Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-02@17:14:10 GMT

مهم‌ترین ویژگی‌های فضاهای عمومی موفق

تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۰۰۵۱۲

مهم‌ترین ویژگی‌های فضاهای عمومی موفق

فضاهای عمومی از مهم‌ترین مکان‌های شهری به شمار می‌رود زیرا مراکزی است که در آن‌ها رویدادهای مختلف برگزار می‌شود، تعاملات اجتماعی و اقتصادی اتفاق می‌افتد و فرهنگ‌های متنوع با یکدیگر تلفیق می‌شود، بنابراین طراحی آن‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، فضاهای عمومی به نهادهای مختلف، کتابخانه‌ها، زمین‌های ورزشی، مدارس و مراکز درمانی اشاره دارد که در آن‌ها، نه‌تنها مردم به برقراری تعامل با یکدیگر می‌پردازند، بلکه امکان پیوند شهرنشینان و دولت‌ها فراهم می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چنانچه طراحی این مکان‌ها به خوبی انجام شود، آن‌گاه همین مکان‌های عمومی میزبان زندگی عمومی خواهد بود و نشاط را برای شهرها به ارمغان خواهد آورد.

گروهی از محققان پس از بررسی هزاران فضای عمومی در سراسر جهان به این نتیجه رسیدند که مکان‌های شهری موفق از چهار ویژگی اصلی قابلیت دسترسی، راحتی، قابلیت جذب مردم به انجام فعالیت‌های مختلف و زمینه‌سازی برای برقراری تعامل اجتماعی میان شهروندان برخوردار است.

قابلیت دسترسی

قابلیت دسترسی یک فضای عمومی از امکان پیوند آن با محیط‌های اطراف به صورت مجازی یا فیزیکی مشخص می‌شود. به عبارت دیگر، زمانی یک فضای عمومی قابل دسترسی تلقی می‌شود که امکان رفت و آمد آسان به آن وجود داشته باشد و بتوان از مسافت‌های دور و نزدیک در آن حضور پیدا کرد. علاوه بر این، مرزهای چنین فضایی نیز حائز اهمیت است به این صورت که وجود فروشگاه‌ها و پیاده‌راه‌ها در امتداد آن بسیار جذاب‌تر از فضاهای خالی بدون استفاده در خیابان‌های پیرامون خواهد بود. فضاهای عمومی با قابلیت دسترسی بالا اغلب از پارکینگ‌های متعدد برخوردار است، ضمن این‌که تردد در معابر آن به واسطه وجود سیستم‌های حمل‌ونقل عمومی پیشرفته با کمترین ترافیک انجام می‌شود.

مدیران در طراحی فضاهایی عمومی قابل دسترسی اغلب مؤلفه‌های مختلفی را مورد توجه قرار می‌دهند که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

· آیا پیاده‌روها به معابر مجاور متصل می‌شود؟

· آیا این فضاها از مسافت‌های دورتر نیز قابل دیدن است؟

· آیا پیوند رضایت‌بخشی بین فضاهای عمومی و سازه‌های اطراف وجود دارد؟

· آیا فضاهای عمومی نیاز تمام مردم با توانایی‌ها و انتظارات مختلف را برآورده می‌کند؟

راحتی فضاهای عمومی

این‌که مردم در یک فضای عمومی احساس راحتی می‌کنند یا خیر، در موفقیت آن نقش مهمی ایفا می‌کند. راحتی یک مکان عمومی جنبه‌های مختلفی را در بر می‌گیرد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به ایجاد حس امنیت، آرامش و در دسترس بودن فضای کافی برای استراحت اشاره دارد. حتی در مورد آخر (فضای کافی برای استراحت) اینکه فضا نیاز تمام کاربران را برآورده کند نیز حائز اهمیت است.

