مظفری، غلام رنجبر، سید طاهر عزیزپور، بهرام کمیجانی، نویسنده و کارگردان: بابک نبی زاده، تهیه کننده: سید جلال چاوشیان، مجری طرح: محمد رضا کریمی صارمی، مدیر فیلمبرداری: حمید مهرافروز، آهنگساز: محمد فرشته نژاد، طراح صحنه و لباس: مجید علی اسلام، تدوین: کاوه ایمانی، مدیر تولید: مهدی مددکار، پشتیبانی تولید: محمد حبیبی، صدابردار: جعفر علیان، عکس: مصطفی مهدوی، علی اکبر اسماعیلی، صداگذار: مهزیار یزدانی نیا، برنامه ریز: محمد حمیدی، دستیار اول کارگردان: حامد نوبری، منشی صحنه: نرگس مولوی، تصحیح رنگ و نور: علی شهریاری، گریم: داریوش صالحیان. هاشم جوری، پخش بین الملل: فاطمه محسنی، مدیر روابط عمومی: حمید حسین زاده.

کد خبر 6093073 سید امیر شایان حقیقی

دیگر خبرها

  • مریل استریپ نخل طلای افتخاری جشنواره کن را دریافت می‌کند
  • ایساتیس پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه
  • تکلیف جایزه بزرگ جشنواره شهرنما چه شد؟
  • حضور بیش از ۵۰۰ دانش‌آموز در «جشنواره ولاگ» فیلیمومدرسه
  • جشنواره طنز و رسانه برگزیدگانش را شناخت
  • انتشار نخستین تصویر از فیلم جدید «کاپولا»
  • «ایساتیس» پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه شد
  • درخشش رادیو خراسان جنوبی در سومین جشنواره پژواک
  • اکران «اقیانوس پشت پنجره» به مناسبت روز ملی خلیج فارس
  • جشنواره فیلم پکن برندگانش را شناخت/تجلیل از چن کایگه با حضور ییمو