Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، جواد موسوی اظهار کرد: مراسم شبیه خوانی زنان روستای فدیشه به شماره ۲۶۱۶ و به تاریخ ۲۵ بهمن ۱۴۰۰ در فهرست میراث فرهنگی ناملموس (معنوی) ملی کشور ثبت شد.

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی اظهار کرد: روستای فدیشه شهرستان نیشابور از معدود نقاط در سطح کشور است که در نظامِ آئینی آن سنت شبیه‎ خوانی زنان حضورِ پایدار و ریشه‎دار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حضور این سنت در کنار تعزیۀ عمومی روستا که یکی از با شکوه‌ترین مجالسِ شبیه ‎خوانی خراسان است، حاکی از جایگاه بارز تعزیه و تعزیه‎ خوانی در نظامِ آئینی عاشورایی است.

وی ادامه داد: فدیشه از جمله مهم‌ترین نقاط در منطقۀ نیشابور است که اقشارِ مختلفِ جامعه و گروه‌های مردان و زنان در سنین مخلف از دیرباز در برگزاری مراسمِ بزرگداشت اهل بیت (ع) اهتمامِ ویژه‌ای را از خود نشان داده اند.

موسوی اظهار کرد: مهم‌ترین جلوه‌ای این اهتمام در دهۀ اول ماه محرم و سوگواری امام حسین (ع) خود را نشان می‌دهد. او تصریح کرد: مراسمِ شبیه ‎خوانیِ مهم‌ترین فعالیتِ اهالی فدیشه و برخی روستاهای مجاور در این مسیر است، همین موضوع موجب شده است، شبیه‎ خوانیِ فدیشه به شهرت قابل ذکری در سطحِ استانِ خراسانِ رضوی دست یابد.

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی گفت: مراسمِ شبیه‎ خوانی فدیشه در روزِ عاشورا یکی از بزرگ‌ترین گردهمایی‌های عاشورایی در سطحِ استان است. این مراسم در سال ۱۳۹۹ در فهرستِ ملی میراث فرهنگی ناملموس به شمارۀ ۲۲۱۲ ثبت شده است.

موسوی افرود: برای برگزاری هرچه باشکوه‌تر این مراسم تمام جامعۀ فدیشه ای با یک دیگر همکاری می‌کنند، حضورِ تعزیۀ در نظامِ آئینی فدیشه محدود به روز عاشورا نیست بلکه در دهۀ اول ماه محرم هر روز عصر این مراسم برگزار می‌شود.

او اظهار کرد: علاوه بر این، وجود شیوه زنانۀ تعزیه در فدیشه حضور این عنصر را در نظامِ آئینی روستا برجسته‌تر می‌سازد.

مجلسِ اصلی شبیه‎ خوانی زنان از گذشته تا امروز در صبح روزِ تاسوعا برگزار می‌گردد. در این روز مجلس شهادتِ امام حسین (ع) که در محل با عنوان مقتل امام حسین شناخته می‌شود، برگزار می‌شود.

کد خبر 5557752

منبع: مهر

کلیدواژه: خراسان رضوی عاشورا نیشابور جواد موسوی تعزیه خوانی تاسوعای حسینی محرم 1401 بوشهر ماه محرم مراسم عزاداری ویروس کرونا کرمانشاه همایش شیرخوارگان حسینی حسینیه مهر عکس استانها سیلاب خطبه های نماز جمعه اردبیل آمار کرونا گرگان میراث فرهنگی خوانی زنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۸۹۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی

ایسنا/کرمان مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان گفت: یکی از جشنواره‌های موثر وزارت میراث، جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است و کرمان بعد از یزد و قزوین سومین استان میزبان این جشنواره است.

سعید شاهرخی ظهر امروز هشتم اردیبهشت ماه در نشست هم اندیشی با اصحاب رسانه با تشریح همکاری اتاق بازرگانی با میراث فرهنگی و گردشگری استان و در ادامه با اشاره به راه‌اندازی دبیرخانه رویداد کرمان ۱۴۰۴ در اتاق بازرگانی افزود: اتاق بازرگانی یکی از مهمترین نهادها برای تحقق شعار امسال است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان بیان کرد: یکی از جشنواره‌های موثر وزارت میراث، جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است و کرمان بعد از یزد و قزوین سومین استان میزبان این جشنواره است.

وی با اشاره به رقابت کرمان و فارس برای میزبانی از سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی عنوان کرد: برای انتخاب میزبان ۲۵ شاخص مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت قرعه به نام کرمان افتاد. گفتنی است که نقش اتاق بازرگانی استان در انتخاب کرمان به عنوان میزبان بسیار موثر بوده است.

شاهرخی گفت: از دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه جاری جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کلید خواهد خورد و احتمالا آبان ماه اختتامیه آن برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: همه مفاخر علمی، هنری، موسیقی و رسانه‌ای کشور برای معرفی کرمان بسیج می‌شوند و همه شهرستان‌های استان میزبان این گروه‌ها برای اجرای رویدادها خواهند بود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان بیان کرد: همایش بین المللی راه ابریشم در کرمان و کنگره ملی تاریخ معماری و شهرسازی ایران در بم، سمینار باستان شناسان ایران در جیرفت و اختتامیه رویداد کتیبه سرباز و رویداد چوگان از جمله رویدادهایی است که امسال در استان کرمان برگزار خواهند شد.

وی با اشاره به وجود حدود ۴۰۰۰ اثر تاریخی استان کرمان در موزه ملی تصریح کرد: امسال اشیاء و عناصر تاریخی استان کرمان که در موزه ملی نگهداری می‌شوند با نظر و انتخاب کارشناسان به استان کرمان منتقل می‌شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۶ روستای شهرستان درمیان آبرسانی می شود
  • تله‌کابین می‌تواند به رونق گردشگری کرمانشاه کمک کند
  • در این روستا یک شب در سال همه کوفته می خورند | مراسم «اوکوز قوربانی» در روستای اسفنجان شهرستان اسکو
  • جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود
  • ‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت
  • محافل فضولی‌خوانی در اردبیل برگزار شود
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • آئینی سنتی که همه ساله با اجرای آن باران می‌بارد
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود