Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@04:06:27 GMT

چگونه شهرهای پایدارتری داشته باشیم؟

تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۹۴۷۸۴

چگونه شهرهای پایدارتری داشته باشیم؟

پیشرفت شهرها، افزایش شهرنشینی و گسترش بحران وضعیت اضطراری آب‌وهوا، دولت‌های شهری را ترغیب کرده است تا در همکاری با بخش‌های خصوصی نسبت به ایجاد شهرهای پایدار اقدام کنند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، با پشت سر گذاشتن چهارمین انقلاب صنعتی، شرکت‌ها به منظور رسیدگی به بعضی از بزرگترین چالش‌های جهان از جمله توسعه شهرهای پایدار، در حال تلاش برای دست‌یابی به موقعیت‌هایی در راستای مشارکت با دولت‌ها هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهرنشینی همواره در حال گسترش است و انتظار می‌رود تا سال ۲۰۳۰ بیش از ۷۰ درصد از جمعیت جهان در شهرها ساکن شوند. این روند نیاز فوری به استفاده کارآمدتر از انرژی، تولید انرژی پاک‌تر و ذخیره‌سازی انرژی مقرون‌به‌صرفه دارد. در این شرایط، بخش‌های دولتی درحالی‌که وظیفه رهبری کردن اوضاع را برعهده دارند باید با بخش خصوصی همکاری نزدیکی داشته باشد تا سیاست‌ها، برنامه‌ها و پروژه‌هایی را که کارایی و پایداری شهری را بهبود می‌بخشد، به‌سرعت به مرحله اجرا درآورند.

افزایش کارایی شهری باید اولویتی برای رهبران در همه سطوح باشد چراکه تلاش‌های جهانی در راستای ارتقای کیفیت زندگی ساکنان شهر و رسیدگی به چالش‌های بزرگ تغییرات آب‌وهوایی جهانی، امنیت انرژی و توسعه اقتصادی قرار گرفته است. تعدادی از مشارکت‌های جهانی به ایجاد قابلیت و ظرفیت از طریق افزایش همکاری بین بخش‌های دولتی و خصوصی کمک می‌کنند. با وجود تعداد بی‌سابقه‌ای از شهرها، مشاغل و مؤسسات که در جریان COP-21 پاریس تعهدات بلندپروازانه‌ای را منعقد کرده‌اند، اکنون زمان استفاده از تجربه، منابع و راه‌حل‌های بخش خصوصی به همراه رهبری دولت‌های محلی برای تسریع اقدامات در جهت بهره‌وری شهری و شهرهای پایدار است.

ضرورت شهرهای پایدار

ساختمان‌ها مسئول انتشار بیش‌از یک سوم گازهای گلخانه‌ای در سطح جهان هستند. مقرون‌به‌صرفه‌ترین زمان برای کاهش مصرف انرژی در ساختمان‌ها قبل از ساخت آن‌ها است که می‌تواند تا ۵۰ درصد کاهش مصرف انرژی و بازده مثبت سرمایه‌گذاری را به همراه داشته باشد حال‌آن‌که مقاوم‌سازی بناهای موجود به‌واسطه بهره‌وری انرژی به ۱۵ تا ۴۰ درصد صرفه‌جویی در هزینه‌های انرژی می‌شود.

اتخاذ و اجرای قوانین ساختمانی، تعیین اهداف کاهش انتشار و اتخاذ سیاست‌های ساخت‌وسازهای پایدار، ایجاد برنامه‌های مقاوم‌سازی برای ساختمان‌های بخش دولتی و خصوصی، معرفی برنامه‌های صدور گواهینامه، معیار و شفافیت، پذیرش مدل‌ها و برنامه‌های مالی نوآورانه و هماهنگی تلاش‌های دولت مرکزی با تأسیسات محلی از بهترین شیوه‌های بهبود بهره‌وری انرژی ساختمان برای توسعه شهرهای پایدار هستند. با این وجود و به‌رغم دستیابی به نتایج امیدوارکننده، تنها تعداد کمی از شهرهای جهان مجموعه‌ای جامع از این عناصر را برای پایدار شدن به مرحله اجرا درآورده‌اند.

مؤسسه منابع جهانی (WRI)، برنامه محیط‌زیست سازمان ملل‌متحد (UNEP) و تسهیلات جهانی محیط‌زیست، در راستای کمک به توسعه شهرهای پایدار، طی COP-21 در پاریس، توسعه «شتاب‌دهنده کارایی ساختمان» را معرفی کردند که مشارکتی بین WRI، ابتکار انرژی پایدار سازمان ملل برای همه (SE4ALL) و سایر سازمان‌ها و شرکای صنعتی از جمله شورای بین‌المللی ابتکارات محیطی محلی (ICLEI)، انجمن جهانی رشد سبز، «جانسون کنترلز» و «اینگرسول‌رند» است. این برنامه بر دو برابر کردن نرخ بهبود بهره‌وری انرژی جهانی تمرکز دارد که نخستین بار در نشست سالانه ۲۰۱۴ در «داووس» مطرح شد و مکزیکوسیتی یکی از اولین شهرهایی بود که آن را موردتوجه قرار داد.

