Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان آلمانی روشی را برای شناسایی اختلالات روانی بر اساس حالات چهره ابداع کرده اند که توسط یک برنامه خلاقانه هوش مصنوعی تفسیر و تجزیه و تحلیل می‌شود.

این برنامه جدید هوش مصنوعی می‌تواند بین افرادی که تحت تأثیر یک اختلال قرار  گرفته یا قرار نگرفته و همچنین بین موارد افسردگی و اسکیزوفرنی و  میزان ابتلای بیمار به این بیماری تمایز قائل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان یک تصویر ترکیبی ارائه کرده اند که نشان دهنده گروه کنترل آزمایشات خود و بیماران مبتلا به اختلالات روانی بوده و هویت چندین نفر در طول دوره آزمایش برای ارزیابی اثربخشی برنامه، بایکدیگر  داخل می شود.

پزشکان می‌گویند که افراد مبتلا به اختلالات عاطفی تمایل به بالا بردن ابروها، نگاه‌های تیزبین و متورم صورت، لب‌ها یا گونه‌های افتاده دارند.

این مطالعه با نام "چهره اختلالات عاطفی" منتشر شده و هشت محقق از طیف گسترده‌ای از موسسات از بخش تحقیقات پزشکی خصوصی و دولتی در این آزمایش‌ها در آن شرکت کرده اند.

تاکنون، هوش مصنوعی برای شناسایی تأثیر این ناهنجاری‌های بر عمدتاً ناحیه صورت به عنوان یک ابزار تشخیصی اولیه بالقوه متمرکز بوده است. رویکرد جدید همچنین روشی آسان برای ارزیابی پیشرفت بیمار ی در طول درمان برای نظارت بر تغییرات در آن‌ها ارائه می‌کند.

محققان این فناوری را Opto Electronic Encephalography (OEG) نامیدند، روشی که در آن پزشک یا متخصص مستقیماً با بیمار ارتباط برقرار نمی‌کند، بلکه وضعیت ذهنی را با تجزیه و تحلیل تصویر صورت به جای استفاده از حسگر‌های موقعیت یا تکنیک تصویربرداری پزشکی مبتنی بر رادیولوژی استنباط می‌کند.

داده‌ها از ۱۰۰ بیمار از هر دو جنس در بیمارستان دانشگاه آخن همراه با یک گروه کنترل استاندارد متشکل از ۵۰ فرد سالم جمع آوری و مشخص شد از بین بیماران ۳۵ نفر اسکیزوفرنی و ۶۵ نفر افسردگی داشته اند.

در ابتدا یک جلسه اولیه روی فرد (بیمار یا نمونه استاندارد) اعمال می‌شود و در مرحله دوم به بیماران (و همتایان آن‌ها در گروه استاندارد) فیلم‌هایی از مجموعه‌ای از حالات چهره ارائه و از آن‌ها خواسته شد که با ارزیابی ازتجارب عاطفی خود از هر کدام تقلید کنند.

در مرحله سوم و آخر، ۹۶ فیلم از بازیگران به مدتده ثانیه به شرکت کنندگان نشان داده شد که ظاهراً تجربیات احساسی شدیدی را بازگو می‌کردند. سپس از شرکت کنندگان خواسته شد تا به احساسات نمایش داده شده در ویدئو‌ها و همچنین احساسات مربوطه خود امتیاز دهند. این مرحله حدود ۱۵ دقیقه به طول انجامید.

بعداً دانشمندان برنامه هوش مصنوعی را با داده‌ها و اطلاعات جلسات و همچنین ویدئو‌های مرجع و تجزیه و تحلیل‌های قبلی در مورد سایر بیماران تقویت و هوش مصنوعی نتایج جدید را با بیماران تحت آزمایش تطبیق داد.

دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که OEG احتمالا تنها کمکی برای تشخیص و درمان نیست و در دراز مدت، به احتمال زیاد جایگزینی بالقوه برای بخشی از ارزیابی یک دوره روان‌درمانی خواهد بود که  زمان لازم برای بهبودی بیمار را کاهش می دهد.

منبع: akhbarona.com

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: هوش مصنوعی هوش مصنوعی سلامت روان هوش مصنوعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۹۹۵۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشخیص گرایش سیاسی افراد از روی چهره‌شان توسط هوش مصنوعی

هوش مصنوعی می‌تواند جهت‌گیری سیاسی افراد را از روی چهره‌های‌شان پیش‌بینی کند که البته مباحثی را درباره تهدید حریم خصوصی به میان آورده است.

به گزارش ایسنا، پژوهشگران پس از مطالعه‌ای که نشان داد هوش مصنوعی می‌تواند در پیش‌بینی جهت‌گیری سیاسی افراد بر اساس تصاویر چهره‌های بدون حالت و بی احساس آنها موفق باشد، هشدار می‌دهند که فناوری‌های تشخیص چهره «تهدیدکننده‌تر از آنچه قبلاً تصور می‌شد» هستند و «چالش‌های جدی برای حفظ حریم خصوصی» ایجاد می‌کنند،

به نقل از نیویورک پست، مطالعه‌ای که به تازگی در مجله American Psychologist  منتشر شده است، می‌گوید که توانایی الگوریتم هوش مصنوعی برای حدس زدن دقیق دیدگاه‌های سیاسی یک فرد خیره کننده است.

