Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد آنلاین- محبوبه فکوری؛ حوادث طبیعی چند سالی است که به یکی از معضلات اصلی اقتصاد ایران تبدیل شده؛ هر چند آثار و تبعات اجتماعی آن نیز همچون گذشته برای بسیاری از بخش­ های کشور، یکی از دل نگرانی های اصلی است؛ اما به هر حال وقوع گسترده حوادث طبیعی آن هم به فاصله کوتاه ظرف سنوات گذشته در کشور، بار مالی سنگینی را عموما به عهده دولت می گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته سطح بندی هر یک از حواث طبیعی هم در جای خود حائز اهمیت است؛ چراکه عموما زلزله ممکن است بخش محدودی از کشور را تحت تاثیر قرار دهد ولی وقوع حوادثی همچون سیل که طی سالهای گذشته بخش عمده ای از استان های کشور را در برگرفته و تخریب قابل توجهی را به وجود آورده است، آسیب و صدمات بسیار بالاتری نسبت به سایر بلایای طبیعی دارد.

در این میان، وقوع سیل های اخیر در ایران که استان های بسیاری را تحت تاثیر خود قرار داده، اکنون به یکی از معضلات اقتصادی دولت هم تبدیل شده است؛ چراکه برای جبران خسارات ناشی از این حوادث وظیفه سنگین و بار مالی بسیار زیادی به دولت تحمیل می شود که این خود، شرایط را برای مدیریت بودجه ای و جلوگیری از استقراض های دولت از بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی سخت می کند.

به خصوص اینکه صندوق توسعه ملی هم به تازگی رویکرد دیگری را در پیش گرفته و به صراحت نسبت به پرداخت های این چنینی و برداشت دولت از یک صندوق بین نسلی بابت پرداخت خسارت موضع گرفته است. حالا اما رویکرد جدیدی در دولت در حال پیگیری است. رویکردی که وزیر امور اقتصادی و دارایی آن را اعلام کرده و تلویحا به این پرداخته که از این پس، بیمه جای پول پاشی و استقراض از سایر منابع را خواهد گرفت.

البته مسبب این ورود دولت هم، سیل ویرانگری بود که ظرف هفته های گذشته بسیاری از مناطق کشور را متاثر کرده و در امامزاده داوود تهران هم اوج خود را به نمایش گذاشته است. گل و لایی که اگرچه از یک حادثه طبیعی به وجود آمد، اما بسیاری از مقامات مسئول را به دلیل بی تدبیری هایی که ظرف سنوات گذشته داشته اند، با مشکل مواجه کرد. حالا مدیریت بحران را به وضوح می توان دید که معنا و مفهومی در ایران ندارد و به خصوص به دلیل بی دقتی هایی که در سنوات اخیر و دولت های گذشته صورت گرفته، شرایط را برای بروز سختی های بیشتر، نامساعدتر از هر زمان دیگری کرده است.

در گام اول، احسان خاندوزی اعلام کرد که استفاده از ظرفیت بیمه به جای توزیع غیرهوشمندانه پول برای جبران خسارات مالی ناشی از حوادث طبیعی در بسیاری از کشورها تجربه شده است و آرامش خاطر مردم مصیبت زده را به همراه دارد، اما دولت به دنبال ریل گذاری جدیدی است. این اظهارات او البته در شرایطی صورت گرفت که یک روز قبل از آن، با حضور در امزاده داوود از نزدیک عمق بحران را با چشمان خود دید و درک کرد.

در جریان این بازدید بود که خاندوزی جرقه ابتدایی جایگزینی صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان را با پول پاشی های معمول دولتها در اتفاقات گذشته زد و از سازمان برنامه و بودجه درخواست کرد که بودجه این صندوق را که سالهای متمادی در محاق واقع شده بود، به سرعت تخصیص دهد.

صندوقی که اگرچه قرار بود تا از بدو تاسیس در چنین حوادثی نقش آفرینی کند؛ اما به دلیل اینکه بودجه آن به موقع تامین نشده است، نتوانسته در این بزنگاههای این چنینی هم نقش آفرینی کند. به همین دلیل است که وزیر اقتصاد تاکید دارد که این تامین مالی از سوی سازمان برنامه و بودجه هر چه سریعتر اجام شود.

