Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-05@13:43:44 GMT

کلاس محرمیِ آقا معلم خوزستانی

تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۹۰۰۲۵

کلاس محرمیِ آقا معلم خوزستانی

‍‍‍‍‍‍

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، کلاسِ آقا معلم در میان رشته کوه‌های زاگرس است. در منطقه عشایری احمد فداله سردشت دزفول. منطقه‌ای محروم و بی‌نهایت سبز که آن را روستای دله‌چنار نام نهاده‌اند. آقا معلم برای رسیدن به مدرسه یک شبانه‌روز راه می‌پیماید و شب را در خانه‌های روستایی سکنی می‌گزیند.

سپیده که بزند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چای بر روی اجاقِ هیزمی آماده است. به رسم مردم روستا، چای تازه‌دم را می‌نوشد و دل به ادامه‌ی راه می‌سپرد. منطقه‌ی عشایری احمدفداله آب لوله‌کشی ندارد، جاده ندارد. درمانگاه ندارد و از اینترنت و تکنولوژی بی‌بهره است اما چهره‌ی تابناک‌اش در پس پرده‌ی ضخیمی از کم‌برخورداری پر از قناعت و مهرورزی و شکرگزاری است.

محسن رضایی، آقا معلم مهربان روستا گرچه در سال‌های اول استخدام مجبور به تدریس در این خطه بود، اما آرام‌آرام به دانش‌آموزانش انس گرفت و امروز اجبارِ خدمت در مناطق محروم، جای خود را به عشق و تمنا داده است. عشق به دانش‌آموزانی که آنان را  فرزندان خویش می‌شمارد و تمنا برای قسمت و عاقبت و سرانجام‌ِشان.

ردِ معرفت در کلاس آقا معلم

آقای رضایی از زمانی که به عنوان معلم به این روستا قدم نهاد در خلوت تنهایی‌اش با خدای مهربان، به وقت دعا و نیایشِ سحرگاهی، با خود عهد کرد که همیشه درس اولش به دختران و پسران روستایی، مینویی و کمال باشد. هویت و فضیلت. نام و نشانِ و چیستیِ وجود انسان.

او از همان شبانگاهی که به آسمانِ بی‌انتهای روستا نگریست با خود پیمان بست تا چشمانِ دانش‌آموزان را به نور بصیرت روشن ‌کند تا از ورای آن، معرفت چون جوانه‌ای سبز در جان و روح‌شان بروید و آگاهی، خرد و دانایی را میهمان ابدی و همیشگی لحظه‌شان سازد.

آقای رضایی پنج سال است که از میان ورق‌های سپید دفترهای مشقِ کودکان روستا و از لابه‌لای سطورِ کتاب‌های علوم و ریاضی و فارسی راهی گشوده است به سمتِ نور. نوری به سوی سنت‌ها و سیره‌ی اهل بیت(ع). او می‌‎کوشد تا از پشت میز و نیمکت‌های نصفه‌‍ونیمه‌ی مدرسه‌ی محقر و ساده‌اش، با سلاح قلم، حکمت و دانش راه و رسم اولیای خدا را به آینده‌سازان ایران اسلامی بیاموزد.

 

سلام دانش‌آموزان به اباعبدالله

بر تانکر آبِ مدرسه با خطی خوش نوشته شده است: «اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَبا عَبْدِاللّهِ الْحُسَیْن (ع)» و دانش‌آموزان هر صبح به اباعبدالله و یارانش درود می‌فرستند.

 آقای رضایی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: همه ساله به زبانِ خود بچه‌ها برایشان از محرم می‌گویم و حدیث کربلا را روایت می‌کنم. آنها دیگر به تقدس این ماه آگاه هستند و با دل‌های کوچک و دریایی‌شان برای سالار شهیدان عزاداری می‌کنند.

آقا معلم ادامه داد: در یکی از مناسبت‌های مذهبی روبه‌روی کانکسی که کلاس درس بود، برای بچه‌ها مراسم نوحه‌خوانی برگزار شد و آنان به یاد سیدالشهدا سینه زدند. بچه‌های روستا خیلی باهوش هستند و درک بالایی نسبت به مسائل دارند.  

