Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهر سلیمانیه (کردستان عراق) شاهد اعتراضات علیه وضعیت معیشتی و اقتصادی بود.

به گزارش عصرایران، پلیس و نیروهای امنیتی اقلیم کردستان عراق هم در مقابل معترضان صف آرایی و به سمت آنها گاز اشگ آور شلیک کردند.

به نوشته خبرگزاری فرانسه، پلیس اقلیم همچنین به خبرنگاران و عکاسان اجازه عکاسی و فیلمبرداری نداد.
اعتراضات علیه "فساد مالی و اداری در ادارات و سازمان های کردستان عراق و وضعیت سخت معیشتی" انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



  نیروهای امنیتی در شهر سلیمانیه کردستان عراق هنگام برگزاری تظاهرات اعتراض آمیز


این تظاهرات با فراخوان و دعوت حزب کردی "نسل جدید" برگزار شد. خبرگزاری فرانسه تعداد حاضران در تظاهرات سلیمانیه را صدها نفر توصیف کرد که در مرکز شهر علیه فساد مالی اداری و سخت شدن وضعیت اقتصادی در کردستان عراق تجمع کردند.

نیروهای امنیتی اقلیم همچنین تعدادی از نمایندگان پارلمان عراق را برای چند ساعت بازداشت کردند. این نمایندگان عضو حزب کُردی مخالف "نسل جدید" هستند و قبل از این، دعوت به برگزاری تظاهرات اعتراض آمیز کرده بودند.

حزب کردی "نسل جدید" خواستار برگزاری تظاهرات علیه فساد و کاهش آزادی ها در شهر سلیمانیه دومین شهر بزرگ اقلیم کردستان عراق شده بود.

سلیمانیه محل حاکمیت و استقرار دفتر مرکزی حزب اتحادیه میهنی کردستان است که توسط جلال طالبانی بنیان گذاشته شد.
قبل از برگزاری تظاهرات، دهها خودروی پلیس در مرکز شهر مستقر شدند.

بعد از تجمع معترضان، نیروهای امنیتی گاز اشک آور و گلوله پلاستیکی شلیک کردند تا آنها را متفرق کنند.



6 نفر از نمایندگان حزب کردی "نسل جدید" در پارلمان عراق وقتی می خواستند به سمت محل تظاهرات در سلیمانیه حرکت کنند توسط نیروهای امنیتی کردستان بازداشت شدند. این موضوع را سروره عبدالواحد رئیس فراکسیون حزب کردی نسل جدید اعلام کرد.

این بازداشت ها در شهرهای سلیمانیه و اربیل انجام شد. اربیل بزرگترین شهر کردستان عراق و مرکز این منطقه است.
نیروهای امنیتی کردستان عراق همچنین یک نماینده پارلمان کردستان را در شر رانیا هم بازداشت کردند.
همه نمایندگان بعد از چند ساعت بازداشت، آزاد شدند.

سروره عبدالواحد رئیس فراکسیون حزب کردی نسل جدید در پارلمان عراق در توییتر عکس 30 فعال اجتماعی کردستان عراق را منتشر کرد که در روزهای اخیر توسط نیروهای امنیتی اقلیم بازداشت شده اند.

در بیانیه حزب کردی "نسل جدید" آمده است 30 خودروی نظامی مسلح قبل از برگزاری تجمع، مقر هماهنگی تظاهرات  سلیمانیه را محاصره و برنامه ریزان این تجمع را بازداشت کردند. این حزب، مسوولیت حفظ جان این افراد را متوجه دستگاه های دولتی کردستان عراق دانست.



خبرگزاری فرانسه نوشت: اکثر فعالان حقوق بشر در کردستان عراق، از بازداشت های غیرقانونی، نقض حق برگزاری تجمع و تظاهرات و آزادی اطلاع رسانی و فعالیت رسانه ای در این منطقه انتقاد می کنند.

"شهسوار عبدالواحد" از مسوولان حزب کردی "نسل جدید" و مسوول هماهنگی و برگزاری تجمع اعتراضی قبل از این توییت کرده بود: وضعیت در کردستان، خیلی بد است. مسوولان، مشکلات را حل نمی کنند بلکه به مشکلات اضافه می کنند. فساد، فقر، بیکاری به حداکثر خود رسیده است. دولت اقلیم به حرف مخالفان گوش نمی کند و انتخابات جدید هم برگزار نمی کنند. آیا گزینه دیگری جز اعتراض و تظاهرات در مقابل ما وجود دارد؟

دو حزب رقیب "اتحادیه میهنی" و "دموکرات" کنترل کردستان عراق را در دست دارند و سمت های کلیدی دولت منطقه ای را از آن خود کرده اند. این دو حزب توسط دو خانواده طالبانی و بارزانی اداره می شوند.

این تجمع اعتراضی و سرکوب پلیس در کردستان عراق همزمان با تجمع و تحصن معترضان صدری در محل پارلمان عراق است.

عراق دارای یک منطقه فدرالی  به نام اقلیم کردستان عراق است. این منطقه دارای پلیس، کابینه، نخست وزیر، سیستم قضایی، پلیس و نیروهای امنیتی ویژه خود است. دولت مرکزی هر ساله درصد مشخصی از بودجه عمومی کشور را به صورت یک جا اما به صورت ماهانه، به کردستان عراق اختصاص می دهد.

