Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین روز یکشنبه پس از بمباران نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا، بزرگترین نیروگاه هسته‌ای در اروپا، خواستار واکنش بین‌المللی قوی‌تر به آنچه «تروریسم هسته‌ای» روسیه توصیف کرد، شد.

به گزارش سرویس بین‌الملل آریا؛رئیس جمهور اوکراین در توییتر خود نوشت که طی تماس تلفنی با رئیس شورای اروپا، چارلز میشل، خواستار تحریم صنعت هسته ای روسیه و سوخت هسته ای روسیه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



شرکت دولتی انرژی اتمی اوکراین پیشتر گفته بود که یک کارگر در اثر بمباران نیروگاه اتمی زاپوریژیا توسط نیروهای روسیه در شنبه شب زخمی شده است.

این ایستگاه در اوایل ماه مارس در مرحله اول جنگ به تصرف نیروهای روسی درآمد، اما همچنان توسط تکنسین های اوکراینی اداره می شود.

شرکت دولتی انرژی اتمی اوکراین، انرگواتم، آسیب به نیروگاه زاپورژیا را ناشی از بمباران روسیه دانست، در حالی که وزارت دفاع روسیه نیروهای اوکراینی را به بمباران نیروگاه متهم کرد و گفت که تصادفی بوده است و هیچ نشت تشعشعی رخ نداده است.

رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، روز شنبه پس از بمباران نیروگاه هسته‌ای زاپورژیا در اوکراین، نگرانی‌های زیادی را مطرح کرد و گفت آنچه اتفاق افتاد خطر یک فاجعه هسته‌ای را نشان می‌دهد.

گروسی در بیانیه‌ای گفت: من عمیقاً نگران بمباران بزرگترین نیروگاه هسته‌ای اروپا هستم که بر خطر جدی یک فاجعه هسته‌ای که می‌تواند سلامت عمومی و محیط‌زیست در اوکراین و فراتر از آن را تهدید کند، تاکید می‌کند.

گروسی که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سازمان ملل را رهبری می‌کند، از همه طرف‌های درگیر در اوکراین خواست تا «حداکثر خویشتن‌داری» را در مجاورت این نیروگاه اعمال کنند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: زلینسکی سازمان ملل روسیه بمباران نیروگاه نیروگاه هسته ای بین المللی انرژی اتمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۹۲۶۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت کشور روسیه، زلنسکی را در فهرست افراد تحت‌تعقیب قرار داد

وزارت کشور روسیه ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهوری اوکراین را در فهرست افراد تحت‌تعقیب قرار داد.

به گزارش ایرنا از اسپوتنیک،‌ در پایگاه اطلاعاتی افراد تحت تعقیب و مورد پیگرد وزارت کشور فدراسیون روسیه آمده است: ولودیمیر الکساندرویچ زلنسکی، متولد 25 ژانویه 1978 تحت یکی از مواد قانون کیفری تحت تعقیب است.

بنا بر گزارش این رسانه روس، در این پایگاه اطلاعاتی به جرمی که زلنسکی بر اساس تحت تعقیب است، اشاره نشده است.

پایگاه داده وزارت کشور روسیه همچنین محل تولد افراد تحت تعقیب را درج کرده و شهر کریووی روگ واقع در استان دنیپروپتروفسک اوکراین زادگاه زلنسکی ذکر شده است.

وزارت کشور روسیه همچنین پوروشنکو رئیس جمهور سابق اوکراین را در فهرست افراد تحت تعقیب قرار داد.

بنا بر این گزارش، پوروشنکو متولد 26 سپتامبر 1965 در شهر بُلگراد استان اودسا است. وی از سال 2014 تا 2019 رئیس‌جمهوری اوکراین بود.

پیش‌تر وزارت کشور روسیه بامداد جمعه اعلام کرد که اولکساندر لیتویننکو دبیر شورای امنیت و دفاع ملی اوکراین را در فهرست افراد تحت تعقیب قرار داده است.

وزارت کشور روسیه به اتهاماتی که به لیتویننکو وارد شده است تا در این فهرست قرار بگیرد، اشاره‌ای نکرد.

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین چندی پیش آلکسی دانیلوف را از ریاست شورای امنیتی و دفاع ملی این کشور برکنار و لیتویننکو را جایگزین وی کرد. لیتویننکو پیشتر رئیس سرویس اطلاعات خارجی اوکراین بود.

وزارت کشور روسیه پنجشنبه شب همچنین «والنتین نالیوایچنکو» قانونگذار اوکراین را نیز در فهرست تحت تعقیب قرار داد.

وی از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ و از ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۵ رئیس رئیس امنیت اوکراین بود. نالیوایچنکو به فراخوان برای خشونت علیه نیروهای نظامی روسیه متهم شده است.

رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد.

آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • وزارت کشور روسیه، زلنسکی را در فهرست افراد تحت‌تعقیب قرار داد
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق
  • دیدار دیپلمات‌های ایران و روسیه در وین در آستانه سفر گروسی به تهران
  • رایزنی نماینده ایران با اولیانوف در وین
  • در سفر رافائل گروسی به تهران موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • دیدار نمایندگان ایران و روسیه در آستانه سفر گروسی به تهران
  • رایزنی نمایندگان ایران و روسیه در وین
  • گفتگوی بورل و امیرعبداللهیان در آستانه سفر گروسی؛ رئیس دیپلماسی اروپا به وزیر خارجه ایران چه گفت؟
  • ماکرون ۲ شرط را برای اعزام نیروهای فرانسوی به اوکراین ذکر کرد
  • آژانس به مسیر عقلانیت باز می گردد؟