Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید محمد مهدی میرباقری شامگاه یکشنبه در شب تاسوعای حسینی در هیئت ثارالله که در مدرسه مبارکه فیضیه برگزار شد به بیان خصوصیات امتی که بر مدار امام حق شکل می‌گیرد، پرداخت و بیان داشت: خداوند متعال در سوره مبارکه آل عمران یکی از خصوصیات امتِ بر محور امام حق را، اعتصام باالله نامید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاد میرباقری ضمن معرفی امتی که معتصم باالله شده‌اند، افزود: بر اساس روایات، اهل بیت سلام الله علیهم همان‌هایی هستند که اعتصام به خداوند متعال پیدا کرده‌اند و اینکه گفته می‌شود، اهل بیت علیهم‌السلام معصوم‌اند، به همین دلیل است که امام معتصم به خداوند متعال و متصل به اوست.

وی افزود: برای امام، مسلم بودن به تسلیم محض خداوند متعال بودن است و برای دیگران، مسلم بودن به تسلیم محض در مقابل امام بودن است.

استاد سطوح عالی حوزه علمیه در ادامه با اشاره به بلوغِ اختیار در آخرت، بیان داشت: این گونه نیست که در بهشت، اختیار از انسان گرفته شود و انسان شبیه به چوب و سنگ شود، بلکه هر انسانی بعد از عبور از دنیا و برزخ و صحنه‌های قیامت، به درجه‌ای از شناخت می‌رسد که دیگر در بهشت یک نظام عصمت از روی اختیار تشکیل می‌شود و همه‌ی اهل بهشت در ظرف خودشان معصوم می‌شوند و از آنجایی که اعتصام به امام در بهشت کامل می‌شود، هیچ گونه غفلتی در میان اهل بهشت نیست.

استاد میرباقری ضمنِ جمع بندیِ خصوصیتِ اولِ امتِ بر محور امام حق، بیان داشت، خصوصیت «امت مسلمه»، این است که این امت خودشان متصل به امامشان هستند و امامشان معتصم باالله است.

عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه به تبیین دومین خصوصیت از امت بر محور امام حق پرداخت و افزود: تمایل دل‌ها به یکدیگر و در تعقیب آن، فداکاری و ایثار و دیگر خصوصیات و صفات حمیده از خصوصیات امتی است که روابطشان را بر محور امام تنظیم کرده‌اند. بر خلاف امت تشکیل یافته حول امام ضلال که دل‌هایشان پراکنده است و هر دل به سوی هوس و مطلوب خود می‌باشد، منتها این‌ها حول یکسری اصنام برای پیشبرد اهدافشان جمع شده‌اند.

وی در ادامه با تبیین خصوصیات جامعه بازار بیان داشت: جامعه بازار، جامعه‌ای است که هر کسی به دنبال منافع خود می‌باشد، حتی به قیمت تحقیر شدن و ضرر کردن دیگری. در این جامعه هر چه حرص و طمع و میل به برتری جویی بیشتر باشد، جامعه پیشرفت بیشتر و بهتری دارد.

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی میرباقری در ادامه افزود: رشته‌های ألفت میان مؤمنین به امام خود بر می‌گردد، مانند رشته‌های الفت در میان زائران اربعین و رشته‌های الفت در همین هیئت‌ها و عزاداری‌ها.

استاد سطوح عالی حوزه علمیه افزود: اعتصام به امام، مودت و اخوت سه مرحله تجلی رشته‌های محبت الهی در میان امت است که در عصر غیبت به خاطر ظاهر نبودن امام زمان علیه‌السلام، رشته‌های مودت و اخوت نیز به طور کامل نمایان نیست و در عصر ظهور امام زمان علیه‌السلام با کامل شدن رشته‌های محبت الهی میان امت، جلوه‌های تام مودت و اخوت به طور واضح آَشکار می‌شود.

وی ادامه داد: وقتی امتی با محوریت امام و دارای روابط مودت و اخوت شکل گرفت، باید اهل امر به معروف و نهی از منکر باشد. زیرا وقتی امتی حول محور نبی گرامی اسلام صلوات الله علیه شکل گرفت، در مقابل آن، یک دستگاه ائمه‌ی نار و دستگاه شیاطینی است که می‌خواهد، این روابط را بر هم بزند و آن را تبدیل به محیط جهنم کند.

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی به لزوم هوشیاری در برابر خبر فسق اشاره کرد و افزود: بعضی‌ها می‌خواهند این گونه نشان دهند که دنیا نقد است و اخرت نسیه. و بر پایه همین حرف هم، تمدن درست کرده‌اند تا در مقابل امت مسلمه، هیاهو به پا کنند و دل عده‌ای را به خود معطوف سازند.

