Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@08:14:55 GMT

۹۰ درصد نوزادان استان همدان با شیر مادر تغذیه می شوند

تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۹۰۵۴۳

۹۰ درصد نوزادان استان همدان با شیر مادر تغذیه می شوند

 شهلا نوری روز یکشنبه به مناسبت هفته جهانی ترویج تغذیه با شیر مادر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درباره اهمیت تغذیه نوزاد با شیر مادر بیان کرد: شیر مادر تغذیه ای بی نظیر و بدون جایگزین برای رشد و تکامل کودک فراهم می کند.

وی افزود: کودکانی که با شیر مادر تغذیه می شوند دارای ضریب هوشی بالاتر، تکلم روانتر، ارتباط عاطفی قوی تر با مادر و تربیت پذیری بهتر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر سلامت جمعیت خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان خاطرنشان کرد: میزان بروز سرطان پستان، تخمدان، دهانه رحم و پوکی استخوان، سنگ کیسه صفرا، دیابت و بیماری های قلبی عروقی در مادرانی که نوزاد را با شیر خود تغذیه می کنند کمتر است.

نوری اضافه کرد: ترکیب شیر مادران دارای نوزادان نارس با مابقی مادران متفاوت است همچنین بهترین تغذیه برای نوزاد نارس، شیر مادر خودشان است چراکه سبب تقویت سیستم ایمنی بدن آنها می شود.

وی ادامه داد: ترکیب شیر مادر بر حسب سن شیر خوار و تغییر نیازهای او حتی در هر وعده غذایی تغییر می کند یعنی ترکیب شیر مادر در زمان صبح، ظهر و شب متفاوت است.

مدیر سلامت جمعیت خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت: همچنین در هنگام بروز بیماری برای مادر، ترکیب شیر او تغییر کرده و به دفاع کودک علیه بیماری ها کمک می کند.

به گفته نوری، اگر مادر با آگاهی کافی و شناخت دقیق وارد فرایند بارداری و زایمان شود در شیر دهی فرزند خود موفق خواهد بود بنابراین شرکت مادران در کلاس های آمادگی زایمان و کلاس های مشاوره شیر دهی و کسب آگاهی بسیار حائز اهمیت است.

نوری یادآوری کرد: ارتباط پوستی اولیه نوزاد با مادر در یک ساعت اول تولد، برای نوزاد و مادر بسیار مفید است چرا که حس دمای بدن نوزاد از نظر روحی و عاطفی برای نوزاد آرامش بخش و از نظر تغذیه ای بسیار مناسب است.

وی با بیان اینکه همه بیمارستان های همدان بیمارستان دوستدار کودک هستند گفت: در این بیمارستان ها تماس پوست با پوست از بدو تولد برقرار و با آموزش نحوه تداوم شیردهی به نوزاد، زمینه تغذیه نوزاد با شیر مادر در ساعات اولیه تولد فراهم می شود.

مدیر سلامت جمعیت خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان تاکید کرد: برخورداری از این نوع حمایت ها از حقوق اولیه مادران است و مادر می تواند این حق را مطالبه کند.

 نوری اظهار داشت: مادران نیاز حمایت در راستای دریافت خدمات بهداشتی، درمانی و حمایت در محل کار و جامعه به منظور تغذیه شیر خوار خود با شیر مادر دارند که این فرایند «تشکیل زنجیره گرم حمایت و پشتیبانی» نامیده می شود.

نوری افزود: مراکز بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان در هفته جهانی شیر مادر، با ترویج شعار «قدمی به جلو برای تغذیه شیر خوار با شیر مادر از طریق آموزش و حمایت» سعی در ارتقای آگاهی خانواده ها در این باره دارند.

به گزارش ایرنا، ۱۰ تا ۱۶ مرداد به عنوان هفته جهانی ترویج تغذیه با شیر مادر نامگذاری شده است.

برچسب‌ها دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان انجمن ترویج تغذیه با شیر مادر همدان تغذیه سالم نوزاد

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان همدان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان همدان تغذیه سالم نوزاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۹۰۵۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورتِ هدایت نخبگان به سمت علوم انسانی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمدعلی زلفی‌گل، دانشگاه را نهاد انسان ساز دانست و افزود: در این زمینه فعالیت فرهنگی را توسعه داده ایم، از دانشجویان برای برگزاری برنامه‌های مختلف استفاده می‌کنیم، اعتبارات فرهنگی را برای تشکل‌های دانشجویی افزایش می‌دهیم. برای نخستین بار مرکز علوم انسانی را در وزارت علوم تاسیس کردیم و بخشی از ماموریت تحول در علوم انسانی به این مرکز محول شده است. همچنین برگزیدگان جشنواره بین‌المللی حرکت و جشنواره رویش به عنوان برگزیده بنیاد ملی نخبگان شناخته می‌شوند و از مزایای آن بهره‌مند می‌شوند. روند جذب افراد نخبه و مستعد در دولت و دستگاه‌های اجرایی نیز تسهیل شده است.

