Web Analytics Made Easy - Statcounter

درمان کم خونی با استفاده از فرم خوراکی، زمان‌بر و دارای عوارض گوارشی می‌شود؛ از این رو محققان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان بر اساس فرمولاسیون نوع خارجی، اقدام به تولید فرم نانویی این دارو کردند که با تزریق وریدی ماهی یک بار، قادر به تامین ذخایر آهن بدن در کوتاه مدت در بدن بیماران مبتلا شود و آنها امیدوارند با طی روند اخذ مجوزها در سال آینده فرم تزریقی و نانویی این دارو وارد بازار شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایران اکونومیست، آهن یکی از مواد ضروری برای سلول‌های قرمز خون در مغز استخوان است و نقش مهمی در انتقال و ذخیره اکسیژن در گلبول و میوگلوبین و همچنین برای رشد و تکثیر سلولی دارد؛ از این رو از سوی سازمان بهداشت جهانی، کم خونی ناشی از فقر آهن به عنوان یکی از مهمترین بیماری‌های تحت بالینی شناخته شده است.

در حال حاضر حدود ۲ میلیارد نفر در سراسر جهان به عارضه کمبود آهن مبتلا هستند. کمبود این عنصر می‌تواند به دلیل از دست دادن خون، تغذیه نامناسب، بیماری مزمن کلیوی، بیماری التهابی روده، جراحی بای‌پس معده، خونریزی شدید رحم، شیمی و زایمان رخ دهد. برای درمان این عارضه سه گزینه "آهن خوراکی"، "آهن وریدی" و "تزریق خون" وجود دارد.

آهن درمانی خوراکی یک درمان ساده و ارزان است و اغلب برای کسانی که خونریزی فعال ندارند، کمبود آهن نسبتا خفیف دارند و یا هیچ گونه منع مصرف ندارند، مناسب خواهد بود. اما مصرف خوراکی آهن به دلیل جذب محدود آهن از طریق روده کوچک، عدم تحمل دستگاه گوارش و طولانی بودن زمان برای پر شدن مخازن آهن بدن، چندان توصیه نمی‌شود. اما آهن داخل وریدی به‌ویژه برای بیماران مبتلا به بیماری‌ مزمن کلیوی که مکمل آهن برای آنها ضروری است، گزینه درمان بالینی مناسب به شمار می‌رود.

از آنجایی که درمان کم‌خونی با آهن خوراکی زمان‌بر است، روش آهن وریدی روش مناسبی است؛ چرا که این روش می‌تواند مقادیر زیادی آهن را سریع و بی‌خطر تزریق کند و همچنین تعداد دفعات مراجعه بیماران به بیمارستان را کاهش می‌دهد، ضمن آنکه گزینه آهن داخل وریدی برای بازیابی هموگلوبین و ارتقای ذخایر آهن بدن نسبت به روش انتقال خون، ایمن‌تر و مقرون به صرفه‌تر است.

مهدی روحی رازلیقی، مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان در گفت‌وگو با ایران اکونومیست، با بیان اینکه محصول ما یک فرآورده دارویی حاوی نانو ذرات آهن تزریقی است، گفت: این محصول دارویی تنها در یک شرکت سوئیسی تولید می‌شود و دارای کارایی بسیار بالایی است.

وی با بیان اینکه چندین سال است که در کشور از این فرآورده دارویی به صورت وارداتی استفاده می‌شود، خاطر نشان کرد: این فرآورده دارویی بعضا به صورت سهمیه‌بندی وارد می‌شود، ضمن آنکه بیماران در دسترسی به این دارو با مشکلاتی مواجه هستند. بر اساس برآوردها، میزان واردات این فرآوده بیش از ۵ میلیون دلار در سال است.

روحی با بیان اینکه این دارو برای افراد مبتلا به کم‌خونی تجویز می‌شود و این فرآورده به طور مؤثری قادر به کاهش کم خونی در افراد مبتلا است، گفت: ما در این شرکت به فرمولاسیون تولید ویال ۱۰ میلی‌گرم حاوی نانو ذرات آهن دست یافتیم و داروی عرضه‌شده آهسته رهش است.

مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان، خاطر نشان کرد: معمولا آهن خوراکی به صورت روتین مصرف می‌شود و از آنجایی که افراد مبتلا به کم خونی به صورت روزانه از قرص آهن مصرف می‌کنند، معمولا با مشکلات گوارشی مواجه و برخی از آنها دچار نارضایتی از مصرف این دارو می‌شوند، ضمن آنکه این مشکلات گوارشی موجب خواهد شد که این افراد از مصرف خوراکی دارو خودداری کنند، به همین دلیل فرم تزریقی این دارو وارد بازار شد.

