Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران به زودی چند صد پهپاد به روسیه صادر می‌کند. این ادعایی بود که جیک سالیوان -مشاور امنیت ملی آمریکا- عصر دوشنبه ۲۰ تیر (۱۱ ژوئیه) در نشستی خبری مطرح کرد. سه‌شنبه ۲۷ اردیبهشت نیز کارخانه تولید پهپاد تمام‌ایرانی ابابیل۲ در تاجیکستان و با حضور مقامات دو کشور افتتاح شده بود. ژنرال مکنزی –فرمانده سنتکام (ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده)- در مورد پهپادهای کوچک و متوسط مسلح ساخت ایران می‌گوید: «(این پهپادها) یک تهدید جدید و پیچیده برای نیروهای ما و شرکا و متحدان ما هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای اولین بار از زمان جنگ کره، ما بدون برتری کامل هوایی در حال عملیات هستیم.» به دلیل همین اعتراف در مورد کیفیت پهپادهای ایرانی، می‌توان به تصاحب بخش قابل توجهی از بازارهای جهانی تا سال ۲۰۲۸ امیدوار بود. به‌نظر می‌رسد ایران بتواند با یک برنامه‌ریزی شش ساله، ۲۵ درصد بازار (معادل ۶.۵ میلیارد دلار) را از آن خود کند.

قدرت رقابت بالا

ارزش بازار پهپادهای نظامی در دنیا در سال ۲۰۲۱، ۱۱.۳ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود. همچنین برآورد شده است که این رقم تا سال ۲۰۲۸ به ۲۶.۱ میلیارد دلار برسد. ترکیه در سال ۲۰۲۱، بیش از ۳ میلیارد دلار از ارزش بازار را از آن خود کرد؛ به عبارت دیگر این کشور در سال میلادی گذشته، بیش از ۲۵ درصد بازار را در اختیار داشت. از ارزش صادرات پهپاد ایران در بازارهای جهانی، اطلاعاتی در دست نیست. ترکیه نسبت به کشورمان، سهم بیشتری در بازارهای جهانی دارد اما پهپادهای ایرانی قدرت رقابت با محصولات این کشور را دارند. پیش‌تر که ترکیه به شورشیان اتیوپی پهپاد فروخته بود، ارتش این کشور توانست با خرید پهپادهای ایرانی، توازن را به نفع خودش تغییر دهد. همچنین ترکیه قبل از شروع جنگ روسیه و اوکراین، کی‌یف را به پهپادهای بیرقدار مجهز کرد و مدعی بود که این نوع پهپاد در ردیف بهترین پهپادهای دنیا قرار دارد. این در حالی است تجربه‌ی روس‌ها در جنگ اوکراین نشان داد که این پهپادها بسیار آسیب‌پذیرند.

ظرفیت ۶.۵ میلیارد دلاری

کشورهایی مانند ایران و ترکیه نسبت به اروپایی‌ها در تولید پهپاد مزیت نسبی دارند و می‌توانند با قیمت تمام‌شده‌ی بسیار کمتر، این محصول را تولید کنند. بنابراین در بازار کشورهای با درآمد متوسط و اندک، دست برتر را دارند. حال اگر ایران بتواند کیفیت بالا و برتری تکنولوژیک پهپادهایش نسبت به مشابه ترکیه‌ای را در میدان عمل ثابت کند، می‌توان انتظار داشت که تا سال ۲۰۲۸ دست‌کم بتواند جای ترکیه را در بازار گرفته و ۲۵ درصد ارزش بازار جهانی پهپادها را از آن خود کند؛ یعنی چیزی معادل ۶.۵ میلیارد دلار. احداث خط تولید در ونزوئلا و تاجیکستان و برنامه‌ی صادرات صدها پهپاد به روسیه نشان می‌دهد این رقم دور از دسترس نیست. این رقم تقریباً معادل کل صادرات ایران به ترکیه در سال ۱۴۰۰ است. بنابراین صادرات پهپاد (و به‌طور کلی تسلیحات) می‌تواند ارزآوری قابل توجهی برای کشورمان داشته باشد.