توسعه شهرهای پایدار

ساختمان‌ها فرصتی عالی برای بهبود کارایی شهری در بخش تقاضا محسوب می‌شوند و سیستم‌های انرژی منطقه شاهد افزایش علاقه به پایداری شهری در بخش عرضه هستند. سیستم‌های انرژی منطقه‌ای مدرن، گرمایش و سرمایش متمرکز مناطق شهری را با افزایش بهره‌وری تا ۸۰ الی ۹۰ درصد نسبت به راه‌حل‌های معمولی فراهم می‌کند. امروزه انرژی‌های تجدیدپذیر بیش از ۵۰ درصد از گرمای تولیدی مشترک را برای ۵۰۰ هزار خانوار تأمین می‌کند.

جدای از دولت‌هایی که روی توسعه شهرهای پایدار کار می‌کنند، برخی از مؤسسات نیز از قافله عقب نمانده‌اند. دانشگاه استنفورد استراتژی نوآورانه‌ای را برای بهره‌وری انرژی و فناوری نوین انرژی منطقه اجرا کرده است. با هدایت اهداف ایالت کالیفرنیا برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و مصرف آب، دانشگاه با راه‌اندازی نیروگاه حرارتی و برق ترکیبی و ساخت یک سیستم انرژی مرکزی جدید با بهره‌وری آب و انرژی، برنامه‌ای را برای کاهش مصرف انرژی ساختمان تا ۳۰ درصد کمتر از استاندارد، افزایش تولید انرژی تجدیدپذیر به ۷۳ مگاوات و از کار انداختن استفاده از گاز طبیعی موجود توسعه داده است.

سیستم انرژی جدید ۹۰ درصد نیازهای گرمایشی دانشگاه را از چیلرهای بازیابی گرما تأمین می‌کند و مصرف آب را تا ۱۵ درصد کاهش می‌دهد. این طراحی شامل سیستم‌های ذخیره‌سازی آب سرد و گرم است که توسط الگوریتم‌های کنترل پیش‌بینی پیچیده مدیریت می‌شوند که شرایط آب‌وهوایی، انرژی مورد نیاز دانشگاه و هزینه‌های انرژی را از ۱۰ روز قبل پیش‌بینی می‌کنند.

کد خبر 594090

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهای جهان اقدامات شهرهای جهان شهرنشینی شهر شهر پایدار بهره وری بهره وری انرژی در ساختمان برنامه ریزی توسعه شهری توسعه شهری طرح هاي توسعه شهري توسعه شهر ویژگی های شهر پایدار پایداری شهری چالش هاي شهرنشيني توسعه شهرنشینی افزایش شهرنشینی توسعه پایدار شهری توسعه پایدار توسعه توسعه پایدار شهر طرح توسعه شهری ارتقا بهره وری انرژی پاک در ساختمان انرژی پاک شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق توسعه شهرهای پایدار بهره وری انرژی ساختمان ها برنامه ها دولت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۹۴۷۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش‌های هسته‌ای تسهیل کننده نیمی از اهداف توسعه پایدار

 رئیس انجمن هسته‌ای ایران در آغاز به کار نخستین کنفرانس بین المللی فناوری علوم وفنون هسته‌ای ۲۰۲۴ در اصفهان، فناوری هسته‌ای را یکی از فناوری‌های کاملا اثبات شده در پاسخ دقیق به برخی از چالش‌ها دانست و گفت: رویداد‌های بین المللی و نشست‌های علمی در حوزه فناوری هسته‌ای دستیابی به اهداف توسعه پایدار وپاسخ و راه حل چالش‌های پیش رو در امنیت انرژی وتامین انرژی وتامین غذا که مستقیم با حیات انسان در ارتباط است را می‌تواند تسهیل کند.


جواد کریمی ثابت افزود: برگزاری این نشست‌ها بستری مناسب برای یافتن راه حل‌هایی برای این موضوع است.


او گفت: در این راستا، ایران ظرفیت تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای را در دستور کار قرار داده است ومسئولان جمهوری اسلامی ایران با تمرکز بر تعهدات خود در حوزه فناوری هسته‌ای وبرنامه‌های تولید این میزان برق هسته‌ای را با جدیت دنبال می‌کنند.


رئیس انجمن هسته‌ای ایران افزود: این کنفرانس در ۱۶ پنل و ۱۳ محور فعالیت خود را آغاز کرده است و فناوری هسته‌ای در کشور ایران به بلوغ رسیده و این بلوغ را در ارائه مقالات وسخنرانی‌ها و نمایشگاه‌ها قابل مشاهده است.


سی‌اُمین کنفرانس ملی هسته‌ای ایران و نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ۲۰۲۴ با حضور ۵۰ دانشمند هسته‌ای از پنج قاره جهان در اصفهان تا دو روز دیگر ادامه دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • همایش‌های هسته‌ای تسهیل کننده نیمی از اهداف توسعه پایدار
  • ۱۷ درصد وسعت گناباد و شهرهای توابع آن مشمول بازآفرینی شهری قرار گرفت
  • افتتاح بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی انشعابی استان تهران به دست هایپراستار
  • وزیر خارجه: قطع روابط با اسرائیل در توقف نسل کشی مهم است
  • رشد اقتصادی پایدار در صنعت نفت با بهینه‌سازی مصرف انرژی
  • رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران
  • چگونه در طول روز پر انرژی باشیم؟ 
  • هندبالیست‌هایی که تنها ۳۰ درصد قرارداد گرفته‌اند
  • رژیم اسرائیل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است
  • متن سخنرانی امیرعبداللهیان در اجلاس گامبیا