Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش ایرنا، «هادی بیگی نژاد» در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به راهکارهای بی‌اثر کردن‌ تحریم فروش نفت، اظهار کرد: گسترش روابط بین‌المللی از طریق سهامداری پالایشگاه، بحث پالایشگاه‌های کوچک داخلی و همچنین سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی یکی از مهم‌ترین راهکارها است.

وی افزود: ظرفیت فعلی پالایشگاه‌های کوچک داخلی ۷۰ هزار بشکه در روز است که با ساماندهی می‌توان آن را به ۲۰۰ هزار بشکه افزایش داد و به همین میزان نیز به پالایشگاه‌های فراسرزمینی صادر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

دبیر کمیسیون انرژی مجلس یازدهم گفت: با افزایش ظرفیت پالایشگاه‌ها و پس از تبدیل نفت به فرآورده‌ها باید آن را به فروش رساند. 

مشکلی در فروش فرآورده‌های نفتی نداریم

بیگی نژاد با اشاره به اینکه مشکلی در فروش فرآورده‌های نفتی نداریم، بیان کرد: ارتباط با کشورهای مختلف از طریق تهاتر کالا شدنی است. به عنوان مثال برخی کشورها معدن فسفات دارند که با تولید کود فسفات بسیاری از مشکل کشاورزان مرتفع می‌شود. 

وی ادامه داد: برای خنثی کردن تحریم‌ها در حوزه‌های مختلف سیستم مدیریت خوبی قابل طراحی است که کار را پیش ببریم و از طرفی در قانون بودجه امسال وظایف هر یک از دستگاه‌ها دیده شده است. 

عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به آغاز پالایش فراسرزمینی با ونزوئلا گفت: صدور خدمات فنی پالایشگاه‌ها باید راه‌اندازی شود، چرا که پس از راه‌اندازی پالایشگاه‌ها امکان پالایش نفت خام ایران و فروش آن از طریق تبدیل به فرآورده‌های نفتی وجود دارد.

افزایش نقش ایران در بازار انرژی جهان

بیگی نژاد با بیان اینکه عنوان کشورهای دارنده ذخایر عظیم نفتی در زمینه پالایشگاه‌ها و تولید فرآورده‌های نفتی باعث افزایش نقش ایران در بازار انرژی جهان می‌شود، گفت: به علت اعمال تحریم‌های آمریکا، نفت‌کش‌های ایرانی بیمه نمی‌شوند و این مسئله باعث می‌شود کشتی از کشورهای دیگر برای حمل‌ونقل نفت به کشور نیاید، چون امکان بیمه کردن آن‌ها وجود ندارد. 

وی یادآور شد: با اعمال تحریم‌های آمریکا در ازای دریافت نفت، پول پرداخت نمی‌شود و یا بانک متقبل نمی‌شود که پول را انتقال دهد، بنابراین فروش نفت برای ما محدود می‌شود. 

این نماینده مجلس سهامداری ایران پالایشگاه‌های فراسرزمینی را اقدامی دیگر برای خنثی کردن تحریم‌ها دانست و ادامه داد: با سهامداری ایران در پالایشگاه فراسرزمینی و صدور خدمات فنی می‌توان در زمینه خنثی‌سازی تحریم‌ها اقدام کرد. 

عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه سهامداری پالایشگاه‌های فراسرزمینی دارای مزایای متعددی است، گفت: با سهامداری ایران در سایر پالایشگاه‌ها، وضعیت آن برای ایران در دسترس و قابل استفاده است به طوری که با اجرای آن در چنین وضعیتی می‌توان همیشه نفت کشور را در آنجا پالایش کرد و به فروش رساند. 

سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی، بازار فروش نفت ایران را گسترش می‌دهد

وی با اشاره به اینکه همکاری ایران با کشوری مانند ونزوئلا در حوزه انرژی دارای مزیت‌های بسیار زیادی است، اظهار کرد: ایران می‌تواند فرآورده را تولید کند و در همان مناطق به فروش برساند، یعنی بازار فروش در این شرایط فراهم می‌شود.