در این میان، معاون بیمه مرکزی هم البته به صراحت در مورد ضعف مالی این صندوق صحبت می کند و می گوید که بر اساس قانون مصوب مجلس، ده درصد از حق بیمه مربوط به صندوق حوادث طبیعی از محل قبوض پرداختی مردم تأمین می‌شود و نود درصد باقیمانده از تکالیف سازمان برنامه و بودجه به شمار می‌رود که تا این لحظه تأمین نشده است.

آن گونه که پرویز خسروشاهی می گوید، باید برای این موضوع فکری کرد و شرایط را به سمت پرداخت هر چه سریعتر به این صندوق پیش برد، چراکه به گفته او، در این صورت می توان به هر خانواده ۳۰میلیون تومان پرداخت کرد.

اما این تمام اظهارنظرهای مرتبط با صندوق بیمه خسارت های طبیعی نیست، بلکه کار به معاون اول رییس جمهور هم کشیده شده است. او سال گذشته از اختصاص ۲۷۲۳میلیارد تومان بودجه از سهم ۹۰درصدی دولت برای صندوق بیمه خسارت‌های طبیعی خبر داده بود که اگر پرداخت شده بود، اکنون این معضل وجود نداشت و کار به درخواست وزیر اقتصاد از مسعود میرکاظمی، رییس سازمان برنامه و بودجه نمی رسید. حال آنکه صندوق بیمه حوادث طبیعی از آبان ماه سال ۹۹ برای همین کار، مصوبه مجلس را گرفته بود تا بخشی از خسارت‌ های مالی ناشی از حوادث طبیعی از جمله سیل و زلزله به تمامی ساختمان‌های مسکونی دارای انشعاب قانونی برق طبق ساز و کار بیمه ‌ای تشکیل شده را جبران کند.

در واقع، طبق قانون تاسیس صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان، بعد از دریافت حق بیمه یعنی همان سهم دولت و سهم مالک توسط وزارت نیرو و واریز آن به حساب صندوق، پس از ارزیابی خسارت، صندوق تا سقف تعهد شده قانونی موظف به پرداخت خسارت برای جبران بخشی از خسارت مالی وارده به واحد‌های آسیب دیده است.

حالا ماجرا هر چه باشد، تا اینجای کار وزیر اقتصاد از اختصاص ۲۵۰۰میلیارد تومان منابع به صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان خبر داده و گفته که مذاکراتی درباره نحوه جبران خسارات میان مقامات دولت صورت گرفته که بر این اساس، یک برنامه کوتاه مدت دیده شده که وزارت کشور و سازمان مدیریت بحران در حال انجام آن هستند و برنامه دیگر برنامه‌های جبرانی برنامه‌های بلندمدت با محوریت صندوق بیمه حوادث ساختمان است و قرار است از ظرفیت این صندوق و سایر صندوق‌های بیمه‌ای مشابه استفاده شود که به این منظور، پس از تخصیص این اعتبار بلافاصله با شرکت ‌های بیمه‌‌ای قرار داد امضا می شود و پول به حساب خانوارها پرداخت خواهد شد و بنابراین نیازی هم نیست که مردم به جایی مراجعه کنند.

خاندوزی البته این نکته را هم یادآور شده بود که پیش از این اعتبارات صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان اندک بود و برای بازسازی ۲۰۰ واحد تخریب شده زلزله امسال هرمزگان اختصاص یافته بود، ولی با منابعی که به آن داده شد، برای بلایای طبیعی آتی مورد استفاده قرار خواهد گرفت؛ به نحوی که بر اساس قانون تخصیص منابع به این صندوق به جهت آنکه بیمه همگانی و فراگیر است، الزامی است. مانند بیمه شخص ثالث، اما در صندوق بیمه ساختمان، این منابع بین مردم و دولت تقسیم می‌شود که ۱۰ درصد آن از طرف مردم و در قبوض برق آن‌ها تأمین خواهد شد.

