Web Analytics Made Easy - Statcounter

روز پنجم محرم الحرام؛ بسته شدن مسیر کوفه به کربلا

در «عوالم العلوم» نوشته شده است که در روز پنجم ماه محرم الحرام، عبیدالله بن زیاد، شخصی به نام «شبث بن ربعی» را به همراه یک هزار نفر به طرف کربلا فرستاد و در «مقتل الحسین» نقل است: «عبیدالله بن زیاد در این روز دستور داد تا شخصی به نام «زجر بن قیس» بر سر راه کربلا بایستد و هرکسی را که قصد یاری امام حسین (ع) داشته است و بخواهد به سپاه امام حسین (ع) ملحق شود به قتل برساند و همراهان این مرد ۵۰۰ نفر بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

روز ششم محرم الحرام؛ یاری طلبی حبیب از بنی اسد

در «الوقایع و الحوادث» نوشته شده است: «در شب ششم محرم الحرام، جناب حبیب بن مظاهر اسدی با اذن امام حسین (ع) برای آوردن یاور و کمک، به قبیله بنی اسد رفت.

اسدیان پذیرفتند و حرکت کردند، ولی جاسوسان به عمر بن سعد خبر دادند و او عده‌ای را فرستاد تا مانع آن‌ها شوند. لذا، درگیری رخ داد که در این میان، جمعی از بنی اسد شهید و زخمی و بقیه ناگزیر به فرار شدند و حبیب به خدمت حضرت آمد و جریان را عرض کرد.»

در «از مدینه تا مدینه» نوشته شده است که به نقلی، در این روز، عمر بن سعد، شیث بن ربعی خبیث را همراه سه هزار مرد سفاک با کوبیدن طبل و دهل کنار فرات فرستاد که اطراف آن را به محاصره درآوردند.»

روز هفتم محرم الحرام؛ منع آب از امام حسین (ع)

در «انساب الاشراف» نقل است: «عبیدالله به عمر بن سعد دستور داد بین امام حسین (ع) و یاران و آب فرات فاصله ایجاد کند و اجازه نوشیدن آب به آن‌ها ندهد.»

در «ارشاد شیخ مفید» نقل است: «عبدالله بن حصین ازدی فریاد برآورد:‌ای حسین! این آب را دیگر بسان رنگ آسمانی نخواهی دید!
به خدا سوگند که قطره‌ای از آن را نخواهی آشامید تا از عطش جان دهی!»

امام علیه السلام فرمودند: خدایا! او را از تشنگی بکُش و هرگز او را مشمول رحمت خود قرار نده.»

حمید بن مسلم می‌گوید: به خدا سوگند که پس از این گفتگو به دیدار او رفتم در حالی که بیمار بود، دیدم که آن قدر آب می‌آشامید تا شکمش بالا می‌آمد و آن را بالا می‌آورد و باز فریاد می‌زد: العطش! باز آب می‌خورد، ولی سیراب نمی‌شد. چنین بود تا به هلاکت رسید.»

روز هشتم محرم الحرام؛ قحط آب در خیمه‌های حسینی

در «الوقایع و الحوادث» نوشته شده است: «در روز هشتم محرم الحرام، آب در خیمه‌های سیدالشهداء (ع) نایاب شد.»

در «بحارالانوار» نقل است: حضرت فرمودند: «ای پسر سعد! آیا با من مقاتله می‌کنی و از خدا هراسی نداری؟

ابن سعد گفت: «اگر از این گروه جدا شوم، خانه ام را خراب و اموالم را از من می‌گیرند و من بر حال افراد خانواده ام از خشم ابن زیاد بیمناکم.»
حضرت فرمودند: «تو را چه می‌شود؟ خدا جان تو را به زودی در بستر بگیرد و تو را در روز قیامت نیامرزد. گمان می‌کنی که به حکومت ری خواهی رسید؟ به خدا سوگند از گندم ری نخواهی خورد.»

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: روز تاسوعا و عاشورا دهه اول محرم واقعه عاشورا نوشته شده محرم الحرام امام حسین بن سعد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۹۳۸۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«چندهیچ» نمایشنامه خوانی می‌شود/ سرانجام وقایع جنگ در پنج گویش

به گزارش خبرنگار مهر، «چندهیچ» به نویسندگی مریم یاسین‌زاده و کارگردانی رومینا مهدوی که نگاهی متفاوت به جنگ دارد و روایتی از سرانجام وقایع جنگ با پنج گویش مختلف است، در پردیس تئاتر شهرزاد نمایشنامه خوانی می شود.

رومینا مهدوی کارگردان این نمایشنامه‌خوانی در این باره توضیح داد: در این وضعیت که دل نگرانی‌های زیادی برای جنگ وجود دارد خواستم با اجراخوانی این نمایشنامه از همه جوانب تاثیرات جنگ در زندگی مردم آگاه شویم. به امید روزی که صلح در تمام جهان برقرار باشد.

این اجراخوانی به صورت محدود و در روزهای ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت برگزار می‌شود. تارا قبادی، پویا رجبی، حسین ملکی، سروشا فاضلی، غزل کوچک‌بیگ و مهیار کشاورز نقش‌خوان‌های این اجرا هستند.

دیگر عوامل این نمایشنامه‌خوانی عبارتند از دستیار کارگردان: مهسا کرم وندی، روابط‌عمومی: هما اعرابی، آهنگساز: ارشیا مستوفی، پوستر و تبلیغات: سهیل فلاح و عکاس: پرنیا خوشرو.

کد خبر 6090085 آروین موذن زاده

دیگر خبرها

  • الگوی مکتب دانشگاهی انقلاب اسلامی را استخراج کردیم
  • کُرسی آینده‌پژوهی یونسکو به قزوین آمد
  • سفر حسین حسینی به تبریز با وجود محرومیت
  • نگاهی به آمار رویارویی ۲ تیم استقلال و تراکتور
  • آزادی ۱۸ زندانی سبزواری در پویش ملی «نذر هشتم»
  • «چندهیچ» نمایشنامه خوانی می‌شود/ سرانجام وقایع جنگ در پنج گویش
  • نگاهی متفاوت به جنگ در تئاتر/ روایتی به پنج گویش متفاوت از  سرانجام وقایع جنگ
  • مریم خمینی نوه امام در خارج از کشور چه کاره است؟
  • کتاب «رازهای زیارت اربعین» روانه بازار نشر شد
  • هر صبح و شام در آستانه مقدسه رضوی قرآن تلاوت نمایند / نگاهی به شواهد تاریخی درباره پیشینه قرائت قرآن در حرم مطهر امام رضا(ع)