Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

کشتی تحقیقاتی و مطالعاتی چینی یوان وانگ ۵ همچنان در مسیر عزیمت خود به بندر هامبانتوتای سریلانکا قرار دارد. طبق داده‌های حمل و نقلی پایگاه Refinitiv، این کشتی قرار است در تاریخ ۱۱ اوت به آنجا برسد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، هند نگران است که بندر هامبانتوتا در سریلانکا که توسط چین ساخته و اجاره شده است توسط پکن به عنوان یک پایگاه نظامی در حیاط خلوت هند مورد استفاده قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بندر ۱.۵ میلیارد دلاری در نزدیکی مسیر اصلی کشتیرانی متصل کننده آسیا به اروپا قرار دارد.

وزارت خارجه چین به درخواست برای اظهار نظر درباره این گزارش طی امروز یکشنبه پاسخ نداد.

چند روز پیش سخنگوی دولت سریلانکا گفت که این کشتی فقط برای سوخت گیری در هامبانتوتا توقف می‌کند.

چین یکی از بزرگ‌ترین وام‌دهندگان به سریلانکا است و پروژه های مربوط به فرودگاه‌ها، جاده‌ها و راه‌آهن‌ در این کشوررا نیز تامین مالی کرده است؛ اقدامی که هند را نگران کرده است.

در حالی که سریلانکا با بدترین بحران اقتصادی خود در هفت دهه گذشته دست و پنجه نرم می کند، هند به تنهایی در سال جاری میلادی نزدیک به چهار میلیارد دلار به آن کمک کرده است.

روابط دیپلماتیک بین هند و چین پس از درگیری سال ۲۰۲۰ سربازان دو طرف در امتداد مرز دور دستشان واقع در کوه‌های هیمالیا تیره شده است. حداقل ۲۰ سرباز هندی و چهار سرباز چینی در این درگیری که منجر به تجمیع گسترده نیروهای دو طرف شد کشته شدند.

تحلیلگران امنیتی خارجی کشتی تحقیقاتی یوان وانگ ۵ را یکی از جدیدترین کشتی‌های ردیاب فضایی چین توصیف می‌کنند که برای نظارت بر پرتاب ماهواره، موشک و موشک‌های بالستیک قاره پیما استفاده می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: سریلانکا چین اعزام کشتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۹۳۰۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احداث پروژه چند منظوره «اومااویا» در سریلانکا

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، ایران به عنوان یک کشور پیشرو در صنعت آب و برق، جایگاه نخست منطقه را در صدور خدمات فنی و مهندسی در این صنعت در اختیار دارد و این امر بیانگر دانش و توان بالای فنی و مهندسی متخصصان کشور است.
 تلاش متخصصان داخلی کشورمان در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی موجب شده است تا ایران در میان پنج کشور برتر سازنده توربین نیروگاهی جهان قرار گیرد و بیش از ۹۱ درصد قطعات مورد نیاز صنعت نیروگاهی خود را بومی‌سازی کند.
توان فنی و مهندسی کشور در حوزه ابزار‌های مدیریت منابع آب از جمله شبکه آبیاری زهکشی، تونل‌ها و سد سازی نیز ۱۰۰ درصد است و ایران در بین چهار کشور برتر جهان در این حوزه قرار دارد.
 این در حالی است که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، هیچ توانی برای اجرای پروژه‌های فنی-مهندسی آب در ایران وجود نداشت و کشور در صنعت آب به شرکت‌های خارجی وابسته بود، اما امروز نه تنها جزو چهار کشور برتر دنیا در خدمات مهندسی آب است، که در این حوزه رقیب سرسخت شرکت‌های خارجی محسوب می‌شود.

گزارش از ناهید خدادادی خبرنگار خبرگزاری صداوسیما

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • افزایش موارد ابتلا به بیماری سرخک در رفسنجان
  • با تور سریلانکا به کدام شهرها سفر می‌کنیم؟
  • هدف فدراسیون کشتی از اعزام یزدانی/ نگرانی برای تکرار اتفاق تلخ
  • رئیسی پروژه‌ای که در دولت روحانی افتتاح شده بود را دوباره افتتاح کرد!
  • امکان تعویق بازنشستگی شهردار قم وجود ندارد
  • نحوه اعزام حسن یزدانی به المپیک؛ بحران بزرگ یا یک اتفاق عادی؟!
  • حسن یزدانی بحران ملی نیست
  • رقابت چین و هند برای نفوذ به بخش انرژی سریلانکا
  • حمله به یک کشتی در بندر «المخا» یمن
  • احداث پروژه چند منظوره «اومااویا» در سریلانکا