Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-02@10:33:11 GMT

به بهانه روز خبرنگار

تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۹۷۰۳۶

به بهانه روز خبرنگار

خبرگزاری فارس ـ اراک؛ ۱۷ مرداد ۱۴۰۱ روز خبرنگار مصادف با عاشورای حسینی است و به همین دلیل باور دارم که امسال می‌تواند نقطه‌ی تحرّک و تحوّلی معرفتی و فضیلتی در سپهر رسانه‌ای کشور و استان باشد. 

این تقارن ارجمند برآنم داشت تا یادداشتی را که بخشی از آن برگزینی از منابع فکری و قلمی متفکّران و اندیشه‌سازان این عصر است به نشانه‌ احترام تقدیم اهالی فهیم رسانه و خبر هم استانی خود کنم و مایلم در همین طلیعه‌ مقال یادمان این روز را یادمانی زینبی بنامم و بدانم و از وجود مبارکش استمداد بطلبم که به حق خودش قلم، قدم، بیان و کلام ما را روشنگر و معرفت افروز قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سلام بر زینب، رسانه‌ی واقعه‌ی کربلا!

سلام بر همه‌ی آنانی که دل در گرو مکتب زینب دارند و در برافراشتن پرچم حق و حقیقت نه از بارش سنگ شماتت می‌هراسند و نه از جبروت و کاخ‌های سست بنیان ظلم و جنایت. 

سلام بر شهیدان عزیزمان، این پرچمداران راستین حقیقت از صدر اسلام تا کنون و سلام بر شهید پروران میهنم و سلام بر امام شهیدان مشعل افروز حقیقت و عدالت.

سلام بر شهیدان قلم و خبر و رسانه و سلام بر عدالت و حق و حقیقت.

 امّا «حق محوری»، «حق جویی»، «حق‌گویی» و «حق طلبی» در زمانه‌ی «عدالت خواهی» به عنوان یک آرمان فطری اهمیت دو چندان یافته و جایگاه خبر و رسانه را ارتقاء و تقدّس بیش از پیش بخشیده است.

در این زمانه‌ی حسّاس که مقارن با بلوغ فکری یک ملّت و مملکت است مهارت های «نقد خیرخواهانه» و «مطالبه‌گری سازنده» از مهمترین رسالت‌های رسانه‌های راستین است؛ همان‌ها که اخلاق حرفه‌ای‌شان مبتنی بر عدالت، عقلانیت و معنویت است.

رشد کنش‌گری‌های اجتماعی، نظارت های مدنی و عدالت‌خواهی در سطح حاکمیتی باید منجر به عدالت‌خواهی امیدآفرین در جامعه شوند که خود مرهون «سواد رسانه‌ای عدالت‌خواهی» است.

عدالت‌خواهی ملازم صدق «خبر» و «خبرنگار» است؛ به دیگر بیان راستی و راستگویی شروط عدالت‌خواهی حقیقی و مهمترین و بهترین سرمایه‌ی اهل خبر و رسانه است.

صداقت راز پیروزی در جنگ رسانه‌ای بین دو جبهه حق و باطل است و شکست جبهه باطل با تمام عدد و توانش شاهدی بر این مدّعاست.
باندبازی و جناح‌بازی در خبرسازی ثمره‌اش در درازمدّت مهر خوردن بر چشم و گوش و دل و قلم خبرنگار و خبر‌رسان است که دیگر ارتزاق از دروغ برایش یک عادت می‌شود و بنا به یک قول قدیمی کار به جایی می‌رسد که دروغش را رفته رفته خودش هم باور می‌کند، لذا راستگویی و داشتن تحلیل و تعلیل از آنچه به زبان و قلم جاری می‌شود و شناختن دلیل و محل جوشش خبر برای ایفای نقش در این عرصه‌ی خطیر، لازم و واجب است.

دیگر آسیب در کمین اهل قلم و رسانه، نزول ساحت اندیشه و قلم به محلی برای تمسخر، تهدید و تفتیش دیگران است که نه نسبتی با عدالت‌خواهی دارد و نه به میلی به اصلاح و تعالی.

نقص اشخاص را نوشتن و هتک آبروی افراد و سقوط در ورطه‌ی خندیدن های سخیف به دیگران، خود نمونه‌ای بارز از تنزّل درجه‌ی جایگاه بایسته و رفیع قلم، خبر و رسانه و دور افتادن از اصول علمی و عقلی و معرفتی است.