او گفت: ماه محرم که می‌رسد دانش‌آموزان مدرسه در آیین‌های سینه‌زنی که در روستای‌شان برگزار می‌شود، شرکت می‌کند. در روستای احمدفداله مردم رسم دارند که در ایام محرم سینه‌زنی را از درب خانه‌ها شروع کنند و هر کسی هم که نذری داشته باشد جلوی دسته‌های عزاداری نذر خویش را ادا می‌کند.

آقای رضایی معقتد است که آموزش و پرورش علاوه بر ارائه محتواهای درسی، از طریق ایجاد فضای تربیتی و جلب مشارکت دانش‌آموزان در فعالیت های فوق برنامه نقش بازری در شکل‌گیری هویت دینی و درک شناختی در دانش‌آموزان ایفا می‌کند و او خواهان این است که به وظیفه‌ی معلمی خود در این راستا با تمام توان عمل کند.

کتابخانه‌ی کوچک مدرسه

او با امکاناتی ناچیز کتابخانه کوچکی را برای بچه‌ها آماده کرده است. کتابخانه‌ی مدرسه گرچه تنها چند کارتنِ مقوایی است اما 60 عنوان کتاب مذهبی و 70 عنوان کتاب فرهنگی، آموزشی، تربیتی و داستانی دارد و دانش‌آموزان به وقت فراغت از درس می‌توانند کتاب‌های مدرسه را به امانت بگیرند و پس از خواندن درباره محتوای آنها با آقا معلم گفت‌وگو کنند.

آقا معلم به علاقه وافر دانش‌آموزان به کتابخانه مدرسه اشاره کرد و گفت: کتابخانه مدرسه ما هنوز قفسه ندارد و کتاب‌ها را نیز خیرین به بچه‌ها هدیه داده‌اند. اما قصد داریم که این کتابخانه را توسعه بدهیم.

معلمی که در کرونا کلاس‌هایش حضوری بود

آقای رضایی علی‌رغم سابقه‌ی کمی که در نهاد آموزش و پرورش دارد، به عنوان معلم نمونه برگزیده شده است. او از معلمانی است که در دوران کرونا، وقتی آموزش‌ در مدارس از حالت حضوری به شیوه‌ی مجازی تغییر کرد کلاس کوچک خود را رها نکرد.

آقا معلم می‌دانست که در آن روستا نه موبایل آنتن می‌دهد و نه دانش‌آموزان به وسایل ارتباطی و اینترنت دسترسی دارند، از این رو در زمان تعطیلی مدارس به محل خدمتش برگشت و به صورت حضوری و با حفظ فاصله‌گذاری اجتماعی دانش‌آموزان را آموزش داد تا از تحصیل بازنمانند.

نانِ خالی میهمان همیشگی سفره دانش‌آموزان روستا

در کلاس آقای رضایی 42 دانش‌آموز چند پایه تحصیل می‌کنند که 10 تن از آنها از نو‌آموزان دوره پیش‌دبستانی هستند. روز که به نیمه می‌رسد، وقت نهار فرا می‌رسد. قوت غالب دانش‌آموزان دله‌چنار نان خالی است. نانی که در تنورِ گرم مادر پخته شده است.

نهار را که دست جمعی میل کردند، دبه‌های خالی آب را بر دوش می‌گیرند تا در صبحی دیگر با قرصی نان و دبه‌های پر شده از آب، دوباره به مدرسه بازگردند. در مدارس روستایی بچه‌ها نان و آب به مدرسه می‌آورند.

آقا معلم همچنین گفت: بچه‌های روستا تمام هفته در انتظار جمعه‌اند. جمعه‌های دلتنگی. جمعه‌هایی که به انتظار ظهور، یک به یک غروب می‌شوند.

او این را هم گفت که همه‌ی بچه‌های کلاس عاشق درس بوی نرگس از کتاب فارسی سوم هستند. آقا معلم همیشه سطر به سطر این درس را همراه با بچه‌ها می‌خواند.