البته دولت یک گام رو به جلو هم برداشته و می‌گوید که این مبلغ که به صندوق تخصیص یافت برای جبران خسارات احتمالی در آینده در نظر گرفته شده است؛ چراکه طبق تکلیفی که مجلس شورای اسلامی بر عهده دولت قرار داده است این قرارداد به صورت الزامی برای همه مردم از طریق پرداخت قبض برق و با همکاری توانیر انجام شده و از مزایای آن بهره مند می‌شوند. بخش اعظم منابع این صندوق از طرف دولت و ۱۰ درصد هم از طرف مردم تامین می‌شود.

در واقع، دولت برنامه ریزی کرده تا به منظور جبران بخشی از خسارت‌های مالی ناشی از حوادث طبیعی از جمله زلزله، سیل، طوفان، صاعقه، سنگینی برف، رانش زمین، ریزش کوه و دریالرزه (سونامی)، کلیه ساختمان‌های مسکونی دارای انشعاب قانونی برق در مناطقی که احتمال وقوع هر یک از خطرات مذکور در آن‌ها وجود داشته باشد ظرف مدت یک سال پس از تصویب این قانون، تحت پوشش بیمه پایه حوادث طبیعی ساختمان نزد صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان قرار گیرند. حالا باید منتظر ماند و دید که دولت در این زمینه چطور مانع از پول پاشی های مرسوم شده و بیمه را به صورت هوشمندانه جایگزین این قبیل پرداختها خواهد کرد.

لینک کوتاه لینک کپی شد ۰ این مطلب برایتان مفید است؟ ارسال نظر بیمه حوادث طبیعی اخبار بانک و بیمه اخبار مرتبط توزیع پول در حوادث طبیعی، جای خود را به بیمه می دهد؟ ۱۴۰۱/۵/۹ چگونه وام مسکن ۵۰۰ میلیون تومانی بانک سامان را بگیریم؟ ۱۴۰۱/۵/۱۷ افتتاح حساب به صورت گروهی در بانک ها ممنوع شد ۱۴۰۱/۵/۱۶ آخرین جزییات بیمه دانشجویی تامین اجتماعی ۱۴۰۱/۵/۱۶ چگونه برای خرید کالا وام فوری از بانک ملی بگیریم؟ ۱۴۰۱/۵/۱۴ دانشجویان دانشگاه آزاد بخوانند؛ چگونه وام دانشجویی بگیریم؟ ۱۴۰۱/۵/۱۳ آخرین ویدیو ها لحظه ریزش سنگ های غول پیکر در دامنه دماوند + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۱۷ ۱۱:۵۹ عاشورای حسینی در قلب نیویورک + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۱۷ ۱۱:۴۱ استادیوم سلطان ابراهیم در مالزی + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۱۷ ۱۱:۲۶ قطار لوکس پرسرعت جاکارتا - باندونگ اندونزی + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۱۷ ۱۰:۲۴ سرقت مسلحانه یک سمند در روز روشن! + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۱۷ ۱۰:۰۹ بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی سامسونگ گوشی اپل، آیفون گوشی شیائومی ارسال نظر