در ارزیابی یک فضای عمومی راحت، توجه به موارد زیر می‌تواند اثربخش باشد:

· آیا تعداد کاربران زن بیشتر از مردان است؟

· آیا فضای کافی برای نشستن وجود دارد؟ و اگر بله، آیا فضاهای نشستن از راحتی کافی برخوردار است؟

· آیا مردم برای استراحت خود، از حق انتخاب فضا بر اساس نیازهای خود برخوردار هستند؟

· آیا فضا امنیت کافی دارد؟

· آیا فضای عمومی عاری از هر گونه آلودگی است؟ چه کسی مسئولیت حفاظت از محیط و نظافت آن را به عهده دارد؟

· آیا فضای عمومی از چشم‌اندازهای ایده‌آل برای گرفتن عکس برخوردار است؟

انجام فعالیت‌های مختلف

فضاهای عمومی با قابلیت انجام فعالیت‌های مختلف از موفق‌ترین مکان‌های شهری به حساب می‌آید. در واقع، مردم اغلب به بهانه انجام فعالیت‌های مختلف در فضاهای عمومی گرد هم می‌آیند و همین ویژگی نیز آن‌ها را به حضور دوباره در این فضاها سوق می‌دهد. زمانی که در یک فضای عمومی امکان انجام فعالیت برای مردم وجود نداشته باشد، آن‌گاه از آن چیزی غیر از یک مکان متروکه و خالی باقی نمی‌ماند که البته این امر به سهم خود می‌تواند زمینه را برای انجام فعالیت‌های نادرست نظیر جرم فراهم بیاورد.

برای ایجاد فضاهای عمومی با بیشترین قابلیت انجام فعالیت‌های جسمی باید مکان‌هایی طراحی شود که در آن‌ها، مردان و زنان به طور برابر بتوانند به فعالیت بپردازند، زمینه برای انجام فعالیت‌های متنوع فراهم باشد تا افراد با سلیقه‌های متفاوت از آن‌ها نهایت استفاده را ببرند و در نهایت، انجام فعالیت‌ها تحت نظارت افراد برگزیده‌ای باشد تا از انجام هرگونه اقدام ناشایست خودداری شود.

قابلیت برقراری تعاملات اجتماعی در فضاهای عمومی

طراحی فضاهای عمومی با قابلیت برقراری تعاملات اجتماعی میان شهرنشینان همواره چالش‌برانگیز بوده و در موارد بسیاری با ناکامی مواجه شده است. زمانی که مردم در فضاهای عمومی با دوستان، همسایه‌ها و افراد بیگانه ملاقات می‌کنند، باید راحتی و امنیت را تجربه کنند، ضمن این‌که حس تعلق به آن مکان در آن‌ها شکل گیرد تا بتوانند با اطمینان خاطر با دیگران ارتباط برقرار کنند. در ارزیابی یک فضای عمومی موفق، توجه به موارد زیر بسیار مهم تلقی می‌شود:

· آیا فضای عمومی مورد نظر، مکان مناسبی برای ملاقات با دیگران است؟

· آیا مردم به صورت گروهی گرد هم می‌آیند یا اغلب به صورت انفرادی به استراحت و فعالیت می‌پردازند؟

· آیا مردم یکدیگر را عمیقاً می‌شناسند یا تنها از طریق چهره، یکدیگر را آشنا فرض می‌کنند؟

· آیا مردم لبخند به چهره دارند یا ناراحتی در میان آن‌ها بیشتر احساس می‌شود؟

کد خبر 594774

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهای جهان کلانشهرهای جهان کشورهای جهان طراحی شهری فضاهای عمومی شهری طراحی فضاهای عمومی دﺳﺘﺮسی زﻧﺎن ﺑﻪ ﻓﻀﺎﻫای ﺷﻬﺮی حمل و نقل عمومي پارکینگ تعامل اجتماعی امنیت شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق انجام فعالیت های مختلف فضاهای عمومی انجام فعالیت ها قابلیت دسترسی یک فضای عمومی مهم ترین آیا فضای آیا مردم مکان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۰۰۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رهبر انقلاب: در آموزش و پرورش مشکلات مادی، معیشتی، کاری و فضای آموزشی داریم