بیگی نژاد، سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی و صدور خدمات فنی مهندسی را از جمله مهم‌ترین و سریع‌ترین راهکارهای خنثی‌سازی تحریم‌های نفتی اعلام کرد و گفت: همکاری فراسرزمینی پالایشگاهی ایران، بازار فروش نفت را گسترش می‌دهد. 

دبیر کمیسیون انرژی مجلس یازدهم همچنین به نحوه بازگرداندن نفت هم اشاره کرد و گفت: بازگرداندن فروش نفت هم می‌تواند از طریق منابع ارزی و یا مبادله کالا به کالا باشد به این صورت که از محصولات معادن ونزوئلا که موردنیاز کشور است، استفاده کنیم و یا تولید فرآورده نفت ما در کشور دیگر، تحریم گریز شود مانند بنزین که امکان شناسایی آن از طریق نفت ایران یا ونزوئلا وجود ندارد.

گفتنی است، تأسیس پالایشگاه‌های فراسرزمینی یکی از بهترین راهکارها برای خنثی‌سازی تحریم‌های نفتی است که در این ارتباط شاهد امضای قراردادهایی بین ایران و کشورهای آمریکای جنوبی در سفر وزیر نفت ایران به این کشورها بودیم. به نظر می‌رسد می‌توان افزایش فروش نفت در دولت سیزدهم را به اقدامات صورت گرفته در خصوص بازارسازی نفت ایران به جای خرید و فروش صرف مرتبط دانست.

برچسب‌ها کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی بازار نفت تحریم نفتی ایالات متحده آمریکا آمریکای جنوبی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی بازار نفت تحریم نفتی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی بازار نفت تحریم نفتی ایالات متحده آمریکا آمریکای جنوبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۸۹۳۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟

محمدعلی قدیری، کارشناس انرژی در خصوص اقداماتی که دولت سیزدهم و وزارت نفت در خصوص افزایش تعاملات با کشورهای منطقه در حوزه انرژی به اجرا گذاشته اند، به خبرنگار قدس تصریح کرد: دیپلماسی انرژی یکی از نقاط قوت کشور ما محسوب می شود. وابسته کردن کشورهای همسایه به لحاظ انرژی به خودمان، از ابعاد مختلفی برایمان نفع دارد.

وی ادامه داد: افزایش تعاملات با کشورهای منطقه در حوزه انرژی و به اجرا گذاشتن دیپلماسی فعال انرژی در منطقه باعث بالا رفتن سطح درآمدهای ارزی کشورها، وابستگی دیگران به ما و تقویت جایگاه مان در منطقه می شود. از آنجائیکه گاز خاصیت تحریم پذیری کمتری دارد، گسترش روابط گازی کشور با همسایگان می تواند بسیار موثر باشد.

استفاده از گاز وارداتی از ترکمنستان برای رفع ناترازی گازی کشور  برایمان مزیت بالایی دارد

این کارشناس انرژی توضیح داد: افزایش تعاملات در منطقه در حوزه گازی به درستی در دستور کار قرار گرفته است. از آنجائیکه ما خودمان با موضوع ناترازی گاز روبرو هستیم، دولت باید به فکر واردات گاز نیز باشد. گفته می شود که خط لوله گازی ایران و ترکمنستان از ظرفیت 40 میلیون متر مکعبی در روز برخوردار است. باید گزینه های جذابی پیش روی عشق آباد قرار دهیم که به جای صادرات گاز به چین، بخشی از آن را در حد ظرفیت خط لوله موجود در اختیار ما قرار دهد.

قدیری گفت: استفاده از گاز وارداتی از ترکمنستان برای رفع ناترازی گازی کشور و همچنین ارائه این گاز به نیروگاه ها و جلوگیری از سوزاندن گازوئیل برایمان مزیت بالایی دارد.