خرید نرم افزار هلو صرافی ارز دیجیتال خرید ارز دیجیتال خرید تتر خرید بیت کوین نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۱ قیمت مسکن آخرین خبر ها ۱۲:۰۵ سیل ویرانگر، پایه های صندوق بیمه خسارت های طبیعی را محکم می کند ۱۱:۵۵ وضعیت ترافیکی تهران در روز عاشورا ۱۱:۴۳ مواد غذایی مفید برای حفظ سلامت قلب ۱۱:۴۱ عاشورای حسینی در قلب نیویورک + فیلم ۱۱:۳۵ کوتاه تر شدن روز چه تاثیرات مخربی بر روی زمین می گذارد؟ ۱۱:۲۸ نفت برنت به ۹۵ دلار رسید ۱۱:۲۶ استادیوم سلطان ابراهیم در مالزی + فیلم ۱۱:۲۲ تست بینایی؛ فقط افراد باهوش می توانند گربه را ببینید ۱۱:۰۹ کنکور همچنان عادلانه ترین بی عدالتی آموزشی / چرا تاکید بر مدارس ۴۰نفر برتر آدرس اشتباه دادن است؟ ۱۱:۰۰ قیمت ماشین لباسشویی سامسونگ (جدول) ۱۰:۵۶ نوشیدن آب باران تا چه اندازه خطرناک شده است؟ ۱۰:۵۳ ابرثروتمندان دنیا در کدام کشورها زندگی می کنند؟ ۱۰:۳۰ آیا اینستاگرام گرفتن اسکرین شات از استوری را به کاربر اطلاع رسانی می کند؟ ۱۰:۲۴ قطار لوکس پرسرعت جاکارتا - باندونگ اندونزی + فیلم ۱۰:۰۲ هزینه وام مسکن باز هم کاهش یافت ۱۰:۰۰ هکرها چگونه به اطلاعات شما دسترسی پیدا می کنند؟ ۰۹:۵۵ ٧۵درصد آمریکایی‌ها در پرداخت صورت حساب مشکل دارند! ۰۹:۵۰ آپارتمان های ۵ میلیاردی مرکز تهران ۰۹:۴۵ نحوه بهبود کیفیت صدا در ویندوز ۱۱ ۰۹:۴۰ داوطلبان فریب مشاوران زرد انتخاب رشته را نخورند ۰۹:۳۵ چند درصد مشترکان خانگی پاداش صرفه جویی دریافت کرده اند؟ ۰۹:۳۳ معرفی ۱۲ بازی برتر اپل واچ که باید آنها را تجربه کنید ۰۹:۲۰ پیش بینی رگبار باران و گرد و خاک در نقاط مختلف کشور تا پنج شنبه ۰۹:۱۷ اعلام کارنامه نتایج مرحله اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۱ ۰۹:۰۰ پشیمانی ایلان ماسک از فروش بیت کوین! ۰۸:۴۴ خطر حمله قلبی در «تنهایی» افزایش می یابد ۰۸:۴۱ پیشنهاد ۲۵۰ میلیون دلاری عربستانی ها به رونالدو ۰۸:۳۸ امروز در کدام جاده ها باران می بارد؟ ۰۸:۳۵ توافق آتش بس میان غزه و اسراییل ۰۸:۳۰ لانگ کووید چیست؟ ۰۸:۲۷ در جلسات مشاوره «قبل ازدواج» چه می گذرد؟ ۰۸:۱۷ برج آزادی نقش عاشورایی گرفت ۰۸:۱۴ یک توصیه بهداشتی برای سلامت گوش ۰۸:۱۱ نذورات گرم سریعا مصرف شود ۰۸:۰۸ آغاز فرآیند انتخاب رشته کنکوری ها از امروز ۰۸:۰۶ ویژگی جدید مرورگر مایکروسافت اج برای مدیریت فضای دیسک ۰۷:۳۰ چگونه وام مسکن ۵۰۰ میلیون تومانی بانک سامان را بگیریم؟ ۰۷:۳۰ ۳ شب سفر به چابهار چقدر پول می خواهد؟ + جدول قیمت ۰۷:۰۹ پیامک تسلیت شام غریبان حسینی محرم ۱۴۰۱ ۰۱:۵۴ با این ترفند ساده؛ از دستکاری کیلومتر خودرو مطلع می شوید ۰۱:۳۶ عکس پروفایل و گیف شام غریبان حسینی محرم ۱۴۰۱ ۰۱:۲۴ تست روانشناسی؛ این تصویر مشخص می کند درونگرا هستید یا برونگرا ۰۱:۰۵ هوشیاری مغز بعد از مرگ واقعیت دارد؟ ۰۰:۵۸ فال ابجد روزانه دوشنبه ۱۷ مرداد ماه ۱۴۰۱ ۰۰:۵۳ قبل از خرید شاسی بلند به این نکات توجه کنید ۰۰:۵۱ فال تاروت امروز / فال تاروت کبیر روزانه امروز دوشنبه ۱۷ مرداد ۱۴۰۱ ۰۰:۴۴ دانلود نوحه و مداحی عاشورا حسینی ۱۴۰۱ ۰۰:۳۸ فال حافظ امروز دوشنبه ۱۷ مرداد ۰۰:۲۸ فال امروز / فال روزانه شخصی ۱۷ مرداد ۰۰:۰۵ جاده ایلام به مهران در اربعین ۴ بانده می شود اقتصادآنلاین حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه تبلیغات ارز دیجیتال

