Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، پانزدهم مرداد ماه سال جاری یک یوز ماده در ۱۵ کیلومتری خارج از منطقه حفاظت شده توران (مناطق آزاد میامی) حد فاصل سه راهی زیدر تا کاروانسرای میاندشت بر اثر برخورد با خودروهای عبوری از بین رفت، با توجه به نابالغ بودن یوز ماده احتمال حضور یوز مادر در آن حوالی می‌رفت لذا اکیپی تشکیل و برای جلوگیری از تکرار فاجعه در محل تصادف مستقر شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای اینکه یوز مادر به سطح جاده باز نگردد همان شب با چهار خودرو در منطقه ایجاد روشنایی شد لیکن نگرانی از تصادف دوباره بر اثر حضور یوز باعث شد تا محیط‌بان‌ها در منطقه حضور داشته باشند و در این امر نیروهای مردمی و محلی نیز همکاری و همراهی داشتند.

پس از شب وقوع تصادف با دوربین کشی محیط‌بان‌ها دو یوز پلنگ در محل تصادف یوز ماده یعنی جاده میامی - سبزوار دیده شدند، لذا محیط‌بان‌ها احتمال می‌دهند که خانواده یوز تلف شده به دنبال وی می‌گردند.

مأموریت تا زمانی که نیروها از ترک محل توسط یوز مادر اطمینان حاصل نکردند کماکان ادامه دارد، همچنین با توجه به اینکه ماده یوز در طول روز به محل حادثه نمی‌آید و شب به آنجا نزدیک خواهد شد لذا بیشترین نگرانی در خصوص ترددها امشب و فردا شب در جاده مشهد به تهران وجود دارد.

این روزها شاهد حجم زیاد بازگشت زائران از مشهد به تهران هستیم و پایش‌های نظارتی کماکان با قدرت ادامه دارد، طبق اظهارات معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست با استان خراسان شمالی نیز هماهنگی لازم صورت گرفته تا در صورت نیاز برای پایش بیشتر محیط‌بان‌ها عازم منطقه شود.

گفتنی است با توجه به حجم گسترده خودروهای زوار از مشهد به سمت تهران و لزوم کنترل و رعایت سرعت مطمئنه در این منطقه برای حفاظت از یوزپلنگ آسیایی، از پلیس راهور تقاضا شده تا تیم‌های نظارتی خود را در این جاده به ویژه در حد فاصل میامی تا کاهک و عباس آباد مستقر کند.

کد خبر 5558386

منبع: مهر

کلیدواژه: محيط زیست سمنان یوزپلنگ آسیایی زیستکره توران شاهرود پارک ملی توران شاهرود محرم 1401 مراسم عزاداری ماه محرم بوشهر ویروس کرونا حسینیه مهر عکس استانها تاسوعای حسینی همایش شیرخوارگان حسینی خطبه های نماز جمعه کرمانشاه عاشورا تاسوعا و عاشورا اردبیل محیط بان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۹۶۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمین‌های بی‌آب و علف البرز هم از شر ویلاسازی مصون نیست!

ایسنا/البرز یک مدرس و پژوهشگر معماری گفت: ویلاسازی در استان البرز به نحوی سرعت گرفته که حتی در نقاطی که از نظر معماری و آب و هوا سنخیتی برای ساخت ویلا ندارد، شاهد رشد ساخت و ساز هستیم. نمونه این موضوع در مناطقی از ماهدشت کرج است که درخت و رودخانه‌ای ندارد ولی با ایجاد فضای سبز مصنوعی، شهرک‌سازی ویلایی را شاهد هستیم.

علی شجاعی در گفت‌وگو با ایسنا با تاکید بر مطلب فوق ادامه داد: اگرچه این ساخت و سازها باعث رونق شده و زمین‌هایی که کاربری خاصی نداشتند برای سکونت استفاده شده‌اند اما جنبه‌های منفی که در آینده تاثیرگذار است را هم به دنبال خواهد داشت. این رشد در ساخت و ساز موضوعات محیط زیستی و تبدیل اراضی باغی و زراعی به مسکونی را علی‌رغم موانع قانونی سختی که وجود دارد به دنبال داشته و در طولانی مدت به کشاورزی و محیط زیست صدمه می‌زند.

این مدرس دانشگاه درباره چگونگی حفظ بافت روستایی اظهار کرد: خوشبختانه غالب روستاها شامل طرح هادی هستند و توسط بنیاد مسکن در قالب طرح هادی الزاماتی برای رعایت نوع ساخت و ساز و بازسازی به سبک روستایی وجود دارد. ممکن است در تمام روستاها این ضوابط رعایت نشود اما در بیشتر روستاها این معیارها را داریم.

وی افزود: به عنوان مثال در روستاهای نمونه گردشگری که در مرکز توجه هستند، در حفظ بافت بومی و روستایی بهتر عمل شده است. ولی جاهایی که از تمرکز خارج بوده و نظارت کمتر بوده موارد نقض دیده می‌شود و توجه به مصالح بومی و فرم ساخت که منطبق با معماری بومی منطقه باشد وجود ندارد. نمونه این امر هم می‌توان به منطقه ماهدشت و یا در کردان که عیناً مشخص است، اشاره کرد.

شجاعی ادامه داد: اما در روستاهایی که به عنوان نمونه گردشگری انتخاب شده‌اند، قوانین بهتر اجرا شده و می‌بینیم که پایبندی به بافت روستا و نگهداری بافت روستایی بهتر رعایت شده است. اگر روی روستاها تمرکز داشته باشیم و پایبند به طرح‌های هادی باشیم، بیشتر می‌توانیم از بافت‌های بومی و با اصالت روستایی محافظت کنیم.

این پژوهشگر با اشاره به ساخت‌وساز در مناطقی که درخت و رودخانه‌ ندارد، ادامه داد: اگرچه این ساخت و سازها باعث رونق شده و زمین‌هایی که کاربری خاصی نداشتند برای سکونت استفاده شده‌اند اما جنبه‌های منفی که در آینده تاثیرگذار است را هم به دنبال خواهد داشت. این رشد در ساخت و ساز موضوعات محیط زیستی و تبدیل اراضی باغی و زراعی به مسکونی را علی‌رغم موانع قانونی سختی که وجود دارد به دنبال داشته و در طولانی مدت به کشاورزی و محیط زیست صدمه می‌زند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تصادف وحشتناک در هند؛ پرت شدن تریلی به سمت دره (فیلم)
  • وقوع بیش از ۵۰۰۰ تصادف در جاده‌های استان کرمان
  • تلاش ها برای بهبود ایمنی جاده ها کارساز است
  • مصدومیت ۶ نفر در پی تصادف تریلی و پراید
  • بایدن: زمانی به دنبال خودکشی بودم + بشنوید
  • فیلم/ تلاش برای بازسازی جاده‌های آسیب‌دیده از سیل
  • تصادف زنجیره‌ای در جاده مُهر _ لامرد
  • زمین‌های بی‌آب و علف البرز هم از شر ویلاسازی مصون نیست!
  • ده‌ها کشته بر اثر سیل در تانزانیا و کنگو
  • تصادف زنجیره‌ای ۹ خودرو در ارومیه ۱۱ مصدوم داشت (فیلم)