یکی از اصول رعایت اخلاق رسانه پرهیز از عدالت‌خواهی غیر اخلاقی است که خود ناشی از نیّات غیر صادقانه و یا روش های نادرست در عدالت‌خواهی است. 

«سلفی با ظلم» یکی از ثمرات عدالت‌خواهی انحرافی و ناشی از نیّت است که بر آمده از منیّت و خودپسندی است. در این سبک از عدالت‌خواهی، هدف فرد دیده شدن و لایک گرفتن و جمع کردن مخاطب است.

در این الگوی به اصطلاح عدالت‌خواهی، فرد(رسانه) تلاش می‌کند همه‌ی نهادهای انقلاب اسلامی را ضعیف، ناکارآمد و تعطیل تصوّر کند و در اذهان، خودش را نجات دهنده یا هوشیار اجتماعی و عقل کل جا بزند. خطاهای کوچک را درشت جلوه بدهد و کاری کند که مخاطب آن را به پای اصل نظام قرار دهد. بنابراین دست به هر کاری می زند و اساساً برایش عدالت‌خواهی از مسیر اخلاقی و شرعی مهم نیست و ارز و آبروی افراد در این میان موضوعیتی ندارد و فقط افشاگری اصل است و بس.

باری، خبرنگاری حرکت روی لبه‌ی تیغ است، می‌توان با انعکاس دقیق اخبار صحیح و به دور از عداوت و کینه‌توزی و با در نظر گرفتن رضای خداوند، توشه‌ای برای جهان آخرت برگزیند و یا با حرکت در راستای اهداف شیاطین بیرونی و درونی خسارت در دنیا و آخرت را فراهم کند، باشد که جایگاه خطیر خبر و جایگاه رفیع قلم که در کلام وحی نیز تجلّی یافته است قدر دانسته و ارج نهاده شود و همه‌ی مؤثًران و دست اندرکاران این حوزه در اعتلای مقام قلم و خبر، نقش خود را به درستی و دقّت ایفا کنند.

روز خبرنگار بهانه‌ای برای یادآوری مقام شهادت و گرامی داشت جان‌فشانی‌های صدها خبرنگار، روزنامه‌نگار و تصویرگر رسانه‌ها در عرصه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی است، روز خبرنگار روز محکومیت خشونت‌طلبان پرورش یافته در دامان نیرنگ و نظام سلطه است.

گرامی داشت این روز، پاسداشت مقام افرادی است که حرفه‌ی خود را آمیزه‌ای از عقل، درایت، اخلاق، تدیّن و پشتکار با عشق می‌دانند.

در قبال این فداکاری، وظیفه‌ی همه‌ی ما احترام، قدرشناسی، همراهی و حمایت همه جانبه از این از خود گذشتگانی‌ست که روشنگری و آگاهی بخشی در جامعه را بر عهده دارند و امید آن دارد که با رعایت حقوق حقه‌ی ایشان و تثبیت و تقویت قوانین حمایتی از خبرنگاران و فراهم نمودن حداقل ها و شرایط لازم برای فعّالیت های اصیل و خطیر، زمینه‌ی رشد، رونق و تعالی خبرنگاری و رسانه‌نگاری فراهم و این رکن رکین در نظام مردم سالاری دینی ایران اسلامی بیش از پیش قابل اتّکاء گردد.

بار دیگر مجاهدت‌های اهل قلم و خبر در رسانه‌های استان مرکزی در این مناسبت معنادار عاشورایی را گرامی می‌دارم و تلاش و آرزو می‌کنم در کنار هم به رسالت اصیل و خطیر خود در رشد و رستگاری جامعه، جامه‌ی عمل بپوشانیم. ان شاالله...


*************

سینا دلشادی/ مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی


*************

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سينا دلشادي روز خبرنگار حضرت زينب عدالت خواهی روز خبرنگار خبر و رسانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۹۷۰۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دزفول خاستگاه فرهنگی و تمدنی عمیقی در پیشینه خود دارد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مناسبت روز دزفول پیامی صادر و در آن تاکید کرد: از آقای دکتر محمدرضا سنگری به عنوان یکی از مهم‌ترین ادبای معاصر قدردانی و از نقش آفرینیشان در مبارزات قبل از انقلاب و در ایام دفاع‌مقدس نیز تقدیر می‌کنم.

متن پیام محمدمهدی اسماعیلی به شرح زیر است:

 بسم الله الرحمن الرحیم

خیلی مشتاق بودم در مراسم نکوداشت و تقدیر از شاعر عزیز و گرانقدرمان آقای دکتر محمدرضا سنگری در شهر مقاومت در دزفول عزیز حاضر شوم.