صدای باد می‌آید. باران بر بام‌های سفالی می‌بارد. پرنده، آوازی دلنشین می‌خواند. بهترین سرودها و نغمه‌های طبیعت اطرافم را پر کرده است.

ای بهترین صدا، ای زیباترین دیدنی، ای عزیزترین غایب. بیا!

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دانش آموز روستایی محرومیت دانش آموزان آقای رضایی آقا معلم بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۹۰۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلاس‌های بازیگری برای دانش آموزان تهرانی

به گزارش خبرنگار مهر، فرقی نمی‌کند کودک و نوجوان شما دختر باشد یا پسر؛ یکی از جذاب‌ترین مهارت‌ها برای دانش آموزان نوجوان و جوانان بازیگری است.

به تازگی یک دوره آموزش بازیگری ۳۶ ساعته برای دانش آموزان مناطق ۹ و ۲ و ۵ و ۱۷ و ۱۸ و ۱۶ به همت آموزش و پرورش شهر تهران، اتحادیه انجمن‌های اسلامی شهر تهران و شهرداری در حال برگزاری است که قرار است برگزیدگان این دوره به سریال‌های سدا و سیما و فیلم‌های سینمایی معرفی شوند.

این برنامه با حمایت اتحادیه انجمن اسلامی دانش آموزان شهر تهران و سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در حال برگزاری است.

این برنامه پس از رایزنی و آغاز همکاری اتحادیه انجمن‌های اسلامی شهر تهران و معاونت فرهنگی و هنری منطقه ۹ شهرداری تهران آغاز شد. علاوه بر این خانه مهرآباد مکان آموزشی لازم را برای این دوره از کلاس‌های بازیگری در اختیار دانش آموزان گذاشت و کانون فرهنگی تربیتی فجر هم محیط آموزشی خود را برای آموزش بازیگری خواهران آماده کرد.

در حقیقت ویژگی بارز این دوره از کلاس‌های بازیگری، اختصاص دو کلاس کاملاً مجزا برای دختران و پسران بوده است تا همه دانش آموزان بتوانند به راحتی در کلاس‌های دوره شرکت کرده و علاوه بر آموزش بازیگری تمرینات بدن و بیان را انجام دهند.

این دوره از آموزش بازیگری در حال برگزاری است و قرار است دور جدیدی از آن در آینده‌ای نزدیک از طریق مدارس شهر تهران در سطحی وسیع‌تر برگزار گردد.

بر اساس اظهارات مربیان آموزشی این دوره که از مجموعه رسانه‌ای جنگل در این دوره حاضر هستند؛ قرار است با همکاری و معاونت مسئولان آموزش و پرورش شهر تهران و سازمان صدا و سیما، هنرجویان این دوره آموزشی در سریال‌های تلویزیونی که قرار است برای صداوسیما تولید شود متناسب با سن و شخصیت‌های مورد نیاز به کار گرفته شوند.

کد خبر 6096976 علی قدمی

دیگر خبرها

  • کلاس‌های بازیگری برای دانش آموزان تهرانی
  • مشق الفبای زندگی در آغوشی شاید مهربان‌تر از مادر
  • چالش کلاس‌های پرتراکم؛ از سردرگمی تا توقعات نابجا از معلمان
  • چالش کلاس‌های پرتراکم؛ از سردرگمی تا توقعات نابه‌جا از معلمان
  • پیرترین معلم ایران یک قرن و ۷ سال عمر کرد | از ریاست آموزش و پرورش تا تالیف دو کتاب چاپ نشده
  • نقاشی شاهکار معلم ژاپنی روی تخته سیاه کلاس
  • مدرسه باید واقعیت جامعه باشد/ ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود آموزش می‌دهند
  • مشق عشق فداکاری در مدرسه روستایی در زفره
  • ۳ دهه خدمت در مناطق محروم / بازنشستگی که خوشایند نیست
  • همکلاسی‌های سابق بعد از ۳۹ سال دوباره پشت نیمکت مدرسه نشستند