Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@03:13:04 GMT

حضرت عباس، چگونه باب الحوائج شد

تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۸۹۹۱۷

حضرت عباس، چگونه باب الحوائج شد

ایسنا/قم یک کارشناس مذهبی گفت: یکی از راه‌های دریافت خصائل حضرت عباس(ع) مطالعه زندگی‌نامه حضرت است. مهم عمل است. ما در توحید نظری مشکلی نداریم و در توحید عملی مشکلی داریم. بخشی از توحید عملی تبعیت از خدا، پیامبر(ص) و امام زمان است.

محمود اسدپور در گفت‌وگو با ایسنا بیان کرد: زمانی که می‌خواهیم درباره شخصیت حضرت عباس(ع) صحبت کنیم به خود معصوم مراجعه می‌کنیم و از احادیث و روایات کمک می‌گیریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از اوصاف بارز حضرت عباس(ع) ایمان استوار و مستقرشان بوده است. بعضی‌ها در تمام طول زندگی ایمانشان متزلزل نمی‌شود و برخی ایمانش‌هایشان به قول آیه قرآن عاریه‌ای است و مستقر نیست. برای مثال کسی مانند شمر که در کربلا سر امام حسین(ع) را جدا می‌کند، در صفین جانباز شده است.
وی افزود: ویژگی دیگر حضرت عباس(ع) شجاعت ایشان است که امروز بسیار به آن احتیاج داریم. جوانان ما که زیر بیرق حضرت عباس(ع) می‌روند باید شجاعت را از ایشان یاد بگیرند. شجاعت هم فقط جنگ‌آوری، قتال و دفاع نیست بلکه هر جایی یک معنی دارد.
این کارشناس مذهبی تصریح کرد: گاهی حتی شجاعت به معنی کنترل خشم است که این هم یکی از ویزگی‌های حضرت عباس(ع) است. ایشان «اشداء علی الکفار و رحماء بینهم» هستند. در میدان جنگ بسیار خشن بودند همانطور که اسم عباس نیز به همین معنی است اما در مقابل امام زمانشان، ایتام، مردم و مومنین بسیار خاضع و متواظع بودند و به موقع غضبشان را کنترل می‌کردند.
وی گفت: برای مثال در داستان شهادت امام حسن(ع) وقتی پیکر ایشان را تیرباران می‌کنند حضرت عباس(ع) دست به شمشیر می‎برند اما وقتی امام حسین منعشان می‌کنند شمشیر را غلاف می‌کنند و در عین شجاعت و توانمندی برای مبارزه و نابودی دشمن غضبشان را کنترل می‌کنند. جوانان ما نیز باید به موقع شجاع باشند و به موقع غضبشان را کنترل کنند. اگر این خصلت حضرت را یاد بگیرند دیگر قتلی رخ نمی‌دهد و توانشان در جایی که باید خرج می‌شود.
اسدپور اظهار کرد: ویژگی دیگر حضرت عباس(ع) وفاداری است. همانطور که در روایات آمده اگر کسی وفا به دین نداشته باشد اصلا نمی‌تواند پایبند به عهدی باشد. حضرت عباس(ع) با امام زمانشان عهد بسته بود و در تمام ۲۰ سالی که کنار امام حسین(ع) بودند مدافع اهل بیت بودند. قرآن می‌فرماید «من المومنین رجال صدقوا ما عاهدوا الله علیه». عده‌ای از مردان هستند که با خدا عهد بستند و در راه خدا شهید شدند و عده‌ای هم منتظر شهادتند.
وی گفت: ویژگی دیگر حضرت عباس(ع) ولایت پذیری ایشان است که امروزه خیلی به این خصلت در جامعه‌مان نیازمندیم. باید از ایشان الگو بگیریم. ایشان در مقابل امامشان خاضع بودند، هرگز جلوتر از امام زمانشان تصمیمی نگرفتند، هرگز مقابل امامشان عرض اندام نکردند. حضرت عباس(ع) در تمام زندگی‌شان ولایت پذیری خود را به امامشان نشان دادند و از دستورات امام زمانشان تبعیت کردند؛ چه در دوره امام حسن(ع) چه در زمان امامت امام حسن(ع).
این کارشناس مذهبی عنوان کرد: مهربانی و ادب یکی دیگر از ویژگی‌های حضرت است. ایشان در عین شجاعت و شدت مقابل دشمنان بسیار مودب و مهربان بودند. پیش از حرکت به سمت کربلا حضرت عباس(ع) تک تک زنان و کودکان را سوار مرکب کردند. ایشان همیشه ادب بسیار بالایی داشتند، هرگز امام حسین(ع) را برادر صدا نکردند و ایشان را امام و مولای خود خطاب می‌کردند.
وی افزود: یکی دیگر ازویژگی‌های حضرت عباس(ع) بقعه و زیارتنامه مستقل است. امام صادق (ع) درباره حضرت عباس می‌فرمایند: «عمویم عباس مهربان‌ترین، شجاع‌ترین و وفاداراترین شخص نسبت به امام زمانشان بودند.»
اسدپور در پاسخ به این سوال که چگونه خصلت‌های حضرت عباس(ع) را در خودمان پرورش دهیم گفت: یکی از راه‌های دریافت خصائل حضرت عباس(ع) مطالعه زندگی‌نامه حضرت است. حضرت در خانواده‌ای مومن و شجاع رشد کردند. اگر ما می‌خواهیم جامعه و زندگی‌مان مانند حضرت عباس(ع) باشد، باید جوانانمان را مانند ایشان بار بیاوریم. روزی حلال یکی دیگر از مواردی است که دریافت خصائل بزرگان دین بسیار مهم است و کمکمان می‌کند.
وی با تاکید بر اینکه همه باید زندگی‌نامه ایشان را بخوانیم، بیان کرد: باید ببنیم در بزنگاه‌ها، مقابل فرمان امام، جنگ و صلح چگونه عمل می‌کردند. در ارتباطات خانوادگی چگونه بودند و در خانه با خانواده چگونه برخورد می‌کردند. فقط گریه کردن و سینه‌زنی کافی نیست. مهم‌تر این است که در قول و فعل ازشان تبعیت کنیم؛ یعنی زندگی‌نامه و بیاناتشان را بخوانیم و به آن عمل کنیم.
اسدپور گفت: مهم عمل است. ما نیز در توحید نظری مشکلی نداریم و در توحید عملی مشکلی داریم. بخشی از توحید عملی تبعیت از خدا، پیامبر(ص) و امام زمان است. تبعیت هزینه دارد، گرسنگی، تشنگی و تحریم دارد؛ اما در نهایت همین راه، راه راست است و عاقبتمان را به خیر می‌کند.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری حضرت عباس منطقه قم امام زمانشان حضرت عباس ع زندگی نامه توحید عملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۸۹۹۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهره‌هایی که در مراسم تشییع عروس امام خمینی(ره) در قم حضور داشتند | عکس