وی با تاکید بر اینکه فرم تزریقی آهن به صورت مستقیم به داخل ورید تزریق می‌شود و می‌تواند مزایای فرم خواکی این دارو را داشته باشد، ولی از سوی دیگر به دلیل آنکه دوز آن افزایش می‌یابد، مشکلات ثانویه را به دنبال ندارد، یادآور شد: از این رو در ساخت این دارو از نانو ذرات استفاده شد. نانو ذرات استفاده شده در این فرآورده دارویی، پلیمری هستند که هم جذب بالایی به دلیل وجود این نانو ذرات دارند و از آنجایی که این دارو آهسته رهش است و به طور تدریجی دارو رهاسازی می‌شود و بسیاری از عوارض فرم خوراکی دارو از بین رفته است، به همین دلیل افراد می‌توانند دوز بالایی از آهن را برای رفع کم‌خونی دریافت کنند.

روحی با بیان اینکه این فرآورده نانویی آهن به صورت ویال تزریقی تولید شده است، افزود: از نظر داروسازی صنعتی، میزان جذب آهن خوراکی بسیار پایین در حد کمتر از ۱۰ درصد و بعضا یک تا ۲ درصد است، از این رو بیمار مجبور است که قرص ۵۰ میلی‌گرمی و یا ۱۰۰ میلی‌گرمی را به صورت روزانه مصرف کند که در طول یک ماه میزان دوز مصرفی این دارو به ۳ هزار میلی‌گرم می‌رسد، ولی به دلیل خوراکی بودن، میزان جذب آهن فرم خوراکی آهن پایین است. این در حالی است که ویال‌های تزریقی آهن تولیدشده در این شرکت، تزریقی ۵۰۰ میلی‌گرمی است و همه آن به ورید تزریق می‌شود و جذب بدن می‌شود. کاهش میزان مصرف دارو و کاهش عوارض از جمله مزایای فرم تزریقی این نانو دارو به شمار می‌رود.

روحی با بیان اینکه در فرم تزریقی بیمار ماهی یک بار نیاز به دریافت آهن دارد، خاطر نشان کرد: این دارو را می‌توان در یک سرم، رقیق و به بیمار تزریق کرد و قادر است میزان هموگلوبین بیمار را به میزان قابل توجهی در یک ماه اول افزایش دهد.

مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان با بیان اینکه این دارو بر اساس فرمولاسیون نمونه سوئیسی تولید شده است، گفت: این محصول فاز تحقیق و توسعه خود را به پایان رسانده است و امیدواریم در یک سال آینده فرآیند تجاری‌سازی و ورود به بازار آن آغاز شود که در این صورت صرفه‌جویی ارزی به میزان ۵ میلیون دلار را در پی خواهد داشت.

روحی در خصوص چالش‌های شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه دارویی، اظهار کرد: نکته اساسی که به عنوان مانع مطرح است، قوانین و مقرراتی است که تبعیض میان شرکت‌های خارجی و تولیدکننده داخلی را به تصویر می‌کشد. هرچند سختگیری‌های سازمان‌های داخلی برای محصولات تولید داخل نشان‌دهنده انتظار آنها از ما در زمینه ارتقای کیفیت محصولات تولیدی است، ولی ما نیز انتظار داریم که مجوزها و مقرراتی که برای محصولات خارجی در نظر گرفته می‌شود، در همان سطح برای داروهای تولید داخلی نیز در نظر گرفته شود.

این محقق حوزه دارویی، تامین مالی و نقدینگی مورد نیاز برای تولید را از دیگر چالش‌های شرکت‌های دانش بنیان، مطرح و درخواست کرد تا ارائه خدمات از سوی صندوق‌های پژوهش و فناوری، بانک‌ها و یا صندوق نوآوری و شکوفایی سرعت بیشتری به خود بگیرد.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: نانودارو ، آهن تزریقی ، عوارض گوارشی ، شرکت سوئیسی ، شرکت دانش بنیان ، تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: نانودارو عوارض گوارشی شرکت سوئیسی شرکت دانش بنیان تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین شرکت دانش بنیان فرآورده دارویی فرم تزریقی آهن خوراکی نانو ذرات کم خونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۹۹۸۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار قالیباف درباره تامین ارز دارو /بودجه شرکت های دولتی و طرح های اعتبارات عمرانی تصویب شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز و در ادامه بررسی بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳، جدول ۱۱ با عنوان «بودجه مصوب شرکت‌های دولتی» و پیوست سه با عنوان «شرکت‌های دولتی» را به تصویب رساندند.

آنگونه که ایسنا روایت کرده، حمیدرضا حاجی‌بابایی رئیس کمیسیون تلفیق در توضیحی گفت: ۶۵ درصد بودجه شرکت‌های دولتی از محل نفت است ما در این جدول بودجه شرکت‌های دولتی را شفاف کرده‌ایم که خارج از آن نمی‌توانند اقدامی انجام دهند.

تصویب جدول مربوط به اعتبارات طرح‌های عمرانی

همچنین، نمایندگان جدول پیوست یک با عنوان «اعتبار طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه دستگاه‌های اجرایی» را به تصویب رساندند.

حمیدرضا حاجی‌بابایی رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳ در توضیح اظهار کرد: جدول پیوست یک مربوط به پروژه‌هایی است که در ماده ۲۳ آمده بود، پروژه‌هایی در ۲ سال گذشته حذف شده بود که ما در این پیوست آوردیم.