آفتاب‌‌نیوز :

همزمان با سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری و روز معلّم، جمعی از معلمان و فرهنگیان سراسر کشور، دقایقی پیش با حضور در حسینیه امام خمینی (ره) با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند. ️

این برنامه، از جمله دیدار‌های سالانه رهبر انقلاب است که در تکریم مقام معلم بطور پیوسته برگزار شده است.

مهم‌ترین محور بیانات رهبر انقلاب در این دیدار به شرح دیل است:

* تشکر از معلم برای توجه دادن افکار عمومی کشور به اهمیت تعلیم و تربیت و اهمیت معلم است. مشکل بسیاری از مسائل ما ناشی از افکار عمومی است.

اگر افکار عمومی نسبت به یک قضیه توجیه شوند و توجه پیدا کنند، انجام آن کار آسان‌تر خواهد شد.

ما اکنون در مسئله آموزش و پرورش مشکلات مادی، معیشتی، کاری و فضای آموزشی داریم؛ اگر افکار عمومی نسبت به این مسئله حساس شود، معلم را بشناسد و قدر معلم را بداند، در همه این مشکلات اثر خواهد گذاشت؛ ما این را می‌خواهیم.

بنده صریحاً وظیفه عمومی را برای تشکر از معلمین عرض می‌کنم برای اینکه افکار عمومی توجه به این مسئله پیدا کنند. هرچه شغل معلمی محترم‌تر باشد جاذبه او بیشتر خواهد شد

- مساله غزه، امروز مساله اول دنیاست. در سطح بین‌المللی هر کار هم که می‌کنند صهیونیست‌ها و پیشتیبانان آمریکایی و اروپایی‌شان که مساله غزه را از دستور کار افکار عمومی دنیا خارج کنند، نمی‌توانند. خب نگاه کنید به این دانشگاه‌های آمریکا؛ هر روز - امروز باز در خبر‌ها می‌خواندم چند دانشگاه دیگر اضافه شدند - در استرالیا، در اروپا، کشور‌های مختلف اروپایی، یعنی ملت‌ها نسبت به مساله غزه حساسند. مساله اول دنیاست این مساله. نباید بگذاریم این مساله از نگاه عمومی بین‌المللیِ مردم دنیا خارج بشود، از این «مساله اول» بودن خارج بشود، باید فشار روی رژیم صهیونیستی روزبه‌روز افزایش پیدا کند. 

- نحوه رفتار آمریکا در مساله غزه اثبات حقانیت موضع ایران در بی‌اعتمادی به آمریکا است.

- فلسطین باید به صاحبان اصلی آن برگردد. عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی هیچ‌گاه مشکل غرب آسیا را حل نخواهد کرد.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • فعالیت‌های تاثیرگذاری برای رفع مشکل آب اصفهان در حال انجام است
  • فعالیت‌های تاثیرگذاری برای حل مشکل آب اصفهان در حال انجام است
  • فهرست شورای وحدت هنوز نهایی نشده است
  • صبا آذرپیک به ۲ سال حبس قطعی و ممنوعیت از فعالیت در فضای مجازی محکوم شد
  • مولفه‌های بومی امنیت روانی در اردبیل احصا شود
  • دست‌درازی به کاربری باغات خط قرمز شورای شهر کرج است
  • رهبر انقلاب: در آموزش و پرورش مشکلات مادی، معیشتی، کاری و فضای آموزشی داریم
  • تشخیص بدعت و انحرافات، ویژگی ممتاز یک معلم
  • رئیس بایرن: قرار نیست از رئالی‌ها الگو بگیریم
  • شعری که در فضای مجازی ۱۰ میلیون بازدیدکننده داشت