وی با تاکید بر اهمیت سلامت جسمی و روحی انسان‌ها گفت: سلامت روحی و روانی در رشته‌های علوم انسانی بررسی می‌شود و اگر به این رشته‌ها بی توجهی شود، در راستای سلامت روحی و روانی جامعه به خوبی گام برنداشته‌ایم. باید نخبگان را به سمت علوم انسانی هدایت کنیم. در بسیاری از کشور‌ها نخبگان داخلی به رشته‌های علوم انسانی هدایت می‌شوند و برای رشته‌های علوم پایه از نخبگان خارجی کمک گرفته می‌شود.

وزیر علوم با بیان اینکه تولید علم باید برونداد داشته باشد، تولید مقاله، کتاب، اختراع و دستاورد‌های علمی یا هنری یکی از این بروندادهاست و استادان باید برخی از این برونداد‌ها را داشته باشند، اضافه کرد: این موضوع در آیین‌نامه ارتقای جدید استادان و اعضای هیات علمی که در حال تدوین است، قید شده است که استاد می‌تواند به هر شکلی دستاورد علمی خود را نشان دهد و فقط مقاله مد نظر نیست. کاربردی بودن مقالات را نیز در نظر داریم؛ به همین دلیل مقالات بنیادین ۷ امتیاز، مقالاتی که نیازی از جامعه رفع کنند، ۱۴ امتیاز برای ارتقای استادان خواهد داشت.

وی افزود: فردی که رساله‌های بنیادی داشته باشد به اندازه حقوق استاد پایه یک پژوهانه دریافت می‌کند، فردی که رساله‌های کاربردی دارد دو برابر و فردی که رساله فناوری داشته باشد، سه برابر حقوق استاد پایه یک پژوهانه می‌گیرد. استادان ارتباط با صنعت نیز به صورت ویژه تشویق می‌شوند. همچنین از علوم نوظهور و نوپدید مانند هوش مصنوعی در حد توان حمایت مالی می‌کنیم.

وزیر علوم در ادامه خاطرنشان کرد: افزایش پایه‌های تشویقی استادان به ۶۰ پایه، بورسیه رتبه‌های برتر کنکور هر سال و المپیادی‌ها، تعیین کارانه (جهش علمی) بر مبنای عملکرد، اختصاص پژوهانه به استادانی نو استخدام، اختصاص پژوهانه برای دانشمندان یک‌درصد و دودرصد، قید شدن پژوهانه جامع در برنامه توسعه هفتم، تخصیص ۱۵ درصد بودجه کل دانشگاه برای فعالیت‌های پژوهشی و پنج درصد برای فعالیت‌های فرهنگی، راه‌اندازی بورسیه صنعت با همکاری صنایع، حمایت از مجلات تحت نمایه‌های بین‌المللی، تاسیس صندوق عالی عتف از جمله اقدامات انجام شده در راستای تسهیل امور و رشد علمی است.

زلفی‌گل همچنین با تجلیل از اقدامات عالمان و مدیران پیشین وزارت علوم گفت: عملیات وعده صادق دستاورد دانش‌آموخته‌های دانشگاه‌ها بود و شهید طهرانی مقدم‌ها، شهید شهریاری‌ها و شهید احمدی روشن‌ها در همین دانشگاه‌ها آموزش دیده‌اند، باید قدردان وزیران و دانشمندان پیشین باشیم.

دیگر خبرها

  • (ویدئو) نوزاد فلسطینی متولد شده از مادر جان‌باخته درگذشت
  • برگزاری کنکور داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در استان همدان
  • برگزاری کنکور داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در همدان
  • ۶۳ درصد داوطلبان کنکور در لرستان دختران هستند
  • رقابت بیش از ۱۰ هزار نفر در رشته علوم تجربی
  • مبارزه علیه سن مادر در ۲۸ هزار هکتار از اراضی شهرستان همدان
  • رقابت بیش از ۱۶ هزار داوطلب کنکور در استان بوشهر
  • ضرورتِ هدایت نخبگان به سمت علوم انسانی
  • زایمان با تاریخ رُند، بازی با جان نوزاد؟! + فیلم
  • مسعود فروتن فیلم «همسر» فخیم‌زاده را برای نابینایان روایت کرد