مایال کوزینسکی نویسنده اصلی این مطالعه گفت که ۵۹۱ شرکت‌کننده یک پرسشنامه درباره گرایش سیاسی را قبل از اینکه هوش مصنوعی گرایش سیاسی آنها را از چهره‌شان توصیف کند، پر کردند و هوش مصنوعی تحلیل خود را با پایگاه ‌داده حاصل از آن پرسشنامه‌ها برای پیش‌بینی گرایش سیاسی آنها مقایسه کرد.

کوزینسکی که دانشیار رفتار سازمانی در دانشکده تحصیلات تکمیلی بازرگانی دانشگاه استنفورد است، می‌گوید: من فکر می‌کنم که مردم متوجه نمی‌شوند که صرفاً با در اختیار قرار دادن یک عکس، چقدر خود را در معرض شناخت قرار می‌دهند.

ما می‌دانیم که گرایش جنسی، گرایش سیاسی و دیدگاه‌های مذهبی مردم باید محافظت شود. این قبلا متفاوت بود. در گذشته می‌توانستید به حساب فیسبوک هر کسی وارد شوید و مثلاً دیدگاه‌های سیاسی، پسندها و صفحاتی که دنبال می‌کند را ببینید. اما سالها پیش فیسبوک این قابلیت را مسدود کرد، زیرا برای سیاست‌گذاران، فیسبوک و روزنامه‌نگاران واضح بود که از نظر حریم خصوصی قابل قبول نیست و خیلی خطرناک است.

اما همچنان می‌توان به فیسبوک رفت و عکس هر کسی را دید. شخصی که عکسش را می‌بینید احتمالا هرگز شما را ندیده است و هرگز گرایش سیاسی خود را با شما به اشتراک نگذاشته است. با این حال، آنچه این مطالعه جدید نشان داده این است که تنها از روی عکس یک فرد، هر چند بدون احساس و حالت باشد، گرایش سیاسی وی را حدس زد.

پژوهشگران برای این مطالعه تصاویر شرکت کنندگان را به شیوه‌ای بسیار کنترل شده جمع‌آوری کردند.

آنها می‌گویند شرکت کنندگان یک تیشرت مشکی ساده پوشیده بودند و زیورآلات خود را درآورده بودند و در صورت لزوم ریش خود را اصلاح کرده بودند. سپس از دستمال مرطوب صورت برای از بین بردن لوازم آرایشی استفاده شد تا زمانی که هیچ چیز روی پوست آنها باقی نماند. موهای بلند آنها با استفاده از کش مو، سنجاق مو و هدبند به عقب کشیده شد و در عین حال مراقب بودند که موهایشان بیرون نیاید.

سپس الگوریتم تشخیص چهره VGGFace۲ تصاویر چهره آنها را بررسی کرد.

نویسندگان می‌گویند، یافته‌های آنها بر ضرورت تشخیص و رسیدگی به خطرات احتمالی فناوری تشخیص چهره برای حریم خصوصی افراد تأکید می‌کند.

آنها افزودند: شاید مهم‌تر از همه اینکه یافته‌های ما نشان می‌دهد که فناوری‌های نظارت بیومتریک گسترده‌تر از آنچه قبلا تصور می‌شد، تهدیدکننده هستند. در هر حال نتایج ما نشان می‌دهد که ویژگی‌های صورت حتی در حالت خنثی و بدون ابراز احساسات نیز مقدار قابل توجهی از نشانه‌ها را منتقل می‌کند که استفاده از فناوری تشخیص چهره می‌تواند نشان دهنده کنترل کمتر افراد بر حریم خصوصی خود باشد.

کوزینسکی می‌گوید، الگوریتم‌ها را می‌توان به راحتی برای میلیون‌ها نفر به شکل بسیار سریع و ارزان اعمال کرد و مطالعه ما بیشتر یک داستان هشداردهنده در مورد این فناوری است که در تلفن همه وجود دارد و در همه جا به وفور استفاده می‌شود.

پژوهشگران در پایان به این نتیجه رسیدند که حتی تخمین‌های خام از ویژگی‌های شخصیتی افراد می‌تواند کارایی کمپین‌های متقاعدسازی انبوه آنلاین را به ‌طور قابل توجهی بهبود بخشد و پژوهشگران، مردم و سیاست‌گذاران باید توجه داشته باشند و سیاست‌های سخت‌گیرانه‌ای را برای تنظیم ضبط و پردازش تصاویر چهره در نظر بگیرند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آیا زنان پزشکان بهتری هستند؟
  • هوش مصنوعی گرایش سیاسی افراد را از چهره‌شان می‌خواند
  • محل دفن افلاطون کشف شد | رمزگشایی طومارهای باستانی از طریق هوش موصنوعی
  • اهدای عضو به ۳ بیمار نیازمند در چهارمحال و بختیاری
  • انتشار آگهی فراخوان عمومی جهت ارزیابی کیفی پیمانکاران راه و ترابری
  • هوش مصنوعی جهت‌گیری سیاسی افراد را از روی چهره تشخیص می‌دهد
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • ابداع جوراب‌هایی الکترونیکی برای رهایی‌بخشی بیماران دیابتی از زخم پا
  • نجات جان ۱۰ بیمار در کمتر از یک هفته با تلاش تیم پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی اهواز
  • تشخیص گرایش سیاسی افراد از روی چهره‌شان توسط هوش مصنوعی