تماشاخانه ببینید| ۷۷ سال پیش در چنین روزی؛ بمباران اتمی هیروشیما توسط آمریکا ببینید| شیوع "وبا" در نیمه غربی کشور/ خطر همه‌گیری وبا چقدر جدی است؟ فیلم های دیگر

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: برگزاری تظاهرات کردستان عراق نیروهای امنیتی پارلمان عراق حزب کردی نسل جدید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۹۳۱۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد

به نقل از المعلومه، ادامه دخالت‌های «النا رومانوسکی» سفیر آمریکا در امور امنیتی و مسائل اجتماعی عراق، واکنش محافل عراقی را به همراه داشته است.

در این راستا «رفیق الصالحی» نماینده فراکسیون پارلمانی صادقون عراق خواستار اخراج سفیر آمریکا از کشورش به خاطر اظهارات مداخله جویانه او شد.

وی با بیان اینکه اظهارات اخیر سفیر واشنگتن در بغداد مردود و نیازمند موضع ملی برای بیرون راندن آن از عراق است، تاکید کرد: رومانوسکی ملت و دولت عراق را بسیار خوار و خفیف کرده و تداوم تحرکات وی خطرناک است و تبعاتی برای حاکمیت کشور به همراه دارد.

به گفته الصالحی، این قبل تحرکات آمریکا، دخالت آشکار در امور داخلی عراق است.

«نیسان الزایر» عضو کمیسیون حقوق بشر پارلمان عراق نیز اظهارات رومانوسکی درباره اصلاح قانون مبارزه با فحشا و بی بندو باری جنسی در مجلس عرا، را مورد انزجار قرار داد.

«یاسر الحسینی» دیگر نماینده مجلس عراق نیز گفت: ما نمی‌پذیریم که سفیر آمریکا در بغداد خود را رئیس جمهور عراق بداند. دخالت‌های وی مخرب است، از این رو از دولت می‌خواهیم که قیمومیت آمریکا بر عراق را متوقف کند.

وی به دخالت‌های سفیر آمریکا در عراق در امور امنیتی و مسائل اجتماعی در کشورش اشاره کرد و خواستار واکنش دولت و وزارت خارجه عراق در قبال تحرکات سفیر آمریکا در بغداد شد.

پیش از این نیز «علی جابر التمیمی» کارشناس مسائل حقوقی عراق با اشاره به اینکه، رومانسکی قانون‌های بین المللی را در خصوص این کشور نقض کرده، گفته بود: رومانسکی به قانون مبارزه با فحشا در عراق اعتراض کرده که این اقدام در تضاد با مفاد یک، ۲ و سه منشور سازمان ملل و ماده ۲۷ توافقنامه راهبردی امضا شده با طرف آمریکایی در سال ۲۰۰۸ به شمار می‌رود.

وی افزود: بدین ترتیب عراق حق دارد سفیر آمریکا را بر اساس توافقنامه وین سال ۱۹۶۱ بند مربوط به تعیین روابط دیپلماتیک از این کشور اخراج کند. بر اساس ماده ۹ توافقنامه وین، هر کشوری می‌تواند هر سفیر نامطلوبی را اخراج کند.

در همین حال، «ابتسام الهلالی» رئیس فراکسیون المنتج الوطنی در پارلمان عراق نیز تاکید کرده بود: سفیر آمریکا در عراق برای گسترش انحرافات اخلاقی و همجنس گرایی در این کشور تلاش می‌کند.

وی افزود: ما شاهد اقدامات پارلمانی در عراق برای جلوگیری از تحرکات آمریکا در این کشور در راستای گسترش انحرافات اخلاقی و همجنس گرایی هستیم. اقدامات سفیر آمریکا به ویژه در خصوص حمایت از همجنس گرایی در جامعه عراق نگران کننده است.

الهلالی ادامه داد: ما باید از طریق کانال‌های قانونی و دیپلماتیک در برابر پیاده شدن این پروژه‌ها در عراق وارد عمل شویم. اقدامات سفیر آمریکا در راستای اجرای راهبرد این کشور با حمایت برخی کشور‌های غربی انجام می‌شود.

به گزارش ایرنا، پارلمان عراق اخیرا با وجود مخالفت‌ها از سوی آمریکا و برخی کشور‌های اروپایی، قانون جرم‌انگاری همجنس‌گرایی در این کشور را با یک اصلاحیه به تصویب رساند.

پارلمان عراق با اعمال اصلاحیه‌ای در قانون قبلی که روابط همجنس‌گرایانه و تغییر جنسیت را جرم تلقی می‌کرد، مجازات تعیین شده برای این جرائم را از اعدام به ۱۵ سال حبس تغییر داد و آن را به تصویب رساند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • تشدید اعتراضات در مقابل پارلمان گرجستان
  • اعلام بازداشت بیش از ۱۵۰۰ دانشجو در دانشگاه های آمریکا/برگزاری بیش از ۲ هزار تظاهرات در نیویورک/ وحشت دموکرات‌ها از ادامه اعتراضات دانشجویی در آستانه انتخابات
  • دستگیری قاتل مست دو زن در عروسی
  • ماجرای تلخ عروسی‌هایی که تبدیل به عزا می‌شوند
  • نماینده پارلمان عراق: سفیر آمریکا از عراق اخراج شود
  • خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد
  • قتل برادر با شلیک گلوله/ کشف میلیاردها تومان چک خون‌آلود در جیب مقتول
  • تجمع حامیان و مخالفان قانون ماموران خارجی در تفلیس
  • مقامات عراقی در حال تحقیق درباره قتل یک اینفلوئنسر هستند
  • درخواست نمایندگان پارلمان اروپا برای تقویت دفاع ضد جاسوسی