بیشتر بخوانید :

پهپادهای ایرانی وارد جنگ اوکراین شده اند؟ نیویورک‌تایمز: ایران به یک بازیگر جهانی در صادرات پهپاد تبدیل شده است مهمان مجازی شهر پنهان پهپادهای ارتش شوید / آنچه نادیدنی است ، آن بینی ... + جزئیات و عکس ها تفسیر عکس ها تا یک ماه طول می کشید / رزمندگان دفاع مقدس از چه سالی به موشک و پهپاد دست یافتند؟

درآمدزایی مستقیم و غیرمستقیم

قدرت پهپادی و به طور کلی تسلیحاتی علاوه بر درآمدزایی مستقیم، اثرات مثبت غیرمستقیم بر اقتصاد ایران نیز دارد. به‌طور مثال، راه‌اندازی خط‌ تولید پهپاد در تاجیکستان، علاوه بر درآمدزایی اقتصادی دو هدف دیگر را نیز دنبال می‌کرد؛ یکی تقویت این کشور برای مقابله با خطر احتمالی طالبان در آینده و دیگری اطمینان‌دادن به تاجیکستان در این مورد که ایران به دنبال حمایت از کودتا در این کشور نیست. اعتمادسازی امنیتی، می‌تواند زمینه را برای تقویت همکاری‌های اقتصادی نیز فراهم کند. تجارت بین دو کشور در سال ۲۰۲۰ معادل ۵۵ میلیون دلار بود. این رقم در سال ۲۰۲۱ به ۱۲۱ میلیون دلار رسید. به‌نظر می‌رسد در سال جاری و پس از احاث خط تولید پهپاد ایرانی در این کشور، تقویت اعتماد بین دو کشور همسایه به استمرار رشد تجارت دوجانبه منجر شود. بنابراین به‌نظر می‌رسد ایران با تمرکز بر مزیت تکنولوژی خود در صنعت پهپاد می‌تواند بخش قابل توجهی از بودجه‌ی مورد نیاز برای تامین امنیت ایران در منطقه را از این طریق به دست آورده و وابستگی بودجه‌ی نظامی به نفت را کاهش دهد.

21212

کد خبر 1659676

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: پهپاد هواپیمای بدون سرنشین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و آمریکا ۶ ۵ میلیارد دلار پهپادهای ایرانی تولید پهپاد تا سال ۲۰۲۸

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۹۴۵۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سنتکام مدعی رهگیری و انهدام پهپادهای یمن شد

به گزارش خبرگزاری مهر، فرماندهی مرکزی نظامی آمریکا در غرب آسیا موسوم به سنتکام در حساب کاربری خود در شبکه ایکس مدعی رهگیری و انهدام پهپاد نیروهای یمنی شد.

در همین ارتباط نیز، سنتکام ادعا کرده است که تقریباً ساعت ۲ بعد از ظهر (به وقت صنعا) در ۲ می ۲۰۲۴، نیروهای فرماندهی مرکزی ایالات متحده (USCENTCOM) با موفقیت سه سامانه هوایی بدون سرنشین (UAS) را در منطقه تحت کنترل یمن، رهگیری و منهدم کردند.

سنتکام افزود: «مشخص شد که این سیستم‌ها تهدیدی قریب الوقوع برای ایالات متحده، نیروهای ائتلاف و کشتی‌های تجاری در منطقه هستند. این اقدامات برای محافظت از آزادی دریانوردی و ایمن‌تر کردن آب‌های بین‌المللی برای کشتی‌های آمریکایی، ائتلاف و کشتی‌های تجاری انجام می‌شود.»

