Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، دکتر حمید سوری، درباره طول دوره ابتلا به اُمیکرون و چگونگی انتقال آن، گفت: باید توجه کرد که در کرونای اُمیکرون ممکن است فرد مبتلا باشد، اما بیماری‌اش بدون علامت باشد و مشخص نباشد. با این حال فرد مبتلا حتی بدون علامت، می‌تواند بیماری را به دیگران منتقل کرده و افراد دیگر را به بیماری و حتی به فرم‌های شدید بیماری مبتلا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باید توجه کرد که طول دوره بیماری معمولا حدود سه هفته است و طول دوره‌ای که فرد می‌تواند بیماری را به دیگران منتقل کند نیز حدود دو هفته است. بنابراین مهم است که در این مدت مراقبت‌های لازم انجام شود.

لانگ‌کووید چیست؟

وی افزود: در عین حال در بیماری کووید۱۹، ۲۰ تا ۳۰ درصد موارد ابتلا به لانگ کووید یا کووید طولانی مدت تبدیل می‌شوند. البته باید توجه کرد که در لانگ‌کووید، شدت بیماری به شدت دوره حادش نیست و به مرور زمان عوارضش کمتر می‌شود. طیف متنوعی هم دارد. در عین حال لانگ کووید ممکن است فرد را تا هفته‌ها و ماه‌ها دچار اختلالات گوارشی کند یا بی حالی و بی حسی، تب‌های خفیف، بی اشتهایی، کاهش حس بویایی و چشایی و... برایش ایجاد کند.

علت بروز لانگ‌کووید مشخص نیست

سوری با بیان اینکه درباره علت بروز لانگ‌کووید بررسی‌هایی شده، اما هنوز نمی‌دانیم که علت آن چیست، گفت: در عین حال در لانگ‌کووید ممکن است PCR مثبت باشد یا نباشد و خیلی چارچوب آن مشخص نیست و در افراد مختلف متفاوت است. بنابراین وقتی بیماری برای هفته‌ها و ماه‌ها ادامه داشته باشد، لانگ‌کووید محسوب می‌شود. برای لانگ‌کووید از هشت یا ۱۲ هفته را مبنا در نظر می‌گیرند. ما هنوز نمی‌دانیم که تعداد دقیق افراد مبتلا به لانگ‌کووید چقدر است. زیرا دامنه شدت آن بسیار متغیر و متفاوت است. معمولا عمده لانگ‌کوویدها مانع فعالیت‌های روزمره افراد نمی‌شود. با این حال در برخی افراد هم ممکن است عوارض بیماری تا مدت‌ها آزارشان دهد.

وی با بیان اینکه موارد خطرناک لانگ‌کووید خیلی معدود است، گفت: حداکثر زمانی هم که لانگ‌کووید طول می‌کشد، مشخص نیست. البته مدت زیادی هم نیست که از مفهوم لانگ‌کووید اطلاع داریم. در یکسالی که بر روی لانگ کووید تحقیقات جامع‌تری انجام شده، دیده شده که افرادی هستند که بیش از یکسال است دچار عوارض لانگ‌کووید هستند. گزارش‌ها می‌گویند به طور متوسط تا یکسال ممکن است طول بکشد.

سوری با بیان اینکه عوارض جانبی لانگ کووید هم بسته به افرادی است که دچار آن می‌شوند، گفت: به عنوان مثال سالمندان، افراد مبتلا به آسم، افراد دارای اضافه وزن، افراد سیگاری، افرادی که درمان‌های به موقع و مناسب دریافت نکرده‌اند و... ممکن است لانگ‌کووید برایشان با عوارض شدیدتر باشد. حتی درصدی از افرادی هم که واکسن تزریق کرده‌اند، ممکن است دچار لانگ‌کووید شوند، هرچند که شدتش کمتر خواهد بود.

وی با بیان اینکه توصیه‌ها برای افرادی که دچار لانگ‌کووید می‌شوند، عمدتا توصیه‌های مراقبتی است، گفت: به عنوان مثال برای خستگی افراد نباید خیلی به خودشان فشار وارد کنند و فعالیت‌هایشان را متناسب با ظرفیت و تحمل‌شان انجام دهند. سطح انرژی‌شان را در حدی نگه دارند که در طول روز بتوانند فعالیت‌های مستمر خود را ادامه دهند، استراحت کرده یا تمرین‌های ساده مانند پیاده‌روی داشته باشند. گاهی لانگ کووید بر روی خلق و خوی افراد تاثیر می‌گذارد که در صورت شدت گرفتن طبیعتا باید مشاوره روانشناختی بگیرند. همچنین به عنوان مثال افرادی که درد مفاصل و ... دارند، برخی تمرین‌های کششی می‌تواند کمک‌شان کند. افرادی که اختلالات گوارشی دارند، طبیعتا باید از مصرف غذاهایی که به این اختلالات دامن می زند، پرهیز کنند. بنابراین لانگ‌کووید می‌تواند در افراد مختلف وضعیت متفاوتی داشته باشد.

کد خبر 696356 منبع: ایسنا برچسب‌ها اميكرون كروناويروس كرونا در ايران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: اميكرون كروناويروس كرونا در ايران لانگ کووید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۹۵۳۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گوشت قرمز از مراکز معتبر و موردتایید دامپزشکی تهیه شود

بر اساس اعلام جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی، شهروندان گوشت قرمز را از مراکز معتبر و مورد تایید دامپزشکی تهیه کنند و از خرید گوشت‌های بازرسی‌نشده و بدون مهر دامپزشکی (کشتار غیرمجاز) جدا خودداری شود.

قصاب‌ها و افرادی که مستقیم با دام سر و کار دارند، یا در کار ذبح دام هستند، یا افرادی که دام را در منزل یا مجاورت منزل خود نگهداری می‌کنند، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌های مشترک انسان و دام هستند؛ بنابراین این افراد باید از تماس مستقیم با حیوان و ترشحات آن، اجتناب کرده و افراد فعال در کشتارگاه‌ها هم باید از دستکش، چکمه و روپوش استفاده کنند، رعایت بهداشت فردی تنها راه پیشگیری از ابتلا به بیماری است.

گوشت‌هایی که خارج از زنجیره تولید دامپزشکی ذبح می‌شود اگر علائم بیماری نداشته باشد، بهتر است قبل از مصرف، برای از بین رفتن میکروب بیماری‌های احتمالی مشترک بین انسان و دام، به مدت ۲۴ ساعت داخل کیسه پلاستیکی در یخچال نگهداری شود.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • احتمال ابتلای مادران باردار به آلرژی در فصل بهار چقدر است؟
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • مصرف الکل‌های سمی در هر اندازه‌ای خطرناک است
  • مسکن‌ها؛ مهم‌ترین علت بروز سردرد‌های میگرنی!
  • الکل‌های دست‌ساز و قاچاق زمینه‌ساز بروز مسمومیت
  • مصرف الکل های سمی در هر اندازه ای خطرناک است
  • گوشت قرمز از مراکز معتبر و موردتایید دامپزشکی تهیه شود
  • ۵ درصد جرایم رانندگی اشتباه ارسال می‌شود/ دو علت بروز خطا
  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