دریافت نفت کوره به جای وجوهات صادرات گاز به عراق روشی است که باید ادامه پیدا کند

وی ادامه داد: در ارتباط با عراق نیز سیاست های خوبی در زمینه انرژی به اجرا گذاشته شد. به ویژه دریافت نفت کوره به جای وجوهات مربوط به صادرات گاز به این کشور روش مناسبی است که باید ادامه پیدا کند. این ماده کاملاً نقد شونده است و قابل تحریم نیست. به طور کلی، تهاتر چاره اندیشی مناسبی است که در دستور کار قرار دادیم.

این کارشناس انرژی توضیح داد: دیپلماسی انرژی دولت فعلی نسبت به دولت قبل بهبود یافته است. به ویژه اقداماتی که در ارتباط با ترکیه، عراق، پاکستان و ترکمنستان به منظور گسترش روابط در حوزه انرژی انجام داده ایم، قابل قبول است. اما این حد از اقدامات هنوز کافی نیست و نیاز است بر فعالیت های خودمان در این حوزه ها اضافه کنیم.

گفتنی است، وزارت نفت طی سال های اخیر و به ویژه بعد از اعمال تحریم های همه جانبه علیه صنایع نفت و گاز کشور، نقش مهم و موثری در حوزه خنثی سازی تحریم ها برعهده داشته است. افزایش تعاملات با کشورهای همسایه و رایزنی برای برقراری روابط گسترده تر در حوزه انرژی نیز از جمله راهکارهای پیش رو برای بی اثر کردن تحریم هاست.

دولت فعلی به جای چشم دوختن به نتیجه مذاکرات و امید داشتن به رفع تحریم ها، درصدد خنثی سازی تحریم ها برآمد. در این راستا، سیاست هایی به اجرا گذاشته شد. استفاده حداکثری از توان دانش بنیانی کشور، توسعه زنجیره ارزش محصولات، عرضه نفت به پالایشگاه های کوچک در شرق آسیا، سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی و صدور خدمات فنی و مهندسی از جمله این سیاست ها هستند.

در ادامه سیاست های اعمالی به منظور خنثی سازی تحریم ها، وزارت نفت دیپلماسی فعال انرژی را در پیش گرفته است. در این چارچوب، افزایش تعاملات با کشورهای منطقه در دستور کار قرار دارد.به زعم کارشناسان، افزایش روابط با کشورهای همسایه نه تنها به لحاظ اقتصادی برای طرف های درگیر رابطه سودمند است، بلکه به لحاظ تأمین امنیت منطقه نیز به نفع تمامی کشورهای منطقه است. از سوی دیگر، وابسته کردن کشورهای دیگر به خودمان، در راستای تأمین منافع ملی ماست.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • هزینه‌کرد ۵.۵ میلیارد یورویی دولت سیزدهم برای بهبود وضع هوا و کاهش سوختن گازهای مشعل
  • اعضای شورای فرهنگ عمومی در خنثی سازی توطئه دشمنان هوشیار باشند
  • بررسی ابعاد سفر گروسی به ایران/ حل چالش موضوع بازرسان/ خنثی‌سازی سیاست هدفمند تبلیغاتی
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟
  • اثرات تورم بر زندگی مردم با اختصاص سهمیه بنزین به نفر خنثی می شود
  • رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم
  • آیا جان توافق ایران و عربستان با ابتکار چین در خطر است؟/ پکن از ترس تحریم های ثانویه فروش نفت از تهران را کاهش خواهد داد/ دیپلماسی تلفنی چین میان ایران و آمریکا موفق بود
  • خنثی‌سازی فتنه مدعیان دروغین مهدویت توسط امام صادق (ع)
  • نقش وحدت در خنثی سازی سناریوی شوم دشمنان برای منطقه