وی ادامه داد: این پیوست مربوط به اختصاص اعتباراتی برای زیرساخت‌های کشور است یعنی هر پروژه‌ای که باید اجرا شود در این پیوست آمده است، ما بودجه عمرانی را افزایش داده و هیچ بودجه عمرانی کم نشده است به طوری که بودجه عمرانی از ۳۷۵ همت به ۴۰۰ همت افزایش پیدا کرده است.

منظور: بازار دارو را مدیریت می‌کنیم

از سوی دیگر، محمدباقر قالیباف در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی جداول بودجه سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: ابهامی درباره جداول ۱۴ و ۲۱ در خصوص نرخ ارز وجود دارد که ما همین بحث را در حوزه دارو داریم، باید مشخص شود که مبنای نرخ ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی و یا چهار هزار و ۲۰۰ تومانی چیست چون در این صورت مبلغ ریالی متفاوت می‌شود به خصوص در مورد موضوع دارو که بحث مهمی است.

داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز که طبق روال در زمان بررسی بودجه در جلسات مجلس حضور دارد، در این باره اظهار کرد: دولت مابه‌التفاوت نرخ ارز دارو را به صورت یارانه‌ای تامین می‌کند که در قالب جدول هدفمندی آمده است. عددی که امسال پیش‌بینی شده نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.

وی ادامه داد: مبنای ما برای تامین ارز دارو نرخ مصوب کالاهای اساسی است که تصویب شده دارو و کالاهای اساسی با نرخ ارز ترجیحی تخصیص پیدا کند که این نرخ توسط کارگروهی که در قانون آمده، تعیین می‌شود لذا سازوکار در بخش اول بودجه به تصویب رسیده و ما به آن عمل می‌کنیم.

قالیباف مجددا تصریح کرد: با این توضیح آقای منظور، یعنی به جای ۷۴ همت در جدول هدفمندی باید ۱۸۰ همت با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان پیش‌بینی شود مگر آنکه بخواهیم سطح خرید و پشتیبانی از دارو را کاهش دهیم که این به معنای گران‌شدن دارو است.

مجددا منظور توضیح داد: همانطور که سال گذشته عمل شد کار در دو قسمت پیش می‌رود یکی باید بانک مرکزی مابه‌التفاوت ارز ۴۲۰۰ تومانی را به داروخانه و شرکت‌های پخش دارو و تولید کنندگان بدهد و قسمت دوم مابه‌التفاوت نرخ ارز است لذا ما سازوکار سال گذشته را عینا برای دارو امسال اجرا می‌کنیم. از نظر منابع پیش‌بینی شده حدود ۷۵ همت امسال آمده که نسبت به سال گذشته افزایش داشته که کفایت می‌کند و می‌توانیم بازار دارو را با همین رقم مدیریت کنیم.

قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه بیان کرد: این صحبت‌ها بدان معناست که بانک مرکزی مبنا را ۲۸ هزار و ۵۰۰ می‌گذارد و بخشی از اقدام در راستای سیاست‌های حمایتی با نرخ ۴۲۰۰ تومان است و دولت مابه‌التفاوت ریال با بانک مرکزی را تامین می‌کند.

وی تاکید کرد: این موضوع را همین جا می‌گویم اگر دولت ۱۸۰ همت برای دارو پیش‌بینی نکند وضعیت مثل پارسال می‌شود که ارز تامین نشده یا یارانه تسعیر جبران ریالی نمی‌شود نتیجه هم مشکل در بازار دارو است.

وی تاکید کرد: دارو، کالاهای مصرفی پزشکی و شیرخشک نیز مهم است که باید با سیاست‌های جبرانی ارز آن را تامین کنیم تا مشکلی به وجود نیاید.

منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه مجددا توضیح داد: مدیریت یارانه دارو مثل بازار آرد و گندم از اولویت‌های اصلی دولت است که ما آن را تامین می‌کنیم سال گذشته عملکرد در مدیریت دارو مثبت، موثر و قابل دفاع بود و امسال هم منابعی را پیش‌بینی کردیم. سازوکار تخصیص هم همان چیزی است که مجلس شورای اسلامی در بخش اول بودجه تصویب کرده است.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901302

دیگر خبرها

  • عین‌اللهی: با اولویت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان کمبود دارو را جبران می‌کنیم
  • تولید نخ‌های آنتی باکتریال با استفاده از نانو ذرات روی در یزد
  • داروی کاهش وزن به تسکین علائم آپنه خواب کمک می کند
  • سرور ابری و آشنایی با ویژگی های آن
  • هشدار قالیباف درباره تامین ارز دارو /بودجه شرکت های دولتی و طرح های اعتبارات عمرانی تصویب شد
  • حساب نانو آلپاری [راهنمای موفقیت در “binary option”]
  • ۵۹ داروی جدید تحت پوشش بیمه قرار گرفت
  • رونمایی بریتانیا از سیستم ذخیره‌سازی انرژی آبی جدید
  • ارتقا فرودگاه جده با استفاده از تکنولوژی های جدید در حمل و نقل ریلی
  • قرارگاه تولید مسکن ارزان‌قیمت در برنامه صندوق ذخیره فرهنگیان است