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بیمه حوادث طبیعی اخبار بانک و بیمه صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان صندوق بیمه خسارت های طبیعی سازمان برنامه و بودجه حوادث طبیعی جبران خسارات برای جبران ۱۷ مرداد ۱۴۰۱ ۵

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۹۶۲۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق بیمه کشاورزان و روستاییان ۳ میلیون بیمه‌شده دارد

مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر گفت: صندوق بیمه کشاورزان و روستاییان سه میلیون بیمه‌شده دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از زنجان، بیت‌الله برقراری امروز _سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت_ در یادواره شهدای کارگری استان زنجان با بیان اینکه کارگران مهم‌ترین رکن توسعه کشور هستند، اظهار کرد: کارگران بازوی قوی و محکم برای جهش تولید و تحقق شعار سال هستند.

وی افزود: بدخواهان و دشمنان انقلاب و نظام دنبال تعطیل شدن واحدهای تولیدی هستند، اما کارگران همواره پای کار بوده‌اند و در راستای منافع کشور گام برداشته‌اند.

مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر با تاکید بر ضرورت توجه به نیازها و مسائل کارگران گفت: در اسلام به موضوع کار و کارگری اهمیت فراوانی داده شده است.

برقراری با اشاره به عملکرد صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر افزود: قبل از دولت سیزدهم این صندوق در طول ۲۶ سال، یک میلیون و ۳۰۰ هزار بیمه‌شده داشت، اما در دو سال گذشته بیش از یک میلیون و ۱۵ هزار نفر عضو جدید به صندوق جذب شده‌اند.

مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر با بیان اینکه جامعه هدف خالص بیمه اجتماعی کشاورزان و روستاییان در کشور ۱۰ میلیون نفر است، اظهار کرد: با توجه به اهمیت تولید، طبق قانون اساسی دولت موظف است که برای قشر تولیدکننده بیمه اجتماعی را فراهم کند و در این راستا با استفاده از تجربه‌های سایر صندوق‌ها، صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر تاسیس شد.

وی ادامه داد: خدمات این صندوق در زمینه‌های مختلفی گسترش پیدا کرده است و در این راستا بیمه مادران روستایی دارای سه فرزند به صورت رایگان در صندوق انجام می‌شود.

برقراری با بیان اینکه بیمه‌های فراگیر نقش مهمی در فراهم کردن زمینه‌های لازم برای رفاه شهروندان است، اظهار کرد: در این حوزه با شتاب بیشتری در حال حرکت هستیم‌.

مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر خاطرنشان کرد: یکی از راه‌های تحقق اجتماعی گسترش شرایط بیمه‌ای است، با گسترش این بخش می‌توانیم در این حوزه به تحقق عدالت اجتماعی نزدیک شویم و این در حالی است که با استقرار دولت مردمی سیزدهم اقدامات بسیار موثری انجام شده است.

کد خبر 749398

دیگر خبرها

  • عدم پرداخت خسارت کشاورزان زرندی از سال ۱۴۰۱
  • خسارت ۳۳ میلیارد دلاری جنگ ویرانگر در غزه
  • کاهش ۲۳ درصدی حوادث کار در کرمانشاه
  • ◄ افزایش 15 درصدی تلفات رانندگی + سند
  • درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان های دولتی استان سمنان
  • پاسخگویی مرکز امداد شرکت گاز به ۸۴ هزار تماس تلفنی مشترکان گاز طبیعی 
  • صندوق بیمه کشاورزان و روستاییان ۳ میلیون بیمه‌شده دارد
  • یک میلیون روستایی و کشاورز در دولت سیزدهم بیمه شدند
  • بیش از یک میلیون نفر روستایی و کشاورز در این دولت بیمه شدند
  • پرداخت ۴۷ میلیارد تومان خسارت بدنی به علت حوادث رانندگی در کهگیلویه و بویراحمد