روز گذشته نیز فرماندهی مرکزی نظامیان آمریکایی در منطقه موسوم به سنتکام با انتشار بیانیه‌ای در ایکس (توئیتر پیشین) اعلام کرده بود که بعد از ظهر (به وقت صنعا )۳۰ آوریل، نیروهای فرماندهی مرکزی ایالات متحده با موفقیت یک قایق سطحی بدون سرنشین (USV) را در مناطق تحت کنترل نیروهای یمنی در یمن منهدم کردند. سنتکام در ادامه ادعای خود افزود: مشخص شد که قایق سطحی یک تهدید قریب الوقوع برای ایالات متحده، نیروهای ائتلاف و کشتی‌های تجاری در منطقه است. این اقدامات برای محافظت از آزادی دریانوردی و ایمن‌تر کردن آب‌های بین‌المللی برای کشتی‌های تجاری ایالات متحده، ائتلاف و تجاری انجام می‌شود.

دو هفته پیش نیز، فرماندهی مرکزی آمریکا در منطقه موسوم به سنتکام در حساب کاربری خود در ایکس اعلام کرد که در ۱۶ آوریل بین ساعت ۱۰:۵۰ صبح تا ۱۱:۳۰ صبح (به وقت صنعا)، نیروهای فرماندهی مرکزی ایالات متحده با موفقیت با دو هواپیمای بدون سرنشین (پهپاد) در یمن درگیر شدند و آن‌ها را سرنگون کردند.

سنتکام در ادامه ادعا کرده بود است که هیچ تلفات یا خسارتی توسط کشتی‌های تجاری ایالات متحده، ائتلاف یا تجاری گزارش نشده است و مشخص شد که پهپادها تهدیدی قریب الوقوع برای کشتی‌های تجاری ایالات متحده، ائتلاف و تجاری در منطقه هستند. این اقدامات برای محافظت از آزادی دریانوردی و ایمن‌تر کردن آب‌های بین‌المللی برای کشتی‌های تجاری ایالات متحده، ائتلاف و تجاری انجام می‌شود.

پیشتر نیز ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا موسوم به سنتکام با صدور بیانیه‌ای مدعی شده بود که یک موشک بالستیک یمنی را منهدم کرده است. سنتکام ادعا کرد که نیروهای آمریکایی ساعت ۱ عصر روز پنجشنبه به وقت صنعا یک موشک بالستیک ضد کشتی یمنی را بر فراز دریای سرخ منهدم کرده‌اند. در ادامه این بیانیه آمده بود: گزارشی در خصوص آسیب جانی یا زیان مالی در کشتی‌های آمریکایی، کشتی‌های ائتلاف یا کشتی‌های تجاری گزارش نشده است.

گفتنی است یمن اعلام کرده که در راستای حمایت از مردم و مقاومت فلسطین اجازه نخواهد داد کشتی‌های صهیونیست یا کشتی‌هایی که مقصد آن‌ها بندرهای اراضی اشغالی است از دریای عرب و دریای سرخ عبور کنند. ارتش یمن عملیات‌های موفقیت‌آمیزی را در این چارچوب به انجام رسانده و آسیب‌های اقتصادی فراوانی را به بندرهای جنوبی اراضی اشغالی وارد آورده است. اما در مقابل، ائتلاف آمریکایی- انگلیسی در حمایت آشکار از جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین در غزه، به بهانه حمایت از دریانوردی در دریای سرخ چندین بار اراضی یمن را مورد هجوم قرار داده است.

کد خبر 6095414

دیگر خبرها

  • ۸۲ کشور خریدار خرمای ایرانی
  • میزان صادرات نفت اعلام شد/ تراز تجاری ایران در این وضعیت است
  • رانت ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • سنتکام مدعی رهگیری و انهدام پهپادهای یمن شد
  • رانت شیرین ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • افزایش تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار+ فیلم
  • صادرات ۴.۱ میلیارد دلاری نفت/ تراز تجاری مثبت شد
  • واکنش رسانه اصولگرا به گزارش بی‌بی‌سی درباره نیکا شاکرمی و موضع گیری زیباکلام
  • طلا دوباره اوج گرفت/ قیمت جدید طلا ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • مردم این کشورها کُشته مُرده بستنی ایرانی هستند