دزفول یکی از مهم‌ترین حوزه‌های دفاعی و افتخار آفرینیِ ما در دفاع مقدس بوده است؛ در دفاع مقدس شاید کنار خرمشهر عزیز بیشترین بازخورد، خاطره، قصه و بعضی وقت‌ها غصه در شهر عزیز دزفول به وجود آمده است.

قطعه شعری را از آقای سنگری خطاب به دزفول برای شما می‌خوانم:

سلام‌ای شهر/ سلام‌ای عشق/ سلام‌ای منزل پرواز و پروانه/ سلام‌ای خاستگاه و خوابگاه عاشقان پاک/ سلام‌ای خاک/ سلام‌ای شهر‌ای دزفول!

به هر حال اتفاق مهم دیگر این است که این خطه در کنار دفاع‌مقدس و حضور نورانی در ایام دفاع مقدس اساساً خاستگاه فرهنگی و تمدنی عمیقی را در پیشینه خود دارد.

دزفول در شمال خوزستان از هزاره‌های قبل از ورود اسلام عزیز تا امروز مهد تربیت فضلا، حکما، ادبا، فقها و سیاستمداران بزرگ و نجیب و شعرا و اهل قلم بسیاری بوده است.

کتاب افتخارات دزفول کتاب بسیار قطوری است و برای همچون منی و آن هم در چنین زمان کوتاهی شاید فرصت نباشد حتی قطره‌ای از این یم را بازگو کنم.

ولی به هر حال نمی‌شود به دزفول و سابقه پرافتخارش توجه کرد و یادی از اولین دانشگاه رسمی در تمام نقاط دنیا و قدیمی‌ترین دانشگاه، دانشگاه جندی شاپور نکرد.

از دزفول عزیز یاد کرد و از بزرگانی، چون شیخ مرتضی انصاری خاتم الفق‌ها و المجتهدین نام نبرد، از دزفول عزیز نام ببریم و از بزرگان تاریخ‌سازش در ایام پیش از پیروزی انقلاب در ایام مبارزه و دفاع مقدس نام نبرد؛ تا به امروز دزفول و دزفولیان در پیشانی افتخارات این مرز و بوم درخشیده اند.

از آقای دکتر محمدرضا سنگری به عنوان یکی از مهم‌ترین ادبای معاصر قدردانی و از نقش آفرینیشان در مبارزات قبل از انقلاب و در ایام دفاع‌مقدس نیز تقدیر می‌کنم.

بسیاری از سرایندگان اشعار حماسی از اندیشه‌های ایشان وام گرفته‌اند و بسیاری از خوانندگان و هنرمندان نام نیک ایشان را در کنار آثارشان با افتخار ثبت کرده‌اند، امروز هم این شخصیت بزرگ برای کشور و مملکت ما نعمت است.

خوشحال هستم که مردم عزیز دزفول و مسئولان شهرستانی و استانی این همت را گمارده اند که از این شخصیت تابناک و این چهره ادبی که در عین حال معلمی دلسوز و محققی پژوهشگر و پرتلاش است تجلیل کنند.

از راهی دور، از طریق فضای مجازی خدمت تک تک شما بزرگواران، آقای دکتر سنگری و همه شرکت کنندگان عزیز عرض سلام و ادب و احترام دارم، انشاالله به زودی توفیق داشته باشم و در دزفول عزیز حاضر شوم و خدمت عزیزانمان در آنجا از نزدیک عرض سلام و ارادت داشته باشم، در پناه خداوند متعال باشید.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • دزفول خاستگاه فرهنگی و تمدنی عمیقی در پیشینه خود دارد
  • اجرای سرود سلام فرمانده توسط کودکان پیش دبستانی + فیلم
  • گردهمایی بزرگ دختران دانشجو در قم برگزار می شود
  • سلام بر تو که اسطوره‌ حجاب شدی ...
  • تعمیر مایکروفر در محل و سلام به دنیای پخت و پز آسان
  • تشکیل سه پرونده برای بررسی امکان ابطال مصوبه حقوق و دستمزد کارگری ۱۴۰۳ / تبدیل حکم اعدام بابک زنجانی به ۲۰ سال حبس
  • جشنواره عدالت و رسانه برگزار می‌شود/ سند تحول قضائیه حلال مشکلات عدلیه
  • جشنواره عدالت و رسانه برگزار می‌شود
  • پست کانال روستوف از محبی و قربانی: سلام ایران!
  • «با شما سربلندیم» شعار دهه کرامت