به گزارش همشهری آنلاین، پیکر همسر شهید آیت‌الله سید مصطفی خمینی و عروس امام(ره) شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ با حضور چهره‌های سیاسی و برخی از مردم از مسجد نو به سمت حرم حضرت معصومه(س) تشییع و بعد از اقامه نماز به امامت آیت‌الله جعفر سبحانی، در مقبره شیخ فضل‌الله نوری به خاک سپرده شد.

تشییع پیکر همسر شهید آیت‌الله سید مصطفی خمینی تشییع پیکر همسر شهید آیت‌الله سید مصطفی خمینی تشییع پیکر همسر شهید آیت‌الله سید مصطفی خمینی تشییع پیکر همسر شهید آیت‌الله سید مصطفی خمینی تشییع پیکر همسر شهید آیت‌الله سید مصطفی خمینی تشییع پیکر همسر شهید آیت‌الله سید مصطفی خمینی تشییع پیکر همسر شهید آیت‌الله سید مصطفی خمینی تشییع پیکر همسر شهید آیت‌الله سید مصطفی خمینی تشییع پیکر همسر شهید آیت‌الله سید مصطفی خمینی تشییع پیکر همسر شهید آیت‌الله سید مصطفی خمینی تشییع پیکر همسر شهید آیت‌الله سید مصطفی خمینی تشییع پیکر همسر شهید آیت‌الله سید مصطفی خمینی تشییع پیکر همسر شهید آیت‌الله سید مصطفی خمینی تشییع پیکر همسر شهید آیت‌الله سید مصطفی خمینی تشییع پیکر همسر شهید آیت‌الله سید مصطفی خمینی تشییع پیکر همسر شهید آیت‌الله سید مصطفی خمینی تشییع پیکر همسر شهید آیت‌الله سید مصطفی خمینی تشییع پیکر همسر شهید آیت‌الله سید مصطفی خمینی کد خبر 847487 منبع: فارس برچسب‌ها سید حسن خمینی امام خمینی حسن خمینی خبر ویژه حضرت معصومه (س) حرم حضرت معصومه (س) استان قم

دیگر خبرها

  • چهره‌هایی که در مراسم تشییع عروس امام خمینی(ره) در قم حضور داشتند | عکس
  • پشتیبانی ۲۱ میلیارد تومانی از طرح دیمزارها در سال ۱۴۰۳
  • ‌همسر شهید ‌مصطفی خمینی در قم تشییع شد
  • (عکس) سردار سلیمانی و هوگو چاوز، امام مهدی و حضرت مسیح
  • (عکس) سردار سلیمانی و هوگو چاوز، امام مهدی و حضرت عیسی
  • اجتماع بزرگ صادقیون برگزار می‌شود
  • انجام ۲ پرواز به مقصد مدینه منوره
  • شناساندن حضرت حجت(عج) به جهانیان؛ اولین گام ظهور
  • پیام های تسلیت در پی درگذشت همسر شهید آیت الله سید مصطفی خمینی
  • چرا زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی برابر با زیارت امام حسین (ع) است؟