استاد میرباقری در در پایان افزود: بالاترین معروف، امیرالمومنین علیه السلام است و بالاترین منکر در دوران ما، تمدن غرب است، که مبارزه و نهی اصلی هم باید همین جا صورت بگیرد. در حقیقت مبارزه با فروع منکر، در عین دلدادگی به اصل منکر، مبارزه‌ای بی ثمر است. مثل اینکه شهری را شهر مدرن کنیم و بعد بگوییم چرا بی حجابی در آن کم است.

کد خبر 5558305

منبع: مهر

کلیدواژه: قم محرم 1401 مراسم عزاداری محرم 1401 مراسم عزاداری ماه محرم بوشهر ویروس کرونا حسینیه مهر عکس استانها همایش شیرخوارگان حسینی تاسوعای حسینی کرمانشاه خطبه های نماز جمعه تاسوعا و عاشورا عاشورا اردبیل خداوند متعال بر محور امام مودت و اخوت امام حق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۹۵۴۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب «رازهای زیارت اربعین» روانه بازار نشر شد

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «رازهای زیارت اربعین» اثر محمد سند با تحقیق ابراهیم حسین بغدادی و ترجمه محمد خنیفرزاده در ۱۷۶ صفحه در مجتمع فرهنگی فاطمیه اصفهان تهیه و به همت مؤسسه بوستان کتاب به چاپ رسید.

نویسنده اثر حاضر مطالب ارزنده‌ای درباره فلسفه زیارت اربعین و وسعت انعکاس آن بر روح و روانِ بشر بیان کرده است. کشش و شیفتگی شدیدی که این شعیره مقدس به حضرت اباعبدالله الحسین (ع) به طور ویژه و به دیگر شهدای کربلا به طور عام در وجود ما می‌دواند، کانون توجه ما در این کتاب است؛ چیزی که موجب می‌شود روحیه باصفای انسان با ایمان در جامعه‌ای که در آن به سر می‌برد، ممتاز و برجسته کند و نمونه فاخری از همزیستی بر پایه عشق و محبت الهی را در میان همنوعان خود رقم زند.

ساختار اثر

این کتاب در سه فصل تألیف شده است؛ فصل اول با عنوان «زیارت اربعین، تعالی‌بخش فطرت انسانی» نیروی محرک در زیارت اربعین، مهدویت در امتداد عاشورا و شعائر حسینی و نظارت مداوم کشورها بر زیارت اربعین را بررسی کرده و حرمت مناسبت و موسم اربعین، سکولاریسم نوین و زیارت امام حسین (ع) و دلیل تمرکز بر زیارت امام حسین (ع) را شرح داده و گنبد حسینیِ آسمان و تربت روحانی آن، حورالعین، پرتوی از نور حسین (ع) و دیدار امام حسین (ع) و فراموشی حوریان را به نگارش درآورده است.

نویسنده در فصل دوم با عنوان «زیارت اربعین، تمدن یا حکومت» ابعاد زیارت اربعین امام حسین (ع)، قرآن کریم و فرهنگ و تمدن و قواعد جهانی نظام اهل بیت (ع) را بیان کرده و جایگاه علمی نظام حوزه در پژوهش‌های غربیان، راز موفقیت نظام تشیع و رازهای قواعد حاکم بر نظام اهل بیت (ع) را مورد تأکید قرار داده است.

«فلسفه شعائر حسینی» عنوان سومین و آخرین فصل از کتاب حاضر است که در آن یعقوب و گریه او بر یوسف (ع)، شعار حضرت مهدی (عج) و اهل بیت (ع) قطب و محور مودت تبیین شده و تفاوت‌های اسلام عمومی با اسلام ایمانی، فلسفه ولایت و رجعت سران عدالت الهی به رشته تحریر درآمده است.

کد خبر 6089496 فاطمه علی آبادی

دیگر خبرها

  • از برنامه برای رفع نقاط پرتصادف تا تمهیدات تسهیل تردد زائران اربعین حسینی
  • نخستین نشست ستاد اربعین حسینی استان مرکزی
  • اعزام ریلی زائران به عتبات عالیات از استان مرکزی
  • لزوم بهره گیری از تمام ظرفیت‌ها برای اعزام زائران اربعین از مرکزی
  • کتاب «رازهای زیارت اربعین» روانه بازار نشر شد
  • تاکید امام جمعه پیرانشهر بر رعایت اخلاق اسلامی
  • وعده حل مشکل کمبود ناوگان جاده‌ای اربعین با واردات
  • سه راهکار طلایی برای انس کودکان قرن جدید با امام زمان (عج)
  • بارش رحمت الهی در صحن و سرای پربرکت رضوی
  • میزبانی زائران اربعین مدال افتخار مردم ایلام است